Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα χρειαστει να φτιαξω νεο pc. Θα ηθελα λοιπον τις γνωμες. Χρηση internet μονο κ ισως καμια ταινια. Οχι gaming οχι εφαρμογες ( κανα office μονο)

Cpu i3 8100

Mb gygabite b360 hd3

Ram 2x corsair 4gb 2400

Ssd samsung 860 250gb

Κοστος βγαινει στα 320 περιπου.

Κουτι, τροφοδοτικο κ hdd θα κρατησω αυτα που εχω:

Case thermaltake m9d

Τροφοδοτικο cheaftec 750watt

Hdd wd sata II

Καρτα γραφικων να δουλεψω με αυτη που εχει η μητρικη η να βαλω μια sapphire ati hd6770 vaporx 1gb ddr5 που εχω?

Επισης, Για τον ssd εχω κ την επιλογη του crucial mx500 στα ιδια gb με 10 ευρω φθηνοτερα. Νομιζω θεωρειτε κ αυτος πολυ καλος δισκος

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην μαρεσει η τιμη. 3 ερωτησεις μονο

1. Αλλη επιλογη σε μητρικη? Εχω 5.1 ηχεια κ αυτη απο οτι ειδα δεν εχει υποδοχη για 5.1. Σαν εναλλακτικη ειδα αυτη. GIGABYTE B450 AORUS M (REV. 1.0). Γνωμη?

2. Amd  επεξεργαστη δεν εχω δουλεψει ποτε. Ο συγκεκριμενος ειναι κατι αντιστοιχο ποιου intel?

3. Για τα γραφικα, μενω σε αυτην της μητρικης ή κραταω αυτη που εχω κ γραφω στο αρχικο ποστ?

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.

Απο 775 σοκετ και μετά, κοντά 15 χρόνια δηλαδή, δεν υπάρχει μητρική που να μην έχει τουλάχιστον 5.1 ηχο..

Η asrock B450m pro 4 έχει όπως όλες πλέον 7.1 αρα σε υπερκαλύπτει στο 5.1 που ζητάς..

Επίσης για την χρήση που ζητάς εσυ, και ο 200GE που είναι ακομα φθηνότερος, μια χαρά θα σε εξυπηρετούσε..

Χωρίς δευτερη κουβέντα πας σε amd οπως σου είπε κι ο φίλος απο πάνω γιατί παίρνεις και ωραίες επιδόσεις αλλά και πιο φθηνές..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω κ τους δυο. Για μητρικη μαλλον θα καταληξω στην gb που ανεφερα. Εχεις περισσοτερςς υποδοχες για τα ηχεια μου.Με τα λιγα που ειδα λογικα ταιριαζει. Ερωτηση για τις μνηνες. Ειδα πως ειναι στα 3000hz. Η μητρικη βλεπω οτι δεχεται στα 2933 κ 3200 oc. Αν το oc σημαίνει overclocking, εγω που δεν σκοπευω να τις πειραξω θα εχω θεμα?

Επεξ/σία από ilias78
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Ένα κουμπί θα πατήσεις στο bios και θα τρέξουν είτε 3000 είτε 2933 δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε επικίνδυνο...😋

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπορείς , για cpu , ανέβα λίγο παραπάνω, ζήτα να σου κάνουν bios update στην ίδια μητρική και να βάλουν επεξεργαστή τον i5 9400f εφόσον θα έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Για τη χρήση που λες, μάλλον θα σε πάει μέχρι το 2032. Ram βάζεις την πιο φθηνή 8άρα στα 2400. Δεν έχει ... ειδικές ανάγκες ο επεξεργαστής.

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε βέβαια.... Αντι για 50-80 ευρω που κάνει ο 200ge-2200g που του είναι υπεραρκετός, ας δώσει 180 για i5...

Αρα 100-120 ευρώ παρα πάνω για μια cpu καρα overkill, αλλά θα γλιτώσει ενα "υπέρογκο"🤣 ποσό απο τις φθηνότερες  μνήμες....👍

Απλά και μόνο για να μην πάρει amd...👍

Και η δικαιολογιά μετά οτι θα κάνει 15 ευρώ οικονομία στις μνήμες που αντι για 3000mhz θα πάει στα 2400, είναι όλα τα λεφτά...🤣

Και ας πάρει μια 8άρα μωρέ... Πάει και dual channel δηλαδή..😵

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 6
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Ε βέβαια.... Αντι για 50-80 ευρω που κάνει ο 200ge-2200g που του είναι υπεραρκετός, ας δώσει 180 για i5...

Αρα 100-120 ευρώ παρα πάνω για μια cpu καρα overkill, αλλά θα γλιτώσει ενα "υπέρογκο"🤣 ποσό απο τις φθηνότερες  μνήμες....👍

Απλά και μόνο για να μην πάρει amd...👍

Ο i5 9400f , είναι ανώτερος και από τους ryzen 2600 & x . Και κάνει 168 ευρώ. 

Είπα για ανώτερη επιλογή , για πολλά χρόνια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

Για την χρήση που τον θέλει, και με τα πιο απλά 200ge ή/και 2200g, πάλι για πολλά χρόνια θα είναι...

Δεν τελειώνει ποτέ αυτό... Αν είναι ας πάει σε 9900Κ τότε για να το χαρούν και τα παιδιά του

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ανώτερος σε τι; Σε ποιο σενάριο; Στο streaming στο editing στο multitasking; Στο gaming με κάρτες από 1030 μέχρι 1060 στα 1080 η με οποιαδήποτε στα 1440p; Πείτε τη γνώμη σας απλά μην τα προωθείτε όπως βολεύει. Φυσικά και δεν είναι ανώτερος ο ακριβότερος  9400f από τον 2600 σαν επεξεργαστής παρά μόνο σε ορισμένα σενάρια. Φιλικά.

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αν μπορείς , για cpu , ανέβα λίγο παραπάνω, ζήτα να σου κάνουν bios update στην ίδια μητρική και να βάλουν επεξεργαστή τον i5 9400f εφόσον θα έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Για τη χρήση που λες, μάλλον θα σε πάει μέχρι το 2032. Ram βάζεις την πιο φθηνή 8άρα στα 2400. Δεν έχει ... ειδικές ανάγκες ο επεξεργαστής.

Και γιατί να μην πάει καρφί στον 9900Κ να τον πάει μέχρι 2042 ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Και γιατί να μην πάει καρφί στον 9900Κ να τον πάει μέχρι 2042 ? 

leros ... για θύμησέ μας ... πόσα χρόνια είχες τον socket 1156 ... και πόσο κράτησες τον 1700 πριν πας  στον 2700 ... θα τον αλλάξεις κι αυτόν με 3700 το καλοκαίρι ;;;

Ημερομηνίες μόνο , αν γίνεται , χωρίς λογοτεχνία ...

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

leros ... για θύμησέ μας ... πόσα χρόνια είχες τον socket 1156 ... και πόσο κράτησες τον 1700 πριν πας  στον 2700 ... θα τον αλλάξεις κι αυτόν με 3700 το καλοκαίρι ;;;

Ημερομηνίες μόνο , αν γίνεται , χωρίς λογοτεχνία ...

Έπρεπε να αλλάζει κάθε μισό χρόνο και μητρικη για να αναβαθμίσει τον επεξεργαστη οποτε λέει δε γάμ... κάτσε στ’αυγα σου :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...