Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω ότι τον πρώτο χρόνο είναι 20 μέρες τον δεύτερο 21 τον τρίτο 22 και μετά έχει.... ανηφόρα. 

Αν κάποιος με 21 μέρες αλλάξει εργοδότη χωρίς διακοπή και του πληρώσει τυχόν οφειλομενες μέρες  κανονικής άδειας ξεκινάει πάλι με 20 μέρες στο νέο εργοδότη; 

Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεμα,   νεος υπαλληλος με συμβαση αοριστου χρονου (ΙΚΑ) με ωραριο Δε-Παρ 8:00-15:00 και Σαββατο 8:00 - 13:00, ξερει κανεις τι αδεια δικαιουται τον 1ο-2ο χρονο και τι αργοτερα (χρονια προυπηρεσιας 13).  

Για τον φιλο απο πανω νομιζω καθε νεος υπαλληλος 8ωρος σε 5ημερο/40ωρες δικαιουται 20 μερες αδειας τον χρονο ασχετα με τη προυπηρεσια και μαλιστα η άδεια ειναι ανα μηνα (1,6 μερες ανα μηνα). Δηλαδη αν μπηκες στη δουλεια γεναρη τοτε πχ απριλη δικαιουσε 4μηνες X1,6. Στη δικη μου περιπτωση που ειμαι 6ημερος 40ωρο δε το εχω ψαξει ακομα τι δικαιουμαι (ούτε τρεις μηνες δε δουλευω εκει)

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, lightsout είπε

Σε αυτή την εφαρμογή θα πάρετε αξιόπιστες απαντήσεις. 

ok το ειδα, δεν λαμβανει υπ οψη του αν εισαι 5ημερος ή 6ημερος και τις ωρες εργασιας. Δε ξερω βεβαια αυτα αλλαζουν τις ημερες. Στη δικη μου παντως περιπτωση μου φαινεται καπως περιεργο να εχω τις ιδιες μερες με το αν δουλευα 5 ημερο ακομα και αν οι ωρες εργασιας ειναι ιδιες.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

ok το ειδα, δεν λαμβανει υπ οψη του αν εισαι 5ημερος ή 6ημερος και τις ωρες εργασιας. Δε ξερω βεβαια αυτα αλλαζουν τις ημερες. Στη δικη μου παντως περιπτωση μου φαινεται καπως περιεργο να εχω τις ιδιες μερες με το αν δουλευα 5 ημερο ακομα και αν οι ωρες εργασιας ειναι ιδιες.

Δες το ξανά, έχει κουτάκι επιλογής για πενθήμερο ή εξαήμερο! Πάνω δεξιά στο πεδίο "ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lightsout είπε

Δες το ξανά, έχει κουτάκι επιλογής για πενθήμερο ή εξαήμερο! Πάνω δεξιά στο πεδίο "ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

το ειδα αλλα δεν εχει για τις ωρες εργασιας ανα εβδομαδα (ειμαι στις 40 ωρες υπαρχουν και αλλοι με 48 ωρες. Σιγουρα εχουν αλλη αδεια αυτες οι δυο κατηγοριες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

το ειδα αλλα δεν εχει για τις ωρες εργασιας ανα εβδομαδα (ειμαι στις 40 ωρες υπαρχουν και αλλοι με 48 ωρες. Σιγουρα εχουν αλλη αδεια αυτες οι δυο κατηγοριες.

Έχω την αίσθηση ότι στον υπολογισμό των ημερών αδείας σε εργασιακή σχέση πλήρους απασχόλησης, δεν παίζουν ρόλο οι ώρες αλλά οι μέρες. Ενδεχομένως στον υπολογισμό των αποδοχών αδείας λαμβάνονται υπόψιν οι ώρες.

Δημοσ.

Δε ξερω φιλε, απλα μου φαινεται καπως τη καθαρα δευτερα πχ να πρεπει να παρω μια μερα αδεια το σαββατο που κανονικα δουλευω 5 ωρες. Εχω μπλεξει σε δουλεια που πληρωνει υπερωρειες με κουπονια σουπερμακρετ και καρτες σουπερμαρκετ και πρεπει σιγα σιγα να ψαξω τα δικαιωματά μου.

Δημοσ.

22 μέρες ειναι η αδεια που δικαιουσαι σαν νεος.. Για να πας στις 25,πρεπει να εργαζεσαι 10 χρονια στον ιδιο εργοδότη ή ενσημα 12+ χρονων.. 

(5νθημερο-8ωρο)

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ερώτηση!

Δούλευα από το 2011 μέχρι το Μάρτιο 2023 στον ίδιο εργοδότη. Τον Απρίλη άλλαξα δουλειά. Πόσες μέρες έχω στη νέα δουλειά; ανά μήνα 1,6 μέρες;;  

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Edel είπε

Ερώτηση!

Δούλευα από το 2011 μέχρι το Μάρτιο 2023 στον ίδιο εργοδότη. Τον Απρίλη άλλαξα δουλειά. Πόσες μέρες έχω στη νέα δουλειά; ανά μήνα 1,6 μέρες;;  

κανονικα παιρνεις 25 μερες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...