Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Μια αδέσποτη γάτα πριν από λίγες μέρες γέννησε 4 μικρά γατάκια στο μπαλκόνι μου. Έχω γάτα μέσα στο σπίτι η οποία και μόνο στην παρουσία της άλλης γάτας έχει γίνει "τούρμπο" και μια φορά τσακώθηκαν πολύ άγρια (προφανώς αφού η άλλη ήταν μαμά και η δική μου χωρίς να ξέρει βγήκε στο μπαλκόνι). Τι κάνω; Από το 4 μόνο για το 1 έχουν δείξει ενδιαφέρον κάτι φίλοι. Υπάρχει μια διαδικασία συγκεκριμένη η οποία είναι ενδεδειγμένη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι ανατολική αττική τα παίρνω απο τα χερια σου, εχω ξεμείνει από γάτες

Επεξ/σία από Geocheats2
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτα απ ολα πρόσφερε στη μαμά νερό και τροφή.

μην αφήνεις τη δίκη σου γάτα να βγαίνει εξω.

Οταν μεγαλώσουν λιγάκι και μπορείς να πλησιάσεις βγάλε τα φωτογραφίες και φτιάξε αγγελίες για υιοθεσία της οποίες προώθησε σε όλους τους γνωστούς σου φιλόζωους αλλα και στο Facebook, Instagram, Twitter. Υπάρχουν γκρουπ στο fb με αγγελίες.

Αν δε βρεις να τα δώσεις θα φύγουν μόνα τους καποια στιγμη έτσι κι αλλιώς....

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Geocheats2 είπε

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Δώσε μου λίγες μέρες μήπως βρω εδώ κοντά να τα δώσω και αν δε βρω θα σου τα φέρω εγώ με το αυτοκίνητο όπου και αν είσαι.

24 λεπτά πριν, filip123go είπε

Απευθυνσου στην φιλοζωική της περιοχής σου.

ΟΚ, θα το έχω σαν Plan B. Σε περίπτωση που δεν βρω ανάδοχους γονείς. Έχω δει στο Pet City της περιοχής μου να πηγαίνουν γατάκια; Εκεί τι λέει; Αξίζει;

19 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Πρώτα απ ολα πρόσφερε στη μαμά νερό και τροφή.

μην αφήνεις τη δίκη σου γάτα να βγαίνει εξω.

Οταν μεγαλώσουν λιγάκι και μπορείς να πλησιάσεις βγάλε τα φωτογραφίες και φτιάξε αγγελίες για υιοθεσία της οποίες προώθησε σε όλους τους γνωστούς σου φιλόζωους αλλα και στο Facebook, Instagram, Twitter. Υπάρχουν γκρουπ στο fb με αγγελίες.

Αν δε βρεις να τα δώσεις θα φύγουν μόνα τους καποια στιγμη έτσι κι αλλιώς....

Προφανώς. Της έχω φαγητό και νερό μόνιμα. Αυτό έλειπε να έχω ζωντανό στο σπίτι και να μην το φροντίζω. Να φύγουν μόνα τους θα είναι λίγο δύσκολο εκτός και αν είναι ο Μαγκάιβερ. Το μπαλκόνι μου είναι στο 2ο όροφο και η μαμά-γάτα πήδηξε από τη διπλανή ταράτσα (περίπου 1,5μ απόσταση) μέσα από το καφασωτό που έχω στα πλαϊνά μέρη του μπαλκονιού. Θα πρέπει να μεγαλώσουν αρκετά για να το καταφέρουν αυτό. :-)

Επεξ/σία από antirix024
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι οτι μπορεί να σου πέσουν τα γατάκια πολύ εύκολα, ειδικά αν έχει το μπαλκόνι σου το τυπικό περβάζι πολυκατοικίας με ύψος 30 πόντους. Αφού περάσουν το μήνα, θα θέλουν να ανεβαίνουν αρχικά και να κάθονται εκεί. Μπορεί να πέσει από στραβοπάτημα. Πιο μετά θα δοκιμάσουν και να κατέβουν από το μονοπάτι που κατεβαίνει και η μαμά. Αν πέσει κάποιο κάτω λογικά θα μείνει από κάτω ακριβώς, κρυμμένο κάπου.

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, antirix024 είπε

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Δώσε μου λίγες μέρες μήπως βρω εδώ κοντά να τα δώσω και αν δε βρω θα σου τα φέρω εγώ με το αυτοκίνητο όπου και αν είσαι.

Απλά να πληροφορήσω ότι πριν αποχωριστούν την μάνα τους πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1,5 με 2 μήνες για να απογαλακτιστούν. Το αντίθετο απαγορεύεται αυστηρά τόσο για την υγεία των μωρών όσο και της μάνας.

Και πρόσεχε και λίγο το μπαλκόνι μην πέσει κανένα από κάτω και πάει άκλαυτο γιατί όταν είναι μικρά δεν έχουν και πολύ συναίσθηση του ύψους

• Like 5
Δημοσ.

Στο παλιό σπίτι που ήμουν που ήταν στον 5ο είχα βάλει γύρω γύρω καλαμωτή όταν πήρα τη δικιά μου και ήταν μωρό, αν δεν είναι μεγάλο το μπαλκόνι σου το κόστος είναι πολύ μικρό 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Geocheats2 είπε

Απλά για την ψυχική μου ηρεμία, προσφέρεσαι να τα υιοθετήσεις, έτσι; Δεν έχεις καμία καντίνα, ε; :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τα λίγα που ξέρω, δεν τους δίνεις γάλα. Υπάρχουν ειδικά γάλατα σε σκόνη για μικρά. Το λέω πρώτο γιατί συνήθως έχουμε όλοι την τάση να τα ταΐσουμε :D

Η μάνα τους φαντάζομαι τα φροντίζει ακόμα ε; Αν ναι, απλά φρόντισε να έχουν ασφάλεια στο χώρο, δεν χρειάζονται κάτι άλλο, απλά να μην μπορεί να πάει η γάτα σου ή άλλες γάτες και δεις αναπαράσταση wrestlemania. Αν μπορείς ρώτησε κάποιο κτηνίατρο ή κάποια φιλοζωική για το τι να κάνεις, κυρίως τι φαγητό να δίνεις στη μαμά.

Υπάρχουν πολλές ομάδες στο facebook που μπορείς να βρεις όχι μόνο για υιοθεσία, αλλά και για φιλοξενία, κάποιοι φιλόζωοι αναλαμβάνουν και τα κρατάνε (σε τέτοια ηλικία αναγκαστικά με τη μάνα τους) μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και μετά τα δίνουν για υιοθεσία. 

Και μακριά από πετ σίτι! Κρίμα είναι να τα πας εκεί :) Φιλοζωική και μόνο, σε ποια περιοχή είσαι;

Επεξ/σία από akpe
Δημοσ.

Τα γατάκια είναι πολύ ευαίσθητα σε αυτή την ηλικία. Προτείνω να μιλήσεις με την φιλοζωική της περιοχής σου και να φροντίσουν αυτοί την γάτα και τα μικρά ΑΝ έχουν χώρο ( τι να πρώτο προλάβουν οι καημένοι), αλλιώς απλά να σε καθοδηγήσουν σε τι να ταΐζεις μαμά και γατάκια και να σου δώσουν μερικές συμβουλές.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, akpe είπε

Από τα λίγα που ξέρω, δεν τους δίνεις γάλα. Υπάρχουν ειδικά γάλατα σε σκόνη για μικρά. Το λέω πρώτο γιατί συνήθως έχουμε όλοι την τάση να τα ταΐσουμε :D

Η μάνα τους φαντάζομαι τα φροντίζει ακόμα ε; Αν ναι, απλά φρόντισε να έχουν ασφάλεια στο χώρο, δεν χρειάζονται κάτι άλλο, απλά να μην μπορεί να πάει η γάτα σου ή άλλες γάτες και δεις αναπαράσταση wrestlemania. Αν μπορείς ρώτησε κάποιο κτηνίατρο ή κάποια φιλοζωική για το τι να κάνεις, κυρίως τι φαγητό να δίνεις στη μαμά.

Υπάρχουν πολλές ομάδες στο facebook που μπορείς να βρεις όχι μόνο για υιοθεσία, αλλά και για φιλοξενία, κάποιοι φιλόζωοι αναλαμβάνουν και τα κρατάνε (σε τέτοια ηλικία αναγκαστικά με τη μάνα τους) μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και μετά τα δίνουν για υιοθεσία. 

Και μακριά από πετ σίτι! Κρίμα είναι να τα πας εκεί :) Φιλοζωική και μόνο, σε ποια περιοχή είσαι;

Αν θες και ξέρεις (ή κάποιος άλλος) πρότεινε μερικές από αυτές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CptBill είπε

Ψητοπωλειο στον Αγιο Στεφανο "το νοστιμο σουβλακι του Geocheats2"?

Είναι κουτσικα αυτά τι να πρωτοκάνω σουβλάκι 😋

Πέρα από την πλάκα, είμαι κοντά στο αεροδρόμιο δεν τα θέλω για μέσα στο σπίτι, για έξω τα θέλω γτ έχω μείνει με έναν γάτο του "καναπέ" και υπάρχει ένας υγιής πληθυσμός ποντικών του αγρού ο οποίος πρέπει να μείνει σε τσεκ.

• Like 3
Δημοσ.
2 hours ago, Geocheats2 said:

Είναι κουτσικα αυτά τι να πρωτοκάνω σουβλάκι 😋

Πέρα από την πλάκα, είμαι κοντά στο αεροδρόμιο δεν τα θέλω για μέσα στο σπίτι, για έξω τα θέλω γτ έχω μείνει με έναν γάτο του "καναπέ" και υπάρχει ένας υγιής πληθυσμός ποντικών του αγρού ο οποίος πρέπει να μείνει σε τσεκ.

Σε κοβω για πειραματα στις γατες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 ώρες πριν, antirix024 είπε

"Λίγες μέρες" να βρεις μελλοντικούς ανάδοχους ελπίζω και όχι να τους τα δώσεις τώρα. Αν γεννηθηκαν πριν λίγες μέρες, 0) κάτσε να δούμε αν θα ζήσουν όλα... 1) δώσε βάση στο ποστ του Cthu... Mην δώσεις πουθενά τα μωρά πριν τον 1,5 μηνα. Στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, (που και πάλι, δεν θα 'πρεπε) στον 1μήνα.

Με το γάλα του θηλασμού παίρνουν αντισώματα από τη μάνα. Αν κάποιος τα πάρει τώρα, σχεδόν σίγουρο πως θα του μείνει στα χέρια ειδικά αν δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει... Θα πρέπει:

A1.να τα ταίζει με μπιμπερό ΑΥΣΤΗΡΑ, Κ-Α-Θ-Ε  2  Ω-Ρ-Ε-Σ. Δεν έχει πρέπει να βγω, νυστάζω, δουλεύω το πρωί κλπ. Τάισμα κάθε 2 ώρες, αν θέλει να ζήσει το γατί.

Α2. Π-Ο-Τ-Ε το τάισμα με το γατί ανάσκελα, όπως κρατάμε τα ανθρώπινα μωρά...καθιστό στην κοιλίτσα του στα 4 με ελαφριά κλίση στο κεφαλάκι του (τυλιγμένο σε πετσετούλα σαν μπουρίτο αν παλεύει πολύ και δυσκολεύει το τάισμα). Άπειρα μωρά πεθαίνουν από αναρρόφηση, πάει το γάλα στα πνευμόνια επειδή τα ταίζουν ανάσκελα.

Β. Τρίψιμο την κοιλίτσα και τον πωπό κάθε φορά μετά από κάθε τάισμα για αφόδευση-ούρηση, με βαμβάκι ή μαλακό πανάκι βουτηγμενο σε χλιαρό νεράκι -ή χαμομήλι-, όχι με σκληρό χαρτί ή μωρομάντηλα. Αν δεν κάνουν την ανάγκη τους, και πάλι...ανάσκελα (δουλειά που την κάνει η μάνα με τη γλώσσα της).

Γ. να τα έχει με θερμοφόρα ή μπουκάλι ζεστό νερό (τυλιγμένο σε πετσετα) γιατί το σωματάκι τους είναι ανίκανο να ελέγξει τη θερμοκρασία του (γι'αυτό τα μωρά κουλουριάζονται μαζί, για να κρατιούνται ζεστά)

Δ. να βάλει ένα ρολόι για να νομίζουν πως ακούνε τον χτύπο της καρδιάς της μάνας κι ένα λούτρινο να κουρνιάζει όπως θα έκανε με τα αδελφάκια του.

Αυτά, και πάλι οι πιθανότητες να επιζήσουν αν απομακρυνθούν από τη μάνα σε αυτήν την ηλικία είναι μικρές. Αν της τα πάρεις και ΑΝ ζήσουν, το λιγότερο τα καταδικάζεις σε αδύναμο ανοσοποιητικό. Συν, θα τρελαθεί η μάνα να τα ψάχνει και θα της πετρώσει και το γάλα που δεν θα αποβάλει με τον θηλασμό.

Οπότε, αφού έχεις και γάτα και νοιάζεσαι, κάνε υπομονή το αναγκαίο διάστημα, φαγάκι (έξτρα, στην εγκυμοσύνη και μετά τη γέννα πεινάει στο επί γιατί την ξεζουμίζουν τα μωρά, είναι και 4..), περίφραξη το μπαλκόνι μην τα βρεις από κάτω και όλη τη δουλειά θα την κάνει η μάνα.

ΥΓ. Αν "άγριος καυγάς" με την αδέσποτη σημαίνει δαγκωνιές, γρατζουνιές = πληγές, εξετάσεις στην δική σου και crossing fingers να μην είναι φορέας και της πέρασε η μάνα κανένα FIV/FIP. Κι όταν με το καλό φύγουν από το μπαλκόνι, χλωρίνη με τα ντούνια...

5 ώρες πριν, Geocheats2 είπε

Είχες κι άλλες και πεθάνανε-χαθήκανε-φύγανε...; Τους είχες φαί, εμβόλια, στείρωση;

Επεξ/σία από scullyist
  • Like 10
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...