PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Καλησπερα Εχω ενα φωτιστικό με 6 λαμπες. Εχω διπλο διακοπτη και στην οροφή βγαινουν 4 καλώδια (το ενα η γείωση) Μπορω να μετατρέψω το φωτιστικό να αναβουν με τον ενα πατημα τα 3 και με το άλλο τα 6 φώτα? Το φωτιστικό ειναι φτιαγμενο να αναβουν και τα 6 μαζί https://www.skroutz.gr/s/11787664/Viokef-Diamond-4085300.html
ipso33 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Πρέπει να χωρίσεις τα καλώδια στο φωτιστικό. 3 και 3 μαζί.
PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, ipso33 είπε Πρέπει να χωρίσεις τα καλώδια στο φωτιστικό. 3 και 3 μαζί. Μπορει να γινει δλδ? Απλα βρισκω ποια θελω να αναβουν μαζι, και τα χωριζω 3 και 3. Αν γινεται, να ρωτήσω ηλεκτρολογο να το κανει, μην εχουμε Ανασταση και βεγγαλικα?
kallair Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 μηπως χρειαστει και 2ο μετασχηματιστη; τι λαμπες παιρνει;
PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, kallair είπε μηπως χρειαστει και 2ο μετασχηματιστη; τι λαμπες παιρνει; G9 5w LED. Οταν εννοεις μετασχηματιση?
kallair Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 το εχεις το φωτιστικο ευκαιρο; τραβα μια φωτο το πανω μερος του εκει που ειναι τα καλωδια.
PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, kallair είπε το εχεις το φωτιστικο ευκαιρο; τραβα μια φωτο το πανω μερος του εκει που ειναι τα καλωδια. Δεν το εχω δυστυχως. Αλλα δεν εχει μετασχηματιστη. Αν γινεται ευκολα η μετατροπη με ενδιαφερει. Αν μπορω εγω να το κανω και ειναι κατι ευκολο ή να απευθυνθω σε ηλεκτρολόγο. Αν φτιαξω τις καλωδιώσεις πανω στο πολύφωτο, μετα θα πρεπει να δω πως να συνδεσω τα 4 καλωδια του ταβανιού, μαζί του
kallair Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 χωρις φωτο να εχουμε εικονα τι υπαρχουσα καλωδιωση/λοιπα εξαρτηματα εχει, δεν μπορουμε να σου πουμε κατι παραπανω.
PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, kallair είπε χωρις φωτο να εχουμε εικονα τι υπαρχουσα καλωδιωση/λοιπα εξαρτηματα εχει, δεν μπορουμε να σου πουμε κατι παραπανω. Ωραια. Θα τις μαζεψω (φωτο φωτιστικου, καλωδια οροφης και μπριζα) και θα επανελθω. Ευχαριστω!
chsam Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, PanosJ είπε Καλησπερα Εχω ενα φωτιστικό με 6 λαμπες. Εχω διπλο διακοπτη και στην οροφή βγαινουν 4 καλώδια (το ενα η γείωση) Μπορω να μετατρέψω το φωτιστικό να αναβουν με τον ενα πατημα τα 3 και με το άλλο τα 6 φώτα? Το φωτιστικό ειναι φτιαγμενο να αναβουν και τα 6 μαζί https://www.skroutz.gr/s/11787664/Viokef-Diamond-4085300.html Αν το φωτιστικο εχει μονο δυο καλωδια και οχι τεσσερα για διπλη παροχη, δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι.Εκτος κ αν εχεις την ικανοτητα να διαλυσεις το φωτιστικο ή να εχεις προσβαση με καποιο τροπο εσωτερικα, ωστε να ομαδοποιησεις τα καλωδια ανα τρια.... 1
hp8 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 απ οτι φαίνεται οι λάμπες που παίρνει είναι g9 Υπάρχουν g9 στα 220 v πχ εδω https://www.skroutz.gr/s/17130903/Eurolamp-Led-G9-6W-147-84645.html άρα δεν χρειάζεται μετασχηματιστης Αν χωράνε οι λαμπες στην κατασκευή κάποιος που γνωρίζει το κάνει να ανάβουν 3+3
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Από την στιγμή που λες ότι είναι φτιαγμένο για να ανάβουν όλες μαζί, τότε αυτό που θες δεν γίνεται με εύκολο τρόπο. Πρέπει να λυθεί όλο το φωτιστικό και να γίνουν οι μισές καλωδιώσεις από την αρχή
PanosJ Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 21 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Από την στιγμή που λες ότι είναι φτιαγμένο για να ανάβουν όλες μαζί, τότε αυτό που θες δεν γίνεται με εύκολο τρόπο. Πρέπει να λυθεί όλο το φωτιστικό και να γίνουν οι μισές καλωδιώσεις από την αρχή Αυτό είναι λιγάκι δύσκολο να το κάνω εγώ. Φοβάμαι γενικα το ρεύμα. Πρίζες φωτιστικά κτλ βάζω. Αλλά δεν το έχω αυτό. Αφου γίνεται, θα κοιτάξω να ρωτήσω κάποιον ηλεκτρολόγο να το κάνει. 28 λεπτά πριν, hp8 είπε απ οτι φαίνεται οι λάμπες που παίρνει είναι g9 Υπάρχουν g9 στα 220 v πχ εδω https://www.skroutz.gr/s/17130903/Eurolamp-Led-G9-6W-147-84645.html άρα δεν χρειάζεται μετασχηματιστης Αν χωράνε οι λαμπες στην κατασκευή κάποιος που γνωρίζει το κάνει να ανάβουν 3+3 Αφου γινεται, θα ρωτησω ηλεκτρολογο για πιο σιγουρα. 34 λεπτά πριν, chsam είπε Αν το φωτιστικο εχει μονο δυο καλωδια και οχι τεσσερα για διπλη παροχη, δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι.Εκτος κ αν εχεις την ικανοτητα να διαλυσεις το φωτιστικο ή να εχεις προσβαση με καποιο τροπο εσωτερικα, ωστε να ομαδοποιησεις τα καλωδια ανα τρια.... 2 και γείωση έχει. Θα κοιτάξω μήπως τα διαχωρισω Αλλά θα κοιτάξω να ρωτήσω κανέναν που να ξερει. Με το.ρευμα δεν παίζεις
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) G9 καρφωτές λειτουργούν και με 220.Έχω ένα φωτιστικό με δύο λάμπες στο μπάνιο.Άσε με είχε πληγώσει.Τις έκαιγε συχνά και τις πλήρωνα 3,5 ευρώ τις απλές στον Καύκα μέχρι που βρήκα στον Κινέζο led πολύ πιο όμορφες ανθεκτικές φωτεινές και οικονομικές στο ρεύμα με 1 ευρώ. 5 ώρες πριν, PanosJ είπε 2 και γείωση έχει. Θα κοιτάξω μήπως τα διαχωρισω Αλλά θα κοιτάξω να ρωτήσω κανέναν που να ξερει. Με το.ρευμα δεν παίζεις Πρέπει να ανοιχτεί εσωτερικά να γίνει νέα καλωδίωση αφού βγαίνουν μόνο δύο (φάση ουδέτερο) συν τη γείωση την οποία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τη βάζουν οι Κινέζοι στα φωτιστικά. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από papoys1
Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 22 λεπτά πριν, papoys1 είπε Πρέπει να ανοιχτεί εσωτερικά να γίνει νέα καλωδίωση αφού βγαίνουν μόνο δύο (φάση ουδέτερο) συν τη γείωση την οποία δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τη βάζουν οι Κινέζοι στα φωτιστικά. Μπορεί να πω βλακεία, αλλά πιθανόν στις εγκαταστάσεις φωτιστικών της Κίνας να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα