Προς το περιεχόμενο

windows 10

Γερασιμος21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜ ΟΛΙΓΟΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΜΑΘΩ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ .

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ Windows 10 Home 64-bit..

ΤΟ ΣΕΤ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:CPU Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz Haswell 22nm
RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard Gigabyte Z97M-D3H (SOCKET 0)   
Storage  1Τ Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 (SATA )  
Optical Drives TSSTcorp CDDVDW SH-224DB
Audio Realtek High Definition Audio

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ ΜΕ

ΜΟΒΟ:MSI B450M Mortar

CPU:RYZEN 3 2200 G BOX

RAM: G.SKILL AEGIS 16GB DUAL

ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ WINDOWS..ΔΗΛΑΔΗ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩ ΚΑΠΟΥ,ΚΑΠΩΣ(ΣΕ USB)..

ΩΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΛΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΕΤ(ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΩΝ PARTS (ΜΟΒΟ,CPU,RAM)ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΩ) ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα Windows είναι retail δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

α. Κατέβασε από την Microsoft την τελευταία έκδοση Win10 64bit.

β. Eγκατέστησε την στο καινούριο μηχάνημα.

γ. Χρησιμοποίησε το κλειδί που έχεις (retail) , για την ενεργοποίηση.

Αν η έκδοση των Windows είναι ΟΕΜ (δηλαδή ήταν προεγκατεστημένη στον παλιό υπολογιστή) τότε ναι μπορείς υπό προϋποθέσεις.

α. Κατέβασε από την Microsoft τα Win10 64bit.

β. Εγκατέστησε τα στον καινούριο υπολογιστή επιλέγοντας: Δεν έχω κλειδί προϊόντος.

γ. Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τα windows τηλεφωνικά όπως κάναμε παλιά με τα 7άρια. Προϋπόθεση να βρεις το Window product key (google it).

δ. Αν δεν πετύχει πάρε την Microsoft Hellas και "κλάψου" ότι δήθεν κάηκε η μητρική σου κλπ μήπως και στο ενεργοποιήσουν.

Αν τα Windows είναι από ψηφιακή αναβάθμιση από win7 ή 8 τα πράγματα είναι δύσκολα αφού το κλειδί είναι "κλειδωμένο" με το υλικό και κυρίως με την μητρική. Η μόνη λύση τηλέφωνο στην Microsoft και κλάμα για την καμένη μητρική μήπως και στα ενεργοποιήσουν.

Αν όλα αυτά αποτύχουν υπάρχει πάντα η επιλογή αγοράς ενός φθηνού κλειδιού από το ebay ή το Internet.

Επεξ/σία από afm

Δεν νομίζω ότι ο ΝΘ (...νηματοθέτης) εννοούσε αυτό ακριβώς, δηλ. την ενεργοποίηση, αλλά μάλλον αυτή καθεαυτή την εγκατάσταση...

2 ώρες πριν, afm είπε

Αν η έκδοση των Windows είναι ΟΕΜ (δηλαδή ήταν προεγκατεστημένη στον παλιό υπολογιστή) τότε ναι μπορείς υπό προϋποθέσεις.

β. Εγκατέστησε τα στον καινούριο υπολογιστή επιλέγοντας: Δεν έχω κλειδί προϊόντος.

γ. Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις τα windows τηλεφωνικά όπως κάναμε παλιά με τα 7άρια. Προϋπόθεση να βρεις το Window product key (google it).

δ. Αν δεν πετύχει πάρε την Microsoft Hellas και "κλάψου" ότι δήθεν κάηκε η μητρική σου κλπ μήπως και στο ενεργοποιήσουν.

Αν τα Windows είναι από ψηφιακή αναβάθμιση από win7 ή 8 τα πράγματα είναι δύσκολα αφού το κλειδί είναι "κλειδωμένο" με το υλικό και κυρίως με την μητρική. Η μόνη λύση τηλέφωνο στην Microsoft και κλάμα για την καμένη μητρική μήπως και στα ενεργοποιήσουν.

Αν όλα αυτά αποτύχουν υπάρχει πάντα η επιλογή αγοράς ενός φθηνού κλειδιού από το ebay ή το Internet.

4 ώρες πριν, afm είπε

Ωπα ωπα.... Φίλε επειδή είπα ότι ειμ άσχετος.. Λες ότι γίνεται αναβάθμιση από Windows 8 σε windows 10;;ετσι απλά;; 

Τότε δεν έχω πρόβλημα γιατί ήδη έχω dvd με τα γνήσια windows 8(λογικα αυτό έχει κάνει ο προκάτοχός του υπολογιστή μου) 

Άρα όταν λοιπόν βάλω την νέα mobo ram κ cpu απλά  περνάω τα 8αρια που ήδη έχω σε dvd και στη συνέχεια κάνω αναβάθμιση.... 

Τα είπα σωστά;;; 

Όχι ακριβώς έτσι. Αν τα 8 άρια τα είχε αγοράσει retail, δηλαδή μόνος του ο προκάτοχος τότε θα μπορέσεις να τα ενεργοποιήσεις στο νέο μηχάνημα. Αν όμως είναι oem, δηλαδή ήρθαν μαζί με τον υπολογιστή (θα το λέει και πάνω στο dvd αν είναι oem ή όχι) τότε δεν μπορείς να τα ενεργοποιήσεις σε άλλο σύστημα γιατί είναι κλειδωμένα με το υπάρχον. Μπορείς βέβαια να προσπαθήσεις να το παίξεις χαζός στην ms και να πεις ότι κάηκε η μητρική και τα άλλαξες και μπορεί να στα ενεργοποιήσουν ξανά. Αυτός όμως που θα πάρει το μηχάνημα αν κάνει φορμάτ σε 10άρια με την ίδια έκδοση που έχει τώρα, θα ενεργοποιήσει τα 10άρια ξανά στο σύστημα του γιατί το κλειδί αποθηκεύεται στην μητρική. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις πως θα κάνεις uninstall το κλειδί από τα 10άρια για να το χρησιμοποιήσεις αλλού (αν είναι retail).

Πάντως, αν δεν μπορέσεις να κάνει δουλειά με τα 8, μπορείς να δώσεις ένα τρίευρω ακόμα και να πάρεις ένα retail κλειδί για τα 10άρια από το ebay.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...