Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μου βάλει κάποιος ένα Α ποσό στον τραπεζικό μου λογαριασμό μέσω e-banking, μπορεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής και να τα τραβήξει πίσω;

Αν ναι, ποιο είναι αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνει αμφισβήτηση;

Αν κάνω μεταφορά του ποσού σε άλλον λογαριασμό, ίδιας τράπεζας, με εξασφαλίζει καλύτερα;

Όλα αυτά τα ρωτάω γιατί μέχρι τώρα έστελνα αγγελίες με αντικαταβολή, αλλά πρώτη φορά μου ζήτησαν να μου κάνουν κατάθεση. Ήθελα να δω κατά πόσο εξασφαλίζεται κάποιος με την κατάθεση ή και πάλι μπορεί ο άλλος να σου την κάνει αν θέλει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Απ'όσο ξέρω δεν μπορεί. Μόνο σε χρέωση κάρτας μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση.

Είχα κάνει εγώ παλιότερα ακύρωση σε λογαριασμό καταστήματος που είχα στείλει λάθος το ποσό. Βέβαια αυτό έγινε μέσα σε 15 λεπτά.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thant είπε

Είχα κάνει εγώ παλιότερα ακύρωση σε λογαριασμό καταστήματος που είχα στείλει λάθος το ποσό. Βέβαια αυτό έγινε μέσα σε 15 λεπτά.

Ίσως παίζει ρόλο και η τράπεζα. Στην ίδια τράπεζα πχ τα χρήματα πάνε την ίδια στιγμή και είναι διαθέσιμα, εκεί πως να κάνεις ακύρωση;

• Thanks 1
Δημοσ.

αμφισβήτηση συναλλαγής κάνεις οταν γίνει κάποια συναλλαγή με την κάρτα σου την οποία δεν αναγνωρίζεις διότι δεν την έχεις κάνει εσύ.

Αν τώρα μιλάμε για κατάθεση τι να αμφισβητήσεις; Οτι δεν ήσουν εσύ που έκανες την κατάθεση;

• Thanks 1
Δημοσ.

Η κατάθεση είναι η ποιο ασφαλής συναλλαγή και για τους 2 ....

κρατώντας το αποκομα της κατάθεσης απο την τράπεζα η το ατμ  με την πρώτη στραβή μπορείς με καταγγελία για άπατη  να δεσμεύσεις το τραπεζικό λογαριασμό η να δεσμεύσουν τον δικό σου μέχρι να γίνει ελενγχος ..

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ίσως παίζει ρόλο και η τράπεζα. Στην ίδια τράπεζα πχ τα χρήματα πάνε την ίδια στιγμή και είναι διαθέσιμα, εκεί πως να κάνεις ακύρωση;

Σωστά. Η περίπτωση που αναφέρω παραπάνω είναι έμβασμα από εθνική σε Πειραιώς. Ίσως γι'αυτό μπόρεσα να ακυρώσω την συναλλαγή.

2 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

Η κατάθεση είναι η ποιο ασφαλής συναλλαγή και για τους 2 ....

κρατώντας το αποκομα της κατάθεσης απο την τράπεζα η το ατμ  με την πρώτη στραβή μπορείς με καταγγελία για άπατη  να δεσμεύσεις το τραπεζικό λογαριασμό η να δεσμεύσουν τον δικό σου μέχρι να γίνει ελενγχος ..

Οπότε είναι δύσκολο αυτό που σκέφτηκα να το κάνει κάποιος. 

Σας ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, thant είπε

Αν μου βάλει κάποιος ένα Α ποσό στον τραπεζικό μου λογαριασμό μέσω e-banking, μπορεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής και να τα τραβήξει πίσω;

Αν ναι, ποιο είναι αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνει αμφισβήτηση;

Αν κάνω μεταφορά του ποσού σε άλλον λογαριασμό, ίδιας τράπεζας, με εξασφαλίζει καλύτερα;

Όλα αυτά τα ρωτάω γιατί μέχρι τώρα έστελνα αγγελίες με αντικαταβολή, αλλά πρώτη φορά μου ζήτησαν να μου κάνουν κατάθεση. Ήθελα να δω κατά πόσο εξασφαλίζεται κάποιος με την κατάθεση ή και πάλι μπορεί ο άλλος να σου την κάνει αν θέλει.

Για να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει συναλλαγή.

Όταν σου βάζει κάποιος λεφτά στο λογαριασμό σου λέγεται κατάθεση, όχι συναλλαγή.

Μην μπερδεύεσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...