NikosLan Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Χαίρετε, λέγομαι Νίκος είμαι 17 ετών και θα ήθελα να μάθω ποια είναι η διαδικασία αναγνώρισης του ελληνικού πτυχίου ενός μηχανικού από το αντίστοιχο "επιμελητήριο" της Αυστραλίας ή εάν μπορεί να αναγνωριστεί κιόλας. Καταρχάς, κατέχω την αυστραλέζικη υπηκοότητα (η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί), τα σχετικά χαρτιά έχουν γίνει πριν 10 χρόνια οπότε η visa δεν είναι θέμα για εμένα. Έπειτα, δείχνω ενδιαφέρον για 2 σχολές αυτή τον 'Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών' και των 'Μηχανολόγων Μηχανικών', όμως θα ήθελα να ξέρω εκ των υστέρων εάν περάσω στη σχολή και το αποκτήσω, το πτυχίο μου θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστεί ως ισάξιο (δηλαδή να το εγκρίνουν) έναντι αυτών που παρέχουν τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας ώστε να μπορέσω να ασκήσω ένα σχετικό επάγγελμα; Η ερώτηση μου τίθεται γιατί θα ήθελα να γνωρίζω αν μπορεί να γίνει αυτό ή αν θα ήταν προτιμότερο να σπουδάσω εκεί με οποιοδήποτε κόστος (έχω την αδερφή μου εκεί, που έφυγε από εδώ και σπούδασε σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, παππού και γιαγιά με σπίτι). Ακόμη και αν σπουδάσω εδώ δεν σκέφτομαι να φύγω ή έστω να φύγω αμέσως, απλά θέλω να γνωρίζω τι μπορώ να κάνω και τι μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε σενάριο-σκέψη που ανέφερα. Συγνώμη που μακρυγόρησα αλλά θέλησα να γράψω τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι. Εάν έχει γνώσεις επάνω στο θέμα κανείς, παρακαλώ να με βοηθήσει. Οποιαδήποτε συμβουλή και βοήθεια εντός ή εκτός θέματος είναι δεκτή, ευχαριστώ. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από NikosLan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2019 https://www.education.gov.au/international-students/get-your-overseas-qualification-or-skills-recognised-australia εγώ όταν έμεινα εκεί και δούλεψα δεν χρειάστηκε να κάνω κάποια αναγνώριση. εξαρτάται απτον κλάδο. αν είσαι τεχνικός, νοσηλευτής κτλ. ψάξε στο σαιτ και ρώτα φυσικα την αδερφή σου. εγώ ήμουν σε κλάδο που δεν χρειαζόταν αναγνώριση. έχεις πάει ποτέ? να δεις αν θα σου άρεσε να μείνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eco074321 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2019 Δες κ στο πατριωτακι.νετ Εκει γραφανε πολλοι μηχανικοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα