Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 2500-3000€

Χρήση υπολογιστή : Επεξεργασία βίντεο 4Κ, επεξεργασία φωτογραφιών, media center, καθώς και απαιτητικό gaming.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Davinci Resolve, Photoshop, Lightroom, Premiere.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι χρειάζομαι και οθόνη 4K κατα προτίμηση.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι, υπάρχουν.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Μπορούν να είναι και απο διαφορετικά καταστήματα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .  Θα χρειαστώ και ένα κλειδί για  Windows 10.

Απο κουτί μου αρέσει πολύ το ΝΖΧΤ Η500  και για επεξεργαστή θα προτιμούσα κάτι σε AMD Ryzen Threadripper.

Περιμένω προτάσεις, θα προτιμούσα όσο πιο futureproof σύστημα γίνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οθόνη: Dell Ultrasharp U3417W η LG 34UC99 
Κουτί: ΝΖΧΤ Η500
Επεξεργαστής: AMD Ryzen Threadripper 2950X
Μητρική: Asrock X399 Taichi η Asus Prime X399-A 
Κάρτα γραφικών: Asus Radeon VII 16GB 
RAM: HyperX Predator 32GB DDR4-3200MHz 
SSD: Samsung 970 Evo 500GB 
Τροφοδοτικό: Corsair RMi Series RM850i

Επεξ/σία από Whiteyez
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι ο intel πάει καλύτερα σε single threated εργασίες, σκέφτομαι βέβαια και το 1950X για να ρίξω λίγο το κόστος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Whiteyez είπε

λίγο το κόστος.

Με έναν ssd των 500gb , τι βίντεο θα δουλέψεις ;;;;

Και για τις μνήμες , κολλητός μου φωτογράφος,  έχει 64gb . Μήπως πρέπει να το σκεφτείς και αυτό . Βασικότερα από τον επεξεργαστή. 

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω, έχω ήδη ένα 2TB και 3x500GB, τα 64GB ram νομίζω είναι overkill για μένα, δεν είμαι επαγγελματίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, Dr_73 said:

Έχεις δει 

pic_disp.php?id=51991&width=800&height=8

ότι ο 9700K των 405 ευρώ , τα πάει καλύτερα στο photoshop από τον 2950X των 850 ευρώ ; 

Στο premiere , υπερέχει λίγο ο amd , αλλά και πάλι για διπλή τιμή ...

Και απο τον 9980XE των 2.100€

Δες αυτό, κρίνε τι χρειάζεσαι περισσότερο και αγόρασε. Αν δουλεύεις πολλά projects ταυτόχρονα τότε ο 2950x καταπίνει οτιδήποτε τριγύρω του.

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.

Αφού υπάρχει ο i9 9900k για την χρήση που θέλεις (adobe/gaming) δεν κοιτάζεις πουθενά αλλού.

Την κάρτα γραφικών δε,δεν θα την έβαζα ούτε εγώ που κάνω hackint0sh και τώρα τελευταία δουλεύω μόνο AMD.

Είσαι έτοιμος να πετάξεις 3000 πάντα με την χρήση που λες ότι θέλεις να κάνεις,για να μην παρεξηγηθώ.

Ξεκίνα με

i9 9900k

Gigabyte Aorus pro μητρική,

32GB DDR 4 μνημες

RTX 2080 η GTX 1660Ti

και μια καλή υδροψηξη.

Το Futureproof ετσι όπως τρέχουν τα πράγματα και κυρίως την καταναλωτική μας συνείδηση έχει καταλήξει να είναι "Μύθος"..

• Like 1
Δημοσ.

Απαιτητικό gaming και 4k οθόνη αυτομάτως σημαινει στη λιγότερη 1500€ Υπολόγιζε λοιπόν κόστος πύργου 1,5 χιλιάρικο που σημαίνει επεξεργαστές του 500αρικου χωράνε  με τα χίλια ζορια και με υπέρβαση. Το να το κάνεις τούμπανο και να έχεις μια μέτρια οθόνη για την επεξεργασία σου δεν βλέπω να έχει νόημα. Εκτός αν πέσεις σε 1440p.

όπου η 2070 θα είναι αρκετή.

Τέλος αν δεν βιάζεσαι περίμενε δύο μήνες να δεις τι θα φέρει η amd και με ποιο κόστος στη mainstream ίσως σε συμφέρει ίσως όχι. Από την αλλη αν θες το συστημα άμεσα και με τα δεδομένα σου, συμφωνώ με τον κύριο από πάνω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε

Το Futureproof ετσι όπως τρέχουν τα πράγματα και κυρίως την καταναλωτική μας συνείδηση έχει καταλήξει να είναι "Μύθος"..

Αυτο μενει να το δουμε σε 2-3 χρονια που στην πλατφορμα Intel (mainstream) θα εχει μηδενικη δυνατοτητα αναβαθμισης και στην AMD (HEDT) θα μπορει να αναβαθμισει εως και 64c/128t με σχεδον αναλογο STP με την Intel.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, narta είπε

Αυτο μενει να το δουμε σε 2-3 χρονια που στην πλατφορμα Intel (mainstream) θα εχει μηδενικη δυνατοτητα αναβαθμισης και στην AMD (HEDT) θα μπορει να αναβαθμισει εως και 64c/128t με σχεδον αναλογο STP με την Intel.

Ναι όσοι αναβάθμισαν και σε ryzen 2 αλλά κράτησαν μητρική 1ης γενιάς.. σε 2-3 χρόνια δεν θα χρειάζεται καν να αναβαθμίσει τίποτα εκτός ίσως κάρτας γραφικών.. το μόνο σίγουρο..

Σε 5-7 χρόνια θα είναι ότι είναι σήμερα και η X99 και οι δυο πλατφόρμες..  μόνο ο "Τακης" εξαντλεί την μητρική άντε και κανένας μακρινός ξάδελφος μας.. :P

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

Σε 5-7 χρόνια θα είναι ότι είναι σήμερα και η X99 και οι δυο πλατφόρμες.. 

Ντεν νομιζω Τάκης... H Intel θα ειναι μακρινη (μη αναβαθμισιμη) αναμνηση και η αλλη θα ζει εστω και λιγο πιο κατω απο τα τοτε mainstream. 

Δεν ζουνε πλεον ολοι στο καθεστωτικο μονοπώλιο της Intel και την δεκαετια που μας πηγε πισω με τις επιδοσεις με το σταγονομετρο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Δεν ζουνε πλεον ολοι στο καθεστωτικο μονοπώλιο της Intel και την δεκαετια που μας πηγε πισω με τις επιδοσεις με το σταγονομετρο. 

Επειδή είμαστε μακρινοί γνωστοί ξέρεις ότι εγώ προσωπικά επενδύω σε ότι κάνει καλύτερα την δουλειά μου,το ίδιο προτείνω να κάνουν και οι άλλοι.. π.χ  όπως ανέφερα πιο πάνω τελευταία λόγω hackint0sh δουλεύω AMD κάρτες,και ας είναι οι nVidia καλύτερες απλά εμένα αυτές κάνουν την δουλειά μου όπως την θέλω την δεδομένη στιγμή..

Καλώς η κακώς τα χρήματα από κάπου πρέπει να έρθουν για να έχει κανείς να ξοδέψει..

Αν μας τα παρέχουν τότε όλοι μας  μπορούμε να πειραματιζόμαστε  όσο θέλουμε, αν όμως ο υπολογιστής είναι εργαλείο δουλειάς,άρα αυτό είναι το μέσο να έρθουν τα χρήματα,

τότε δεν ποντάρεις στο αύριο,γιατί μέχρι να έρθει το αύριο θα έχεις χάσει το σήμερα, άρα σήμερα επενδύεις στο σωστό μέσο,και αύριο έχει ο θεός και η τεχνολογία που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα,εμείς πρέπει να έχουμε διασφαλίσει ότι οι δουλειές θα έχουν πάει καλά,και το ξαναεξετάζουμε την τότε σωστή στιγμή χωρίς προβλέψεις και ρίσκα.. 

Αυτή είναι η δική μου άποψη - οπτική .. και αυτή καταθέτω, φυσικό είναι κάποιοι ίσως να ταυτιστούν και κάποιο όχι..

Μακάρι να μπορούσα να εχω 4 πλατφόρμες να ενισχύω και τον ωφέλιμο ανταγωνισμό,αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω γι'αυτο και επιλέγω το καλύτερο για την χρήση μου..

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MoviemakerGr είπε

τότε δεν ποντάρεις στο αύριο,γιατί μέχρι να έρθει το αύριο θα έχεις χάσει το σήμερα, άρα σήμερα επενδύεις στο σωστό μέσο,και αύριο έχει ο θεός και η τεχνολογία που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα,εμείς πρέπει να έχουμε διασφαλίσει ότι οι δουλειές θα έχουν πάει καλά,και το ξαναεξετάζουμε την τότε σωστή στιγμή χωρίς προβλέψεις και ρίσκα.. 

Αν ζουσαμε σε μια διαφορετικη χωρα και οικονομικη συγκυρια θα συμφωνουσα απολυτα. Αλλα δεν ειναι οι δουλειες τοσο πιεστικες που θα κανει την διαφορα η μια ωρα/project που ειναι η real life aka οχι συνθετικα benchmark διαφορα. Αν οντως βρισκεσαι σε τετοιο σημειο υπαρχουν αλλες λυσεις (rendering farms etc) που μπορουν να σε βοηθησουν να εκμεταλευθεις και το τελευταιο δευτερολεπτο της ωρας που εργαζεσαι.

Στην Ελλαδα, σημερα, το αν αυριο μπορεις να το μισο εξοδο να γινεις συγχρονος εχει μεγαλυτερη σημασια απο το αν εισαι ο πιο γρηγορος σημερα και μονο.

Αυτη ειναι η δικη μου οπτικη γωνια. 

Το πιθανοτερο να εχουμε και οι δυο δικιο για διαφορετικες περιπτωσεις και λογους :)

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, narta είπε

Το πιθανοτερο να εχουμε και οι δυο δικιο για διαφορετικες περιπτωσεις και λογους :)

..και δεν εχει και σημασία εδω που τα λεμε,εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε,αλλα τελικά μονο ο ιδιος θα αποφασίσει τι θελει και τελικά τι θα πράξει.  ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...