Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι αρχαρια.. Μπορείτε να μ προτεινετε καποιες? Γτ βλέπω πως υπαρχουν πολλές αλλα δεν ξερω σε τι διαφέρουν! Καλυτερα πείτε απο σκρουτζ

Δημοσ.

Πλαστικές dadario 9αρες. Μετά ανεβαίνεις πας και μεταλλικές. Πρέπει να σκληρή νουν λίγο τα δάχτυλα σου γιατί θα πονάς κατευθείαν με τις μεταλλικές. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, TitanX είπε

Πλαστικές dadario 9αρες. Μετά ανεβαίνεις πας και μεταλλικές. Πρέπει να σκληρή νουν λίγο τα δάχτυλα σου γιατί θα πονάς κατευθείαν με τις μεταλλικές. 

Για ποιο λογο να βαλει μεταλλικες χορδες στην κλασσικη κιθαρα;

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, TitanX είπε

Ενα πράγμα ξερω και αυτό είναι οτι δεν βάζεις ΠΟΤΕ μεταλλικές χορδές σε κλασική κιθάρα 

• Like 1
Δημοσ.

Υπήρχαν παλαιότερα κλασικές κιθάρες που έπαιρναν ΚΑΙ μεταλλικές χορδές, δεν νομιζω να εχεις τετοια όμως. Στη θεση σου εκτός απο daddario θα κοίταγα και Hannabach (αυτες εχω τώρα)

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Για ποιο λογο να βαλει μεταλλικες χορδες στην κλασσικη κιθαρα;

Γιατί όχι? 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, TitanX είπε

Γιατί όχι? 

γιατι ανηκουν σε αλλο οργανο. εκτος κι αν η OP θελει να κανει διαφορετικη χρηση της κλασσικης κιθαρας, οποτε θα πρεπει να μας το διευκρινισει.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Υπήρχαν παλαιότερα κλασικές κιθάρες που έπαιρναν ΚΑΙ μεταλλικές χορδές, δεν νομιζω να εχεις τετοια όμως. Στη θεση σου εκτός απο daddario θα κοίταγα και Hannabach (αυτες εχω τώρα)

Η κιθάρα μ εχει μεταλλικές... Αλλα νόμιζα πως δεν κανει καθολου

16 λεπτά πριν, haris013 είπε

Ernie ball 10αρες Super slinky 😛

Θενξ για την απάντηση;) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε

Εμενα η κλασσικη εχει 3 μεταλλικες και 3 απο τις αλλες. Βεβαια ειναι κιθαρα απο τα Lidl. (κυριολεκτικα😖)

Α ναι θυμάμαι που είχαν βαλει.. Κ ειναι σωστο η μίξη των χορδών? Ή κ απλα μεταλλικές σε κλασσική? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Εμενα η κλασσικη εχει 3 μεταλλικες και 3 απο τις αλλες. Βεβαια ειναι κιθαρα απο τα Lidl. (κυριολεκτικα😖)

εγω μια που εχω πολλα χρονια και ειναι καλουτσικη (οχι κατι ιδιαιτερο αλλα ουτε λιντλ) 3 κ 3 εχει. μικρος εκανα μαθηματα στο δημο μου και θυμαμαι οι χορδες των αλλων παιδιων ιδια φαση ηταν, ουτε ειχε αναφερει ποτε ο δασκαλος να τις αλλαξουμε

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σχετικους σας βλεπω εδω. Μεταλλικες ειναι οι 3 μπασες σε μια κλασσικη, δεν εχουν σχεση σε τις μεταλλικες της ακουστικης. Παχος κλασσικης δεν κοιτας τοσο παχος οσο tension. Υπαρχει normal, hard, extra hard και μετα αλλαζεις ποιοτητα απλη carbon ή coated. Το παχος παει αναλογα τα ξυλα παντα.  D addario ή hannabach για μενα παντως. Ποτε μα ποτε ομως χορδες ακουστικης ή ηλεκτρικης εκτος αν θες να ξεσκευρωνεις μετα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τρεις μπάσσες δεν είναι μεταλλικές.

Έχουν μεταλλικό πηνίο το οποίο καλύπτει έναν πυρήνα από τρίχες/ίνες.

Με τον όρο "μεταλλικό", εννοούμε πυρήνα και πηνίο από μέταλλο.

Κατά δεύτερον, η κλασσική κιθάρα δεν παίρνεις μεταλλικές και γιατί αφενός μεν δεν έχει σχεδιαστεί για αυτού του τύπου τις χορδές

και γιατί η τοποθέτηση τους είναι εξαιρετικά πιθανό να "σκευρώσει" το όργανο/μπράτσο.

Σαφώς και υπάρχουν κιθάρες υβρίδια αλλά έχουν διαφορετική κατασκευή (ή τουλάχιστον θα έπρεπε).

Επί του θέματος, δοκίμασε Savarez Rouge των οποίων οι πρίμες έχουν ματ υφή και είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πτυχίο πήρα με τις συγκεκριμένες.

Επεξ/σία από nikoskon
  • Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nikoskon είπε

Οι τρεις μπάσσες δεν είναι μεταλλικές.

Έχουν μεταλλικό πηνίο το οποίο καλύπτει έναν πυρήνα από τρίχες/ίνες.

Με τον όρο "μεταλλικό", εννοούμε πυρήνα και πηνίο από μέταλλο.

Κατά δεύτερον, η κλασσική κιθάρα δεν παίρνεις μεταλλικές και γιατί αφενός μεν δεν έχει σχεδιαστεί για αυτού του τύπου τις χορδές

και γιατί η τοποθέτηση τους είναι εξαιρετικά πιθανό να "σκευρώσει" το όργανο/μπράτσο.

Σαφώς και υπάρχουν κιθάρες υβρίδια αλλά έχουν διαφορετική κατασκευή (ή τουλάχιστον θα έπρεπε).

Επί του θέματος, δοκίμασε Savarez Rouge των οποίων οι πρίμες έχουν ματ υφή και είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πτυχίο πήρα με τις συγκεκριμένες.

Η πιο πληρης απαντηση μεχρι στιγμης. Thank you

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...