fogeo933 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Καλησπερα παιδια . Εχω windows 10 . Εχω κατεβασει μια ταινια και υποτιτλους με το bs player. Οταν βαζω τους υποτιτλους ιδιο ονομα με την ταινια μου βγαζει σε μηνυμα οτι ''''''''Eαν αλλαξετε την επεκταση του ονοματος ενος αρχειου το αρχειο ισως να μην μπορει πλεον να χρησιμοποιηθει .Ειστε βεβαιοι οτι θελετε να την αλλαξετε? Παταω ναι . Μετα μου βγαζει καινουριο μηνυμα πως υπαρχει ηδη ενα αρχειο με αυτο το ονομα ( της ταινιας ) και μου δινει σαν επιλογη να βαλω στους υποτιτλους στο τελος του ονοματος ενα (2). Ετσι ομως δεν θα παιζουν οταν θα βαλω την ταινια στην τηλεοραση απο το στικακι . Παλια θυμαμαι στα windows 7 απλα εβαζα ιδιο ονομα τους υποτιτλους με την ταινια και ολα καλα . Τωρα τι παιζει?
micos000 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Όταν κάνεις copy το όνομα από το αρχείο της ταινίας, αν βλέπεις την κατάληξη δε θα πάρεις και την κατάληξη .mp4, .avi, .mkv ή ότι άλλη κατάληξη έχει η ταινία. Αν δεν βλέπεις την κατάληξη της ταινίας (το ποιο λογικό είναι να μην την βλέπεις) αλλά βλέπεις την κατάληξη του αρχείου υπότιτλων δηλαδή το .srt, τότε στην επικόλληση δε θα επιλέξεις και την κατάληξη .srt αλλά ότι έχει πριν την τελεία της κατάληξης. Αν βλέπεις το .srt στο όνομα αρχείου τότε σημαίνει ότι δεν έχει γίνει συσχέτιση με κάποιο πρόγραμμα, οπότε καλύτερα είναι να κάνεις διπλό κλικ στο .srt αρχείο και αν σου ζητήσει με ποιο πρόγραμμα να ανοίγει επέλεξε το σημειωματάριο και τσεκάρισε να ανοίγει αυτός ο τύπος αρχείων με το σημειωματάριο. Στα 10άρια, αν δεν έχει το σημειωματάριο στην πρώτη λίστα θα πρέπει να πατήσεις από κάτω που λέει "Περισσότερες εφαρμογές". Με αυτόν τον τρόπο θα κρυφτεί η κατάληξη στα srt και δεν θα μπορείς να την διαγράψεις. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από micos000
fogeo933 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Η ταινια ειναι αυτη Aquaman.2018.1080p.WEBRip.x264-[YTS.AM] (ακριβως το ονομα ) και οι υποτιτλοι αυτοι Aquaman.2018.1080p.WEBRip.x264-[YTS-gre.srt εβαλα το σημειωματαριο σαν επιλογη στους υποτιτλους να ανοιγει .
asdfaster Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, fogeo933 είπε Η ταινια ειναι αυτη Aquaman.2018.1080p.WEBRip.x264-[YTS.AM] (ακριβως το ονομα ) και οι υποτιτλοι αυτοι Aquaman.2018.1080p.WEBRip.x264-[YTS-gre.srt εβαλα το σημειωματαριο σαν επιλογη στους υποτιτλους να ανοιγει . Θα σου πω τι κάνω εγώ και άμα θες κανεις και εσύ το ίδιο γιατί έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα στα windows 10. Για αρχή σβήσε το bs player. Για την εποχή του ήταν το καλύτερο αλλα πλέον είναι ένας απλός player και τίποτα άλλο. Κατεβάζεις το pot player που είναι το καλύτερο player που υπάρχει τα τελευτα χρονια και μετα κατεβαζεις το notepad++ είναι και τα 2 free apps με το καλύτερο support και παρα πολλά skins. Tα κανεις install και τα 2. Και μετά βάζεις την ταινία και τα sabs στον ίδιο φάκελο. Στα sabs βαζεις το ιδιο ονομα με την ταινια. Aquaman.2018.1080p.WEBRip.x264-[YTS.AM].srt Ανοίγεις τα sabs με το notepad++ και πας encoding και μετά κανεις check στο encode in UTF-8-BOM και μετα ξανα πας στο encoding και κανεις check στο convert in UTF-8-BOM. Μετα πατας ctr+S και εισαι έτοιμος να παρακολούθησης την ταινία σου. Στο pot player πορείς να προσθέσεις και την εφαρμογή mad home cinema control η οποια θα σου δόση ένα πολυ καλο extra boost σε γραφικά σε όλες τις ταινίες και σε χρώματα και σε ήχο. Μην κατεβάζεις ταινίες από το internet πήγαινε στο cinema η αγόρασε το dvd 🤣🤣 Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από asdfaster
fogeo933 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Άμα κάνω αυτό που μου λες και τη βάλω την ταινία σε στικάκι θα παίζει κανονικά στην τιβι ? Γενικά το θέμα μου δεν είναι ο υπολογιστής αλλά η τιβι . Στον υπολογιστή μπορώ να κάνω ένα ντροπ μέσα στην ταινία τους υπότιτλους και τέλος.
asdfaster Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fogeo933 είπε Άμα κάνω αυτό που μου λες και τη βάλω την ταινία σε στικάκι θα παίζει κανονικά στην τιβι ? Γενικά το θέμα μου δεν είναι ο υπολογιστής αλλά η τιβι . Στον υπολογιστή μπορώ να κάνω ένα ντροπ μέσα στην ταινία τους υπότιτλους και τέλος. Ναι ετσι κανω και για ταινια στικάκι για την tv. Θα εισαι οκ. Kαι να μην είσαι ok θα βρούμε λύση στο insomnia είμαστε. O κόσμος εδώ ξέρει τα πάντα για τα pc Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από asdfaster
micos000 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μετά που έβαλες το σημειωματάριο βλέπεις ακόμα την κατάληξη .srt; Δε θα πρέπει να την βλέπεις πλέον. Κάνε τώρα αντιγραφή το όνομα από το βίντεο και επικόλληση στους υπότιτλους θα θα είσαι εντάξει με την ονομασία και για pc και για tv. Το πρόβλημα σου ήταν ότι όταν αντέγραρφες το όνομα του βίντεο και το έκανες επικόλληση στους υπότιτλους μάλλον έσβηνες πρώτα το όνομα τελείως, μαζί και το .srt που ήταν η κατάληξη του αρχείου. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως κατάφερνες να κάνεις επικόλληση και την κατάληξη .mp4 από το βίντεο (γι' αυτό μάλλον σου έβγαζε ότι το αρχείο υπάρχει), εκτός κι αν έχεις ορίσει να βλέπεις τις καταλήξεις των γνωστών αρχείων, οπότε έπαιρνες και την κατάληξη .mp4 από το βίντεο. Γενικά, στα 7 και 10, όταν πατάς να κάνεις μετονομασία ένα αρχείο, το σύστημα καταλαβαίνει και δεν επιλέγει την κατάληξη από μόνο του αλλά σου επιλέγει μόνο το όνομα αρχείου, ενώ στα xp σου επέλεγε μαζί και την κατάληξη. Η δική μου διαδικασία για μετονομασία είναι... 1. Επιλέγω το βίντεο 2. Πατά F2 (για μετονομασία) 3. Πατάω CTRL+C ή δεξί κλικ->αντιγραφή στο μαρκαρισμένο όνομα, χωρίς να επιλέξω τίποτε άλλο 4. Επιλέγω τους υπότιτλους 5. Πατάω F2 6. Πατάω CTRL+V ή δεξί κλικ->επικόλληση 7. Πατάω ENTER ΤΕΛΟΣ! Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από micos000
fogeo933 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 13 ώρες πριν, micos000 είπε Μετά που έβαλες το σημειωματάριο βλέπεις ακόμα την κατάληξη .srt; Δε θα πρέπει να την βλέπεις πλέον. Κάνε τώρα αντιγραφή το όνομα από το βίντεο και επικόλληση στους υπότιτλους θα θα είσαι εντάξει με την ονομασία και για pc και για tv. Το πρόβλημα σου ήταν ότι όταν αντέγραρφες το όνομα του βίντεο και το έκανες επικόλληση στους υπότιτλους μάλλον έσβηνες πρώτα το όνομα τελείως, μαζί και το .srt που ήταν η κατάληξη του αρχείου. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως κατάφερνες να κάνεις επικόλληση και την κατάληξη .mp4 από το βίντεο (γι' αυτό μάλλον σου έβγαζε ότι το αρχείο υπάρχει), εκτός κι αν έχεις ορίσει να βλέπεις τις καταλήξεις των γνωστών αρχείων, οπότε έπαιρνες και την κατάληξη .mp4 από το βίντεο. Γενικά, στα 7 και 10, όταν πατάς να κάνεις μετονομασία ένα αρχείο, το σύστημα καταλαβαίνει και δεν επιλέγει την κατάληξη από μόνο του αλλά σου επιλέγει μόνο το όνομα αρχείου, ενώ στα xp σου επέλεγε μαζί και την κατάληξη. Η δική μου διαδικασία για μετονομασία είναι... 1. Επιλέγω το βίντεο 2. Πατά F2 (για μετονομασία) 3. Πατάω CTRL+C ή δεξί κλικ->αντιγραφή στο μαρκαρισμένο όνομα, χωρίς να επιλέξω τίποτε άλλο 4. Επιλέγω τους υπότιτλους 5. Πατάω F2 6. Πατάω CTRL+V ή δεξί κλικ->επικόλληση 7. Πατάω ENTER ΤΕΛΟΣ! Μπραβο ρε αγορι... με εφτιαξες κομπλε! Επιτελους ...
micos000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, fogeo933 είπε Μπραβο ρε αγορι... με εφτιαξες κομπλε! Επιτελους ... Επειδή με είπες "αγόρι" σου έγραψα και ένα σκριπτάκι. Κατέβασε το zip και αποσυμπίεσε του στην επιφάνεια εργασίας ή όπου αλλού θέλεις, δεν έχει σημασία και απλά πετάς στο εικονίδιο του το αρχείο υπότιτλων και αφού σου δείξει το ονόματα του βίντεο και του υπότιτλου, σου μετονομάζει το srt με το όνομα του βίντεο. Δουλεύει για avi, mkv, mp4. Αν θέλεις και άλλες μορφές απλά το επεξεργάζεσαι με το σημειωματάριο και προσθέτεις την μορφή που θέλεις στην 3η γραμμή (στην for) μέσα στην παρένθεση με τη μορφή που έχουν και τα άλλα. Επίσης ελέγχει αν τα ονόματα είναι ίδια και αν είναι ίδια βγάζει μήνυμα και κλείνει. Σημείωση... δουλεύει μόνο για ένα αρχείο βίντεο στον φάκελο, οπότε μην το δοκιμάσεις για σειρές ή σε φάκελους με πολλά βίντεο γιατί θα παίρνει μόνο το όνομα από το τελευταίο επεισόδιο και βαριέμαι τώρα να κάνω λούπες και ελέγχους για πολλαπλά αρχεία. Όποιος θέλει ας το βελτιώσει. rename_sub.zip Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από micos000
fogeo933 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, micos000 είπε Επειδή με είπες "αγόρι" σου έγραψα και ένα σκριπτάκι. Κατέβασε το zip και αποσυμπίεσε του στην επιφάνεια εργασίας ή όπου αλλού θέλεις, δεν έχει σημασία και απλά πετάς στο εικονίδιο του το αρχείο υπότιτλων και αφού σου δείξει το ονόματα του βίντεο και του υπότιτλου, σου μετονομάζει το srt με το όνομα του βίντεο. Δουλεύει για avi, mkv, mp4. Αν θέλεις και άλλες μορφές απλά το επεξεργάζεσαι με το σημειωματάριο και προσθέτεις την μορφή που θέλεις στην 3η γραμμή (στην for) μέσα στην παρένθεση με τη μορφή που έχουν και τα άλλα. Επίσης ελέγχει αν τα ονόματα είναι ίδια και αν είναι ίδια βγάζει μήνυμα και κλείνει. Σημείωση... δουλεύει μόνο για ένα αρχείο βίντεο στον φάκελο, οπότε μην το δοκιμάσεις για σειρές ή σε φάκελους με πολλά βίντεο γιατί θα παίρνει μόνο το όνομα από το τελευταίο επεισόδιο και βαριέμαι τώρα να κάνω λούπες και ελέγχους για πολλαπλά αρχεία. Όποιος θέλει ας το βελτιώσει. rename_sub.zip 374 B · 0 downloads Ευχαριστω πολυ
gevinio35 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Παιδιά καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα κατέβασα μια ταινία στο PC τη πέρασα στο στικακι για να τη δω στη τν σε F&U η ταινία τρέχει κανονικά στη τν αλλά δεν μου εμφανίζει τους υπότιτλους τι πρέπει να κάνω;
micos000 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2019 Έχεις μετονομάσει τους υπότιτλους ώστε να έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα με την ταινία (με διαφορετική κατάληξη φυσικά); Αν ναι, άνοιξε τους υπότιτλους με το σημειωματάριο. Όπως θα ανοίξουν πήγαινε Αρχείο->Αποθήκευση ως Θα δεις στην κωδικοποίηση τι λέει και θα βάλεις UTF-8. Αν είναι UTF-8 βάλτο Unicode ή δοκίμασε και σε ANSI. Άλλαξε την επιλογή στο Αποθήκευση ως από txt σε όλα τα αρχεία (*.*) Πάτα αποθήκευση και θα πρέπει να σε ρωτήσει αν θέλεις να αντικαταστήσεις το υπάρχων αρχείο, πες του Ναι. Δοκίμασε πάλι. Κι ένα τελευταίο, δες μήπως έχει στο τηλεκοντρόλ κανένα κουμπί για subtitles ή αν βγαίναι κανένα μενού για υπότιτλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα