Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί να πάρει κάποιος πάπια 150-180 cc όταν έχει cbr cbf z ninja ybr και έχουν καλύτερες αναρτήσεις φρένα άνεση και ούτε καίνε έντερα ούτε έχουν ακριβά ανταλλακτικά, εγώ είχα σκούτερ 12 χρόνια και 5 πάπια, τώρα έχω το on/off μου 500cc  μες στην πόλη κ κάνω κ τις βόλτες μου έξω, βενζίνη κ λάδια, βλάβες δεν έχω. 

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αριστείδη όχημα πάνω απο 125 κυβικά, δε το θεωρώ παπί. Πάει σε άλλη κατηγορία.

Αυτο που παρουσίασε ο φιλος παραπάνω πχ, ειναι μηχανή και σιγουρα εσένα σε βολεύει για αυτο που κάνεις. Το cryptoνάκι ομως πχ ειναι παπάκι. 

Εγω πχ για κέντρο Αθηνας ή Θεσσαλονίκης, κυκλοφορούσα με 125αρι. Δε μου χρειαζόταν παραπάνω, άλλωστε η κινηση ειναι ανυπόφορη. Η Ποσειδόνος βέβαια ειναι άλλη περίπτωση, χωρις να σημαίνει οτι δεν τραβάει και εκει το 125άρι.

Δημοσ.

12 λεπτά πριν, alexinhogr είπε

Γιατί να πάρει κάποιος πάπια 150-180 cc όταν έχει cbr cbf z ninja ybr και έχουν καλύτερες αναρτήσεις φρένα άνεση και ούτε καίνε έντερα ούτε έχουν ακριβά ανταλλακτικά, εγώ είχα σκούτερ 12 χρόνια και 5 πάπια, τώρα έχω το on/off μου 500cc  μες στην πόλη κ κάνω κ τις βόλτες μου έξω, βενζίνη κ λάδια, βλάβες δεν έχω. 

Γιατί αυτά που γράφεις έχουν μεγαλύτερο κόστος κτήσης & συντήρησης και δεν είναι τόσο ευκίνητα όσο ένα παπί (μη συζητήσουμε καν ότι μου γράφεις και για μηχανάκια που αν δε με απατά η μνήμη κάποια από αυτά έχουν κλιπ ον, μιλάμε για άλλο πλανήτη)

11 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Αριστείδη όχημα πάνω απο 125 κυβικά, δε το θεωρώ παπί. Πάει σε άλλη κατηγορία.

Αυτο που παρουσίασε ο φιλος παραπάνω πχ, ειναι μηχανή και σιγουρα εσένα σε βολεύει για αυτο που κάνεις. Το cryptoνάκι ομως πχ ειναι παπάκι. 

Εγω πχ για κέντρο Αθηνας ή Θεσσαλονίκης, κυκλοφορούσα με 125αρι. Δε μου χρειαζόταν παραπάνω, άλλωστε η κινηση ειναι ανυπόφορη. Η Ποσειδόνος βέβαια ειναι άλλη περίπτωση, χωρις να σημαίνει οτι δεν τραβάει και εκει το 125άρι.

Γιατί το λες αυτό ; 

Το μόνο που τα διαφοροποιεί από τα παπιά που ξέρουμε είναι ο συμπλέκτης

Δημοσ.

Από τα σχόλια κάποιον φαίνεται ότι δυσκολεύονται να δεχτούν κάτι καινούργιο και πόσο ακραία συντηρητικά μυαλά υπάρχουν..δεν μπορείς να συγκρίνεις Νίντζα με ένα πιο γρήγορο παπί .. άλλη η χρήση της μιας μηχανής άλλη της άλλης .  Επίσης είδατε ένα συμπλέκτη και το κάνατε μηχανή έλεος δηλαδή  ότι όλο το σουλουπι είναι παπιου δεν το είδατε;  Ότι σε άλλες χωρες κυκλοφορούν ήδη εδώ και χρόνια παπιά γρήγορα με συμπλέκτη δεν το ξέρετε; Που να το ξέρετε  ο Μαστρο Μήτσος που πάτε ξέρει μόνο ότι τα καλύτερα λάδια είναι τηγανελαια 40w70 ... Και ότι ότι το στρογγυλό δεν σπάει δεν χαλάει

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ δίνεις 2300 + για παπί Χόντα 110 115 cc χαχα.. τα 2700 σε πείραξαν που παίρνεις ένα σούπερ παπί;; Ποιός είναι χαζός τελικά άστο  δεν θα το καταλάβεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι ακρεες οι αποψεις για τα μικρα μηχανακια οταν επισερχετε ο οικονομηκος παραγοντας της αγορας. Στα λευτα αυτα εχουμε 3 επιλογες. Παπι, σκουτερ, μικρη μηχανη.

Το σκουτερ εχει το υπερ της καλυτερης προφυλαξης απο το καιρο και των χορων που διαθετει καθως και της ευκολιας (οπως το βλεπει κανεις) οτι δεν σε νοιαζει να ψαχνεις ταχυτητες μεσα στην πολη. Τα κατα του ειναι η συντηρηση που ερχετε πιο κοντα σε μηχανες, τα πλαστικα του αν σπασουν και η λιγο πιο αποκομενη αισθηση απο τα αλλα.

Το παπι εχει στα θετικα του μονο την πολυ οικονομικη συντηρηση και την οικονομια στα καυσιμα. Σε ολα ταλα πασχει. Πλαισιο και πατημα χειτοτερο κ απο τα 3 καθως και θεση οδηγησης σαφως η χειροτερη απο ολα.

Στον αντιποδα μικρη μηχανουλα. Το καλυτερο πλαισιο και πατημα απο ολα. Τα καλυτερα φρενα και αναρτησεις απο ολα καθως και την πιο εργονομηκη θεση οδηγησης απο ολα. Το μειον για πολη ειναι οι ταχυτητες που πρεπει να ψαχνεις και ο συμπλεκτης οταν μπλεκεις στη κινηση.

Αν ειναι να φαω στη μαπα την ταλαιπωρια του συμπλεκτη να μην εχω χορους να με βολεψουν (γιατι δε γουσταρω τα σκουτερ κλπ κλπ) γιατι να μπλεξω με το πιο αβολο μηχανακι απο ολες τις κατηγοριες και να μη παρω ενα μικρο commuter που η σχεδιαση του ειναι κατεξοχη περιαστικη χρηση?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/4/2019 στις 9:18 ΠΜ, JMc7 είπε

μονο που η συντηρηση απο 30€-50€ το μηνα παει στα 60€-100€ με ολα αυτα τα "παπια". (συμπεριλαμβανω τα παντα, απο λαστιχα μεχρι το τελευταιο λαστιχακι που θα χρειαστει αλλαγη).

Μπορεί να έχει πιο ακριβή συντήρηση από ένα 115 cc παπί αλλά είναι απόλυτα λογικό . Πιο φαρδιά λάστιχα πιο μεγάλο μοτέρ κτλπ.  Σίγουρα θα έχει πιο οικονομική συντήρηση από ένα σκούτερ 200 Άρι η μία μοτοσυκλέτα 200 250 cc

Για κάποιον που δεν θέλει σκούτερ και ένα πάπι  δυνατό που να μπορεί να πάει ένα κοντινό ταξίδι άνετα να βγει εθνική και να πληρώνει βενζίνη όσο ένας με ένα 125 παπί τότε είναι  η καλύτερη επιλογή.

Το μόνο αρνητικό που βρίσκω σε αυτό το μηχανάκι είναι η έλλειψη μανιβέλας.  

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
Στις 10/4/2019 στις 6:44 ΜΜ, christopher0016 είπε

http://www.sym.gr/vf185/

Το απόλυτο όπλο για παπί πολύ γρήγορο άνετο με abs και άλλα καλουδια το σημαντικότερο ΔΕΝ είναι σκούτερ.. vfm σε τιμή. 

6 ταχυτο με συμπλέκτη καεί λίγο πάει σφαίρα  όλα αυτά σε χαμηλή τιμή  πραγματικά ότι καλύτερο σε επιλογή σε αυτό το budget

Με δικούς μου ανθρώπους που έχω μιλήσει γι αυτό το παπί και το έχουν οδηγήσει (εγώ δεν το οδηγήσει)  μου έχουν πει ότι είναι καλό αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου βγάζει ότι είναι 185 κυβικά.  Μάλιστα μου έχουν πει ότι το 150αρι Honda είναι πιο σβέλτο. 

Φυσικά για την τιμή του και όλη την προίκα που κουβαλάει φαντάζει μια πολύ καλή περίπτωση vfm αγορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/4/2019 στις 11:36 ΠΜ, sworder είπε

Θέλω δίκυκλο για καθημερινή χρήση συνολικά 50 χλμ. Ψάχνω για το οικονομικότερο κυρίως σε ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και μετά σε συντήρηση το πολύ περίπου 3000€ κατά προτίμηση καινούριο. Αν έχει δύναμη να ανεβαίνει ανηφόρες με μεγαλούτσικη κλίση με ευκολία θα είναι +. Προτάσεις;;;

1 - παρε ποδηλατο αν σε νοιαζει η καταναλωση.

2- η αμεσως επομενη επιλογη ειναι σκουτερ. τιποτα αλλο .

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Με δικούς μου ανθρώπους που έχω μιλήσει γι αυτό το παπί και το έχουν οδηγήσει (εγώ δεν το οδηγήσει)  μου έχουν πει ότι είναι καλό αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου βγάζει ότι είναι 185 κυβικά.  Μάλιστα μου έχουν πει ότι το 150αρι Honda είναι πιο σβέλτο. 

Φυσικά για την τιμή του και όλη την προίκα που κουβαλάει φαντάζει μια πολύ καλή περίπτωση vfm αγορά. 

Σε βίντεο που έχω δει το Honda έχει δυνατό ήχο αλλά σε top speed το sym του ρίχνει. Είναι 17.8 δυναμομετρημενα άλογα

Το Χόντα 14.9 εάν θυμάμαι καλά. 

Αυτά τα λένε μάλλον κολλημένοι με ιαπωνικά όσα βίντεο έχω δει το μηχανάκι πάει σαν τρελό σκυλιάζει ψηλά και βγάζει χιλιόμετρα.  Είναι ένα κανάλι στο YouTube που είχανε πάρει το Χόντα του είχανε βάλει κοφτή στης 12 εξάτμιση και έλεγαν ότι πάει καλύτερα από το sym  χαχα

το Χόντα έχει 3600 η 3700 δεν θυμάμαι ακριβώς το sym 2695€ καλώς κακώς μεγάλη η διαφορά

21 λεπτά πριν, mp123 είπε

1 - παρε ποδηλατο αν σε νοιαζει η καταναλωση.

2- η αμεσως επομενη επιλογη ειναι σκουτερ. τιποτα αλλο .

Παπί μόνο τα σκούτερ είναι για ζαχαρενιους που λιώνουν στην βροχή 😁 βάζουν και το κάλυμμα στα πόδια χαχα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, christopher0016 είπε

Σε βίντεο που έχω δει το Honda έχει δυνατό ήχο αλλά σε top speed το sym του ρίχνει. Είναι 17.8 δυναμομετρημενα άλογα

Το Χόντα 14.9 εάν θυμάμαι καλά. 

Αυτά τα λένε μάλλον κολλημένοι με ιαπωνικά όσα βίντεο έχω δει το μηχανάκι πάει σαν τρελό σκυλιάζει ψηλά και βγάζει χιλιόμετρα.  Είναι ένα κανάλι στο YouTube που είχανε πάρει το Χόντα του είχανε βάλει κοφτή στης 12 εξάτμιση και έλεγαν ότι πάει καλύτερα από το sym  χαχα

το Χόντα έχει 3600 η 3700 δεν θυμάμαι ακριβώς το sym 2695€ καλώς κακώς μεγάλη η διαφορά

Η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Εντάξει για παπί είναι πάρα πολλά τα 3500€ + που ζητάει η Honda. Η Yamaha όταν έβγαλε το crypton x που έκανε την διαφορά και τώρα ακολουθούν οι υπόλοιποι το έδινε κάπου 2,5k αν θυμάμαι καλά. 

Ούτε το Honda έχω οδηγήσει ούτε το sym, δεν έχω άποψη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κίνηση στην πολη θα πας σε σκούτερ.

Γιατί; Οικονομικό , άνεση ,χώρος αποθήκευσης (θες να έχεις το κράνος 24/7 στο χέρι;) ,χαμηλό κόστος συντήρησης ,abs σχεδόν όλα τα μοντέλα.Σου προτείνω 125κυβικα honda,yamaha,kymco,sym.Αν θες να τσιμπήσεις σκούτερ με παραπάνω κυβικά στα 300 δηλαδή θα πας σε Beverly,kymco,sym μιας και είπες ότι θες κάτι οικονομικό.Ανεβαινει η τιμή αλλά έχεις περισσότερο χώρο και καλύτερη επιτάχυνση και τα λοιπά.Αν δηλαδή σε παίρνει να κάνεις την υπέρβαση στα κυβικά, μακροπρόθεσμα δε θα το μετανιώσεις.Σε παπί μην πας ... δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο πόσο μάλλον αν έχεις να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις και αστούς να λένε για συμπλέκτες και κουκούλες.Θα κοιτάξεις την άνεση σου.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...