Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας , λογω κάποιων προβλημάτων (οικονομικών πάντα ) λεμε με τον πατέρα μου να πειραματιστούμε με το «Airbnb»  τώρα το καλοκαιρι και εν τελεί να καταλήξουμε αν νοικιάσουμε το κάτωθι διαμέρισμα η να το αφήσουμε στην συγκεκριμένη «πλατφόρμα» , να προσθεσω ότι το διαμέρισμα βρίσκεται στην Αθήνα καθώς παίζει μεγάλο ρόλο η περιοχή από ότι έχω καταλάβει .

Το ερώτημα μου είναι το εξής , είναι όλοι νόμιμοι στο Airbnb αυτήν την στιγμή ; Με την φορολογία από ότι είδα υπάρχει ένα μπέρδεμα στους συνταξιουχους και στον τρόπο που θα εκμεταλλευτεί καποιος αλλος το διαμέρισμα του , δλδ θα πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά πριν προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο , θα ήθελα κάποιοι που ασχολήθηκαν έστω και μια φορά να καταχωρήσουν κάποιο διαμέρισμα να μου πουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσω η αν αξιζει να πειραματιστούμε γ λίγο.

Με εκτίμηση , Γιωργος 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

και καλά θα κάνει

και ασε εμας τα κοροιδα να πληρωνουμε....

τεσπα...

15% μεχρι τα πρωτα 12.000 και απο εκει και πανω 30%

αυτα!

• Like 2
Δημοσ.

Και μέχρι 90 νύχτες το χρόνο. Έχει μια ζαλούρα αλλά ελεγχόμενη. Εμείς το κάνουμε για το εξοχικό μας και είμαστε νόμιμοι. 15% εν τέλει δεν είναι κανένα παράλογο νούμερο.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Typhoon είπε

Και μέχρι 90 νύχτες το χρόνο. Έχει μια ζαλούρα αλλά ελεγχόμενη. Εμείς το κάνουμε για το εξοχικό μας και είμαστε νόμιμοι. 15% εν τέλει δεν είναι κανένα παράλογο νούμερο.

Η φορολογία είναι ΙΔΙΑ με την αστική μίσθωση. Έχεις όμως έξοδα την προμήθεια της πλατφόρμας, την ΔΕΗ, νερό, internet, που τα πληρώνεις εσύ και είναι και τα έξοδα διαχείρισης, δηλαδή, καθαριότητα, σεντόνια, επικοινωνία, που αν δεν τα κανείς μόνος σου, δεν συμφέρει. Εκτός, αν κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο τζίρο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις , όπως ειπα θα δούμε αν πιάνει το «σπιτι» και από εκεί και μετά θα μου το νοικιάσει ώστε να το κάνω εγω Airbnb νόμιμα με το 3% της αξίας του σπιτιού όπως προβλέπει ο νόμος, βα πω την αληθεια με ένα search που εκανα είδα 15% για τα πρωτα 15.000 , μπορει να είδα και λάθος , αυτό ομως με τις 90 μέρες δεν το κατάλαβα 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, FilBeats είπε

Ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις , όπως ειπα θα δούμε αν πιάνει το «σπιτι» και από εκεί και μετά θα μου το νοικιάσει ώστε να το κάνω εγω Airbnb νόμιμα με το 3% της αξίας του σπιτιού όπως προβλέπει ο νόμος, βα πω την αληθεια με ένα search που εκανα είδα 15% για τα πρωτα 15.000 , μπορει να είδα και λάθος , αυτό ομως με τις 90 μέρες δεν το κατάλαβα 

Άσχετα αν είδες λάθος ή αν εκεί που κοίταξες τα γράφει λάθος, το μόνο σίγουρο είναι πως το "15% για τα πρωτα 15.000" απλά δεν ισχύει. 15% είναι για τις πρώτες 12.000€, το τμήμα από 12.001 έως 35.000 ευρώ φορολογείται με 35%.

Όσο για τις 90 ημέρες είναι απλό, θα ψηφιστεί (ή έχει ήδη ψηφιστεί, δεν είμαι σίγουρος) νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει η βραχυχρόνια μίσθωση κάθε ακινήτου να υπερβαίνει τις 90 ημέρες ανά έτος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Η φορολογία είναι ΙΔΙΑ με την αστική μίσθωση. Έχεις όμως έξοδα την προμήθεια της πλατφόρμας, την ΔΕΗ, νερό, internet, που τα πληρώνεις εσύ και είναι και τα έξοδα διαχείρισης, δηλαδή, καθαριότητα, σεντόνια, επικοινωνία, που αν δεν τα κανείς μόνος σου, δεν συμφέρει. Εκτός, αν κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο τζίρο.

Αυτό το είχα πάντα απορεία : Εαν κάποιος στο μισθώσει πχ για μια μέρα και αφήσει τις βρύσες να τρέχουν όλη μέρα ή το aircondition να παίζει στο full όλη μέρα , αυτά εσύ τα πληρώνεις σαν ιδιοκτήτης; Δεν υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας για τέτοιες έστω και μεμονωμένες περιπτώσεις "κακών" φιλοξενούμενων;

Επεξ/σία από tarantules
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Άσχετα αν είδες λάθος ή αν εκεί που κοίταξες τα γράφει λάθος, το μόνο σίγουρο είναι πως το "15% για τα πρωτα 15.000" απλά δεν ισχύει. 15% είναι για τις πρώτες 12.000€, το τμήμα από 12.001 έως 35.000 ευρώ φορολογείται με 35%.

Όσο για τις 90 ημέρες είναι απλό, θα ψηφιστεί (ή έχει ήδη ψηφιστεί, δεν είμαι σίγουρος) νομοθεσία η οποία θα απαγορεύει η βραχυχρόνια μίσθωση κάθε ακινήτου να υπερβαίνει τις 90 ημέρες ανά έτος.

Δεν νομίζω να έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο , δλδ στο σύνολο του έτους να μπορώ να νοικιάζω το σπιτι μου μόνο 90 μέρες ; Και αν υπερβεί τις 90 είναι παράβαση ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό , είναι σαν να σου λέει ξεκάθαρα να το κανεις Airbnb τα καλοκαίρια μόνο 😂😂 , φιλικά πάντα !

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FilBeats είπε

Δεν νομίζω να έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο , δλδ στο σύνολο του έτους να μπορώ να νοικιάζω το σπιτι μου μόνο 90 μέρες ; Και αν υπερβεί τις 90 είναι παράβαση ; Δεν το καταλαβαίνω αυτό , είναι σαν να σου λέει ξεκάθαρα να το κανεις Airbnb τα καλοκαίρια μόνο 😂😂 , φιλικά πάντα !

Η διάταξη αυτή υπάρχει από το 2016, η ενεργοποίηση θα γίνει όταν συνταχθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, ούτε εγώ ξέρω αν έχει συνταχθεί ήδη η σχετική ΚΥΑ.

Και ναι, αυτός είναι ο σκοπός, να μπει φρένο στο airbnb ώστε "να προστατευθεί ο θεσμός της κατοικίας". Επίσης προβλέπεται να μπορείς να το νοικιάζεις και για πάνω από 90 ημέρες, αρκεί το συνολικό εισόδημα που σου αποφέρει να μην ξεπερνά τις 12.000€ ετησίως.

Το αν εσύ το καταλαβαίνεις ή όχι, δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει, φιλικά πάντα !

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η διάταξη αυτή υπάρχει από το 2016, η ενεργοποίηση θα γίνει όταν συνταχθεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση, ούτε εγώ ξέρω αν έχει συνταχθεί ήδη η σχετική ΚΥΑ.

Και ναι, αυτός είναι ο σκοπός, να μπει φρένο στο airbnb ώστε "να προστατευθεί ο θεσμός της κατοικίας". Επίσης προβλέπεται να μπορείς να το νοικιάζεις και για πάνω από 90 ημέρες, αρκεί το συνολικό εισόδημα που σου αποφέρει να μην ξεπερνά τις 12.000€ ετησίως.

Το αν εσύ το καταλαβαίνεις ή όχι, δεν νομίζω να τους πολυενδιαφέρει, φιλικά πάντα !

Ε ρε γλέντια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

90 μερες σε καποιες περιοχες για ιδιωτες οταν βγει ο χαρτης.αν βγαλεις επαγγελματικο αφμ ή δωσεις το σπιτι σε διαχειριστη με επαγγελματικο αφμ δεν θα χει οριο...

https://www.aade.gr/polites/eisodema/brachychronia-misthose-akineton

"Αν μιλαμε για τιμες εως 100ε ανα μερα τοτε οι εταιρειες ή το ατομο που τα διαχειριζεται ,καθαριζει ,welcome kit και κανονιζει τις μετακινησεις τους ..βγαζει περισσοτερα απο ιδιοκτητες...

15% εφορια 3% airbnb 20%διαχειριση-καθαρισμα( σεντονια πετσετες χωρου) 20% εξοδα ρευμα νερο αεριο 

Οποτε σχεδον ολοι βγαζουν μαξ 40% αν κ εφοσον εχουν πανω απο μισο χρονο κρατησεις... τωρα κατι σπιτια σχεδον μισο μυριου να τα νοικιαζουν 80ε την μερα δεν εχουν λογικη"

.Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για συγχρονισμό ημερολογιου ωστε να αποφυγεις διπλοκρατηση ή να μην ανοιγεις 3 σιτε ολη την ωρα.. βρηκα guesty και syncbnb κατι αλλο παιζει?  αν και νομιζω τα ημερολογια μπορεις να τα κανεις share κ στα 3 site

2. Καποια δοκιμασμενη υπηρεσια που να σου φερνουν πετσετες/σεντονια》

3 μαγνητικες επαφες για air condition

4. Λυση για Ζεστο νερο π.χ. αντλια θερμοτητητας+ηλιακο+znx,ταχυθερμαντηρες...

5.τζακουζι?

6.τ.μ. και ποσο luxury μπορει να ειναι  εξωτερικα και εσωτερικα...μετα αυτα καθοριζουν τις τιμες και target group

7. Επαγγελματικο αφμ (νομιζω μεχρι 2 δεν θες επαγγελματικο αφμ)κ κοστος ανα ετος....αφου βγαλεις παγια εξοδακρατησεων , εφοριας βλεπεις αν εχει νοημα το νομιμο σκηνικο:p

8.καρτα κλειδι για απενεργοποιηση ολων (ωστε να μην αφηνουν a.c. ανοιχτα)ηλεκτρολογικων εκτος ψυγειου

Επεξ/σία από kage

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...