haris_216 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, elpaso1 είπε Σοβαρα μιλαω. Οι γατες μπορουν να ζησουν σε οικογενειες κανονικα, αν το επετρεπε ο ανθρωπος φυσικα.. Δεν με ξερεις για αυτο και μπορεις να εκφερεις και τετοιες αποψεις. Εχω πηξει απο σκυλογατοφιλους σαν και εσενα, που κανουν διακρισεις μεταξυ σκυλου και γουρουνιου, μεταξυ γατας και αγελαδας. Φτανει. Αν στο τιτλο του θεματος, αντι για γατα, γραφαμε αγελαδα, η απαντηση θα ηταν μεγαλωσε τα 3,4 μηνες και φατα, και κανεις δεν θα εφερνε αντιρρηση. Υποκρισιες. Ιδια ψυχη εχει και το ενα και το αλλο. Μακαρι να υπαρχει θεος να πληρωσουμε. Αν και δεν.. Συγνώμη. Λάθος μου. Δεν κατάλαβα ότι για να εκφέρω θετική άποψη ή συμπεριφορά προς τις γάτες πρέπει να είμαι vegetarian. Και φυσικά αν συμπεριλάβω σε αυτή τη συμπάθεια και τους σκύλους τότε θα πρέπει να τρέφομαι μόνο με βρύα και λειχηνες. Μάλλον όμως ούτε και με αυτά αφού έρευνες έχουν δείξει ότι και τα φυτά εμφανίζουν στοιχεία αντίδρασης. Από το κόψιμο και τον τραυματισμό τους μέχρι το άκουσμα μουσικής. Ελπίζω μόνο να είσαι σε προ ενηλικίωσης φάση καθώς τοτε θα υπήρχε εξήγηση (και ίσως ανοχή) για τις ασπρόμαυρες (μη ρεαλιστικές) "θέσεις". Διαφορετικά θα σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό της υποκρισίας αφού οι θέσεις σου μια χαρά σε βολεύουν για να μην κάνεις τίποτα αλλά να κριτικαρεις τα πάντα. 6 ώρες πριν, Curi0us είπε Κανονικά τα γατάκια/κουταβάκια πρέπει να μείνουν το πρώτο δίμηνο της ζωής τους κοντά στη μαμά τους. Για λόγους εκπαίδευσης κυρίως και φροντίδας, παίρνουν "μαθήματα" από αυτή. Μπαίνοντας στον τρίτο μήνα, ας πούμε έχουν μάθει τα βασικά. Αλλά σίγουρα αν το περιβάλλον που βρίσκονται δεν είναι κατάλληλο για να μείνουν ή η μαμά δε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτά, για οποιοδήποτε λόγο, είναι καλύτερα να δωθούν. Ίσως μόνο οι νέοι "γονείς" να δυσκολευτούν λιγάκι σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά όλα ξεπερνιούνται με λίγη υπομονή. Κουκλάκια είναι 💟 Σαφώς και το ιδανικό για κάθε μικρό είναι να μένει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη μαμά του. Πάντως η εμπειρία μου από τα τέσσερα νεογέννητα (τυφλά) που βρήκα στον κάδο έδειξε ότι το ένστικτο (η φύση ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς) λειτούργησε καταπληκτικά. Όλα μεγάλωσαν άψογα και απέκτησαν όλα τα skills και τις συνήθειες των γατών που όλοι ξέρουμε 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, haris_216 είπε Σαφώς και το ιδανικό για κάθε μικρό είναι να μένει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη μαμά του. Πάντως η εμπειρία μου από τα τέσσερα νεογέννητα (τυφλά) που βρήκα στον κάδο έδειξε ότι το ένστικτο (η φύση ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς) λειτούργησε καταπληκτικά. Όλα μεγάλωσαν άψογα και απέκτησαν όλα τα skills και τις συνήθειες των γατών που όλοι ξέρουμε Σίγουρα μια χαρά καταλήγουν στο τέλος. Αλλά γατιά που είχα και μεγάλωναν με τη μαμά τους, έγιναν "γάτες" λίγο πιο γρήγορα από αυτά που είχα και δεν είχαν μαμά. Μόνο χρονικό ήταν το θέμα δηλαδή. Παράδειγμα, αυτά που είχαν τη μάνα τους, κυκλοφορούσαν πεντακάθαρα και έμαθαν να πλένονται μόνα τους πολύ γρήγορα...τα άλλα ήταν λίγο πιο βρωμερά μέχρι να μάθουν οτι μπορούν να πλυθούν και μόνα τους και δε χρειαζόταν να τα καθαρίζω εγώ κάθε τόσο...
Marrzi Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπερα.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μια αδεσποτη γατα που ταιζα γεμνησε στο μπαλκονι μ και τα φροντιζω ειναι ακομα πολυ μικρα και η κτηνιατρος με.συμβουλεψε να περασουν 20 μερες πριν τα παω ολα μαζι με την μανα στο κτηνιατρο.τις τελευταιες μερες ειχα πονοκεφαλο και τωρα εχω πυρετο και εβγαλα κοκκινα σπυρακια στο κορμο και στο σβερκο μερικσ απο αυτα εχουν.πυον χωρις να φαγουριζονται ιδιαιτερα μηπως ξερει κανεις αν εινσο κανενας μυκητας σπο τις γατες;; 1 λεπτό πριν, Marrzi είπε Καλησπερα.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μια αδεσποτη γατα που ταιζα γεμνησε στο μπαλκονι μ και τα φροντιζω ειναι ακομα πολυ μικρα και η κτηνιατρος με.συμβουλεψε να περασουν 20 μερες πριν τα παω ολα μαζι με την μανα στο κτηνιατρο.τις τελευταιες μερες ειχα πονοκεφαλο και τωρα εχω πυρετο και εβγαλα κοκκινα σπυρακια στο κορμο και στο σβερκο μερικσ απο αυτα εχουν.πυον χωρις να φαγουριζονται ιδιαιτερα μηπως ξερει κανεις αν εινσο κανενας μυκητας σπο τις γατες;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα