Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει δυο πράγματα για τις προκηρύξεις εξάμηνης εργασίας που βγάζει ο οαεδ. Για παράδειγμα, όποτε ελέγχω στο site του οαεδ τι καινούργιο έχει βγει, βλέπω ότι ζητούν συγκεκριμένες ειδικότητες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζω άτομα από το χωριό μου που προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι απλά με το απολυτήριο λυκείου - η μια κυρία τοποθετήθηκε στο ληξιαρχείο της γειτονικής μας πόλης και μια πρώην συμμαθήτριά μου (αισθητικός από ιεκ) δουλεύει τώρα στα συσσίτια του δήμου μας.

Συγχωρέστε με αν φαίνεται χαζή η απορία μου, αλλά δε γνωρίζω πώς μπορώ κι εγώ να βρω τέτοιες προκηρύξεις εργασίας άνευ ειδικότητας. Είμαι αρκετό καιρό άνεργη, οι σπουδές μου είναι σε καλλιτεχνικό τομέα και δύσκολα αξιοποιήσιμες στην τωρινή αγορά εργασίας, οπότε ψάχνομαι για κάτι καλύτερο από πωλήτρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ απλά κοιτάς κάθε μέρα αν βγαίνει κάτι, δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ χρόνος που να βγαίνουν νέες προκηρύξεις. Όσον αφορά τις θέσεις, κάποιες απαιτούν απλά απολυτήριο λυκείου, μερικές ακόμη και απολυτήριο γυμνασίου, δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε αυτό (λογικά προσλαμβάνονται σαν ανειδίκευτοι σε θέσεις που δεν απαιτούν κάποια ειδίκευση, πχ δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πανεπιστημίου για να σερβίρεις φαγητό σε συσσίτιο). Εκτός αν εννοείς ότι η θέση ζητούσε πτυχίο πανεπιστημίου και κάποιος/κάποια έβαλε βύσμα και μπήκε με απολυτήριο λυκείου.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Πολύ απλά κοιτάς κάθε μέρα αν βγαίνει κάτι, δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ χρόνος που να βγαίνουν νέες προκηρύξεις. Όσον αφορά τις θέσεις, κάποιες απαιτούν απλά απολυτήριο λυκείου, μερικές ακόμη και απολυτήριο γυμνασίου, δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε αυτό (λογικά προσλαμβάνονται σαν ανειδίκευτοι σε θέσεις που δεν απαιτούν κάποια ειδίκευση, πχ δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πανεπιστημίου για να σερβίρεις φαγητό σε συσσίτιο). Εκτός αν εννοείς ότι η θέση ζητούσε πτυχίο πανεπιστημίου και κάποιος/κάποια έβαλε βύσμα και μπήκε με απολυτήριο λυκείου.

Όχι, δεν αναφέρομαι σε θέσεις που ζητούν πτυχίο, αλλά ειλικρινά, όσο κι αν ψάχνω δεν έχω πετύχει ποτέ προκήρυξη που να ζητά ανειδίκευτους. Γι' αυτό αναρωτιέμαι τι στο καλό κάνω εγώ λάθος και δε βρίσκω, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν. Και δεν είναι ότι δεν ψάχνω αρκετά.

Δημοσ.

Εχεις κανενα link απο αντιστοιχη θεση; Αυτες οι θεσεις που λες δε μου λενε κατι, χωρις να εχω ασχοληθει ενδελεχως.

Εγω εχω κανει καριερα τις θεσεις στην κοινωφελη εργασια. Εκει οι περισσοτερες θεσεις ειναι για "ανειδικευτους", ειτε ειναι ΥΕ, ειτε ΔΕ ή ΠΕ. Εκει για να σε παρουν παιζουν διαφορα, οπως χρονος ανεργιας, μερος, ηλικια, ΚΕΑ. Αν εχεις βεβαια καποια προκηρυσομμενη ειδικοτητα αυξανονται οι ελπιδες.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε

Όχι, δεν αναφέρομαι σε θέσεις που ζητούν πτυχίο, αλλά ειλικρινά, όσο κι αν ψάχνω δεν έχω πετύχει ποτέ προκήρυξη που να ζητά ανειδίκευτους. Γι' αυτό αναρωτιέμαι τι στο καλό κάνω εγώ λάθος και δε βρίσκω, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν. Και δεν είναι ότι δεν ψάχνω αρκετά.

Τότε μάλλον δεν ψάχνεις καλά, πολλές προκηρύξεις ζητάνε ανειδίκευτους (όχι όλες αλλά οι περισσότερες), ειδικά σε αυτές του ΟΑΕΔ.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Εγω εχω κανει καριερα τις θεσεις στην κοινωφελη εργασια...

Μέσω οαεδ τις βρίσκεις ή από τα κεπ; Κάποιος μου είχε πει πριν καιρό ότι οι προκηρύξεις για ανειδίκευτους που βγάζουν οι δήμοι αναφέρουν "ο δήμος τάδε ζητά τόσα άτομα γενικών καθηκόντων" κι όπου "γενικά καθήκοντα" να φαντάζομαι τη λέξεις "ανειδίκευτος". 😐

Και κάτι ακόμα: ο μισθός καταβάλλεται κάθε μήνα ή τα παίρνετε όλα μαζί μετά το τέλος της σύμβασης με την ανάλογη βέβαια καθυστέρηση;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε

Μέσω οαεδ τις βρίσκεις ή από τα κεπ; Κάποιος μου είχε πει πριν καιρό ότι οι προκηρύξεις για ανειδίκευτους που βγάζουν οι δήμοι αναφέρουν "ο δήμος τάδε ζητά τόσα άτομα γενικών καθηκόντων" κι όπου "γενικά καθήκοντα" να φαντάζομαι τη λέξεις "ανειδίκευτος". 😐

Και κάτι ακόμα: ο μισθός καταβάλλεται κάθε μήνα ή τα παίρνετε όλα μαζί μετά το τέλος της σύμβασης με την ανάλογη βέβαια καθυστέρηση;

Άλλο οι προκηρύξεις που βγάζει μεμονωμένα ο κάθε δήμος και άλλο οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ. Κάποιος δήμος μπορεί να βγάλει μεμονωμένα μια προκήρυξη για να καλύψει συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες του λείπουν άτομα, η πρόσληψη γίνεται από τον δήμο και μπαίνεις στην μισθοδοσία την δικιά του. Στις προκηρύξεις που βγάζει ο ΟΑΕΔ, αν σε πάρουν τότε εργοδότης σου γίνεται ο ΟΑΕΔ, όχι ο δήμος, και μπαίνεις στην μισθοδοσία του ΟΑΕΔ. Το πόσο θα σου καθυστερήσουν τον μισθό, εξαρτάται από τον εργοδότη. Και ναι, όταν ζητάνε εργάτες/εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, εννοούν τις ανειδίκευτους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Αντικοινωνική είπε

Γενικων καθηκοντων ή καθαριοτητας/πρασινου ειναι οι ανειδικευτοι γυμνασιου. Αντιστοιχα υπαρχουν ανειδικευτοι Λυκειου ή Πανεπιστημιου, ως ΔΕ/ΠΕ Διοικητικου/Διοικητικου-Οικονομικου/Διοικητικου-Λογιστικου και παρομοια. Συνηθως οι ΔΕ/ΠΕ θελουν και βασικες γνωσεις Υ/Η.

Γενικα, υπαρχουν διαφορα προγραμματα, γι` αυτο σε ρωτησα αν εχεις καποιο λινκ να δουμε σε τι αναφερεσαι συγκεκριμενα.

ΥΓ: Στα συγκεκριμενα που αναφερομαι εγω, βγαινουν προκηρυξεις και κανεις αιτηση online, μεσω του site του ΟΑΕΔ, αλλα καλυτερα ενημερωνεσαι απο site τυπου dikaiologitika. Βγαινουν 3-4 καθε χρονο, αλλα αυτα με τις πολλες θεσεις ειναι καθε 15-18 μηνες.

Επεξ/σία από Miracle Worker
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Γενικων καθηκοντων ή καθαριοτητας/πρασινου ειναι οι ανειδικευτοι γυμνασιου. Αντιστοιχα υπαρχουν ανειδικευτοι Λυκειου ή Πανεπιστημιου, ως ΔΕ/ΠΕ Διοικητικου/Διοικητικου-Οικονομικου/Διοικητικου-Λογιστικου και παρομοια. Συνηθως οι ΔΕ/ΠΕ θελουν και βασικες γνωσεις Υ/Η.

Βασικές γνώσεις Η/Υ, δηλαδή επιπέδου ecdl ή απλώς "ξέρω πώς δουλεύουν το word και το excel και να στέλνω mail" ;

22 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Γενικα, υπαρχουν διαφορα προγραμματα, γι` αυτο σε ρωτησα αν εχεις καποιο λινκ να δουμε σε τι αναφερεσαι συγκεκριμενα.

Δεν ρωτώ για κάτι συγκεκριμένο, θέλω απλώς να μάθω από εσάς που γνωρίζετε κι έχετε εργαστεί μέσω τέτοιων προγραμμάτων πώς τα εντοπίζετε και γενικά πού θα πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου, γιατί όπως φαίνεται έχω χάσει πολλές ευκαιρίες για εργασία. 😢

Δημοσ.

Αλλο πραγμα οι ΣΟΧ που γινονται απευθειας στον δημο (ή δημοσιο φορεα γενικα) και αλλο πραγμα τα κοινωφελη του ΟΑΕΔ.

Και φυσικα τελειως αλλο πραγμα οι επιδοτησεις του ΟΑΕΔ στις επιχειρησεις (πολυ σπανια σε δημοσιους φορεις) για προσληψη εργαζομενων.

Επισης αλλο πραγμα ειναι η πληρωεμενη μαθητεια του ΟΑΕΔ.

Επισης αλλο πραγμα ειναι οι προληψεις μονιμων που δεν μπλεκεται ο ΟΑΕΔ (εκτος αν ειναι αυτος ο φορεας προσληψης).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...