nikosaek2121 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, σήμερα ο υπολογιστής μου ξαφνικά δεν ανοίγει και από ότι υποψιάζομαι μάλλον τα έφτυσε ο δεύτερος δίσκος HDD που είχα μέσα διότι μέσα στο bios βλέπω ότι δεν τον αναγνωρίζει. Δοκίμασα να κάνω Reset την BIOS της μητρικής που έχω P67A-d3-b3 αλλά δεν έγινε κάτι και προχώρησα να κάνω format. Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι όταν βάζω το dvd τον windows 10 μου δείχνει το σήμα τον Windows για 2 λεπτά και μετά ξεκινάει η ροδέλα για 30 δευτερόλεπτα, και άμεσος μετά το DVD σταματάει να γυρίζει και η οθόνη απλά μαυρίζει, ακριβώς το ίδιο κάνει και όταν βάζω το dvd τον windows 7 φορτώνει δηλαδή το dvd η άσπρη μπάρα κάτω και μετά απλά μαυρίζει η οθόνη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να κάνω μήπως φταίει που έκανα Reset την BIOS ? Και πρέπει να αλλάξω κάποια ρύθμιση ??? Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από nikosaek2121
zx1234r Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε καλύτερα με ένα στικάκι usb με το rufus. Επίσης ξεσυνέδεσε όλους τους δίσκους και άσε μόνο εκείνον που θα πάρει το λειτουργικό. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από zx1234r
nikosaek2121 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση , δεν το έχω κάποιο usb που να έχω περάσει το ISO τον Windows. Φίλε zx12345r σε ευχαριστώ πάρα πολύ ξεσυνδεσα τον ( μάλλον αλλά κατά πάσα πιθανότητα ) χαλασμένο HDD και το dvd τον windows 10 άνοιξε κανονικά, πάω τώρα να συνεχίσω το format και ότι επιπλέων πρόβλημα έχω θα το γράψω εδώ. Μια ερώτηση τα αρχεία του χαλασμένου HDD δεν σώζωντε με τίποτα σωστά ?
zx1234r Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Εξαρτάται την κατάσταση του. Αν δεν τον βλέπει το bios σημαίνει πως "έφυγε" η πλακέτα. Μόνο αν βρεις την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ σε κανένα ebay και αλλάξεις το chip. Δεν είναι όμως εύκολο και αν βρεις κάποιον να το κάνει, θα είναι πολύ ακριβή εργασία. Αλλιώς μπορεις να το πας σε μία εταιρία που αναλαμβάνει επαγγελματικά ανάκτηση δεδομένων που μπορεί να σου πάει και 1000ρικο ανάλογα το μέγεθος του δίσκου και της ζημιάς.
nikosaek2121 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ένταξη κατάλαβα :), εγκατέστησα επιτυχώς τα Windows 10 και όλα είναι μια χαρά, ευχαριστώ πολύ και πάλι παντός μου φαίνεται περίεργο εγώ τα windows τα είχα εγκατεστημένα στον ssd και τον hdd τον είχα μόνο για να φωτογραφίες βίντεο totrent και μεγάλα αρχεία, γιατί όμως τα Windows με το που χάλασε ο HDD δεν έκαναν boot καθόλου ? Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από nikosaek2121
micos000 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γιατί όταν έβαλες τα Windows μηχανικός δίσκος ήταν δηλωμένος στο bios σαν πρώτος στην σειρά του boot οπότε η εγκατάσταση έχωσε εκεί τον boot loader. Εγω σε τέτοιες περιπτώσεις (φορματ σε σύστημα με πάνω από έναν δίσκο) πρώτα ξεκουμπωνω όλους τους δίσκους εκτός τον βασικό, κάνω την εγκατάσταση μου και μετά κουμπωνω και τους άλλους. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από micos000 1
RTW4ever Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, nikosaek2121 είπε Ένταξη κατάλαβα :), εγκατέστησα επιτυχώς τα Windows 10 και όλα είναι μια χαρά, ευχαριστώ πολύ και πάλι παντός μου φαίνεται περίεργο εγώ τα windows τα είχα εγκατεστημένα στον ssd και τον hdd τον είχα μόνο για να φωτογραφίες βίντεο totrent και μεγάλα αρχεία, γιατί όμως τα Windows με το που χάλασε ο HDD δεν έκαναν boot καθόλου ? Πέρα από αυτά, στη φωτό πιο πάνω φαίνεται απενεργοποιημένο το SMART για τους δίσκους. Ενεργοποίησέ το οπωσδήποτε, είναι πολύ βασικό για να βλέπεις την υγεία των δίσκων. 4 ώρες πριν, micos000 είπε Γιατί όταν έβαλες τα Windows μηχανικός δίσκος ήταν δηλωμένος στο bios σαν πρώτος στην σειρά του boot οπότε η εγκατάσταση έχωσε εκεί τον boot loader. Εγω σε τέτοιες περιπτώσεις (φορματ σε σύστημα με πάνω από έναν δίσκο) πρώτα ξεκουμπωνω όλους τους δίσκους εκτός τον βασικό, κάνω την εγκατάσταση μου και μετά κουμπωνω και τους άλλους. Πολύ σωστά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα