Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι σίγουρος ο,τι θα με κοροϊδέψετε για το πρόβλημά μου αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.. Μάζεψα κάποια χρήματα 3 χρόνια και άνοιξα ένα Κυλικείο που αναλαμβάνει Κηδείες και Μνημόσυνα. 

Έξω από κοιμητήριο (120Μ απόσταση συγκεκριμένα).Υπάρχει ανταγωνιστής μέσα στο κοιμητήριο που πουλούσε 5 ευρώ  κατά άτομο την κηδεία (χωρίς απόδειξη) με πήγαινε 6-7. 

Φίλος του πατέρα μου που ασχολείται με αυτά μας πρότεινε να ανοίξουμε επειδή η περιοχή ήταν εξαγριωμένη με την εκμετάλλευσή του Μονοπωλίου που είχε. 

Έτσι  ανοίξαμε με 2Ευρώ κατά άτομο με αποδείξεις όλα τυπικά μιας και υπολόγισα να είμαι νόμιμος και να βγάζω και να βοηθάω την οικογένεια μου. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα είχαμε το 1/3 της δουλειάς μέσα στον χειμώνα. Αυτός κατέβασε την Τίμη στα 2.5 ευρώ κατά άτομο και εμείς αναγκαστήκαμε να το πάμε 1 Ευρώ δεν είδαμε προκοπή και το έχουμε 1.5 Ευρώ ίσα ίσα να βγάζουμε τα έξοδα. 

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ τα οποία μιλάνε και κανονίζουν τις κηδείες ΔΕΝ μας στηρίζουν δεν λένε καν για εμάς γιατί όταν ήταν παλιά μονοπώλιο θεωρώ παίρνανε δωράκια απο τον μέσα που είχε εξωφρενικές τιμές και δεύτερο πρόβλημά είναι ότι ο υπάλληλος (Δημόσιος υπάλληλος) που δουλεύει στο κοιμητήριο έχει βάλει να δουλεύει η κόρη του στο καφενείο αυτό μέσα στο κοιμητήριο και ακούγετε πως αυτός εκβιάζει γραφεία τελετών ότι αν δεν πάνε κηδείες μέσα δεν θα παίρνουνε τάφους άρα δεν θα μπορούνε να κάνουνε την δουλεία τους.

Εγώ έκανα τα πάντα έταξα σε γραφιά ποσοστά κλπ που θα σκεφτεί ο καθένας αλλά δεν είδα προκοπή. Ότι δουλειά παίρνουμε είναι όταν μαθαίνει το μαγαζί η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του εκλιπόντος γιατί στην τελική αυτή πληρώνει και όταν λέει η οικογένεια θα πάμε έξω τα γραφεία  τελετών φέρνουνε κηδείες έξω. 

Άρα είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να διαφημίσω το μαγαζί κατευθείαν στον κόσμο. Λέω να βγάλω φυλλάδια και να αρχίσω να μοιράζω και σκέφτηκα μέσα στα φυλλάδια να έχω ένα μήνυμα το όποιο θα λέει για την εκμετάλλευση που υπάρχει(δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό)  γιατί αυτοί ουσιαστικά θέλουν να μας κλείσουν με τον πιο αισχρό τρόπο είναι ένα κύκλωμα και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω αν κάποιος από εσάς έχει ιδέες με το τι μπορώ να γράψω στην διαφήμιση και τι να κάνω μου είπανγνωστοί να κάνω FB σελίδα για τ μαγαζί και να προωθήσω μέσο FB ads κλπα να βάλω μια φωτείνη πινακίδα LED που θα τραβάει το μάτι κινούμενων γραμμάτων μιας και το μαγαζί είναι σε κεντρική λεωφόρο. Πείτε μου τι ιδέες έχετε για το πρόβλημα μου. 

Επεξ/σία από panosloco
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχει πέσει νέκρα δλδ ε;

(Έπρεπε να κάνω ένα αστειακι, αφού το ζητούσες κι εσύ)

Αρχικά ρωτά μήπως μπορεις να προσλάβεις την κόρη του υπαλλήλου. Δωστης αν χρειαστεί και κάτι παραπάνω στην αρχή για να σβήσεις τον αλλο. Αυτό είναι η πιο γρήγορη λύση. 

Τα υπόλοιπα που λες καλά είναι αλλά νομίζω δραστικό είναι αυτό που σου λέω. 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vins είπε

Έχει πέσει νέκρα δλδ ε;

(Έπρεπε να κάνω ένα αστειακι, αφού το ζητούσες κι εσύ)

Αρχικά ρωτά μήπως μπορεις να προσλάβεις την κόρη του υπαλλήλου. Δωστης αν χρειαστεί και κάτι παραπάνω στην αρχή για να σβήσεις τον αλλο. Αυτό είναι η πιο γρήγορη λύση. 

Τα υπόλοιπα που λες καλά είναι αλλά νομίζω δραστικό είναι αυτό που σου λέω. 

ευχαριστώ για την απάντηση σου να το δοκιμάσω αλλά γιατί να χάσει τα σίγουρα και να έρθει σε μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πες της ότι θα της δώσεις αυτά που της δίνει ο άλλος και προμήθεια σε κάθε κηδεια

(Κανονικά χρεώνω για τέτοιου είδους συμβουλές να ξέρεις)

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.

Άσε τι κάνουν οι ανταγωνιστές. Φτιάξε καλά φυλλάδια, αν είναι πλήρωσε κανένα μοντέλο να μοστράρει με εσώρουχα ή μπικίνι, γράψε στο φυλλάδιο οτι μετά την κηδεία από το γραφείο μας ο άνθρωπο σας πάει κανονικά στον παράδεισο, οχι απλά παράδεισο.

Εναλλακτικά, βάλε εκεί μια τιμή ίσα για να τα βγάζετε πέρα, αν κλείσετε κλείσατε, αποδέχεσαι την αποτυχία και βρίσκεις να ασχοληθείς με κάτι άλλο στην ζωή σου.

Δημοσ.

Αυτό έπρεπε να το ξέρεις από την αρχή.

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι προτιμούν αυτόν που είναι πιο κοντά και δυστυχώς είναι αυτοί που νοικιάζουν τα Δημοτικά καφενεία που είναι μέσα στο χώρο των νεκροταφείων.

Η μόνη λύση για μένα είναι συνεργασία με Γραφεία Τελετών της περιοχής δεν γνωρίζω με τι αντίτιμο εσύ θα αποφασίσεις.Αν δεν έχεις τη στήριξή τους δυστυχώς θα κλείσεις σύντομα.

Δημοσ.

Καταγγελία στο υγειονομικο την 1η εβδομάδα. 

Καταγγελία στην εφορία την 2η εβδομάδα. 

Καταγγελία στο ικα την 3η εβδομάδα. 

Καταγγελία παντού! 

Επίσης μπορείς να κλεβεις τους λογαριασμούς που έρχονται. Φαντάσου να του κόψουν κανένα ρεύμα / νερό. 

Πέρα από την πλάκα (?) προσπάθησε να μιλήσεις στην κόρη. Κάπου σε εμφανές σημείο είναι ο πίνακας προσωπικού. Στείλε κάποιον να δει πόσα παίρνει (κατά τη διάρκεια μιας κηδειας, όταν σκάνε όλοι μύτη στην αρχή, στο χαμό πανω)  και εάν βγαίνεις τάξε της ένα 10-15% πάνω στο μισθό. 

Εννοείται το μαγαζί σου πρέπει να είναι ποιο καθαρό από του άλλου, ποιο γρήγορο στο σέρβις κ.α.

Με το να μειωνεις τις τιμές δεν θα κερδίσεις κάτι, καλά έκανες και ήσουν φθηνοτερος στην αρχή αλλά το πηγές κατευθείαν στο κόστος!!  Το να δουλεύεις στο κόστος είναι λάθος γιατί δεν μπορείς ουσιαστικά να ανταποκριθείς σε κάτι έκτακτο. Πχ χαλασμα αυτοκινήτου, έκτακτη εισφορά κτλ κτλ) 

Κολλα χαρτιά έξω από τα γραφεία κηδειων ή δώσε τους προμήθεια ( εδώ κολλάει το προηγούμενο!) 

Επισης σκέψου να το αλλάξεις σε κάτι άλλο (πχ ψητοπωλειο) 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, panosloco είπε

Λέω να βγάλω φυλλάδια και να αρχίσω να μοιράζω και σκέφτηκα μέσα στα φυλλάδια να έχω ένα μήνυμα το όποιο θα λέει για την εκμετάλλευση που υπάρχει(δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό)

Οχι δεν ειναι νομιμο γιατι μπορει να μπλεξεις με συκοφαντικη δυσφημιση

Μπορεις να διαφημιζεις τις χαμηλες τιμες σου, να λες για μνημοσυνα (για να ερθουν κι αυτοι που δεν εχουν τωρα αμεσα καποιον αποβιώσαντα) και να εχεις εναν συμπαθητικο χωρο

11 ώρες πριν, panosloco είπε

αυτοί ουσιαστικά θέλουν να μας κλείσουν με τον πιο αισχρό τρόπο είναι ένα κύκλωμα

Αυτοι ηταν εκει πριν απο εσενα,και εσυ μπηκες σφηνα.Επομενο ηταν να σου απαντησουν στον πολεμο τιμων που εσυ ξεκινησες.Μην βλεπεις τα πραγματα τοσο μονοδιαστατα.

Ενα μαλλον καλο ενδεχομενο ειναι να σε εξαγορασουν.Ξεκινα να μιλας.

Δημοσ.

η αλυσιδα ξεκιναει απο τα νοσοκομεια.ασε,μεγαλο καρτελ και στον θανατο............παντως,μπραβο σου που τον αναγκασες να κατεβει στην μιση και κατω τιμη απο αυτην που ειχε.και εγω σκεφτομαι να παραχωρησω μια αιθουσα στο χωριο μου,διοτι το 1 καφενειο,εκμεταλευεται την ελειψη ανταγωνισμου και βαραει στο κεφαλι,σαν τις αρχικες τιμες του αντιπαλου σου.........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ενα μαλλον καλο ενδεχομενο ειναι να σε εξαγορασουν.Ξεκινα να μιλας.

Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει τηλέφωνα, που λογικά είναι η κόρη του ιδιοκτήτη που έχει το μέσα και σκεύτομαι μήπως ξεκίνησαν τον ψυχολογικό πόλεμο μπας και σπάσουμε.

Χθές έκανα μια πρωόθηση στο φβ. Λέω να ξεκινήσω τα φυλλάδια αλλά θέλω να βγάλω κάπως στην φόρα όλο αυτο που κάνουνε και δεν ξέρω μήπως γίνεται να με κυνηγήσουν δικαστικά.

Επίσης τον βλέπω μουτρομένο και σκεύτομαι μήπως σπάσει γιατί στην ουσία εχει ρίξει τον τζίρο του 40-50% λόγω μειώσεις τιμής + το 10-15% της δουλέιας που έχω εγώ 

Αυτός είχε και άλλο κυλικείο αλλού αλλά έκανε ρευματοκλόπη και χρώσταγε ενοίκια και εφάγε 150 χιλίαδες και τον τρέχουν και το έχει στην κόρη του το συγκεκρίμενο κυλικείο σε εμάς

Επεξ/σία από panosloco
Δημοσ.

Με 1 και 2 ευρώ το άτομο βγαίνει ρε φίλε ή μπαίνεις μέσα;;;;;

Περνάω στην Αναπαύσεως στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου κάθε μέρα και έβλεπα που άνοιξε ένα τιμή 2 ευρώ το άτομο σε μεγάλη πινακίδα που είχε απέξω και μετά από λίγο καιρό το έκανε 1,5 νομίζω (μάλλον τα ίδια προβλήματα με σένα θα είχε με το κυλικείο του Δήμου) και αναρωτιόμουν  βγαίνει τίποτε ή μπαίνει μέσα.

Edit. Μη μου πεις ότι είναι το δικό σου γιατί θα είναι μεγάλη σύμπτωση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, sstratos είπε

Καταγγελία στο υγειονομικο την 1η εβδομάδα.  Δεν έχω κάνει αλλά το σκεύτομαι.

Καταγγελία στην εφορία την 2η εβδομάδα.  Έχω κάνει ανώνυμα αλλά λεω να πάω να κάνω ονομαστίκα χθες πείρα κηδεία γνώστου και του είπε το γραφείο τελετών θα κάνουμε 1.5 αν πας μεσα δηλαδη ο τύπος το πάει και στην τιμή μου για να μην χάσει δουλέια (χωρίς απόδειξη πάντα)

Καταγγελία στο ικα την 3η εβδομάδα.  Δεν έχω κάνει αλλά το σκεύτομαι.

Καταγγελία παντού! Που αλλού μπορώ να κάνω? 

Επίσης μπορείς να κλεβεις τους λογαριασμούς που έρχονται. Φαντάσου να του κόψουν κανένα ρεύμα / νερό.  Στο παλιο κυλικειο που είχε σε άλλη περιοχη ειχε κατηγορηθει για ρευματοκλοπή.Λέω κάτι να κάνω γιαυτό.

Πέρα από την πλάκα (?) προσπάθησε να μιλήσεις στην κόρη. Κάπου σε εμφανές σημείο είναι ο πίνακας προσωπικού. Στείλε κάποιον να δει πόσα παίρνει (κατά τη διάρκεια μιας κηδειας, όταν σκάνε όλοι μύτη στην αρχή, στο χαμό πανω)  και εάν βγαίνεις τάξε της ένα 10-15% πάνω στο μισθό.   ΟΚ

Εννοείται το μαγαζί σου πρέπει να είναι ποιο καθαρό από του άλλου, ποιο γρήγορο στο σέρβις κ.α. Όσοι έρχονται σε εμας μιλανε για την καθαριοτητα και το καλο καφε κουλουρια κλπα ειναι ολα ποιοτικα γιατι οταν ανοιξα τα εψαξα ολα ωστε να κάνω την διαφορα.Ποιότικος καφές δεν ρίχνω την ποιότητα με τίποτα σκευτείτε τις δουλειές που έχω είναι από πελάτες που το λένε μεταξύ τους.

Με το να μειωνεις τις τιμές δεν θα κερδίσεις κάτι, καλά έκανες και ήσουν φθηνοτερος στην αρχή αλλά το πηγές κατευθείαν στο κόστος!!  Το να δουλεύεις στο κόστος είναι λάθος γιατί δεν μπορείς ουσιαστικά να ανταποκριθείς σε κάτι έκτακτο. Πχ χαλασμα αυτοκινήτου, έκτακτη εισφορά κτλ κτλ)  Βγάζουμε τα έξοδα μας ίσα ισα το μονο που πληρώνω απο τσέπι μου ειναι την ασφάλεια μου.

Κολλα χαρτιά έξω από τα γραφεία κηδειων ή δώσε τους προμήθεια ( εδώ κολλάει το προηγούμενο!) Το έχω δοκιμάσει είδη .

Επισης σκέψου να το αλλάξεις σε κάτι άλλο (πχ ψητοπωλειο) Δύσκολα αλλά ασχολούμαστε και με φαγήτο .

Δημοσ.

Μπήκες στην πιάτσα του άλλου μαγαζιού που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, του ξεκινάς επιθετικό πόλεμο τιμών και  επειδή δεν βγαίνεις παραπονιέσαι για τον "αισχρό τρόπο" με τον οποίο προσπαθεί και ο άλλος να κρατηθεί στην αγορά. 

Μου φαίνεται δεν ήσουν καλά προετοιμασμένος για να μπεις στην ελεύθερη αγορά, καλό είναι να υπάρχει και το δικό σου μαγαζί βέβαια για ανταγωνισμό αλλά άσε τη γκρίνια από τη στιγμή που ο σκοπός σου ήταν να εξαφανίσεις τον ανταγωνιστή με το καλημέρα, πριν καλά-καλά φτιάξεις όνομα στην αγορά.

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, panosloco είπε

Χθές έκανα μια πρωόθηση στο φβ. Λέω να ξεκινήσω τα φυλλάδια αλλά θέλω να βγάλω κάπως στην φόρα όλο αυτο που κάνουνε και δεν ξέρω μήπως γίνεται να με κυνηγήσουν δικαστικά.

Αφου μιλαμε για κυλικειο νεκροταφιου, οι συγκεκριμενοι τυποι προωθησεις μου φαινονται μη-αποδοτικοι. 

Οτι δηλαδη θα παρω εγω το φυλλαδιο σου, θα δω οτι ο αλλος δεν ειναι καλος επαγγελματιας και μετα απο 1 εβδομαδα που θα πεθανει η γιαγια μου θα πω Αχα! παμε στο τουμπανο κυλικειο του παιδιου αντι για το λαμογιο.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...