pikoand Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους Μενω σε διπλοκατοικια επανω σε 96 τετραγωνικα στα τρικαλα μετριας μονωσης αλλα θα κανω εξωτερικη θερμομονωση Τι μαρκα λεβητα αεριου συμπηκνωσης να βαλω και ποσων θερμιδων Εχω 6 σωματα καλοριφερ τυπου πανελ 2 στυλων 1 μετρο επι 80 ποντους μεσο ορο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από pikoand
hp8 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Τι λέβητα και πόσων θερμίδων είχατε μέχρι τώρα ? Παρακάτω μπορείτε να υπολογίσετε τις θερμίδες Το aenaos-sa είναι αρκετά εύκολο το έχω χρησιμοποιησει αρκετές φορές Όμως καλύτερα να βγει μια μελέτη θέρμανσης Βέβαια αν το σπίτι με τα υπάρχοντα σώματα θερμαίνεται σωστά αφού υπολογίσετε τις θερμίδες των σωμάτων θα τις προσαυξησετε 15% για να βγει η απόδοση του λέβητα που απαιτείται Αυτά χωρίς να είμαι ειδικός μηχανολόγος - υδραυλικός- εγκαταστατης κλπ https://www.google.gr/search?q=υπολογισμος+θερμιδων+σωματων&oq=υπολογισμος+θερμιδων+σωματων+&aqs=chrome..69i57.24314j0j8&client=ubuntu&sourceid=chrome&ie=UTF-8
pikoand Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Τζακι αεροθερμο ειχα και τωρα με το εξικονομω σκεφτομαι να βαλω υγραεριο με μποτιλιες μιας και δεξαμενη δεν με αφηνουν και ουτε εχει ερθει το φυσικο αεριο ακομη αλλη λυση για θερμανση δεν μπορω να βρω Απλα μου ζητανε 2000 εβρω μονο για εγκατασταση ενω ενας καλος λεβητας κοστιζει 1500 Με ενα προχειρο υπολογισμο θελω 14000 θερμιδες συν 15 τα εκατο πιστευω ενας λεβητας 18000 θερμιδων θα με καλυψει Τωρα μερικοι μου προτειναν 24000 θερμιδες λενε οτι δεν παιζει τοσο ρολο το μεγεθος του λεβητα στην καταναλωση αν ειναι μεγαλητερος δηλαδη λογο οτι εχουν μεταβλητη λειτουργια αλλα αυτο δεν το πολυπιστευω
hp8 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) απ όσα γνωρίζω και αν θυμάμαι καλά το υγραέριο αποδίδει λιγότερα από το φυσικό ως προς το ίδιο βάρος - όγκο και θέλει και διαφορετικά μπεκ από το φυσικό ίσως γι αυτό λένε για 24000 Αλλά νομίζω οτι στους λέβητες η ισχύ είναι σε kw Αν εννοούν 24000 watt τότε 24000/1,16 = 20700 θερμίδες περίπου Θέλει καλό ψάξιμο αφ ενός εφ ετέρου θέλει και μια καλή πυρόσβεση που πρέπει επίσης να μελετηθεί και κάποιος να αλλάζει τις φιάλες με ασφάλεια Παραθετω και μια ανάρτηση από άλλο σαιτ για ενημέρωση http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4133-Θέρμανση-με-ρεύμα-φυσικό-αέριο-υγραέριο-ή-πετρέλαιο Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από hp8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα