Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Διαθέσιμο budget:800

Απόσταση και γωνία θέασης:3-3,5 Μ +/- 20 μοίρες γωνίες θέασης

προτίμηση σε μέγεθος 49 (πλάτος 112 cm max)

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: OXI

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ):Smart. Χρήση: cosmote tv, youtube, netflix, movies usb

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν (σειρά προτίμησης): 1.lg 49sk8500 2.samsung QE49Q6FN 3.lg 49sk8100 4.Sony KD-49XF8096

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά) ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ

Μετά από πολύ διάβασμα είχα καταλήξει στην sk8500 αλλά με προβληματίζει το ips panel και η δυσκολία ρύθμισης. Στην samsung QE49Q6FN υπάρχει το θέμα με ήχο DTS (ισχύει;). Η 8100 είναι στην λίστα γιατί στις 49 ίντσες ίσως δεν έχει μεγάλες διαφορές με την 8500 (και 165 ευρώ φθηνότερη). Η sony KD-49XF8096 μπήκε ως καλύτερη σχετικά στην εικόνα αλλά επίσης είναι IPS.

Θα εκτιμούσα απόψεις και εμπειρίες κάποιων που έχουν να μεταφέρουν. Επίσης πρόταση που δεν είναι εδώ μέσα;;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την απόσταση που αναφέρεις δες και μεγαλύτερη σε μέγεθος,η 49"-50" είναι μικρή για να απολαμβάνεις.

Για ταινίες καλύτερα να κοιτάξεις για tvs με VA panel που έχουν πολύ καλύτερη αντίθεση απο τις tv με τα IPS panel,ειδικά αν παρακολουθείς με χαμηλό φωτισμό η σκοτάδι.

Contrast-αντίθεση

VA panel : 3000:1 - 5000:1

IPS/PLS panel : 700 :1 - 1200 :1

Οι καλύτερες 49"/50" tvs είναι οι:

Sony KD49XF9005 (VA panel,FALD,100Hz ),

Sony KD49XF8505/49XF8577 (VA panel,Edge LED,100Hz) ,

Samsung QE49Q6FN (VA panel,Edge LED,50Hz,δεν υποστηρίζει ήχο DTS από USB).

ενώ οι:

LG 49SK8500 :   IPS panel,FALD,100Hz

49SK8100 IPS panel,Edge LED,50Hz .

Επεξ/σία από listener
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να λεει  112εκ MAX, να υποθεσουμε οτι δεν εχει αλλο διαθεσιο πλατος....!!! 

Αυτα που ζητας τα εχει ολα αυτη ....  https://www.skroutz.gr/s/13735325/Sony-KD-49XF9005.html  

αλλιως σαν 2η επιλογη θα εβαζα την SK8500.  μπορει να μην ειναι VA πανελ, αλλα εχει ολα τα υπολοιπα..! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

@listenerδυστυχώς μπαίνει μέσα σε έπιπλο οπότε το πλάτος δεν μπορεί να αυξηθεί (μάλλον μπορεί αλλά  είναι μια μάχη χαμένη από χέρι...)

@cabdik εκεί είμαι σαν σκέψη πλέον. Ή πάμε στην XF9005 στα 900 ή στην SK8500 στα 790 περίπου (με μεταφορικά). Η LG έχει καλύτερο και το webos ίσως και τον ήχο αλλά χάνει σε εικόνα. 

Οπότε πρακτικά η ερώτηση είναι αν αξίζει τα 110 ευρώ παραπάνω η sony για την οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, annonnaki είπε

Καλημέρα ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

@listenerδυστυχώς μπαίνει μέσα σε έπιπλο οπότε το πλάτος δεν μπορεί να αυξηθεί (μάλλον μπορεί αλλά  είναι μια μάχη χαμένη από χέρι...)

@cabdik εκεί είμαι σαν σκέψη πλέον. Ή πάμε στην XF9005 στα 900 ή στην SK8500 στα 790 περίπου (με μεταφορικά). Η LG έχει καλύτερο και το webos ίσως και τον ήχο αλλά χάνει σε εικόνα. 

Οπότε πρακτικά η ερώτηση είναι αν αξίζει τα 110 ευρώ παραπάνω η sony για την οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/f1b152963

το WebOS ειναι ανωτερο απο τις αλλες Smart Πλατφορμες, αλλα η XF9005 εχει Android και ΟΧΙ Smart Platform. αρα δεν την θεωρω καλυτερη. 

οσο γα τον ηχο, ΚΑΜΙΑ τηλεοραση δεν εχει σωστο ηχο για ταινιες...!!  μονο υποτυπωδες....!!   

οσο για τo .... αν αξιζει τα 110€ επιπλεον η SONY...., γενικα θα σου ελεγα οτι να το βλεπεις σαν επενδυση για το μελλον,με το Android θα μπορεις να κανεις πολλα περισσοτερα πραματα. 

ενω, το WebOS καποια στιγμη θα σταματησει να υποστηριζει εφαρμογες. και θα βρεθεις μετα απο 3-4-5 χρονια, να μην εχεις Youtube, Netflix, Amazon, κλπ..!  Ρωτα κι εμενα που εχω μια ...καλη -θεωρητικα- LG του 2012, και εδω και 2 χρονια, δεν εχω Youtube app, το Netflix δεν υποστηριζει τους Ελληνικους υποτιτλους, φυσικα δεν υπαρχει AMAZON-FB, κλπ...! μονο κατι  IPtv apps εχουν μεινει και κατι παιχνιδακια της πλακας...!  κατα τα αλλα την ειχα πληρωσει 950€ καινουρια..! τοτε...!! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

φίλε @cabdik με βρίσκεις σύμφωνο σε γενικές γραμμές. Οι ενδοιασμοί μου δημιουργούνται όχι λόγω έλλειψης budget, αλλά δεν θέλω να νιώσω "μ@@@@@ς" αφού την πάρω και πω έδωσα 110 ευρώ παραπάνω από την lg ή 200 από την samsung QE49Q6FN και δεν πήρα αυτήν την αξία σε εμπειρία χρήσης.

Με βλέπω να πηγαίνω στην sony τελικά. Έρχεται και got την άλλη βδομάδα, έρχονται και nba play offs με Γιάννη οπότε θα επενδύσω σε εικόνα.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, annonnaki είπε

φίλε @cabdik με βρίσκεις σύμφωνο σε γενικές γραμμές. Οι ενδοιασμοί μου δημιουργούνται όχι λόγω έλλειψης budget, αλλά δεν θέλω να νιώσω "μ@@@@@ς" αφού την πάρω και πω έδωσα 110 ευρώ παραπάνω από την lg ή 200 από την samsung QE49Q6FN και δεν πήρα αυτήν την αξία σε εμπειρία χρήσης.

Με βλέπω να πηγαίνω στην sony τελικά. Έρχεται και got την άλλη βδομάδα, έρχονται και nba play offs με Γιάννη οπότε θα επενδύσω σε εικόνα.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

ψαξε γυρω γυρω μηπως την βρεις σε καμια προσφορα τουλαχιστον...!! 

το καλυτερο ειναι να πας και να τις δεις απο κοντα.  αν σε ικανοποιει η εικονα και η κινηση της LG, παρε την LG για να μην νοιωσεις κοροιδο, οπως λες. αλλα να ξερεις η ποιοτητα της εικονας δεν πληρωνεται......!!!  

αν μπορουσα να παω σε OLED, θα το εκανα..!! 

εχω την LG προανεφερα (42LM620S) και το 2015 πηρα και την Sammy UE40J6200.   η Sammy που εχει VA πανελ των 100ΗΖ, δεν εχει καμια σχεση με την LG που την χρυσοπληρωσα τοτε, ελεω 3D-Smart TV...!!! Αλλη εικονα..!! 

αλλα οπως εχουμε ξανασυζητησει σε πολλα θεματα, πλεον ... για να βρεις 100-120ΗΖ panel, πρεπει να πας σε ψηλα μπατζετ, απο 750-800+++, δυστυχως...!  Στα φτηνα μοντελα εχει επικρατησει το 60ΗΖ + τεχνικες πολ/σμου..! αλλα δεν ειναι το ιδιο...! !

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Σήμερα τελικά μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο πήρα την LG 49SK8500. 

Βρήκα την SONY XF9005 στα 899 στον Κωτσόβολο Δράμας stock και δεν είναι εκθεσειακό (είμαι απο Ξάνθη). 

Αλλά η απώλεια στις γωνίες θέασης, το επιπλέον κόστος και το πήγαινε έλα Δράμα (δεν χωράει καν στο δικό μου αυτοκίνητο), με αποθάρρυναν. 

Όποιος ενδιαφέρεται πάντως είναι διαθέσιμη ακόμα. Ευχαριστώ για την βοήθεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...