Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Εχει πεσει στα ποδια μου ενα hyundai excel του '92 για λιγο καιρο και μεσα σε ολα δεν δουλευει σωστα ο δεικτης βενζινης. Οταν γεμιζω το ντεποζιτο δειχνει οτι ειναι στο φουλ και μετα απο καποια χιλιομετρα (50-80) πεφτει στο 0 με αποτελεσμα να μην ξερω τι γινεται. Το υπολογιζω βεβαια, ξερω οτι καιει τα κερατα του και βαζω ανα 150χλμ περιπου

Ψαχνω να βρω τι φταιει αλλα δεν εχω καταλαβει. Να φταιει η καλωδιωση; Τα γραναζια στο κοντερ; Ο μετρητης μεσα στο ντεποζιτο; 

Δημοσ.

Πιθανότατα το φλοτέρ στο τεπόζιτο φταίει, αλλά δεν αποκλείεται να φταίει η καλωδίωση ή το όργανο στο καντράν. Τα γρανάζια στο κοντέρ δεν έχουν σχέση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gavros10 είπε

Καλησπέρα σας. Εχει πεσει στα ποδια μου ενα hyundai excel του '92 για λιγο καιρο και μεσα σε ολα δεν δουλευει σωστα ο δεικτης βενζινης. Οταν γεμιζω το ντεποζιτο δειχνει οτι ειναι στο φουλ και μετα απο καποια χιλιομετρα (50-80) πεφτει στο 0 με αποτελεσμα να μην ξερω τι γινεται. Το υπολογιζω βεβαια, ξερω οτι καιει τα κερατα του και βαζω ανα 150χλμ περιπου

Ψαχνω να βρω τι φταιει αλλα δεν εχω καταλαβει. Να φταιει η καλωδιωση; Τα γραναζια στο κοντερ; Ο μετρητης μεσα στο ντεποζιτο; 

Μαθε ποσο καιει στα 100χλμ με την μεθοδο του φουλαρισματος-στομιο και εισαι οκ.

Με τα δεδομενα που μας λες ειναι κουτο να ψαχνεις.. Ειναι αμαξι ανακυκλωσης..!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gia_nnis είπε

Μαθε ποσο καιει στα 100χλμ με την μεθοδο του φουλαρισματος-στομιο και εισαι οκ.

10.5λ/100 υπολογισα την προηγουμενη φορα οτι καιει 

Ισως το κρατησω προσωρινα μιας και δεν μου κοστιζει κατι η αγορα του. Θα δειξει

Μηχανικα ειναι ενταξει, ενα service θελει και λαστιχα. Εξωτερικα ειναι ψιλο χαλια αλλα αν με πηγαινει δεν εχω θεμα 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gavros10 είπε

10.5λ/100 υπολογισα την προηγουμενη φορα οτι καιει 

Ισως το κρατησω προσωρινα μιας και δεν μου κοστιζει κατι η αγορα του. Θα δειξει

Μηχανικα ειναι ενταξει, ενα service θελει και λαστιχα. Εξωτερικα ειναι ψιλο χαλια αλλα αν με πηγαινει δεν εχω θεμα 

Μηχανικα δεν μπορει να ειναι ενταξει.. Προφανως ετσι σου φαινεται προς το παρον μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο..!

Αν δεν εχει μεγαλες διαρροες(λαδια-βαλβολινες-παραφλου) ή δεν καιει πολλα λαδια.. ή καποιο σοβαρο προβλημα με κρεμαριερα αξιζει να το κρατησεις για λιγο καιρο..

Εσυ τωρα μπορεις να μου πεις ειναι ολα οκ.. αλλα αν το δει απο κατω ενας μηχανικος σιγουρα θα βρει πολλα που θα θελουν αλλαγη..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σαν να καίει πολύ;

Αν είναι τζάμπα και δεν έχει σοβαρά κουσούρια (ασφαλείας) καλώς.

Αν είναι να το αγοράσεις όμως σίγουρα πρέπει να το δεί μηχανικός.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gavros10 είπε

Το προηγούμενό μου αυτοκίνητο το 1992 το είχα πάρει και εγώ και το 2005 πήγε για απόσυρση και πήρα καινούργιο.Υπήρχε χρήμα τότε.:P

Θυμάμαι ότι είχε το ίδιο πρόβλημα με το δείκτη βενζίνης μόλις έπεφτε κάτω από τη μέση πήγαινε στο τέρμα  και το είχα πάντα φουλαρισμένο.Είχα ρωτήσει συνεργείο μου λένε θέλει ψάξιμο δεν έκανα κάτι και το είχα έτσι.

Πάντως ήταν σκυλί είχα κάνει 200.000 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα.Το 10,5 λίτρα το θεωρώ πολύ δεν νομίζω ότι έκαιγε τότε ενδεχομένως το δικό σου να μην είναι και σωστά συντηρημένο.Δεν αξίζει τον κόπο πάντως να πληρώνεις και να ψάχνεις τι φταίει.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τίποτα μη κάνεις, απλά βάλε βενζίνη όπως κανείς. Αν το κρατήσεις και το πας για σέρβις πες του κι αυτό το θέμα. Αν είναι κάτι απλό οκ, αλλιώς άστο έτσι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για μένα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να 'φύγει από τα πόδια σου' κι ας μην το αγόρασες. Σιγά την αξία άλλωστε. 

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Δεν βρίσκω καμία λογική στο παραπάνω! 

"Μην το φτιάξεις γιατί είναι παλιό" Μην έχεις ενδείξεις στα όργανα σου ,να μην ξέρεις πόσο καύσιμο έχει για ποιόν λόγο?  Δεν είπε ο άνθρωπος ότι του κάηκε η μηχανή ώστε σε αυτή την περίπτωση να μην αξίζει. 

Γιατί στο καινούργιο να φτιάξει κάτι που του δίνει πληροφορίες ενώ στο παλιό όχι?  

Όταν πάει ο δείκτης στο μηδέν βγάλε τον θετικό πόλο της μπαταρίας και μετά από λίγα λεπτά βάλε ξανά τον πόλο. Άνοιξε τον διακόπτη και δες αν κουνηθεί η βελόνα με την ένδειξη. 

Ερώτηση : η βελόνα πάει στο μηδέν μετά από τυχαία στιγμή ή πάνω κάτω σε συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου? 

• Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Μηχανικα δεν μπορει να ειναι ενταξει.. Προφανως ετσι σου φαινεται προς το παρον μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο..!

Αν δεν εχει μεγαλες διαρροες(λαδια-βαλβολινες-παραφλου) ή δεν καιει πολλα λαδια.. ή καποιο σοβαρο προβλημα με κρεμαριερα αξιζει να το κρατησεις για λιγο καιρο..

Εσυ τωρα μπορεις να μου πεις ειναι ολα οκ.. αλλα αν το δει απο κατω ενας μηχανικος σιγουρα θα βρει πολλα που θα θελουν αλλαγη..

Μηχανικά μπορεί να είναι εντάξει να μην έχει σοβαρά προβλήματα . Εντάξει πολύ παλιό αμάξι σίγουρα όλο και κάτι θα θέλει. Συμφωνώ πάντως δεν αξίζει να ρίξει λεφτά να το φτιάξει καλύτερα να μαζεύει για κάτι πιο καινούριο. 

Εάν έχει μικρό κόστος να φτιάξει τον δείκτη τότε οκ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το έχω πάει σε μηχανικό που το έχει ξαναφτιάξει στο παρελθόν αλλά δεν το σήκωσε. Το έκανε βόλτα και είπε ότι θέλει αλλαγή ο ένας μπιελοφορος και ένα service και ανέφερε ότι είναι σκυλί και δεν βγάζει σοβαρά προβλήματα

Άλλαξα λάδια και βαλβολινες μόνος μου, τσεκαρα τα φρένα τα οποία είναι οκ για κάποιες χιλιάδες χλμ ακόμα και άλλαξα τους συνδέσμους στον λεβιέ για να μην τρεμοπαιζει. 

Για τον δείκτη μπορώ να κάνω ένα βασικό troubleshooting αλλά δεν έχω κοιτάξει αν μπορώ από το πορτμπαγκάζ να βγαλω το φλοτερ. Αν ναι θα ειναι θα είναι πιο εύκολο....

Σχετικά με την ερώτηση νομίζω ότι πέφτει μετά από μια συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου

Γενικότερα με το ψυγείο βλέπω ότι έχει ένα θέμα γιατί χάνει το παραφλου αλλά δεν έχω βρει από πού. Δεν τρέχει ποτάμι αλλά το γεμίζω και λιγες βδομάδες μετά πέφτει κάτω από το μισο

Ακούγονται και κάτι ήχοι που δεν μπορώ να τους προσδιορίσω. Μου λένε ότι θέλει βάσεις μηχανής 

Το αυτοκίνητο εχει περάσει στα χέρια μου δωρεάν γιατί είναι μέλους της οικογένειας. Έχει 189.000χλμ και τα service του δεν γινόντουσαν τακτικά 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panoskatos είπε

Δεν βρίσκω καμία λογική στο παραπάνω! 

"Μην το φτιάξεις γιατί είναι παλιό" Μην έχεις ενδείξεις στα όργανα σου ,να μην ξέρεις πόσο καύσιμο έχει για ποιόν λόγο?  Δεν είπε ο άνθρωπος ότι του κάηκε η μηχανή ώστε σε αυτή την περίπτωση να μην αξίζει. 

Γιατί στο καινούργιο να φτιάξει κάτι που του δίνει πληροφορίες ενώ στο παλιό όχι?  

Όταν πάει ο δείκτης στο μηδέν βγάλε τον θετικό πόλο της μπαταρίας και μετά από λίγα λεπτά βάλε ξανά τον πόλο. Άνοιξε τον διακόπτη και δες αν κουνηθεί η βελόνα με την ένδειξη. 

Ερώτηση : η βελόνα πάει στο μηδέν μετά από τυχαία στιγμή ή πάνω κάτω σε συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου? 

Στις 10/4/2019 στις 1:35 ΜΜ, gavros10 είπε

Ν αρχιζει δηλαδη να δινει λεφτα οταν θα το κρατησει λιγο καιρο...  Αυτο δεν επηρεαζει την ασφαλεια του..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι για να σας φυγει η περιεργεια. Το φλοτερ φταιει. Απο το πορτ παγκαζ το εβγαλα.

58886973_2640096842685026_653622846253170688_n.jpg

Επεξ/σία από gavros10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...