voltmod Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 O οργανισμός Mozilla πρόκειται σύντομα να χρησιμοποιήσει εργαλεία anti-tracking για να προστατεύσει τους χρήστες του δημοφιλούς browser Firefox από τα «fingerprinting» και crypto-mining. Για να καταστήσει κάτι τέτοιο δυνατό, ο οργανισμός Mozilla συνεργάστηκε για ακόμη μία φορά με την εταιρεία Disconnect, έναν πάροχο anti-tracking λογισμικού, της οποίας η ad tracker blocklist χρησιμοποιείται ήδη από τον Firefox για την παροχή προστασίας από το tracking. Και οι δύο μέθοδοι προστασίας από τα fingerprinting και crypto-mining είναι ήδη διαθέσιμες σε όσους έχουν κατεβάσει τις εκδόσεις Firefox Nightly 68 και Beta 67, ωστόσο θα είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή σε μελλοντική έκδοση του browser. Tα crypto-mining scripts δημιουργούνται από επιτήδειους (βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες π.χ) για να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους, τους πόρους του επεξεργαστή ή και της κάρτας γραφικών ανυποψίαστων χρηστών, για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων – μία διαδικασία που «εκτοξεύει» την δραστηριότητα του επεξεργαστή, επιβραδύνει το σύστημα και αυξάνει την κατανάλωση του. Στην περίπτωση του fingerprinting, διάφορες πληροφορίες που συλλέγονται από τις ρυθμίσεις του browser (ανάλυση οθόνης, τύπος λειτουργικού συστήματος, τοποθεσία, ρυθμίσεις γλώσσας κ.ά) γίνονται διαθέσιμες σε διάφορες ιστοσελίδες –για λόγους βελτιστοποίησης του περιεχομένου και της λειτουργίας τους ή και για άλλους λόγους- και σε διαφημιστικές εταιρείες. Τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των χρηστών και την παρακολούθηση της δραστηριότητας τους στο Internet, «ακόμα και αν έχουν διαγράψει τα cookies» υποστηρίζει ο οργανισμός Mozilla. Τα νέα χαρακτηριστικά προστασίας θα είναι διαθέσιμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. TechCrunch Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
drakoulis Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Για μένα είναι πρώτη επιλογή ο Firefox και από ότι βλέπω θα συνεχίσει να είναι. 11
ignome4 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Για αρκετούς είναι πλέον είναι η δεύτερη επιλογή, το θέμα είναι ότι πρέπει να φτιάξουν το UI τους
Bspus Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Για μενα ειναι η πρωτη επιλογη κυριως λογω Interface. Οποτε ελπιζω να το διατηρησουν 7
music_lover Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Αν και παραδέχομαι ότι ο Chrome είναι γρηγορότερος, προς το παρόν δεν αλλάζω τον Firefox και απο οτι φαίνεται ούτε στο μέλλον θα αλλάξει αυτό.
Hasta La Vista Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Firefox καλύτερος browser ... Change my mind. 2
antirix024 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Από την 1η μέρα που κυκλοφόρησε ο FF μέχρι σήμερα παραμένει η 1η μου επιλογή. Ποτέ δεν συμπάθησε τον Chrome (ίσως επειδή ήταν της google -- δεν ξέρω) ακόμα και ως 2η επιλογή μια περίοδο είχα τον Opera. 3
Giorgos241 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, antirix024 είπε Από την 1η μέρα που κυκλοφόρησε ο FF μέχρι σήμερα παραμένει η 1η μου επιλογή. Ποτέ δεν συμπάθησε τον Chrome (ίσως επειδή ήταν της google -- δεν ξέρω) ακόμα και ως 2η επιλογή μια περίοδο είχα τον Opera. Firefox #1 Τον chrome τον εχω και δεν τον ανοιγω ποτε. Τον opera τον εχω για δευτερο επειδη εχει το VPN και το Ad block preinstalled Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από Giorgos241 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Firefox και ξερό ψωμί ..... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!
mader Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) mozilla ειναι μεγαλη δυναμη. 15 χρονια τωρα μονο αυτον χρησιμοποιώ με search add-on duckduckgo οσο για τον chrome..... για τα σκουπιδια. ο πιο αχρηστος browser ever. γεματος τρυπες ασφαλειας και κατασκοπευτικο λογισμικο απο τη γουγλα. πιο πριν ειχα Νetscape Νavigator... τι σας λεω τωρα... ουτε μαλλον που θα το εχετε ακουσει ποτε! αα ρε νιατααααααα Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από mader 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, antirix024 είπε Από την 1η μέρα που κυκλοφόρησε ο FF μέχρι σήμερα παραμένει η 1η μου επιλογή. Ποτέ δεν συμπάθησε τον Chrome (ίσως επειδή ήταν της google -- δεν ξέρω) ακόμα και ως 2η επιλογή μια περίοδο είχα τον Opera. αλλαζω μεταξυ αυτων των τριων αναλογα με τα προβληματα που συνανταω κατα καιρους. προς το παρον η αλεπου ειναι το πιο ολοκληρωμενο και κατι προβληματακια που χω βρει ειναι απλως ενοχλητικα Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από Επισκέπτης
Philippe Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό με το fingerprinting πολύ θέλω να το δω γιατί τώρα ο μόνος τρόπος να έχεις δύο facebook accounts είναι να αλλάζεις υπολογιστή και ip.. ΥΓ: Εννοώ που να μην το καταλαβαίνει το fb και σου βγάζει στοιχεία από τον έναν στον άλλο Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από Philippe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα