Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάω μήπως ξέρει κανείς.

Η σύζυγος είναι ασφαλισμένη στο Δημόσιο ως δικό μου εξαρτώμενο μέλος.

Θέλει να ξεκινήσει δουλειά άμεσα (υπάλληλος σε επιχείρηση) μετά από 2 χρόνια ανεργίας.

Εφόσον γνωρίζω ότι για να δικαιούται δική της ασφάλιση στο ΙΚΑ πρέπει να έχει 50 ένσημα (που δεν τα έχει) τον τελευταίο χρόνο πως θα γίνει;

Θα πρέπει να διαγραφεί από εξαρτώμενο μέλος πρώτα και να είναι ανασφάλιστη για 4-5 μήνες;

Θα πρέπει να παραμείνει εξαρτώμενο μέλος ... και αν ναι πως θα της περνάνε τα ένσημα (εφόσον θεωρητικά έχει διαγραφεί από το ΙΚΑ);

Υπάρχει κάποια διαδικασία που δε γνωρίζω;

Επεξ/σία από antypas25
Δημοσ.

Όταν πάει στον ΕΦΚΑ (τ.ΙΚΑ) θα της πουν να περιμένει να μαζέψει τα 50 ένσημα. Όταν τα μαζέψει κάνεις εσύ τη διαγραφή της από το Δημόσιο και αυτή την εγγραφή της στο ΙΚΑ.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, antypas25 είπε

Ρωτάω μήπως ξέρει κανείς.

Η σύζυγος είναι ασφαλισμένη στο Δημόσιο ως δικό μου εξαρτώμενο μέλος.

Θέλει να ξεκινήσει δουλειά άμεσα (υπάλληλος σε επιχείρηση) μετά από 2 χρόνια ανεργίας.

Εφόσον γνωρίζω ότι για να δικαιούται δική της ασφάλιση στο ΙΚΑ πρέπει να έχει 50 ένσημα (που δεν τα έχει) τον τελευταίο χρόνο πως θα γίνει;

Θα πρέπει να διαγραφεί από εξαρτώμενο μέλος πρώτα και να είναι ανασφάλιστη για 4-5 μήνες;

Θα πρέπει να παραμείνει εξαρτώμενο μέλος ... και αν ναι πως θα της περνάνε τα ένσημα (εφόσον θεωρητικά έχει διαγραφεί από το ΙΚΑ);

Υπάρχει κάποια διαδικασία που δε γνωρίζω;

Δεν κανεις τιποτα.Εφοσον ειναι τωρα εμμεση ασφαλισμενη, τοτε θα ειναι μεχρι και του χρονου 29/2/2020 που ληγει η ασφαλιση της σε σενα.Απο 1/3/2020, εφοσον εχει συμπληρωσει τα 75 απαραιτητα ενσημα, θα γινει αυτοματα αμεση.Αυτο (το αν ειναι εμμεση ή αμεση) θα μπορεις να το δεις μπαινοντας στις ηλεκτρονικες υπηρεσιες του εφκα.Τοτε μονο ισως θα πρεπει να πας να την διαγραψεις απο σενα, αν κ αφου ολα γινονται πια μονο με το αμκα και ταυτοτητα και οχι με το βιβλιαριο, δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.Ολα αυτα απο δικια μου εμπειρια και οχι κουραφεξαλα, για να προλαβω,ισως, καποιους.

• Like 1
Δημοσ.

Από δική μου εμπειρία, η διαγραφή δεν είναι αυτόματη. Τουλάχιστον για το ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ μέχρι πέρσι αυτό ίσχυε.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Από δική μου εμπειρία, η διαγραφή δεν είναι αυτόματη. Τουλάχιστον για το ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ μέχρι πέρσι αυτό ίσχυε.

Για το ΤΣΜΕΔΕ δεν ξερω, για το ικα ομως ισχυει...μεχρι 28/2/19 η συζυγος ηταν εμμεση σε εμενα (εργαζεται απο 22/1/2018).Και τωρα μπαινοντας στην σελιδα του εφκα την εμφανιζει με ασφαλιστικη ικανοτητα απο 1/3/19 και ως Αμεση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...