Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Για κίνηση στην πολη θα πας σε σκούτερ.

Γιατί; Οικονομικό , άνεση ,χώρος αποθήκευσης (θες να έχεις το κράνος 24/7 στο χέρι;) ,χαμηλό κόστος συντήρησης ,abs σχεδόν όλα τα μοντέλα.Σου προτείνω 125κυβικα honda,yamaha,kymco,sym.Αν θες να τσιμπήσεις σκούτερ με παραπάνω κυβικά στα 300 δηλαδή θα πας σε Beverly,kymco,sym μιας και είπες ότι θες κάτι οικονομικό.Ανεβαινει η τιμή αλλά έχεις περισσότερο χώρο και καλύτερη επιτάχυνση και τα λοιπά.Αν δηλαδή σε παίρνει να κάνεις την υπέρβαση στα κυβικά, μακροπρόθεσμα δε θα το μετανιώσεις.Σε παπί μην πας ... δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο πόσο μάλλον αν έχεις να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις και αστούς να λένε για συμπλέκτες και κουκούλες.Θα κοιτάξεις την άνεση σου.

Βάζεις μια μπαγαζιερα και ξεμπερδεψες στο παπί δεν είναι δα και τόσο  ακατόρθωτο να βρεις χώρους στο παπί.. με 40 ευρώ βάζεις μπαγαζιερα που χωράει 2 φουλ φεις κράνη ,+ αδιάβροχο γάντια..

έχω βρίσκω πολλούς λόγους να πάει σε παπί οικονομία πρώτος και κύριος με 2.5 ευρώ αλλάζεις μπουζί 5με 7 ευρώ λάδια.. και το βασικότερο δεν σπάει δεν χαλάει.. αντέχει με κακή συντήρηση κάτι που το σκούτερ δεν γίνεται για κανένα λόγο

Συντήρηση κάνεις και μόνος σου. Είναι τσάμπα συγκριτικά με το σκούτερ.. 

Τα μόνα θετικά που χρησοπληρωνεις στο σκούτερ είναι ότι είναι αυτόματο βρέχεται λιγότερο και εάς πούμε καλύτερη πλαϊνή προστασία 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα,

Διαφορές στο οικονομικό υπάρχουν.Αλλα δεν είναι τόσο μεγάλες για να σε αποτρέψει να πάρεις ένα σκούτερ εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε οικονομική στενότητα.Για την μπαγκαζιερα που λες όλα αυτά που αναφέρεις δεν χωράνε ...συν ότι μια αξιολογη παίζει στα 200€ για να έχεις λιγότερο κίνδυνο να σου την σπάσουν που στην τελική αν την βάλουν στο μάτι ...πάνε ακλαφτα αυτά που έχεις.

Ναι συντήρηση κάνεις αν πιάνει το χέρι σου...κακά τα ψέματα το σκούτερ είναι μεγάλη ευκολία για την πόλη.Ο μόνος λόγος να πας σε παπί είναι αν έχεις πολύ χαμηλό budget.Αυτα από μένα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Καλημέρα,

Διαφορές στο οικονομικό υπάρχουν.Αλλα δεν είναι τόσο μεγάλες για να σε αποτρέψει να πάρεις ένα σκούτερ εκτός αν κάποιος βρίσκεται σε οικονομική στενότητα.Για την μπαγκαζιερα που λες όλα αυτά που αναφέρεις δεν χωράνε ...συν ότι μια αξιολογη παίζει στα 200€ για να έχεις λιγότερο κίνδυνο να σου την σπάσουν που στην τελική αν την βάλουν στο μάτι ...πάνε ακλαφτα αυτά που έχεις.

Ναι συντήρηση κάνεις αν πιάνει το χέρι σου...κακά τα ψέματα το σκούτερ είναι μεγάλη ευκολία για την πόλη.Ο μόνος λόγος να πας σε παπί είναι αν έχεις πολύ χαμηλό budget.Αυτα από μένα.

Καλησπέρα Με 40 ευρώ μια χαρά μπαγαζιερα βρίσκεις. Κοίτα με την ίδια λογική άμα ανοίξουν την σέλα στο σκούτερ στα πήραν.  Διαφωνώ το να έχεις χαμηλό μπάτζετ πας για πολλούς λόγους που ανέφερα πας σε παπί ψτο μπουζί στο παπί έχει 2.5 3 ευρώ στο σκούτερ 10 φίλτρο αέρος 2 3 στο σκούτερ 6 7 .  επειδή είναι όλο πλαστικά χρεώνουν περισσότερη εργασία. Έχει φίλος μου σκούτερ δεν λέω είναι άνετο βολικό και εγώ στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω σκούτερ άλλα δεν μου αρέσει με τίποτα το αυτόματο και ότι τα πόδια ακουμπάνε σε πλαστικά ειδικά στης στροφές το παπί καταλάβαινες μέχρι και το πετραδάκι.  Και πιο πολλά λεφτά να έδινα πάλι παπί θα έπαιρνα κάτι καλύτερο και καινούριο. Η μετά μηχανή.  Αλλά βέβαια είναι θέμα γούστου καθαρά και επιλογής. Σήμερα φούλαρα  στο 125αρι μου 97 χιλιόμετρα έκαψα 2.65 λίτρα και έχω βαρύ χέρι.. 

Δημοσ.
Στις 12/4/2019 στις 5:10 ΜΜ, AristidisZ είπε

Το μόνο που τα διαφοροποιεί από τα παπιά που ξέρουμε είναι ο συμπλέκτης

Ο λόγος μη ύπαρξης συμπλέκτη ειναι που το κάνει παπί. Οδήγηση με το ένα χέρι κτλ :)

Και τα κυβικά και ο όγκος απ ότι βλέπω. 6 ταχύτητες? wtf

Η ολη της αρχιτεκτονική, το πλαίσιό της δεν έχει καμία σχέση με παπί. Mέχρι και τη κλασική στενή πίσω θέση έχει που αν βαλεις και μπαγκαζιέρα ο άλλος σε σπρωχνει μπροστά.

Δεν ειναι παπί αυτό το εργαλείο. Ειναι μηχανή 200άρα. Είναι άλλο πράγμα, διαφορετικό. Άλλο είδος κατά τη προσωπική μου άποψη.

(πιστευω οτι ως μοντέλο θα πάει πολυ καλά, διοτι ειναι φθηνό για αυτό που δίνει...αλλά παπί δεν ειναι ---(αλλά ο καπετάνιος ζει :P )

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Παπί μόνο τα σκούτερ είναι για ζαχαρενιους που λιώνουν στην βροχή 😁 βάζουν και το κάλυμμα στα πόδια χαχα

οχι ειμαι μαχιμος εγω.😎

δεν εχω καλυμα στα ποδια , χουφτες, μπαγκαζιερες .αυτα ειναι για τους παππουδες( παππου sorry ).  στο σκουτερακι μου με την μια εβγαλα την ψηλη ζελατινα και εβαλα κοντη μαυρη σπορ.  

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Καλησπέρα Με 40 ευρώ μια χαρά μπαγαζιερα βρίσκεις. Κοίτα με την ίδια λογική άμα ανοίξουν την σέλα στο σκούτερ στα πήραν.  Διαφωνώ το να έχεις χαμηλό μπάτζετ πας για πολλούς λόγους που ανέφερα πας σε παπί ψτο μπουζί στο παπί έχει 2.5 3 ευρώ στο σκούτερ 10 φίλτρο αέρος 2 3 στο σκούτερ 6 7 .  επειδή είναι όλο πλαστικά χρεώνουν περισσότερη εργασία. Έχει φίλος μου σκούτερ δεν λέω είναι άνετο βολικό και εγώ στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω σκούτερ άλλα δεν μου αρέσει με τίποτα το αυτόματο και ότι τα πόδια ακουμπάνε σε πλαστικά ειδικά στης στροφές το παπί καταλάβαινες μέχρι και το πετραδάκι.  Και πιο πολλά λεφτά να έδινα πάλι παπί θα έπαιρνα κάτι καλύτερο και καινούριο. Η μετά μηχανή.  Αλλά βέβαια είναι θέμα γούστου καθαρά και επιλογής. Σήμερα φούλαρα  στο 125αρι μου 97 χιλιόμετρα έκαψα 2.65 λίτρα και έχω βαρύ χέρι.. 

Στην προηγούμενη μου ανάρτηση ,συμφώνησα πως υπάρχει διαφορά στο κόστος συντήρησης και απόκτησης προφανώς.Ωστόσο τα νούμερα δεν απέχουν πολύ.Η δικιά σου διαφωνία ,επέτρεψε μου ,είναι μονάχα επειδή ντε και καλά θες να διαφωνήσεις χωρίς να παραθέτεις σοβαρό επιχείρημα.1.Με σαράντα ευρώ βρίσκεις μπαγκαζίερα που να χωρά τα πάντα και να κλειδώνει;2.Πρώτη φορά ακούω ότι ανοίγουν σέλες από σκούτερ.Πιο πιθανό να στο σηκώσουν ετσι οπως είναι.3. ''εγώ στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω σκούτερ άλλα δεν μου αρέσει με τίποτα '' αυτό είναι υποκειμενικό. 4.Η διαφορά στην βενζίνη απο θέμα κατανάλωσης πολύ χονδρικά είναι στο 1,5l. 5.Δεν κυκλοφορούν όλοι με χούφτες -όπως ανέφερες σε προηγούμενο ποστ -ούτε με καλύμματα κτλ κτλ -δεν ξέρω γιατί αναφέρθηκες σε αυτό και που είναι το πρόβλημα - είμαστε και εμείς που κυκοφορούμε με ζελατίνα κοντή και σπορ.Να μου φέρεις ως επιχείρημα τα ακριβά πλαστικά δεκτό ...και συμφωνώ.Με καλή διάθεση ποστάρω ...γιατί ο φίλος που θέλει να προβεί σε αγορά καλό είναι να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη και απο εκεί και πέρα θελει φιλτράρισμα και έρευνα αγοράς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Στην προηγούμενη μου ανάρτηση ,συμφώνησα πως υπάρχει διαφορά στο κόστος συντήρησης και απόκτησης προφανώς.Ωστόσο τα νούμερα δεν απέχουν πολύ.Η δικιά σου διαφωνία ,επέτρεψε μου ,είναι μονάχα επειδή ντε και καλά θες να διαφωνήσεις χωρίς να παραθέτεις σοβαρό επιχείρημα.1.Με σαράντα ευρώ βρίσκεις μπαγκαζίερα που να χωρά τα πάντα και να κλειδώνει;2.Πρώτη φορά ακούω ότι ανοίγουν σέλες από σκούτερ.Πιο πιθανό να στο σηκώσουν ετσι οπως είναι.3. ''εγώ στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω σκούτερ άλλα δεν μου αρέσει με τίποτα '' αυτό είναι υποκειμενικό. 4.Η διαφορά στην βενζίνη απο θέμα κατανάλωσης πολύ χονδρικά είναι στο 1,5l. 5.Δεν κυκλοφορούν όλοι με χούφτες -όπως ανέφερες σε προηγούμενο ποστ -ούτε με καλύμματα κτλ κτλ -δεν ξέρω γιατί αναφέρθηκες σε αυτό και που είναι το πρόβλημα - είμαστε και εμείς που κυκοφορούμε με ζελατίνα κοντή και σπορ.Να μου φέρεις ως επιχείρημα τα ακριβά πλαστικά δεκτό ...και συμφωνώ.Με καλή διάθεση ποστάρω ...γιατί ο φίλος που θέλει να προβεί σε αγορά καλό είναι να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη και απο εκεί και πέρα θελει φιλτράρισμα και έρευνα αγοράς.

1)Ναι βρίσκω άμα πατήσεις στο Σκρουτζ θα δεις ότι υπάρχουν πάνω από 40 λίτρα.στα 40 ευρώ

2)Και εγώ πρώτη φορά ακούω να ανοίγουν μπαγαζιερες με την λογική σου απλά απάντησα ότι πολύ απλά μπορούν να ανοίξουν και μια σέλα όπως μια μπαγαζιερα . Επίσης η μπαγαζιερα δεν την χρησιμοποιώ να έχω το βράδυ τα πράγματα μου και να αφήνω το κράνος πχ αλλά μόνο για μεταφορά και τέλος.

3) ναι το σκεφτόμουν δικαίωμα μου να έκανα σκέψεις για το τι θα αγοράσω δεν ήθελα να πάρω σκούτερ δεν πήρα. Το να λέω την άποψη μου και τους λόγους που δεν συμπαθώ εγώ προσωπικά τα σκούτερ είναι πάλι δικαίωμα μου η να παραθέτω επιχειρήματα που δεν θεωρείς σοβαρά. Δεν είπα σε κανέναν να πάρει παπί με το ζόρι. Μεγάλα παιδιά είμαστε  ο καθένας έχει πρόσωπικη κρίση.

4 ) τα ξανά είπα τα ίδια θα πω

5) χαλάρωσε λίγο χιουμοριστικό ήταν που είπα ζαχαρενιοι ο καθένας κυκλοφορεί όπως θέλει με ότι θέλει. Το να κάνουμε λίγο πλάκα είναι κάτι διαφορετικό..άμα εσύ το εκλαμβάνεις σαν επιχείρημα κάτι δεν κατάλαβες καλά.

6) δεν έχει έξι απλά για  κλείσω χωρίς παρεξηγήσεις αναφέρα τους λόγους που μου αρέσει εμένα το παπί και όχι το σκούτερ. Δικαίωμα μου να μου αρέσει ότι θέλω.   Λες ότι προβάλω σαν επιχείρημα την πλάκα που έκανα με  της ποδιές και το ζαχαρενιοι και αυτό το έγραψα στον mp που έχουμε μιλήσει πολύ παραπάνω και μπορώ να του κάνω πλάκα και να τον πειράζω.  υποτιμάς όσα έγραψα .. δεν αντιλαμβάνεσαι τι γράφω και τι εννοώ.  Ο ts έχει κρίση δεν θα του κάνουμε πλύση εγκεφάλου για το τι θα πάρει ότι γουστάρει θα πάρει.. να ψάξει να δεί το του αρέσει και να καταλήξει στο τι θα πάρει.

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ο λόγος μη ύπαρξης συμπλέκτη ειναι που το κάνει παπί. Οδήγηση με το ένα χέρι κτλ :)

Η ολη της αρχιτεκτονική, το πλαίσιό της δεν έχει καμία σχέση με παπί. Mέχρι και τη κλασική στενή πίσω θέση έχει που αν βαλεις και μπαγκαζιέρα ο άλλος σε σπρωχνει μπροστά.

Δεν ειναι παπί αυτό το εργαλείο. Ειναι μηχανή 200άρα. Είναι άλλο πράγμα, διαφορετικό. Άλλο είδος κατά τη προσωπική μου άποψη.

(πιστευω οτι ως μοντέλο θα πάει πολυ καλά, διοτι ειναι φθηνό για αυτό που δίνει...αλλά παπί δεν ειναι ---(αλλά ο καπετάνιος ζει :P )

Ακριβό είναι, παίρνεις ζ250 που καλύτερο σε όλα. 

23 ώρες πριν, pontez2 είπε

(πιστευω οτι ως μοντέλο θα πάει πολυ καλά, διοτι ειναι 

Επεξ/σία από alexinhogr
Δημοσ.

Αν η μετακίνηση ήταν 20 χλμ/μέρα το παπί είναι καλύτερο λόγω πολύ χαμηλού κόστους και ευελιξίας σε όλους τους τομείς αλλά για 50 χλμ/μέρα το σκούτερ κερδίζει λόγω άνεσης. Τα σκούτερ έχουν πλεονέκτημα που ήδη αναφέρθηκαν, να προσθέσω ότι με μια μπαγαζερια μαζί με τον υπάρχων χώρο κάτω απ'τη σέλα(κάποια έχουν μικρό ενώ άλλα πολύ μεγάλο) έχεις πολύ διαθέσιμο χώρο για ψώνια, ρούχα, κράνη κτλ.  ........ Εδώ που είμαι, στην άλλη άκρη της Ευρώπης, τα πάπια είναι ανύπαρκτα, μόνο σκουτ και μηχανές βλέπεις, και πόσο γέλασα χθες που είδα εισαγωμενο κάγκουρα με φτιαγμένο krypton με ελληνικές πινακίδες να κυκλοφορά στο δρόμο. Πώς στην ευχή το κουβάλησε ως εδώ θα ήθελα να ξέρω. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Skylined είπε

Αν η μετακίνηση ήταν 20 χλμ/μέρα το παπί είναι καλύτερο λόγω πολύ χαμηλού κόστους και ευελιξίας σε όλους τους τομείς αλλά για 50 χλμ/μέρα το σκούτερ κερδίζει λόγω άνεσης.

Indeed, βαλε και οτι τα σημερινα παπια εχουν επιπεδες σελες, χιλιες φορες σκουτερ και ας καει παραπανω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας μην το κάνουμε παπί vs σκούτερ. Το καθένα έχει έχει τα καλά του.  Το παπί είναι πολύ ευέλικτο, είναι σκυλί και συντηρείται πολύ εύκολα , επίσης έχει χαμηλή κατανάλωση. 

Το σκούτερ κερδίζει σε άνεση και χώρους και υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα σε κινητήρες αλλά και διασταστασεις ανάλογα τις ανάγκες και τα γούστα. Σαφώς έχει καλύτερη κάλυψη από τον αέρα, καλύτερα φώτα και μια πιο σύγχρονη εικόνα. 

Χοντρικά και μπακαλίστικα θα πω στον TS ότι αν έχει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα τα οποία εμπεριέχουν εθνική ή αυτοκινητόδρομο θεωρώ το σκούτερ καλύτερη επιλογή. Αν έχει πολλά σταμάτα ξεκίνα σε κεντρικούς δρόμους με κίνηση το παπί εδώ είναι καλύτερη επιλογή. 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης ήδη αναφέρθηκε αλλά ας το γράψουμε ξανά, για πολλά χιλιόμετρα σε εθνική/αυτοκινητόδρομο καλύτερα κάτι σε 250-300 και ας είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο αντί για καινούριο 125

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

τι να το κάνεις το 300αρι το σκούτερ ενω μπορείς να έχεις μηχανή

Χώρος αποσκευών, άνεση, προστασία από αέρα και βροχή. Πάντως στα ίδια κυβικά μια μηχανή είναι φθηνότερη από ένα σκούτερ οπότε για 50 χλμ τη μέρα που λέει ο νηματοθετης η πιο εύστοχη ερώτηση είναι "μηχανή ή σκούτερ;" 

Δημοσ.

Να τα ζυγίζει και να δει τι τον συμφέρει καλύτερα. Στην θέση του θα επέλεγα την ενδιάμεση κατάσταση το sym vf 185cc 

Να κάτσει να σκεφτεί τι ακριβώς θα τον καλύψει καλύτερα και να καταλήξει. ( Εάν δεν έχει πάρει ήδη και δεν μας το λέει 😋)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...