paris_chav Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ανάλογο θέμα στο πρόσφατο παρελθόν (κοίταξα τις αμέσως επόμενες σελίδες και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο), αν έχει υπάρξει, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά απ τους mod και τους παρακαλώ να με παραπέμψουν στο συγκεκριμένο θέμα. Θα προσπαθήσω να μαι συνοπτικός. Για πάρα πολλά χρόνια υπήρξα χρήστης ios και ο λόγος που πήρα την απόφαση μεταπήδησης στο android δεν είναι ότι με "χάλασε" κάτι, απλούστατα δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από ένα 500αρικο για κινητό (είναι περισσότερο ψυχολογικός ο λόγος παρά οικονομικός). Ας πούμε και στα iphone, ήμουν μια ζωή 1-2 μοντέλα πίσω. Στην παρούσα φάση όμως "500 ευρώ και iphone" συνεπάγεται το πολύ μέχρι iphone 8, δηλ μοντέλο του 2017 και προτιμώ να πάω σε μια ναυαρχίδα του 2018, όπως τα μοντέλα που αναγράφονται στον τίτλο. Αρκετά με την εισαγωγή, το λοιπόν, έχω σχεδόν καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα 2, p20 pro και S9+. Έχουν παραπλήσιες τιμές (μιλάω πάντα με γνώμονα skroutz/best price, μια ζωή από τέτοια καταστήματα ψώνιζα και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα). Απ' την έρευνα που έχω κάνει (την εισαγωγή την έκανα επίτηδες για να δείξω ότι δεν είμαι ο πιο σχετικός πάνω σε android κινητά οπότε μπορεί να κάνω σε πολλά πράγματα λάθος), μου προκύπτει ότι στο μόνο που υπερτερεί το P20 pro έναντι του S9+ είναι η μπαταρία και οι νυχτερινές λήψεις (τα του design δεν τα αναφέρω, είναι τελείως υποκειμενικό). Δηλαδή overall, το S9+ είναι ανώτερη συσκευή. Τα λέω όλα αυτά γιατί η πρώτη μου σκέψη ήταν το p20 pro όμως με αυτά που διάβασα, πλέον η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του S9+. Υπάρχει λόγος να (ξανά)αναθεωρήσω ; Ενα δεύτερο ερώτημα εξίσου σημαντικό που αφορά την υποστήριξη. Ας υποθέσουμε ότι αυτές οι 2 συσκευές φτάσουν μέχρι το android 9 και δεν πάρουν το 10 και μελλοντικές αναβαθμίσεις. Υπάρχει κάποια επίπτωση στην εμπειρία χρήσης, στην ταχύτητα του κινητού ή στην ασφάλεια, το ότι δεν θα παίρνει ενημερώσεις ; Εχω συναντήσει χρήστες android που έχουν μείνει αρκετά πίσω (σε 7 ή ακόμα και σε 6) και δεν είδα να έχουν κάποιο παράπονο. Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει. YΓ. στα υπόψην μου ήταν και το MI9 αλλά το απέκλεισα λόγω έλλειψης OIS ΥΓ2. Η προσαρμογή στο android δεν με "τρομάζει" ιδιαίτερα, έχω σαν προσωρινή λύση ένα Cubot Max και δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα πρόβλημα προσαρμογής. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από paris_chav
mphxths Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, paris_chav είπε Τα λέω όλα αυτά γιατί η πρώτη μου σκέψη ήταν το p20 pro όμως με αυτά που διάβασα, πλέον η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του S9+. Υπάρχει λόγος να (ξανά)αναθεωρήσω ; Στο συγκριτικο που βλεπω στο gsmarena , νομιζω κερδιζει στα σημεια το s9+.Το p20 pro δεν το λες μαπα καρπουζι ..αλλα συγκριτικα με το s9+ , χανει.Δεν ξερω με τις καμερες τι γινεται...αλλα δεν νομιζω να χεις θεμα με καποιο απο τα δυο σε αυτον τον τομεα.Μπαταριες περα απο τα νουμερα παιζει και ρολο πως κανει την διαχειριση το software και απο ο,τι ακουω , το s9+ δεν τα παει ασχημα στην αυτονομια. 1 ώρα πριν, paris_chav είπε Υπάρχει κάποια επίπτωση στην εμπειρία χρήσης, στην ταχύτητα του κινητού ή στην ασφάλεια, το ότι δεν θα παίρνει ενημερώσεις ; Κοιτα να δεις.Συνηθως οι συσκευες που σεβονται τον εαυτο τους θα συνεχισουν να παιρνουν security updates ακομα και αν δεν παρουν καποια νεοτερη εκδοση ανδροιδ.Μεχρι καποιο σημειο υποθετω. Απο την αλλη , ολο αυτο το σκηνικο με το κλαμα που ριχνουν μερικοι οταν το κινητο τους δεν παιρνει επομενη εκδοση , ειναι τελειως ψυχολογικο. Εχω φιλο που μεχρι πριν κανα 6μηνο ειχε το galaxy note 2.Κινητο που τρεχει το πολυ μεχρι ανδροιδ 4.4.2. Εκανε μια χαρα την δουλεια του , το κινητο το εβλεπε απλα σαν εργαλειο και χεστηκε που ηταν 20 εκδοσεις πισω.Πλεον συμβαινουν τα εξης 2 τινα.Υπαρχουν μερικοι που σκανε ενα νεφρο για να παρουν κινητο και θεωρουν οτι ειναι μαλακια να σταματησει το κινητο τους να παιρνει αναβαθμισεις...απο μια αποψη ειναι...αλλα πρεπει να ζησουν και οι εταιριες. Απο την αλλη υπαρχουν και αυτοι που ειναι οι γκατζετακηδες και θελουν παντα το καλυτερο και το νεοτερο...το να εχουν την τελευταια εκδοση ανδροιδ στο κινητο τους ουσιαστικα δεν τους προσφερει τιποτα παρα ψυχολογικη ικανοποιηση Για να μην πολυλογω , αν το κινητο δεν σερνεται , και 40 ανδροιδ εκδοσεις πισω να σαι , δεν επηρεαζεται η εμπειρια χρησης σου.Εκτος και αν πεσεις σε καμμια περιπτωση προγραμματος/παιχνιδιου που θα θελει νεοτερη εκδοση ανδροιδ για να παιξει ή συνδεεσαι σε free wifi και δεν ξερωγω που και αγχωνεσαι για την ασφαλεια του κινητου σου και θα ηθελες να εισαι καλυμενος απο θεμα "security patch" , οποτε στις παραπανω περιπτωσεις υπαρχει οντως πρακτικη αναγκη να χεις το τελευταιο ανδροιδ. Μιας και παιζουν κινητα για διαφορα βαλαντια , αν παραστει τετοια αναγκη , απλα αλλαζεις σε νεοτερο κινητο...τα κινητα που κοιτας ανετα σε βγαζουν καμποσα χρονακια..εκτος και αν σε πιασει το μικροβιο της αλλαγης νωριτερα 1
paris_chav Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Στο συγκριτικο που βλεπω στο gsmarena , νομιζω κερδιζει στα σημεια το s9+.Το p20 pro δεν το λες μαπα καρπουζι ..αλλα συγκριτικα με το s9+ , χανει.Δεν ξερω με τις καμερες τι γινεται...αλλα δεν νομιζω να χεις θεμα με καποιο απο τα δυο σε αυτον τον τομεα.Μπαταριες περα απο τα νουμερα παιζει και ρολο πως κανει την διαχειριση το software και απο ο,τι ακουω , το s9+ δεν τα παει ασχημα στην αυτονομια. Κοιτα να δεις.Συνηθως οι συσκευες που σεβονται τον εαυτο τους θα συνεχισουν να παιρνουν security updates ακομα και αν δεν παρουν καποια νεοτερη εκδοση ανδροιδ.Μεχρι καποιο σημειο υποθετω. Απο την αλλη , ολο αυτο το σκηνικο με το κλαμα που ριχνουν μερικοι οταν το κινητο τους δεν παιρνει επομενη εκδοση , ειναι τελειως ψυχολογικο. Εχω φιλο που μεχρι πριν κανα 6μηνο ειχε το galaxy note 2.Κινητο που τρεχει το πολυ μεχρι ανδροιδ 4.4.2. Εκανε μια χαρα την δουλεια του , το κινητο το εβλεπε απλα σαν εργαλειο και χεστηκε που ηταν 20 εκδοσεις πισω.Πλεον συμβαινουν τα εξης 2 τινα.Υπαρχουν μερικοι που σκανε ενα νεφρο για να παρουν κινητο και θεωρουν οτι ειναι μαλακια να σταματησει το κινητο τους να παιρνει αναβαθμισεις...απο μια αποψη ειναι...αλλα πρεπει να ζησουν και οι εταιριες. Απο την αλλη υπαρχουν και αυτοι που ειναι οι γκατζετακηδες και θελουν παντα το καλυτερο και το νεοτερο...το να εχουν την τελευταια εκδοση ανδροιδ στο κινητο τους ουσιαστικα δεν τους προσφερει τιποτα παρα ψυχολογικη ικανοποιηση Για να μην πολυλογω , αν το κινητο δεν σερνεται , και 40 ανδροιδ εκδοσεις πισω να σαι , δεν επηρεαζεται η εμπειρια χρησης σου.Εκτος και αν πεσεις σε καμμια περιπτωση προγραμματος/παιχνιδιου που θα θελει νεοτερη εκδοση ανδροιδ για να παιξει ή συνδεεσαι σε free wifi και δεν ξερωγω που και αγχωνεσαι για την ασφαλεια του κινητου σου και θα ηθελες να εισαι καλυμενος απο θεμα "security patch" , οποτε στις παραπανω περιπτωσεις υπαρχει οντως πρακτικη αναγκη να χεις το τελευταιο ανδροιδ. Μιας και παιζουν κινητα για διαφορα βαλαντια , αν παραστει τετοια αναγκη , απλα αλλαζεις σε νεοτερο κινητο...τα κινητα που κοιτας ανετα σε βγαζουν καμποσα χρονακια..εκτος και αν σε πιασει το μικροβιο της αλλαγης νωριτερα Ησουν πολυ αναλυτικος και με καλυψες σε ολα! Η αληθεια ειναι οτι γι αυτο ρωτησα για ενημερωσεις/ασφαλεια κτλ γιατι συνηθως κραταω ενα κινητο minimum 2 χρονια οποτε λογικα δεν θα παω νωριτερα σε αλλαγη. Κι αυτος ειναι ο λογος που κοιταζω τετοια μοντελα ωστε να μπορω να τα κρατησω για καιρο, αλλιως θα πηγαινα σε πιο φθηνα που πιθανον να χρειαζονταν αλλαγη νωριτερα. Το μοναδικο μου προβλημα θα ηταν η ασφαλεια, αν το κινητο τρεχει οπως ή σχεδον οπως την πρωτη μερα, ας ειναι και 200 android πισω. Ευχαριστω, ησουν παραπανω απο κατατοπιστικος! ☺️
κουξκουκ Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε κάποια έχεις σωστά σε μερικά λάθος 1.overall το s9 δεν κερδίζει με τίποτα ούτε στις τρεις επιλογές. Σωστά λες ότι το p20pro κερδίζει σε μπαταρία και νυχτερινές λήψεις το set-up της Samsungμε το κινητό διάφραγμα δεν ήταν και τόσο πετυχημένο.. Επεξεργαστική ισχύει είναι πιο δυνατό το s9 αλλά λίγο γιατί δεν φοράει τον 845 αλλά το exynos που γεφυρώνει κάπως την διαφορά σε 970 και 845 αλλά με χειρότερα αποτελέσματα αυτονομίας . Το s9 εκεί που κερδίζει όλες τις ναυαρχίδες είναι στην οθόνη όχι μόνο γιατί έχει πιο καλή ανάλυση αλλά γιατί είναι πιο φωτεινή και με ωραιότερα χρώματα, και εδώ είναι που την πατάμε πολλοί η διαφορά δεν είναι ορατή στην ανάλυση (ναι θα μου απαντήσεις αλλά θα μπορώ να βλέπω Netflix 2k ) και εκεί πάλι δεν θα καταλάβεις διαφορά στην ανάλυση λόγο μεγέθους και απόστασης που το κρατάς.Η φωτεινότητα σε εξωτερικό χώρο δεν γίνεται να μην σε καλύψει και στα δύο κινητά άλλα στον Νταλάρα ήλιο το καλοκαίρι το Samsung"θα φαίνεται λίγο καλύτερα" οπότε για εμένα ούτε αυτός είναι λόγος.Τωρα τελευταίο τα χρώματα συνήθως εμείς και εγώ μαζί που ήρθαμε από lcd οθόνη με το που βλέπουμε amoled λέμε Ουαου λόγο του κορεσμού των χρωμάτων που στο p20 είναι μεγάλος και στο s9 ακόμα μεγαλύτερος και μας δίνει την αίσθηση του πιο καλού πάνελ. Και τώρα σε αυτό που έβγαλες εκτός λόγου ois,πιστεύω ακολουθείς λάθος τακτική γιατί αφού σκέφτεσαι ότι μπορείς να συμβιβαστείς με την χειρότερη σε νυχτερινές λήψεις κάμερα του s9 έναντι του p20 ακυρώνεις ένα τηλέφωνο που θα βγάζει καλύτερες το βράδυ από το s9 και βίντεο ανώτερο και από τα δύο.Το οις εκεί που θα έχεις πρόβλημα θα είναι το βράδυ γιατί θα πρέπει να έχεις τελείως σταθερό χέρι που σκέφτονται πολλοί αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα κοίτα review για αυτό, ακόμα και στο βίντεο σε χαλαρω τρέξιμο πάλι ανταποκρίνεται σωστά η κάμερα του .θα κέρδιζες σε βίντεο με το mi9 στην κάμερα θα πήγαινε κάπως έτσι p20>mi9>s9 με πολύ μικρές διαφορές,σε επεξεργαστή σίγουρα και από τα δύο μιας και φοράει τον 855 σε τιμή που είναι φτηνότερο και από τα δύο και λογικά σε update που θα πάρει πιο πολλά (αλλα σε αυτό το θέμα σε κανένα από τα τρία πιστεύω δεν θα έχεις θέμα ΙΣΩΣ μόνο στο s9 γιατί κάνουν κάποια κόλπα εκεί,μιλάω βάση ιστορικού). Το s9 είναι αδιάβροχο δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει εγώ πιστεύω είναι πολύ καλό για κινητά αυτό αν και δεν είχα τέτοιο θέμα. Αυτή είναι η άποψη μου, και στο υποκειμενικό που είναι η διαφορά εμφάνισης πρέπει να το βάλεις σημαντικά στην εξίσωση, γιατί φαίνεται να τα σέβεσαι τα χρήματα σου και πρέπει να σκεφτείς ότι θα περάσεις χρόνια με την συσκευή που θα επιλέξεις. Ξέρω κούρασα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από κουξκουκ 1
paris_chav Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δεν διορθωσα εγκαιρως το "845 και S9+", μπηκε απο κεκτημενη στην αρχη. Δεν κουρασες καθολου, το αντιθετο, εδωσες ακομη περισσοτερες χρησιμες πληροφοριες. Επειδη μου εβαλες ξανα στην εξισωση το Mi9, θα ξανακοιταξω και αυτο, βλεποντας reviews οποτε ισως αργησει λιγο περισσοτερο η τελικη αποφαση για το ποια συσκευη θα παρω τελικα Ευχαριστω και εσενα για τη πολυ λεπτομερη αναλυση που εκανες 😊 1
G30RGE Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Ήμουνα στο ίδιο δίλημμα με σένα για το αν θα πάρω το S9+ ή το P20 Pro και τελικά κατέληξα στο P20 Pro. Το κάθε ένα έχει κάποια σημεία που υπερτερεί σε σχέση με το άλλο. Το P20 pro έχει πολύ καλύτερη μπαταρία και καλύτερη φωτογραφική, ειδικά σε χαμηλό φωτισμό παθαίνεις πλάκα. Το S9+ έχει καλύτερη οθόνη και στο βίντεο έχει σταθεροποιητή (ois) στα 4Κ ενώ το P20 pro έχει μόνο σε FHD. Μια παρατήρηση σχετικά με την οθόνη του S9+. Η αρχική της ρύθμιση είναι FHD+ (2220x1080) και από ότι λένε αν την βάλεις WQHD+ (2960x1440) θα έχεις ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία. Από ταχύτητα είναι σχεδόν ίδια και τα δύο. Προσωπικά με ενδιέφερε η μπαταρία και η φωτογραφική και σε συνδυασμό με το ότι δεν μου αρέσει/βολεύει η οθόνη Infinity Display κατέληξα στο pro. Οπότε ζύγισε τα και εσύ και αναλόγως προχωράς. Κάποια πραγματάκια που έχω δει στο P20 pro στο διάστημα που το έχω, περίπου 1 μήνας. Το φορτίζω όταν η μπαταρία πέσει περίπου στο 20% και πάει 100% σε περίπου μία ώρα. Παιχνίδια δεν παίζω ούτε θα κάτσω να δω netflix στο κινητό αλλά γενικά το σκαλίζω αρκετά (πάντα ανοιχτό ίντερνετ είτε 4g είτε wifi, χάρτες, βιντεάκια, viber, whatsapp, internet κλπ) και μου βγάζει από 100% μέχρι 20% κάτι λιγότερο από 1,5 μέρα. Στα αρνητικά του P20 pro βάζουν κάποιοι την έλλειψη υποδοχής jack το οποίο λύνεται με το ανταπτοράκι που υπάρχει μέσα στην συσκευασία και μετατρέπει την θύρα USB C σε 3,5mm jack. Επίσης έχει στην συσκευασία μια διάφανη θήκη σιλικόνης και προστασία οθόνης τοποθετημένη στο κινητό. Και η huawei προσφέρει εγγύηση 3 μήνες από την ημερομηνία αγοράς με αντικατάσταση οθόνης σε περίπτωση σπασίματος. Το MI9 τώρα που είναι ακόμα στην αρχή του δεν θα το αγόραζα γιατί συχνά πυκνά οι πρώτες φουρνιές μπορεί να έχουνε κάποια θέματα. Αν έχεις την δυνατότητα να ανέβεις οικονομικά μπορείς να πας στο samsung note 9 και να έχεις όλα τα καλά και πολύ καλύτερη μπαταρία σε σχέση με το S9+. 1
margaritagr Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θες να βγάζεις φωτογραφίες το βράδυ και να είναι το αποτέλεσμα φωτεινοτερο από αυτό που βλέπει το μάτι σου τη στιγμή της φωτο, πάρε p20. Για όλα τα υπόλοιπα οθόνη, ηχεία, μπροστά κάμερα, βίντεο, user interface, micro SD κάρτα παίρνεις s9. Μπαταρία κερδίζει το Huawei χωρίς όμως να σημαίνει ότι δε σου βγάζει μέρα το s9. Για μένα η διαφορά είναι αμελητέα αφού ούτως ή άλλως καθημερινά φορτίζω το κινητό. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από margaritagr 1
~mxls~ Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Το οποίο P30 Pro έχει περίπου διπλάσια τιμή αυτή τη στιγμή απ'το P20 Pro. Eίναι τεράστια διαφορά. Εξάλλου δεν θέλει να ξεπεράσει το 500αρικο. Υ.Γ τώρα είδα ότι προτείνεις το απλό P30, όχι το Pro. Αλλά και πάλι ξεφεύγει η τιμή.
paris_chav Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 16 ώρες πριν, G30RGE είπε Επίσης έχει στην συσκευασία μια διάφανη θήκη σιλικόνης και προστασία οθόνης τοποθετημένη στο κινητό. Και η huawei προσφέρει εγγύηση 3 μήνες από την ημερομηνία αγοράς με αντικατάσταση οθόνης σε περίπτωση σπασίματος. Να και κατι που δεν ηξερα και μου κανει εντυπωση ( η 3μηνη εγγυηση σε περιπτωση σπασιματος). Φανταζομαι αυτη η πολιτικη θα αφορα και ολα τα νεοτερα μοντελα της Huawei (mate 20, p30) αλλιως δεν βρισκω να το κανει μονο για τα p20.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα