jmirko15 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, johncorfas είπε Αυτά ειναι με γραφικά Intel. H Vega 8 στον 2500U έχει υπολογιστική ισχύ λίγο παραπάνω απο 1.2 Tflops, ενώ η adreno 630 έχει λίγο πανω απο τα μισά. Ελπίζω του χρονου η intel να μπει δυνατά στο παιχνιδι με τις καρτες γραφικών, γιατί και η Nvidia αλωνιζει εκεί... Θέλω ανταγωνισμό. Βαρεθηκα τοσα χρόνια να βλέπω 2 εταιρείες και κατα διαστήματα η μια να παιρνει τη πρωτιά απο την αλλη, να έχουμε ουσιαστικά μονοπώλιο, μετα η δεύτερη να την ξεπερνάει και να έχουμε παλι μονοπώλιο. Για μονοπώλιο θα έπρεπε να υπάρχει μία εταιρεία. Από την στιγμή που υπάρχουν δύο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσες να αναφερθείς σε καρτέλ (πχ τηλεπικοινωνίες.. αλλά εδώ δεν ισχύει) ή σε ολιγοπώλιο.
johncorfas Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε Και εγω αυτο πηρα αλλα με 4gb και ssd. Δεν το ανοιγω να το κανω dual channel γιατι θελω την εγγυηση. Θα περιμενω 2 χρονια. Ενα παραπονο εχω απο το συγκεκριμενο, η οθονη του ειναι ο,τι χειροτερο υπαρχει, και ειχα πολλα λαπτοπ στο παρελθον, τετοια οθονη σε λαπτοπ ειχα πριν απο 20 χρονια Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα. Είναι οικονομικό και θα το κρατήσω όσο αντέξει. Η εγγύηση δε με ενδιαφέρει τόσο. Το dual channel κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά, ειδικά στα γραφικά. Οι διαφορές που είδα ήταν περίπου +40-50% μόνο από αυτό. Για την οθόνη έχεις ένα δίκιο, αλλά στην κατηγορία αυτή όλες TN είναι με μέτρια χρώματα (στην καλύτερη περίπτωση) και άθλιες γωνίες θέασης. Προσωπικά το προηγούμενο laptop μου είχε ακόμα χειρότερη οθόνη από αυτή... 23 λεπτά πριν, jmirko15 είπε Για μονοπώλιο θα έπρεπε να υπάρχει μία εταιρεία. Από την στιγμή που υπάρχουν δύο δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα μπορούσες να αναφερθείς σε καρτέλ (πχ τηλεπικοινωνίες.. αλλά εδώ δεν ισχύει) ή σε ολιγοπώλιο. Όταν η μία από τις δύο δεν καλύπτει καν κάποιες κατηγορίες χρηστών πχ προ Ryzen τί θα μπορούσες να πάρεις σε Bulldozer αν ήθελες gaming; Τί θα μπορούσες να πάρεις αν ήθελες πολύ βαριές εργασίες (μιλάω για τους Intel xtreme...) σε AMD; Τίποτα. Η AMD απλά υπήρχε. Δεν ανταγωνίζονταν. Αυτό είναι τεχνικά μονοπώλιο. Ξέρω τους κανόνες και τους ορισμούς φίλε μου. Το επάγγελμά μου είναι πάνω στα οικονομικά και λογιστικά. Τυπικά έχεις δίκιο, γιατί υπήρχαν 2 εταιρείες. Από τη στιγμή που η μία δεν ανταγωνίζονταν την άλλη στο μεγαλύτερο ευρος του καταναλωτικού κοινού των desktop, τότε μιλάμε για μονοπώλιο. Για laptop, προ Ryzen, ας μη μιλήσουμε καθόλου... Εκεί ήταν σκανδαλώδες μονοπώλιο... Ολιγοπώλιο είναι και οι 5-6 εταιρείες που θα ήθελα να υπήρχαν, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες... Για αρχή καλά θα ήταν... ΥΓ. Η υπογραφή σου είναι πολύ καλή... Ήμουν fan των ΒΒ (είχα 4 μοντέλα τους) και για τη Google δε θα βρεις άλλον να συμφωνεί όπως εγώ...😊 Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από johncorfas
cpgr Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Radiatedsoul είπε Και εγω αυτο πηρα αλλα με 4gb και ssd. Δεν το ανοιγω να το κανω dual channel γιατι θελω την εγγυηση. Θα περιμενω 2 χρονια. Ενα παραπονο εχω απο το συγκεκριμενο, η οθονη του ειναι ο,τι χειροτερο υπαρχει, και ειχα πολλα λαπτοπ στο παρελθον, τετοια οθονη σε λαπτοπ ειχα πριν απο 20 χρονια Η hp εχει αγαπη με τις σαπιες οθονες..κατα τα αλλα βγαζει τιμια λαπτοπ, αλλα και γενικα <1000ε στα λαπτοπ δε υπαρχει καλη οθονη..αντε καμια ips της πλακας.. Αντε να δεχτω τα μονοπωλια και τις τιμες στο θεο.. απλα δεν αγοραζεις η συμβιβαζεσαι με κατι ποιο παλιο.. αλλα το να σε δουλευουν μπροστα στα ματια λεγοντας σου εκφρασεις του στυλ, "παρε το ι5 ειναι καλυτερο απο το ι3 ή παρε το 2.7ghz ειναι ποιο γρηγορο απο το 2.4ghz, " η το αλλο που καθονται και ψυριζουν τα νουμερα στα benchmarks (model 2019 ->5460 > model 2018-> 5399) οταν βλεπεις τα high end consumer chip να παιζουν μπαλα στα δεκαπλασια νουμερα... αυτα ειναι κουραφεξαλα... Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από cpgr 1
freegr Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Νομίζω ότι τώρα αρχίζει να τονώνεται για τα καλά ο ανταγωνισμός ιδίως σε ότι αφορά τις φορητές επιδόσεις και να δούμε σχέδια και τιμές
ironcastle Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2019 στις 2:58 ΜΜ, johncorfas είπε Στην παραπομπή σου βλέπω 2 επεξεργαστές, με ίδια συχνότητα, διαφορετική αρχιτεκτονική, διαφορετική λιθογραφία, διαφορετικά σετ εντολών και διαφορετικές επιδόσεις. Τί εννοείς όταν γραφείς ότι είναι οι ίδιοι εδώ και 7 χρόνια; Αν έγραφες ότι οι διαφορές τους, ανά έτος, είναι μικρές θα είχες απόλυτο δίκιο. Αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός αυτό γίνεται. Υπάρχει κάποιος που να νομίζει ότι αν η Intel πέσει, όπως στο παρελθόν η AMD, τότε η AMD θα βγάζει κάθε χρόνο επιδόσεις με τη σέσουλα; Τα ίδια θα κάνει και αυτή. Το ίδιο κάνει και τώρα. Διαβάστε λίγο το άρθρο: η καινούρια γενιά έχει έως και 14% καλύτερες επιδόσεις από τον i7 της Intel... Σιγά την τρελή επίδοση...Μακάρι να έμπαιναν στην αγορά και 2-3 εταιρείες ακόμα. Τότε θα έβλεπες διαφορές... Να κοιτάξει να διορθώσει λίγο το θέμα με τους drivers της σε Linux και κατά τα άλλα είναι μια χαρά μηχανήματα. Αυτή τη στιγμή γράφω από μηχάνημα με AMD 2500U. Πάρα πολύ καλή αγορά. Το πήρα 450€ και πραγματικά είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Τα γραφικά είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δει σε ενσωματωμένη Gpu. Σχεδόν διπλάσια απόδοση από τον intel 6200U που είχα πριν. μαλλον εχεις αγνοια απτο χωρο της τεχνολογιας.. και ειδικα των χωρο τον επεξεργαστων! ναι 7 χρονια ι ιντελ ανανεωνε τα ιδια πραγματα οταν πχ συγνινουμε ι7 πρωτης γενιας με ι5 τριτης γενιας και ο ι7 ειναι καλυτερος ειναι γεγονος οτι κατι δεν πηγενε καλα ειχε μονοπολειο εβγαζε ενα επεξεργαστη με ζορι 5% καλυτερο απτην προηγουμενη γενια και ολα καλα, ναι το 14% ειναι τεραστια διαφορα! Στις 10/4/2019 στις 3:49 ΜΜ, nikos5800 είπε Στο desktop CPU’s η ιντελ είναι ένα 15% πιο γρήγορη από τους Ryzen σε ανάλυση 1080p, να χαμε να λέγαμε δηλαδη , όσο περνάει ο καιρός όλο και λιγότερη θα παίζουν σε αυτές τις αναλύσεις και 20% πιο πισω σε θεμα workstasion ομως να τα λεμε και αυτα! Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από ironcastle
johncorfas Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ironcastle είπε μαλλον εχεις αγνοια απτο χωρο της τεχνολογιας.. και ειδικα των χωρο τον επεξεργαστων! ναι 7 χρονια ι ιντελ ανανεωνε τα ιδια πραγματα οταν πχ συγνινουμε ι7 πρωτης γενιας με ι5 τριτης γενιας και ο ι7 ειναι καλυτερος ειναι γεγονος οτι κατι δεν πηγενε καλα ειχε μονοπολειο εβγαζε ενα επεξεργαστη με ζορι 5% καλυτερο απτην προηγουμενη γενια και ολα καλα, ναι το 14% ειναι τεραστια διαφορα! και 20% πιο πισω σε θεμα workstasion ομως να τα λεμε και αυτα! Ανάλογα τη γενιά φίλε μου. Πχ από τη 6ΧΧΧ στην 7ΧΧΧ έχεις δίκιο. Από την 4ΧΧΧ στην 6ΧΧΧ οι διαφορές ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις και το 20% και σχεδόν πάντα ήταν πάνω από 10-12%. Να μην πούμε και τί έγινε από την 7ΧΧΧ στην 8ΧΧΧ που αύξησε πυρήνες. Αν θέλεις να πάμε παλιότερα, οι 3ΧΧΧ με τους 4ΧΧΧ δεν είχαν τρομερές διαφορές. Πάλι στο 5%. Από τους 2ΧΧΧ στους 3ΧΧΧ οι διαφορές ήταν πάνω από 10-12%. Κάποιες φορές και παραπάνω. Αυτό κάνει. Σε κάθε αλλαγή αρχιτεκτονικής έχει διαφορές πάνω από 10% και σε κάθε αλλαγή λιθογραφίας έχει μικρότερες διαφορές. Το ίδιο έκανε και η AMD με τους Bulldozer. Πες μου τί διαφορές στην απόδοση είχε ο 8150 με τον 8320 clock to clock; 5-7% σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της AMD. Λογικό, αφού είχαν την ίδια αρχιτεκτονική με μικροβελτιώσεις. Τα ίδια ισχύουν παντού. Δεν έχω καμία άγνοια φίλε μου. Είναι το χόμπι μου τα τελευταία 24 χρόνια. Από την εποχή που για να κάνεις overclocking έπαιζες με jumper (διακοπτάκια αλλαγής λόγων συχνοτήτων CPU/RAM/PCI) στη μητρική, όταν υποστηρίζονταν φυσικά... Έχω στήσει δεκάδες μηχανήματα δικά μου και φίλων. Δεν είμαι guru, αλλά σίγουρα δεν είμαι άσχετος. Εσύ θα αναβάθμιζες τον επεξεργαστή σου για τέτοια διαφορά; Εγώ όχι. Πιστεύω και οι περισσότεροι όχι. Άρα η διαφορά ΕΙΝΑΙ αστεία. Η διαφορά από τη σειρά 7ΧΧΧ στην 8ΧΧΧ ήταν τεράστια (multithread). Μιλάμε για πάνω από 40% σε κάθε περίπτωση σχεδόν. Γι αυτή τη διαφορά θα αναβάθμιζα. Αυτή είναι τεράστια. Για τα μονοπώλια έχω γράψει παραπάνω το πόσο άσχημο το θεωρώ. Ειδικά στα laptops είναι σκανδαλώδες... Να πω, τέλος, ότι το μόνο μηχάνημα που χρησιμοποιώ αυτή την εποχή είναι ένα laptop με AMD 2500U και είμαι ΠΑΡΑ πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του. Ειδικά αν σκεφτείς ότι μου κόστισε 450€. Πηγές: https://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_7700k_processor_review_desktop_kaby_lake,11.html https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_9700k_processor_review,7.html Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από johncorfas
ironcastle Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, johncorfas είπε Ανάλογα τη γενιά φίλε μου. Πχ από τη 6ΧΧΧ στην 7ΧΧΧ έχεις δίκιο. Από την 4ΧΧΧ στην 6ΧΧΧ οι διαφορές ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις και το 20% και σχεδόν πάντα ήταν πάνω από 10-12%. Να μην πούμε και τί έγινε από την 7ΧΧΧ στην 8ΧΧΧ που αύξησε πυρήνες. Αν θέλεις να πάμε παλιότερα, οι 3ΧΧΧ με τους 4ΧΧΧ δεν είχαν τρομερές διαφορές. Πάλι στο 5%. Από τους 2ΧΧΧ στους 3ΧΧΧ οι διαφορές ήταν πάνω από 10-12%. Κάποιες φορές και παραπάνω. Αυτό κάνει. Σε κάθε αλλαγή αρχιτεκτονικής έχει διαφορές πάνω από 10% και σε κάθε αλλαγή λιθογραφίας έχει μικρότερες διαφορές. Το ίδιο έκανε και η AMD με τους Bulldozer. Πες μου τί διαφορές στην απόδοση είχε ο 8150 με τον 8320 clock to clock; 5-7% σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της AMD. Λογικό, αφού είχαν την ίδια αρχιτεκτονική με μικροβελτιώσεις. Τα ίδια ισχύουν παντού. Δεν έχω καμία άγνοια φίλε μου. Είναι το χόμπι μου τα τελευταία 24 χρόνια. Από την εποχή που για να κάνεις overclocking έπαιζες με jumper (διακοπτάκια αλλαγής λόγων συχνοτήτων CPU/RAM/PCI) στη μητρική. Έχω στήσει δεκάδες μηχανήματα δικά μου και φίλων. Δεν είμαι guru, αλλά σίγουρα δεν είμαι άσχετος. Εσύ θα αναβάθμιζες τον επεξεργαστή σου για τέτοια διαφορά; Εγώ όχι. Πιστεύω και οι περισσότεροι όχι. Άρα η διαφορά ΕΙΝΑΙ αστεία. Πηγές: https://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_7700k_processor_review_desktop_kaby_lake,11.html https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_9700k_processor_review,7.html η amd ρε αγορινα μου τους fx τους εβγαζε απλα για να μην ειναι σε απραξια οταν ετοιμαζε την σειρα ryzen. παει αυτο καταδευτερον το guru δεν ειναι μετρο σιγκρισεις γιατι ειναι στοχευμενο μονο σε οτι αφορα 3d κατι που το 80% των χρηστων τους ειναι αχρηστο οσο για γενια 4 με 6 η διαφορα ειναι ταξης 3% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-Intel-Core-i7-4770/3515vs1978 μπωρει να ειναι το χομπυ σου ειναι η δουλεια μου ομως 10 χρονια και 20 χρονια το χομπι μου επαιζε και με μολιβοσεις που μαλλον δεν προλαβες! Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από ironcastle
johncorfas Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, ironcastle είπε η amd ρε αγορινα μου τους fx τους εβγαζε απλα για να μην ειναι σε απραξια οταν ετοιμαζε την σειρα ryzen. παει αυτο καταδευτερον το guru δεν ειναι μετρο σιγκρισεις γιατι ειναι στοχευμενο μονο σε οτι αφορα 3d κατι που το 80% των χρηστων τους ειναι αχρηστο οσο για γενια 4 με 6 η διαφορα ειναι ταξης 3% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-Intel-Core-i7-4770/3515vs1978 μπωρει να ειναι το χομπυ σου ειναι η δουλεια μου ομως 10 χρονια και 20 χρονια το χομπι μου επαιζε και με μολιβοσεις που μαλλον δεν προλαβες! Επέτρεψε με τη στάση της το μονοπώλιο λοιπόν. Εκεί που ήθελε (πχ στις κονσόλες) σάρωσε και σαρώνει. Δεν υπάρχει κονσόλα με Intel επεξεργαστή αυτή τη στιγμή. Αυτό με το Guru3d δεν το κατάλαβα. Τί εννοείς όταν λες ότι είναι στοχευμένο στο 3D; Το cinebench, το cpuz ή το fryrender τί σχέση έχουν με 3D; Γιατί στο 80% των χρηστών είναι άχρηστο, ενώ πάνω από τους μισούς home users τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια; Πραγματικά δε βγάζεις νόημα. Καταρχήν, το 2018 μετρήθηκαν πάνω από 1.2 δις pc gamers. Αν βγάλεις την Αφρική, τις υποανάπτυκτες χώρες, τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, κάποια άτομα με αναπηρία, τους υπερήλικες κτλ τότε σίγουρα δε μιλάμε μόνο για 20%... https://gaimin.io/how-many-gamers-are-there/ O ίδιος έχω τεστάρει επεξεργαστές και οι μετρήσεις τους είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα στο guru3d. Τους εμπιστεύομαι σε γενικές γραμμές. Τελοσπάντων, ορίστε για να λήξει η ιστορία: και Η διαφορά είναι περίπου 11%. Το cinebench με επεξεργαστή, καθαρά, τρέχει. Αν ψάξεις youtube θα βρεις και για άλλα. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία. Είναι σε ζωντανό βίντεο. Με μονοπώλιο η intel έδωσε 11% και το βρίσκεις λίγο και η AMD δίνει έως 14% με έντονο ανταγωνισμό και το βρίσκεις τεράστιο. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Γι εμένα και το 11% της Intel ήταν λίγο και το 14% της AMD είναι λίγο. Τέλος, το 14% σε laptop επεξεργαστή δεν είναι τίποτα. Μπορείς να το επιτύχεις αλλάζοντας το σύστημα ψύξης με καλύτερο ή τις ρυθμίσεις της συχνότητας. Μπορείς, δηλαδή, να το κάνεις χωρίς να πειράξεις καθόλου αρχιτεκτονική ή λιθογραφία. Στους desktop δεν είναι το ίδιο, γιατί το σύστημα ψύξης είναι επαρκές στη χειρότερη περίπτωση. Δεν προσπαθώ να σου δείξω ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων. Απλά είπες ότι έχω άγνοια και σου εξήγησα ότι δεν ισχύει. Μην τρελαίνεσαι. Εξάλλου στο ξαναγράφω: έχω AMD. Συγκεκριμένα σου γράφω από αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/16846420/HP-15-db0069wm-2500U-8GB-1TB-W10.html?from=latest_keyphrases&keyphrase=hp+0069wm Δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Όποια βγάζει το καλύτερο το παίρνω. Ακόμα και bulldozer είχα πάρει (τον 8150) και άλλους 4 AMD πριν από αυτόν. Από το 1995 έχω αλλάξει περίπου 15-16 PC. Ήταν το (ακριβό) χόμπι μου. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από johncorfas
ironcastle Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, johncorfas είπε Επέτρεψε με τη στάση της το μονοπώλιο λοιπόν. Εκεί που ήθελε (πχ στις κονσόλες) σάρωσε και σαρώνει. Δεν υπάρχει κονσόλα με Intel επεξεργαστή αυτή τη στιγμή. Αυτό με το Guru3d δεν το κατάλαβα. Τί εννοείς όταν λες ότι είναι στοχευμένο στο 3D; Το cinebench, το cpuz ή το fryrender τί σχέση έχουν με 3D; Γιατί στο 80% των χρηστών είναι άχρηστο, ενώ πάνω από τους μισούς home users τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια; Πραγματικά δε βγάζεις νόημα. Καταρχήν, το 2018 μετρήθηκαν πάνω από 1.2 δις pc gamers. Αν βγάλεις την Αφρική, τις υποανάπτυκτες χώρες, τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, κάποια άτομα με αναπηρία, τους υπερήλικες κτλ τότε σίγουρα δε μιλάμε μόνο για 20%... https://gaimin.io/how-many-gamers-are-there/ O ίδιος έχω τεστάρει επεξεργαστές και οι μετρήσεις τους είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα στο guru3d. Τους εμπιστεύομαι σε γενικές γραμμές. Τελοσπάντων, ορίστε για να λήξει η ιστορία: και Η διαφορά είναι περίπου 11%. Το cinebench με επεξεργαστή, καθαρά, τρέχει. Αν ψάξεις youtube θα βρεις και για άλλα. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία. Είναι σε ζωντανό βίντεο. Με μονοπώλιο η intel έδωσε 11% και το βρίσκεις λίγο και η AMD δίνει έως 14% με έντονο ανταγωνισμό και το βρίσκεις τεράστιο. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Γι εμένα και το 11% της Intel ήταν λίγο και το 14% της AMD είναι λίγο. Τέλος, το 14% σε laptop επεξεργαστή δεν είναι τίποτα. Μπορείς να το επιτύχεις αλλάζοντας το σύστημα ψύξης με καλύτερο ή τις ρυθμίσεις της συχνότητας. Μπορείς, δηλαδή, να το κάνεις χωρίς να πειράξεις καθόλου αρχιτεκτονική ή λιθογραφία. Στους desktop δεν είναι το ίδιο, γιατί το σύστημα ψύξης είναι επαρκές στη χειρότερη περίπτωση. Δεν προσπαθώ να σου δείξω ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων. Απλά είπες ότι έχω άγνοια και σου εξήγησα ότι δεν ισχύει. Μην τρελαίνεσαι. Εξάλλου στο ξαναγράφω: έχω AMD. Συγκεκριμένα σου γράφω από αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/16846420/HP-15-db0069wm-2500U-8GB-1TB-W10.html?from=latest_keyphrases&keyphrase=hp+0069wm Δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Όποια βγάζει το καλύτερο το παίρνω. Ακόμα και bulldozer είχα πάρει (τον 8150) και άλλους 4 AMD πριν από αυτόν. Από το 1995 έχω αλλάξει περίπου 15-16 PC. Ήταν το (ακριβό) χόμπι μου. αγορινα μ τι σχεση εχουν η ακυρωσηνες που λες αυτα ειναι μεμονομενα τεστ επικεντρωμενα μονο σε μια δουλεια! και ναι αυτο που σου εστειλα ειναι υπερβολικα πιο εγκυρο γιατι καθημερινα τεσταρει 1μιριο μηχανηματα και οχι δεν μπαινει ο καθενας και ανεβαζει οτι θελει εχει εφαρμογη που τρεχει ο καθε χρηστης και ανεβαζει αυτοματα επανω το μεμονομενο 1 cpu me 1 cpu δεν λεει απολυτος τπτ αμα στο ενα σου εκατσε το silicon lotary θα παιξει καλυτερα! ιδιους επεξεργαστες να συγκρινουμε εχουν διαφορες! γιαυτο οταν κανεις τετοιες συγκρισεις θες μεγαλο δειγμα για να εχει νοημα η σηγκρηση,, ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΕΣΤ ΤΟ GURU3D ΔΕΙΧΝΕΙ εντελως λαθος αποτελεσματα και μην ξεχναμε ειναι εταιρια! που εχει κερδος ενω το αλλο ειναι καθε χρηστης αυτοβουλος ........ μου ξαναποσταρεις ενα cinebench ρε αγορινα μ τα μεμονομενα τεστ ειναι πατατες καταλαβε το! εχω τρεξει 10 φορες για πλακα στο δικο μου μηχανιμα και καθε φορα μου βγαζει αλλο αποτελεσμα...... για την ιστορια στεινω 20 μηχανακια το χρονο χωρις να υπολογισω τα δικα μ . και τουλαχιστον οταν κανεις μια συγκριση καντην σωστα οταν βαζεις ενα 6700κ τον συγρινεις με 4700κ ...... οχι με 4700......... 23 ώρες πριν, johncorfas είπε Επέτρεψε με τη στάση της το μονοπώλιο λοιπόν. Εκεί που ήθελε (πχ στις κονσόλες) σάρωσε και σαρώνει. Δεν υπάρχει κονσόλα με Intel επεξεργαστή αυτή τη στιγμή. Αυτό με το Guru3d δεν το κατάλαβα. Τί εννοείς όταν λες ότι είναι στοχευμένο στο 3D; Το cinebench, το cpuz ή το fryrender τί σχέση έχουν με 3D; Γιατί στο 80% των χρηστών είναι άχρηστο, ενώ πάνω από τους μισούς home users τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια; Πραγματικά δε βγάζεις νόημα. Καταρχήν, το 2018 μετρήθηκαν πάνω από 1.2 δις pc gamers. Αν βγάλεις την Αφρική, τις υποανάπτυκτες χώρες, τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, κάποια άτομα με αναπηρία, τους υπερήλικες κτλ τότε σίγουρα δε μιλάμε μόνο για 20%... https://gaimin.io/how-many-gamers-are-there/ O ίδιος έχω τεστάρει επεξεργαστές και οι μετρήσεις τους είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα στο guru3d. Τους εμπιστεύομαι σε γενικές γραμμές. Τελοσπάντων, ορίστε για να λήξει η ιστορία: και Η διαφορά είναι περίπου 11%. Το cinebench με επεξεργαστή, καθαρά, τρέχει. Αν ψάξεις youtube θα βρεις και για άλλα. Εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία. Είναι σε ζωντανό βίντεο. Με μονοπώλιο η intel έδωσε 11% και το βρίσκεις λίγο και η AMD δίνει έως 14% με έντονο ανταγωνισμό και το βρίσκεις τεράστιο. Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Γι εμένα και το 11% της Intel ήταν λίγο και το 14% της AMD είναι λίγο. Τέλος, το 14% σε laptop επεξεργαστή δεν είναι τίποτα. Μπορείς να το επιτύχεις αλλάζοντας το σύστημα ψύξης με καλύτερο ή τις ρυθμίσεις της συχνότητας. Μπορείς, δηλαδή, να το κάνεις χωρίς να πειράξεις καθόλου αρχιτεκτονική ή λιθογραφία. Στους desktop δεν είναι το ίδιο, γιατί το σύστημα ψύξης είναι επαρκές στη χειρότερη περίπτωση. Δεν προσπαθώ να σου δείξω ότι είμαι καλύτερος ή χειρότερος. Δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων. Απλά είπες ότι έχω άγνοια και σου εξήγησα ότι δεν ισχύει. Μην τρελαίνεσαι. Εξάλλου στο ξαναγράφω: έχω AMD. Συγκεκριμένα σου γράφω από αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/16846420/HP-15-db0069wm-2500U-8GB-1TB-W10.html?from=latest_keyphrases&keyphrase=hp+0069wm Δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Όποια βγάζει το καλύτερο το παίρνω. Ακόμα και bulldozer είχα πάρει (τον 8150) και άλλους 4 AMD πριν από αυτόν. Από το 1995 έχω αλλάξει περίπου 15-16 PC. Ήταν το (ακριβό) χόμπι μου. 14% με αλλαγη ψυξης δεν θα δεις που να κατεβει κατω ο ιδιος ο θεος! εκτος αν μιλας για υγρο αζωτο με overclocking sto terma! Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από ironcastle
johncorfas Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 Δημοσ. 13 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ironcastle είπε αγορινα μ τι σχεση εχουν η ακυρωσηνες που λες αυτα ειναι μεμονομενα τεστ επικεντρωμενα μονο σε μια δουλεια! και ναι αυτο που σου εστειλα ειναι υπερβολικα πιο εγκυρο γιατι καθημερινα τεσταρει 1μιριο μηχανηματα και οχι δεν μπαινει ο καθενας και ανεβαζει οτι θελει εχει εφαρμογη που τρεχει ο καθε χρηστης και ανεβαζει αυτοματα επανω το μεμονομενο 1 cpu me 1 cpu δεν λεει απολυτος τπτ αμα στο ενα σου εκατσε το silicon lotary θα παιξει καλυτερα! ιδιους επεξεργαστες να συγκρινουμε εχουν διαφορες! γιαυτο οταν κανεις τετοιες συγκρισεις θες μεγαλο δειγμα για να εχει νοημα η σηγκρηση,, ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΕΣΤ ΤΟ GURU3D ΔΕΙΧΝΕΙ εντελως λαθος αποτελεσματα και μην ξεχναμε ειναι εταιρια! που εχει κερδος ενω το αλλο ειναι καθε χρηστης αυτοβουλος ........ μου ξαναποσταρεις ενα cinebench ρε αγορινα μ τα μεμονομενα τεστ ειναι πατατες καταλαβε το! εχω τρεξει 10 φορες για πλακα στο δικο μου μηχανιμα και καθε φορα μου βγαζει αλλο αποτελεσμα...... για την ιστορια στεινω 20 μηχανακια το χρονο χωρις να υπολογισω τα δικα μ . και τουλαχιστον οταν κανεις μια συγκριση καντην σωστα οταν βαζεις ενα 6700κ τον συγρινεις με 4700κ ...... οχι με 4700......... 14% με αλλαγη ψυξης δεν θα δεις που να κατεβει κατω ο ιδιος ο θεος! εκτος αν μιλας για υγρο αζωτο με overclocking sto terma! Καταλαβαίνεις ότι εδώ το άρθρο μιλάει για επεξεργαστές laptop, έτσι; Tί υγρό άζωτο μου λες; Καμία σχέση. Φυσικά και μπορείς να δεις ΑΝΕΤΑ διαφορά 15-20% ΜΟΝΟ από το σύστημα ψύξης. Η συχνότητες παίζουν από 2,1GHz μέχρι 3,7GHz. Αν το σύστημα ψύξης είναι χάλια, τότε το cpu μπορεί να δουλεύει μόνιμα στα 2,1GHz και σε ένα καλύτερο σύστημα ψύξης, για την ίδια δουλειά να παίζει στα 2,8GHz-3GHz. Σε κάποιες εφαρμογές ακόμα κι αν έχεις single ή dual channel RAM μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλες διαφορές. Κάπου έχεις μπλεχτεί πάρα πολύ. Διάβασε λίγο το άρθρο... Αφού, πάντως, σου αρέσει το userbench, ορίστε: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700K-vs-Intel-Core-i7-4770K/3502vs1537 πάλι οι διαφορές είναι 12,5%. Τα κορυφαία μοντέλα είναι ο 4770Κ και 6700Κ (και όχι ο 4700, που δεν υπήρξε ποτέ...). Ξαναγράφω όμως: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ LAPTOP. Όχι, δεν είναι το ίδιο με τα desktop. Οι επεξεργαστές είναι ρυθμισμένοι εντελώς διαφορετικά, τα συστήματα ψύξης είναι διαφορετικά, οι συχνότητες και οι καταναλώσεις είναι τελείως διαφορετικές, το ίδιο και η συμπεριφορά στο turbo mode, σε σχέση με τα desktop. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από johncorfas
ironcastle Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, johncorfas είπε Καταλαβαίνεις ότι εδώ το άρθρο μιλάει για επεξεργαστές laptop, έτσι; Tί υγρό άζωτο μου λες; Καμία σχέση. Φυσικά και μπορείς να δεις ΑΝΕΤΑ διαφορά 15-20% ΜΟΝΟ από το σύστημα ψύξης. Η συχνότητες παίζουν από 2,1GHz μέχρι 3,7GHz. Αν το σύστημα ψύξης είναι χάλια, τότε το cpu μπορεί να δουλεύει μόνιμα στα 2,1GHz και σε ένα καλύτερο σύστημα ψύξης, για την ίδια δουλειά να παίζει στα 2,8GHz-3GHz. Σε κάποιες εφαρμογές ακόμα κι αν έχεις single ή dual channel RAM μπορεί να σου δώσει πολύ μεγάλες διαφορές. Κάπου έχεις μπλεχτεί πάρα πολύ. Διάβασε λίγο το άρθρο... Αφού, πάντως, σου αρέσει το userbench, ορίστε: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700K-vs-Intel-Core-i7-4770K/3502vs1537 πάλι οι διαφορές είναι 12,5%. Τα κορυφαία μοντέλα είναι ο 4770Κ και 6700Κ (και όχι ο 4700, που δεν υπήρξε ποτέ...). Ξαναγράφω όμως: ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ LAPTOP. Όχι, δεν είναι το ίδιο με τα desktop. Οι επεξεργαστές είναι ρυθμισμένοι εντελώς διαφορετικά, τα συστήματα ψύξης είναι διαφορετικά, οι συχνότητες και οι καταναλώσεις είναι τελείως διαφορετικές, το ίδιο και η συμπεριφορά στο turbo mode, σε σχέση με τα desktop. μην λες ανοησιες με ψυξη ΔΕΝ περνεις ουτε 10% ............... ειδικα για λαπτοπ, οταν λεμε 4700 αγορινα μου εννωουμε τη γενια αυτην,,,,,,,,,, ουτε τα βασικα δεν γνωριζεις........... οσο για τη συγκριση ναι αυτη ι δυο εχουν διαφορα μονο που παλι συγκρινεις τον τοπ της μιας σειρας οχι με τον τοπ της προιγουμενης σειρας , αμα λοιπον συγκρινουμε τοπ με τοπ η διαφορα ειναι 4% ειδου! https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700K-vs-Intel-Core-i7-4790K/3502vs2384 4% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4930K-vs-Intel-Core-i7-5930K/1976vs2578 7% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-4930K-vs-Intel-Core-i7-3930K/1976vs1487 6% https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-2700K-vs-Intel-Core-i7-3770K/1985vs1317 8% οταν κανουμε συγκισεις δεν της κανουμε οπως μας συμφερει αλλα οπως ειναι............ https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-6700K/3647vs3502 7% η επομενη γενια https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-7700K-vs-Intel-Core-i7-8700K/3647vs3937 12% η γενια που εχει εμφανιστει η ryzen και εχουν χασει το μονοπολειο Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από ironcastle
johncorfas Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 Δημοσ. 14 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έγραψα ότι με ψύξη παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Έγραψα ότι σε LAPTOP παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Το ξαναγράφω και μην επιμένεις γιατί πραγματικά δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από laptop. Δεν έχουν καμία σχέση με desktop. To 14% γίνεται άνετα με διαφορετική ψύξη και διαφορετική ρύθμιση ρολογιών ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πχ ο Ryzen 2500U,που έχω, δουλεύει συνήθως στα 2,7-2.8GHz και όταν ζεσταίνεται πέφτει μέχρι και στα 2GHz. Με καλύτερη ψύξη θα διατηρούσε τα 2,8GHz και θα είχε από 15-20% διαφορά στις επιδόσεις. Οι ρυθμίσεις της συχνότητάς του είναι για να κρατάει θερμοκρασία κάτω από πχ 65 βαθμούς. Αν ήθελαν να κρατάει κάτω από 80, τότε θα κρατούσε τα ρολόγια ψηλά για περισσότερη ώρα και θα φαίνονταν να είχε καλύτερες επιδόσεις. Γι αυτό σου γράφω: άλλο desktop επεξεργαστές και άλλο laptop. Το άρθρο μιλάει για laptop. Όταν γράφουμε μοντέλα και εννοούμε γενιά, τότε γράφουμε τη λέξη "γενιά" ή γράφουμε πχ 47ΧΧ και όχι 4700. Δε θα μυρίζει ο καθένας τα νύχια του για το τί γράφεις και τι εννοείς τελικά. Ξέρω επίσης καλύτερα από σένα τον 4770Κ μιας και τον είχα για 5 χρόνια και τον πούλησα στο insomnia.gr. Πουλήθηκε στον χρήστη INSOGAMER ATHENS. Δες και το προφίλ μου για την αξιολόγηση. Άσε να ξέρω κάτι παραπάνω για το τί αξίζει... Πιο πριν είχα τον Bulldozer 8150, o οποίος πουλήθηκε πάλι στο insomia. Οι συγκρίσεις που κάνεις παρακάτω είναι είτε άσχετες πχ 4790 (δηλαδή μια overclocked έκδοση του 4770κ) με 6700Κ είτε είναι διαλεγμένες για να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου. Παρόλα αυτά θα παίξω για λίγο αυτό το παιχνίδι. Για να δούμε διαφορές μεταξύ 2700Χ και 1800Χ https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-2700X-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3958vs3916 Μάντεψε: 7%!!!! Πού βλέπεις τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών; Τουλάχιστον η Intel είχε τη δικαιολογία του μονοπωλίου. Η AMD τί δικαιολογία έχει; Ηρέμησε και σταμάτα να υπερασπίζεσαι πολυεθνικές εταιρείες, γιατί δεν έχει νόημα. Τα λεφτά μας θέλουν όλες, καμία δε σε αγαπάει και καμία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Ίδιες είναι και οι δύο. Κοίτα λίγο και αυτό: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-8150-vs-AMD-FX-8320/2006vs1983 Δύο διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και στα ίδια σχεδόν ρολόγια οι διαφορές ήταν ΜΗΔΕΝ και μάλιστα σε μία εποχή που έπρεπε να ανταγωνιστεί. Γι αυτό τί λές; Δεν πειράζει, γιατί μιλάμε για την AMD, άμα ήταν για Intel θα πείραζε... Μην είσαι κολλημένος με καμία εταιρεία. Εγώ τις θέλω και τις 2 και μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τόσες για να δεις τότε αν θα είχαμε διαφορές. Ορίστε και το μηχάνημά μου για να μη νομίζεις ότι είμαι και ψεύτης: Επεξ/σία 14 Απριλίου 2019 από johncorfas
ironcastle Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) δε 2 ώρες πριν, johncorfas είπε Δεν έγραψα ότι με ψύξη παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Έγραψα ότι σε LAPTOP παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Το ξαναγράφω και μην επιμένεις γιατί πραγματικά δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από laptop. Δεν έχουν καμία σχέση με desktop. To 14% γίνεται άνετα με διαφορετική ψύξη και διαφορετική ρύθμιση ρολογιών ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πχ ο Ryzen 2500U,που έχω, δουλεύει συνήθως στα 2,7-2.8GHz και όταν ζεσταίνεται πέφτει μέχρι και στα 2GHz. Με καλύτερη ψύξη θα διατηρούσε τα 2,8GHz και θα είχε από 15-20% διαφορά στις επιδόσεις. Οι ρυθμίσεις της συχνότητάς του είναι για να κρατάει θερμοκρασία κάτω από πχ 65 βαθμούς. Αν ήθελαν να κρατάει κάτω από 80, τότε θα κρατούσε τα ρολόγια ψηλά για περισσότερη ώρα και θα φαίνονταν να είχε καλύτερες επιδόσεις. Γι αυτό σου γράφω: άλλο desktop επεξεργαστές και άλλο laptop. Το άρθρο μιλάει για laptop. Όταν γράφουμε μοντέλα και εννοούμε γενιά, τότε γράφουμε τη λέξη "γενιά" ή γράφουμε πχ 47ΧΧ και όχι 4700. Δε θα μυρίζει ο καθένας τα νύχια του για το τί γράφεις και τι εννοείς τελικά. Ξέρω επίσης καλύτερα από σένα τον 4770Κ μιας και τον είχα για 5 χρόνια και τον πούλησα στο insomnia.gr. Πουλήθηκε στον χρήστη INSOGAMER ATHENS. Δες και το προφίλ μου για την αξιολόγηση. Άσε να ξέρω κάτι παραπάνω για το τί αξίζει... Πιο πριν είχα τον Bulldozer 8150, o οποίος πουλήθηκε πάλι στο insomia. Οι συγκρίσεις που κάνεις παρακάτω είναι είτε άσχετες πχ 4790 (δηλαδή μια overclocked έκδοση του 4770κ) με 6700Κ είτε είναι διαλεγμένες για να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου. Παρόλα αυτά θα παίξω για λίγο αυτό το παιχνίδι. Για να δούμε διαφορές μεταξύ 2700Χ και 1800Χ https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-2700X-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3958vs3916 Μάντεψε: 7%!!!! Πού βλέπεις τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών; Τουλάχιστον η Intel είχε τη δικαιολογία του μονοπωλίου. Η AMD τί δικαιολογία έχει; Ηρέμησε και σταμάτα να υπερασπίζεσαι πολυεθνικές εταιρείες, γιατί δεν έχει νόημα. Τα λεφτά μας θέλουν όλες, καμία δε σε αγαπάει και καμία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Ίδιες είναι και οι δύο. Κοίτα λίγο και αυτό: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-8150-vs-AMD-FX-8320/2006vs1983 Δύο διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και στα ίδια σχεδόν ρολόγια οι διαφορές ήταν ΜΗΔΕΝ και μάλιστα σε μία εποχή που έπρεπε να ανταγωνιστεί. Γι αυτό τί λές; Δεν πειράζει, γιατί μιλάμε για την AMD, άμα ήταν για Intel θα πείραζε... Μην είσαι κολλημένος με καμία εταιρεία. Εγώ τις θέλω και τις 2 και μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τόσες για να δεις τότε αν θα είχαμε διαφορές. Ορίστε και το μηχάνημά μου για να μη νομίζεις ότι είμαι και ψεύτης: δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο μαζι σου ολο ασυναρτισιες και δεν εχεις τα παντελονια να παραδεχτεις αυτο που υσχυει ........... Δεν έχουν καμία σχέση με desktop. To 14% γίνεται άνετα με διαφορετική ψύξη και διαφορετική ρύθμιση ρολογιών ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πχ ο Ryzen 2500U,που έχω, δουλεύει συνήθως στα 2,7-2.8GHz και όταν ζεσταίνεται πέφτει μέχρι και στα 2GHz. Με καλύτερη ψύξη θα διατηρούσε τα 2,8GHz και θα είχε από 15-20% διαφορά στις επιδόσεις. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ! ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΕΛΘΕ! 2 ώρες πριν, johncorfas είπε Δεν έγραψα ότι με ψύξη παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Έγραψα ότι σε LAPTOP παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Το ξαναγράφω και μην επιμένεις γιατί πραγματικά δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από laptop. Δεν έχουν καμία σχέση με desktop. To 14% γίνεται άνετα με διαφορετική ψύξη και διαφορετική ρύθμιση ρολογιών ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πχ ο Ryzen 2500U,που έχω, δουλεύει συνήθως στα 2,7-2.8GHz και όταν ζεσταίνεται πέφτει μέχρι και στα 2GHz. Με καλύτερη ψύξη θα διατηρούσε τα 2,8GHz και θα είχε από 15-20% διαφορά στις επιδόσεις. Οι ρυθμίσεις της συχνότητάς του είναι για να κρατάει θερμοκρασία κάτω από πχ 65 βαθμούς. Αν ήθελαν να κρατάει κάτω από 80, τότε θα κρατούσε τα ρολόγια ψηλά για περισσότερη ώρα και θα φαίνονταν να είχε καλύτερες επιδόσεις. Γι αυτό σου γράφω: άλλο desktop επεξεργαστές και άλλο laptop. Το άρθρο μιλάει για laptop. Όταν γράφουμε μοντέλα και εννοούμε γενιά, τότε γράφουμε τη λέξη "γενιά" ή γράφουμε πχ 47ΧΧ και όχι 4700. Δε θα μυρίζει ο καθένας τα νύχια του για το τί γράφεις και τι εννοείς τελικά. Ξέρω επίσης καλύτερα από σένα τον 4770Κ μιας και τον είχα για 5 χρόνια και τον πούλησα στο insomnia.gr. Πουλήθηκε στον χρήστη INSOGAMER ATHENS. Δες και το προφίλ μου για την αξιολόγηση. Άσε να ξέρω κάτι παραπάνω για το τί αξίζει... Πιο πριν είχα τον Bulldozer 8150, o οποίος πουλήθηκε πάλι στο insomia. Οι συγκρίσεις που κάνεις παρακάτω είναι είτε άσχετες πχ 4790 (δηλαδή μια overclocked έκδοση του 4770κ) με 6700Κ είτε είναι διαλεγμένες για να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου. Παρόλα αυτά θα παίξω για λίγο αυτό το παιχνίδι. Για να δούμε διαφορές μεταξύ 2700Χ και 1800Χ https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-2700X-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3958vs3916 Μάντεψε: 7%!!!! Πού βλέπεις τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών; Τουλάχιστον η Intel είχε τη δικαιολογία του μονοπωλίου. Η AMD τί δικαιολογία έχει; Ηρέμησε και σταμάτα να υπερασπίζεσαι πολυεθνικές εταιρείες, γιατί δεν έχει νόημα. Τα λεφτά μας θέλουν όλες, καμία δε σε αγαπάει και καμία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Ίδιες είναι και οι δύο. Κοίτα λίγο και αυτό: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-8150-vs-AMD-FX-8320/2006vs1983 Δύο διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και στα ίδια σχεδόν ρολόγια οι διαφορές ήταν ΜΗΔΕΝ και μάλιστα σε μία εποχή που έπρεπε να ανταγωνιστεί. Γι αυτό τί λές; Δεν πειράζει, γιατί μιλάμε για την AMD, άμα ήταν για Intel θα πείραζε... Μην είσαι κολλημένος με καμία εταιρεία. Εγώ τις θέλω και τις 2 και μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τόσες για να δεις τότε αν θα είχαμε διαφορές. Ορίστε και το μηχάνημά μου για να μη νομίζεις ότι είμαι και ψεύτης: ΑΓΟΡΙΝΑ Μ εχουν περασει απτα χερια μου οσα πισι δεν θα δεις ολη σου τη ζωη εσυ και τα εγγονια σου μαζι! , ολες της γενιες σου εδειξα μια προς μια και βρισκεις της πιο χαζες δικαιολογιες που εχω ακουσει 2 ώρες πριν, johncorfas είπε Δεν έγραψα ότι με ψύξη παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Έγραψα ότι σε LAPTOP παίρνεις 15-20% καλύτερες επιδόσεις. Το ξαναγράφω και μην επιμένεις γιατί πραγματικά δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από laptop. Δεν έχουν καμία σχέση με desktop. To 14% γίνεται άνετα με διαφορετική ψύξη και διαφορετική ρύθμιση ρολογιών ανάλογα με τη θερμοκρασία. Πχ ο Ryzen 2500U,που έχω, δουλεύει συνήθως στα 2,7-2.8GHz και όταν ζεσταίνεται πέφτει μέχρι και στα 2GHz. Με καλύτερη ψύξη θα διατηρούσε τα 2,8GHz και θα είχε από 15-20% διαφορά στις επιδόσεις. Οι ρυθμίσεις της συχνότητάς του είναι για να κρατάει θερμοκρασία κάτω από πχ 65 βαθμούς. Αν ήθελαν να κρατάει κάτω από 80, τότε θα κρατούσε τα ρολόγια ψηλά για περισσότερη ώρα και θα φαίνονταν να είχε καλύτερες επιδόσεις. Γι αυτό σου γράφω: άλλο desktop επεξεργαστές και άλλο laptop. Το άρθρο μιλάει για laptop. Όταν γράφουμε μοντέλα και εννοούμε γενιά, τότε γράφουμε τη λέξη "γενιά" ή γράφουμε πχ 47ΧΧ και όχι 4700. Δε θα μυρίζει ο καθένας τα νύχια του για το τί γράφεις και τι εννοείς τελικά. Ξέρω επίσης καλύτερα από σένα τον 4770Κ μιας και τον είχα για 5 χρόνια και τον πούλησα στο insomnia.gr. Πουλήθηκε στον χρήστη INSOGAMER ATHENS. Δες και το προφίλ μου για την αξιολόγηση. Άσε να ξέρω κάτι παραπάνω για το τί αξίζει... Πιο πριν είχα τον Bulldozer 8150, o οποίος πουλήθηκε πάλι στο insomia. Οι συγκρίσεις που κάνεις παρακάτω είναι είτε άσχετες πχ 4790 (δηλαδή μια overclocked έκδοση του 4770κ) με 6700Κ είτε είναι διαλεγμένες για να αποδεικνύουν τα λεγόμενά σου. Παρόλα αυτά θα παίξω για λίγο αυτό το παιχνίδι. Για να δούμε διαφορές μεταξύ 2700Χ και 1800Χ https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-2700X-vs-AMD-Ryzen-7-1800X/3958vs3916 Μάντεψε: 7%!!!! Πού βλέπεις τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών; Τουλάχιστον η Intel είχε τη δικαιολογία του μονοπωλίου. Η AMD τί δικαιολογία έχει; Ηρέμησε και σταμάτα να υπερασπίζεσαι πολυεθνικές εταιρείες, γιατί δεν έχει νόημα. Τα λεφτά μας θέλουν όλες, καμία δε σε αγαπάει και καμία δεν είναι καλύτερη από την άλλη. Ίδιες είναι και οι δύο. Κοίτα λίγο και αυτό: https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-8150-vs-AMD-FX-8320/2006vs1983 Δύο διαφορετικές γενιές επεξεργαστών και στα ίδια σχεδόν ρολόγια οι διαφορές ήταν ΜΗΔΕΝ και μάλιστα σε μία εποχή που έπρεπε να ανταγωνιστεί. Γι αυτό τί λές; Δεν πειράζει, γιατί μιλάμε για την AMD, άμα ήταν για Intel θα πείραζε... Μην είσαι κολλημένος με καμία εταιρεία. Εγώ τις θέλω και τις 2 και μακάρι να υπήρχαν κι άλλες τόσες για να δεις τότε αν θα είχαμε διαφορές. Ορίστε και το μηχάνημά μου για να μη νομίζεις ότι είμαι και ψεύτης: για να δεις οτι εγω δεν επελεξα επεξεργαστες ..... αμα ανοιξεις τα λινκς που παραθετω η σιγκρισεις ειναι παντα με τον επομενο μαλιστα το σιτε σου λεει απο κατω πιος ειναι ο επομενος......... ο 1800x δεν εχει ακομα αντικατασταθει αν θες να αντισταθμισουμε τη σιγκριση γινετε ελα να σιγκρινουμε i7 προηγουμενης γενιας με ι5 επομενης γενιας γτ αυτο εκανες ........... Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από ironcastle
johncorfas Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ironcastle είπε δε δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο μαζι σου ολο ασυναρτισιες και δεν εχεις τα παντελονια να παραδεχτεις αυτο που υσχυει ........... ΑΓΟΡΙΝΑ Μ εχουν περασει απτα χερια μου οσα πισι δεν θα δεις ολη σου τη ζωη εσυ και τα εγγονια σου μαζι! , ολες της γενιες σου εδειξα μια προς μια και βρισκεις της πιο χαζες δικαιολογιες που εχω ακουσει για να δεις οτι εγω δεν επελεξα επεξεργαστες ..... αμα ανοιξεις τα λινκς που παραθετω η σιγκρισεις ειναι παντα με τον επομενο μαλιστα το σιτε σου λεει απο κατω πιος ειναι ο επομενος......... ο 1800x δεν εχει ακομα αντικατασταθει αν θες να αντισταθμισουμε τη σιγκριση γινετε ελα να σιγκρινουμε i7 προηγουμενης γενιας με ι5 επομενης γενιας γτ αυτο εκανες ........... Ότι πεις "αγορίνα".... Είσαι εκτός θέματος. Επιμένεις να χρησιμοποιείς ότι σε βολεύει για να δείξεις ότι έχεις δίκιο και μιλάς για "παντελόνια". Όλο κωλοτούμπες κάνεις και μιλάς για ντομπροσύνη... Μιλάμε για laptop, απαντάς για desktop. Δεν έχεις ιδέα τί γίνεται στα laptop. Από αυτά που γράφεις φαίνεται ξεκάθαρα. Όταν δε σε βολεύει το ρίχνεις στην τρελή και προσβάλεις το συνομιλητή σου... Φυσικά δεν απαντάς σε τίποτα επί της ουσίας. Σου απέδειξα ότι είχα τον 4770Κ και τον 2500U, σου απέδειξα ότι το ίδιο είναι και η AMD, αλλά δε θέλεις να το δεχτείς. Κλασσική περίπτωση AMD fanboy.... Τόσα χρόνια στα forums αν έπαιρνα 1€ για κάθε ένα σαν και σένα δε θα χρειάζονταν να πάω για δουλειά το πρωί.... Σίγουρα σε έχουν στα κεντρικά της Dell και ζητάνε τη γνώμη σου για κάθε PC πριν βγει στην αγορά. Μπορεί να μην γνωρίζεις τα βασικά για laptop, αλλά χωρίς εσένα ο κόσμος θα είχε καταστραφεί. Το αν περνάνε υπολογιστές από τα χέρια σου δεν έχει καμία σχέση με το αν ξέρεις από υπολογιστές. Αυτός που επισκευάζει πιάνο δε σημαίνει ότι είναι και καλός πιανίστας... Μεγάλε, o AMD 2800X αν και όποτε βγει πιθανόν να έχει 10 πυρήνες ή να είναι μια overclocked έκδοση του 2700Χ. Εγώ σου γράφω ότι η απόδοση ουσιαστικά δεν αυξάνεται ούτε στην AMD. Σε ίδιο αριθμό πυρήνων, από γενιά σε γενιά, σε παρόμοια συχνότητα τα ίδια κάνουν και οι δύο. Με τον 8700 και τον 7700 βλέπεις πόσο σάπιες είναι οι μετρήσεις του userbench... Είναι δυνατόν να έχει 2 φυσικούς πυρήνες και 4 threads παραπάνω και η διαφορά να είναι 12%;.. Μυαλό πολύ δε θέλει...΄Οτι να 'ναι δείχνει... Αυτό, βέβαια, σε βολεύει και το δέχεσαι. Τον 8150 με τον 8320 που ήταν ο ίδιος (ξεκλείδωτος) επεξεργαστής, που τον πούλησε για καινούριο μοντέλο το έκανες γαργάρα... Ο 8350 ήταν ένας 8150 με overclock, αλλά δεν πειράζει... Άμα είναι AMD... Αρχικά, δεν εμπιστεύομαι το userbenchmark, αλλά σου έκανα τη χάρη να το χρησιμοποιήσω και ακόμα και αυτό δείχνει ότι τελικά ΕΙΝΑΙ το ίδιο. Δυο εταιρείες είναι που τόσα χρόνια παίζουν μπάλα μόνες τους και κάνουν ότι θέλουν. Αν στο μυαλό σου έχεις "η καλή AMD" και "η κακή Intel", τότε δεν έχεις ιδέα τί σου γίνεται... https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Micro_Devices Σιγουρα δεν έχει τα κεφάλαια της Intel, αλλά δε μιλάμε για μαγαζάκι της γειτονιάς. Μιλάμε για μια πολυεθνική εταιρεία δισεκατομμυρίων, που από την αρχή της ζωής την έχει βγάλει 4.556 δις... Πάνω από 10 φορές όσα χρωστούσε η Ελλάδα το 2009... Κάτσε και κάνε τον υπερασπιστή τους... Προσωπικά δεν έχω τίποτα μαζί τους, αλλά ούτε και με την Intel. Όποιος βγάλει κάτι καλό από τους 2 το αγοράζω χωρίς κανένα πρόβλημα.Τη δουλειά τους κάνουν, τη δουλειά μου κάνω. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από johncorfas
johncorfas Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 Δημοσ. 15 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, ironcastle είπε γινεσε αστειος να σε καλα τοσες αρλουμπες ειχα καιρο να διαβασω. μου απεδειξες καταρχην οτι δεν εχεις ιδεα απο γενιες κανενας γνωστης δεν θα κατσει να γραφει 46χχ , αλλα θα πει 4600..... ενα το κρατουμενο, ολοι οι επεξεργαστες ειναι αυτο που περιγραφεις οταν μιλαμε ιδιες γεννιες οχι τοσο απλο βεβαια οσο νομιζεις γιατι δεν ανεβαζουν απλα συχνοτητες υπαρχουν αλλα πραγματα κατω απτο hood πολυ πολυπλοκα που λογικο ειναι δεν εχεις το εκπαιδευτικο υποβαθρο να τα ξερεις αφου δεν τα εχεις σπουδασει... παμε παρακατω...... δεν θα ανεβει η αποδοση 12% με 2 πυρηνες και 4 threads και θα ανεβει με λιγη συχνοτητα και ψυξη? αληθεια τωρα? πες μου οτι τρολλαρεις πλζ!!!! πηγα απο 2200 σε 2600 ακριβως γιαυτο το λογο! η διαφορα σε export σε h268 1ωρας βιντεο ηταν σχεδον στο μισο χρονο..... αμα ανεβασω mhz αμα κερδισω 2% ειναι επιτιχια............δεν κανω καμια υπερασπιση απλα πεταω λασπη εκει που αξιζει και η ιντελ ναι ειναι αυτη ναι........και ναι θα χαρω να χαντακοθει και να πεσει γιατι μια 10ετια μας δινει τιποτα πινοντας μας το αιμα........ και ετσι ειναι απλα εισαι ενας ιντελακιας και φενετε πολλακις αυτο!!! μου μιλας για fx που η επησιμη ανακοινωση οταν τους εβγαζε η amd ηταν οτι απλα βγαζουμε κατι λιγο καλιτερο γιατι χαλαμε τους πορους μας αλλου για κατι δυνατοτερο και κατι νεο........ οταν η intel το κανει μια 10ετια......κοντα......και δεν εχει και τιποτα να απαντησει αυτη τη στιγμη δεν ειχε σχεδιασει καν τιποτα και πιαστικε σαν το κοροιδο στη φακα δεν επιστευεσε 1μιριο χρηστες και εμπιστευσε μια εταιρια που ευκολα λαδωνετε ..........οκεικ αρχιζω και καταλαβαινω γιατι κυβερναει ο τσιπρας ελλαδα.................. ...Πρώτα απ΄όλα θεωρείς ότι δεν τα έχω σπουδάσει λες και με ξέρεις από χτες. Εσύ τί έχεις σπουδάσει; Δεύτερον στις αρλούμπες και στις κωλοτούμπες είσαι πρωταθλητής. Ακόμα ένα μήνυμα με προσβολές χωρίς καμία απάντηση... Ποιος έγραψε ότι σε κάθε γενιά ανεβάζουν μόνο συχνότητα; Προφανώς και δε διάβασες το ποστ μου. Αλήθεια τώρα, αυτό κατάλαβες οτί εννοούσα για το 12%;.. Τραγικός είσαι... Εννοούσα ότι ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΟΝΟ 12% με φυσικούς πυρήνες και 4 threads και εσένα αυτό σου φαίνεται φυσιολογικό... Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Αυτό το γράφεις και εσύ παρακάτω, όταν λες για τις τρελές διαφορές που είδες από την ύπαρξη φυσικών πυρήνων (από τον 2200 στον 2600) και συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι ότι είναι λογικό ο 8700Κ με 2 φυσικούς πυρήνες και 4 threads παραπάνω από τον 7700Κ, να έχει μόνο 12% διαφορά. Και η AMD και η Intel μας έχουν πιει το αίμα. Απλά η Intel το έχει κανει για περισσότερα χρόνια. Θυμήσου την εποχή 2001-2006, που η AMD ήταν πρώτη. Η σειρά FX είχε 1000€, ο 3800Χ2 είχε 300€ και μόλις η Intel έβγαλε τους πρώτους Core2Duo έπεσε σε 2 μήνες στα 165€... Από τους Bulldozer και μετά η Intel ξεκίνησε το άρμεγμα, αφού έπαιζε μπάλα μόνη της. Γι αυτό γράφω και ξαναγράφω: έπρεπε να υπάρχουν άλλοι 2-3 ακόμη. Αφού ένοιωσες ότι σου ήπιαν το αίμα και εσύ θα έπρεπε να ζητάς και άλλους κατασκευαστές επεξεργαστών, αντί να υπερασπίζεις τη πολυεθνική σαν πρόβατο... Ποιος είναι Intelάκιας; Σου έστειλα και screenshot. 1 laptop έχω με Ryzen και είμαι ΠΑΡΑ πολυ ευχαριστημένος. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματά μου το έχω γράψει πολλές φορές. Εσύ είσαι πρόβατο των πολυεθνικών και υπερασπίζεσαι την AMD λες και είναι του πατέρα σου. Εσύ δεν εμπιστεύεσαι 1 εκατομμύριο χρήστες που σου λένε ότι η AMD από τη πρώτη γενιά Ryzen στη δεύτερη είχε διαφορά 7% και από τη πρώτη γενιά Bulldozer στη δεύτερη είχε 0%. Σου έδωσα και παραπομπές, αλλά εκεί κάνεις το κορόιδο... Επεξ/σία 15 Απριλίου 2019 από johncorfas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα