Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

H γατα της γειτονιας γεννησε στο γκαραζ μου, της ειχα βάλει ενα παλιό σπίτι μεταφοράς για σκύλο που είχα με κουβερτες μεσα και απο πανω για ζεστη. Περα απο νερο τροφη να της παρέχω κατι αλλο?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπα, μια χαρά, το πολύ αν δεις κάποια στιγμή να λερωθούν πολύ οι κάτω κουβερτούλες από ούρα κλπ των μωρών, να κάνεις μια αλλαγή με καθαρά. Απλά ΑΝ σε φοβάται/δεν σε εμπιστευεται -και αν βολεύει το πρόγραμμά σου βέβαια- βάζε φαι/νερό στιγμές που λείπει. Αν νοιώσει πως η φωλιά δεν είναι πλέον ασφαλής από "εισβολείς" /κίνηση-θόρυβο κλπ, θα μεταφέρει τα μωρά αλλού. Και στη μεταφορά πολλά χάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...:/

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ.

Αφού της έχεις νερό, τροφή ζεστασιά και ασφάλεια τότε δεν θέλει κάτι άλλο. Είναι ήδη περισσότερα από όσα θα είχε στον μη πολιτισμό.

Αν έχεις όρεξη όμως να το πας λίγο παραπάνω, πηγαίνεις την γάτα (ή και τα γατιά αν μεγαλώσουν λίγο) για αποψίλωση-αποπαρασίτωση. Μερικές φορές τα αδέσποτα μπορεί να είναι γεμάτα ψύλλους σε βαθμό να κουράζουν υπερβολικά τον οργανισμό της γάτας, μιας και της πίνουν το αίμα κυριολεκτικά. Χώρια που θα μεταδοθούν και στα παιδιά, αλλά και στο... γκαράζ σου.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα. Τα γατάκια, πλέον, έχουν μεγαλώσει με τη μαμά τους και έχουν αρχίσει να τρώνε και στερεά τροφή. Τα 2 τα δώσαμε. Τα άλλα 2 ψάχνουμε ακόμα. Είναι αρσενικό και θηλυκό. Ανεβάζω φωτογραφία αν ξέρετε ή σας ενδιαφέρει μου λέτε. Τα έχω βάλει και αγγελία και παίρνω και τηλέφωνα φίλους και γνωστούς στο μεταξύ.

20190509_082825.jpg

• Like 15
Δημοσ.

Πολυ κριμα που εφυγαν μακρυα απο την μητερα τους. Θα ηθελες να σου κανουν και εσενα το ιδιο οταν ησουν 2 μηνων;

• Confused 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, elpaso1 said:

Πολυ κριμα που εφυγαν μακρυα απο την μητερα τους. Θα ηθελες να σου κανουν και εσενα το ιδιο οταν ησουν 2 μηνων;

Σοβαρευτείτε λίγο ε! 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Κατανοητός ο προβληματισμός σου. Άκου λοιπόν τι γίνεται.

Έχω στειρωμένη γάτα 6 χρονών η οποία από τότε που ήρθε η μαμά-γατα στο μπαλκόνι και γέννησε τα 4 η δικιά μου από τη μελαγχολία είναι όλη μέρα αμίλητη και τρώει ελάχιστα. Της πήρα το Feliway (27€) μήπως και ηρεμήσει λίγο αλλά να πω την αλήθεια δεν βλέπω κάποια διαφορά. Στο μεταξύ φρόντισα τα γατάκια και τη μαμά τους η οποία φέρνει κατά καιρούς και φαγητό από τα σκουπίδια (σπάνια ευτυχώς γιατί την ταΐζω συχνά) για να φάνε τα γατιά της. Για να μην πέσουν από το μπαλκόνι έχω βάλει πλέγμα 12 μέτρα γύρω γύρω (φαίνεται στη φωτογραφία) και έχω κλείσει κάθε πιθανή δίοδο. Και οι 3 γάτες περνάνε ζάχαρη στο μπαλκόνι μας και κάποια στιγμή (το πολύ σε κανά μήνα) τα 2 μικρά που θα μεγαλώσουν θα φύγουν και αυτά (το μπαλκόνι μου είναι κοντά σε διπλανή ταράτσα και σε αυτή την πλευρά του μπαλκονιού έχω αναρριχώμενο φυτό και δεν μπορώ να βάλω πλέγμα για να μη φύγουν. Από εκεί πέρασε και ήρθε η μαμά-γάτα. Αν δεν τα δώσω πολύ πιθανό να τα πατήσει αυτοκίνητο φεύγοντας από τη γειτονιά ή να πεθάνουν από τις αρρώστιες  ή από άλλες γάτες αρσενικές. Τα γατάκια πρέπει να φύγουν και να πάνε κάπου που να τα φροντίζουν. Ειδικά το γκρι σκούρο είναι έτοιμο για σπίτι.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Άνθρωπος (εγώ) που είχε σκύλο, που μάζεψε γατάκια (ήταν τυφλά ακόμα) από το δρόμο (μέσα από τον κάδο των σκουπιδιών συγκεκριμένα) και που τα δύο τα έχω ακόμα με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει σε χρόνο, χρήμα και πρακτικότητα, και που ακόμα συνεχίζει να ταίζει/ποτίζει όπου μπορεί θα σε ρωτήσω: Σοβαρολογείς σε αυτό που πoστάρησες;

Είναι προς τιμήν του antirix όλη αυτή η διαδικασία στην οποία μπήκε και συνεχίζει να προσπαθεί να έχουν μία καλή κατάληξη. Η εύκολη λύση για τους πολλούς είναι σακούλα και στα σκουπίδια ή (το "καλό" σενάριο) άστα στο δρόμο να βρουν...το δρόμο τους.

Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε. Μην θεωρείτε υποχρέωσή σας να ποστάρετε σε όποιο νήμα ανοίγεται μόνο και μόνο επειδή είστε μπροστά σε ένα υπολογιστή.

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά τα γατάκια/κουταβάκια πρέπει να μείνουν το πρώτο δίμηνο της ζωής τους κοντά στη μαμά τους. Για λόγους εκπαίδευσης κυρίως και φροντίδας, παίρνουν "μαθήματα" από αυτή. Μπαίνοντας στον τρίτο μήνα, ας πούμε έχουν μάθει τα βασικά.

Αλλά σίγουρα αν το περιβάλλον που βρίσκονται δεν είναι κατάλληλο για να μείνουν ή η μαμά δε δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτά, για οποιοδήποτε λόγο, είναι καλύτερα να δωθούν. Ίσως μόνο οι νέοι "γονείς" να δυσκολευτούν λιγάκι σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά όλα ξεπερνιούνται με λίγη υπομονή.

Κουκλάκια είναι 💟

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, billdanos said:

Σοβαρευτείτε λίγο ε! 

Σοβαρα μιλαω. Οι γατες μπορουν να ζησουν σε οικογενειες κανονικα, αν το επετρεπε ο ανθρωπος φυσικα..

3 hours ago, haris_216 said:

Άνθρωπος (εγώ) που είχε σκύλο, που μάζεψε γατάκια (ήταν τυφλά ακόμα) από το δρόμο (μέσα από τον κάδο των σκουπιδιών συγκεκριμένα) και που τα δύο τα έχω ακόμα με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει σε χρόνο, χρήμα και πρακτικότητα, και που ακόμα συνεχίζει να ταίζει/ποτίζει όπου μπορεί θα σε ρωτήσω: Σοβαρολογείς σε αυτό που πoστάρησες;

Είναι προς τιμήν του antirix όλη αυτή η διαδικασία στην οποία μπήκε και συνεχίζει να προσπαθεί να έχουν μία καλή κατάληξη. Η εύκολη λύση για τους πολλούς είναι σακούλα και στα σκουπίδια ή (το "καλό" σενάριο) άστα στο δρόμο να βρουν...το δρόμο τους.

Σκεφτείτε λίγο πριν μιλήσετε. Μην θεωρείτε υποχρέωσή σας να ποστάρετε σε όποιο νήμα ανοίγεται μόνο και μόνο επειδή είστε μπροστά σε ένα υπολογιστή.

Δεν με ξερεις για αυτο και μπορεις να εκφερεις και τετοιες αποψεις. Εχω πηξει απο σκυλογατοφιλους σαν και εσενα, που κανουν διακρισεις μεταξυ σκυλου και γουρουνιου, μεταξυ γατας και αγελαδας. Φτανει.

Αν στο τιτλο του θεματος, αντι για γατα, γραφαμε αγελαδα, η απαντηση θα ηταν μεγαλωσε τα 3,4 μηνες και φατα, και κανεις δεν θα εφερνε αντιρρηση. Υποκρισιες. Ιδια ψυχη εχει και το ενα και το αλλο. Μακαρι να υπαρχει θεος να πληρωσουμε. Αν και δεν..

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

@elpaso1 έλα, μη το χαλάς το νήμα, δεν έχει νόημα

Ρε παιδιά, έχω μια γάτα (θηλύκια) 4 ετών, η οποία δε τα πάει καθόλου καλά με τον κόσμο (πλην εμού και της συζύγου) και είναι αρκετά δύστροπη ως χαρακτήρας 

Αν έπαιρνα ένα μωρό θα τα βρίσκανε ή θα το έτρωγε ζωντανό 

Υπόψην ότι λόγω δουλειάς λείπουμε και οι 2 πολλές ώρες από το σπίτι, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα δυστυχώς να νταντεύουμε γατομωρά ή να φυλάμε τη δικιά μας μη το καταπιεί... 

Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

@elpaso1 έλα, μη το χαλάς το νήμα, δεν έχει νόημα

Ρε παιδιά, έχω μια γάτα (θηλύκια) 4 ετών, η οποία δε τα πάει καθόλου καλά με τον κόσμο (πλην εμού και της συζύγου) και είναι αρκετά δύστροπη ως χαρακτήρας 

Αν έπαιρνα ένα μωρό θα τα βρίσκανε ή θα το έτρωγε ζωντανό 

Υπόψην ότι λόγω δουλειάς λείπουμε και οι 2 πολλές ώρες από το σπίτι, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα δυστυχώς να νταντεύουμε γατομωρά ή να φυλάμε τη δικιά μας μη το καταπιεί... 

Είναι λίγο δύσκολο, αλλά αν υπάρχει δυνατότητα στην αρχή να είναι περιορισμένες σε ξεχωριστά δωμάτια, όταν θα λείπετε, δεν είναι ακατόρθωτο. Να συναντιούνται δηλαδή όταν θα είναι κάποιος στο σπίτι για να τις προσέχει, μέχρι να συνηθίσουν η μια την άλλη.

Υπάρχει και η πιθανότητα η γάτα σου απλά να μη συμπαθεί τα δίποδα και με μια άλλη γάτα να μην έχει κανένα πρόβλημα (αφού της ξεκαθαρίσει πρώτα οτι σαν παλιότερη/μεγαλύτερη, είναι ιεραρχικά ανώτερη).

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, elpaso1 said:

Σοβαρα μιλαω. Οι γατες μπορουν να ζησουν σε οικογενειες κανονικα, αν το επετρεπε ο ανθρωπος φυσικα..

Δεν με ξερεις για αυτο και μπορεις να εκφερεις και τετοιες αποψεις. Εχω πηξει απο σκυλογατοφιλους σαν και εσενα, που κανουν διακρισεις μεταξυ σκυλου και γουρουνιου, μεταξυ γατας και αγελαδας. Φτανει.

Αν στο τιτλο του θεματος, αντι για γατα, γραφαμε αγελαδα, η απαντηση θα ηταν μεγαλωσε τα 3,4 μηνες και φατα, και κανεις δεν θα εφερνε αντιρρηση. Υποκρισιες. Ιδια ψυχη εχει και το ενα και το αλλο. Μακαρι να υπαρχει θεος να πληρωσουμε. Αν και δεν..

Μα φυσικά πως και δεν το σκέφτηκα! Μπορεί η γάτα που γέννησε σε ένα άσχετο μπαλκόνι μέσα στην πόλη, να πάρει τα γατάκια της όταν μεγαλώσουν και να πάνε όλοι μαζί να ζήσουν με ασφάλεια στο σπιτικό τους μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά γάτο που θα κανουν ο,τι μπορούν για να τα αναθρέψουν σωστά και υπεύθυνα... 😛

Ο άνθρωπος βρήκε τη γάτα στο μπαλκόνι του με τα γατάκια και φρόντισε να τα προστατέψει όσο μπορεί ώστε να μεγαλώσουν με ασφάλεια τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους (τα ποσοστά θνησιμότητας σε γατάκια που γεννιούνται στην πόλη είναι τεράστια αν δεν ασχοληθεί κανείς μαζί τους). Και τώρα που μεγαλώσαν, φροντίζει ώστε να τους βρει οικογένειες (ανθρώπων) που επιθυμούν να τα υιοθετήσουν.

Που είναι το παράλογο και το απάνθρωπο? Τι θα έπρεπε να κάνει? Να τα κρατήσει με το ζόρι στο σπίτι του ενώ έχει ήδη άλλο ζώο και θα υπάρξουν άπειρα προβλήματα? Να τα αφήσει να πέσουν από το μπαλκόνι? Να τα πάει παραπέρα και να τα αφήσει στην τύχη τους? Να τα πάει για ευθανασία? Να ρωτήσει τη μαμά γάτα???

Επιμένω: σοβαρευτείτε και μην προσπαθείτε να αντιδράσετε χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος... :)

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, elpaso1 είπε

Τώρα που αρχίζει σιγά σιγά το καλοκαιράκι και αρχίζουν και γεννάνε οι κατσαρίδες , και επειδή υπάρχει και θεός όπως λες , και επειδή δεν σε κόβω για υποκριτή , κοίτα να φερθείς σωστά στα νεογέννητα κατσαριδάκια που θε σκάσουν μύτη οσονούπω στο σπίτι σου...

Α και να μην ξεχάσω και τα κουνουπάκια...Ίδια ψυχή έχουν όλα οπότε πρόσεχε γιατί υπάρχει και θεός και βλέπει....

@antirix024 Η φωτό που έβαλες με τα γατάκια είναι για wallpaper....

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tarantules said:

Τώρα που αρχίζει σιγά σιγά το καλοκαιράκι και αρχίζουν και γεννάνε οι κατσαρίδες , και επειδή υπάρχει και θεός όπως λες , και επειδή δεν σε κόβω για υποκριτή , κοίτα να φερθείς σωστά στα νεογέννητα κατσαριδάκια που θε σκάσουν μύτη οσονούπω στο σπίτι σου...

Α και να μην ξεχάσω και τα κουνουπάκια...Ίδια ψυχή έχουν όλα οπότε πρόσεχε γιατί υπάρχει και θεός και βλέπει....

@antirix024 Η φωτό που έβαλες με τα γατάκια είναι για wallpaper....

Πόσους έχω γνωρίσει σαν και εσένα όλα αυτά τα χρόνια.. Πάντως για να σου φύγει η απορία, όσο περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να μην σκοτώνω τιποτα. Τα πάντα έχουν δικαίωμα στη ζωή φίλε μου.  Όσο για τον Θεό με αφήνει αδιάφορο. Αθεος είμαι. Συνήθως οι θρησκοι κάνουν τα μεγαλύτερα παραπτώματα. 

Επεξ/σία από elpaso1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...