Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα. Έχει κάνα 5μηνο που ένιωσα έναν πόνο κάτω από τον αφαλό δεξιά.  Πήγα σε έναν παθολόγο στην αρχή και με έστειλε σε χειρούργο.

Εκεί ο γιατρός μετά από μια τοπική εξέταση που μου έκανε είπε ότι είναι κήλη που δεν έχει σκάσει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Επειδή είχα ενόχληση και δεν μπορούσα να σηκώσω βάρος πήγα και σε άλλον χειρούργο. Αυτός με έστειλε για υπέρηχο (που δεν έδειξε τίποτα) και μαγνητική αργότερα που και παλι δεν έδειξε κήλη. 

Σαν τελική γνωμάτευση και ο δεύτερος γιατρός είπε το ίδιο με τον πρώτο αλλά η ζωή μου είναι δύσκολη. Σκέφτομαι πως θα σηκώσω 2 σακούλες και συνέχεια ψηλοπονάω.

Ξέχασα να γράψω ότι ο ακτινολόγος που μου έκανε τον υπέρηχο είπε ότι, έχει χαλαρώσει ένα στρώμα σε εκείνο το σημείο και ότι θα έπρεπε να μου βάλουν πλέγμα. 

Καμία παρόμοια εμπειρία; Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από DreadKnight
Δημοσ.

Η αρραβωνιαστικιά μου μία μέρα εντόπισε ένα εξόγκωμα στο δεξί πλευρό. Πέρασε κατα σειρά απο ορθοπαιδικό μήπως το εξόγκωμα ήταν δυσπλασία του πλευρού, 2 παθολόγους, έναν ακτινολόγο, 2 ογκολόγους, 3 χειρούργους και μετά απο πολλές ακτινογραφίες, υπερήχους και εξετάσεις κανείς δεν ήξερε τι ήταν με σιγουριά. Τελικά κάποιος γνωστός χειρούργος το έβγαλε με τοπική αναισθησία χωρίς να ξέρει με ακρίβεια τι είναι. Και φυσικά ακόμα και μετά την βιοψία κανείς δεν ξέρει τι είναι.

Είπα αυτή την σύντομη ιστορία για να καταλήξω στο ότι είναι δύσκολο ένας μοναδικός γιατρός να τα ξέρει όλα. Ακόμα και σίγουρος να ακούγεται κάποιος, πρέπει να πας σε άλλον έναν ή δύο για επαλήθευση. Στην περίπτωση σου θα ξαναέκανα έναν κύκλο απο διαφορετικούς γιατρούς για να μαζέψω γνώμες. Δυστυχώς το κόστος ανεβαίνει αλλά για περιπτώσεις όπου κανείς δεν ξέρει, πρέπει να ταλαιπωρηθείς.

Σίγουρα με τα πολλά θα βρεις τι είναι και θα το αντιμετωπίσεις, δεν ακούγεται τρομερό. Υπομονή χρειάζεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

2012 την εκανα την ενχειρηση με πλεγμα.

τοπικη με εκανε.

ποναγε παρα πολυ

απο τοτε πηρα 20 κιλα

Εγώ αν μου έλεγαν οι γιατροί βάζουμε πλέγμα και όλα καλά θα το έκανα, αλλά κάνεις δεν μου από τους 2 δεν μου έδωσε αυτό σαν λύση.

Στο σημείο υπάρχει μια ελαφριά διόγκωση, αλλά αν δεν στο πω εγώ δεν το καταλαβαίνεις. Ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω κανονικά, πιέζω ελαφρος με το χερι μου το σημείο σαν κόντρα.

Βασικά οι γιατροί με λίγα  λόγια είπαν ότι δεν κάνουμε χειρουργείο για τόσο ελαφριά θέματα και θα πρέπει να περιμένω να χειροτερέψει, αλλά νιώθω σαν γέρος.

Επεξ/σία από DreadKnight
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, DreadKnight είπε

Εγώ αν μου έλεγαν οι γιατροί βάζουμε πλέγμα και όλα καλά θα το έκανα, αλλά κάνεις δεν μου από τους 2 δεν μου έδωσε αυτό σαν λύση.

Στο σημείο υπάρχει μια ελαφριά διόγκωση, αλλά αν δεν στο πω εγώ δεν το καταλαβαίνεις. Ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω κανονικά, πιέζω ελαφρος με το χερι μου το σημείο σαν κόντρα.

Βασικά οι γιατροί με λίγα  λόγια είπαν ότι δεν κάνουμε χειρουργείο για τόσο ελαφριά θέματα και θα πρέπει να περιμένω να χειροτερέψει, αλλά νιώθω σαν γέρος.

εγω δεν ποναγα και με στειλαν αμεσα χειρουργιο.ειχε οκγο ομως ναι.

και στο σεξ ποναγα. μετα την εχνειρισι ποναγα πολυ στο σεξ χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ έχω το ίδιο θέμα.

Πήγα σε ουρολόγο(πριν 3 χρόνια) κατέληξε σε βουβωνοκήλη.

Εγώ πονάω όταν αδυνατίσω πολύ και κάνω κοιλιακούς ή σκύβω  σηκώνομαι ή και όταν γυρίζω στον ύπνο μου.

Από όσο έχω καταλάβει μπακαλίστικα η πάθηση είναι εν μέρη γενετική, όταν πχ αδυνατίσεις και δεν υπάρχει λίπος να τα κρατάει όλα στριμωγμένα στη θέση τους  και εσύ πιέζεις τα όργανα προς τα κάτω ,  τα κύτταρα που έχουν την μορφή τσιμούχας που διαχωρίζουν τα νεύρα που πάνε προς τα πόδια με τον χρόνο χαλαρώνουν και διασπώνται έτσι με το που πιέσεις εσύ υπάρχει πιθανότητα να περάσει λίγο λίπος από το κοιλιακό πλέγμα προς τα νεύρα και εκεί είναι που πονάς. Αυτό με το καιρό χειροτερεύει και όταν φτάσει σε σημείο να το βλέπεις με το μάτι ότι πετάει κάτι από την κοιλιά που κατά πάσα πιθανότητα είναι το έντερο σου εκεί κάνεις χειρουργείο και βάζεις πλέγμα.

Στο θέμα πόνου μετά το χειρουργείο έχω ακούσει πολλά, άλλοι λένε αφόρητο πόνο άλλοι λένε δεν κατάλαβα τίποτα. Πιστεύω είναι στο θέμα του γιατρού και αν το έκανες λαπαροσκοπικά ή με απλή τομή.

Επεξ/σία από Strategos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Strategos είπε

και εγώ έχω το ίδιο θέμα.

Πήγα σε ουρολόγο(πριν 3 χρόνια) κατέληξε σε βουβωνοκήλη.

Εγώ πονάω όταν αδυνατίσω πολύ και κάνω κοιλιακούς ή σκύβω  σηκώνομαι ή και όταν γυρίζω στον ύπνο μου.

Από όσο έχω καταλάβει μπακαλίστικα η πάθηση είναι εν μέρη γενετική, όταν πχ αδυνατίσεις και δεν υπάρχει λίπος να τα κρατάει όλα στριμωγμένα στη θέση τους  και εσύ πιέζεις τα όργανα προς τα κάτω ,  τα κύτταρα που έχουν την μορφή τσιμούχας που διαχωρίζουν τα νεύρα που πάνε προς τα πόδια με τον χρόνο χαλαρώνουν και διασπώνται έτσι με το που πιέσεις εσύ υπάρχει πιθανότητα να περάσει λίγο λίπος από το κοιλιακό πλέγμα προς τα νεύρα και εκεί είναι που πονάς. Αυτό με το καιρό χειροτερεύει και όταν φτάσει σε σημείο να το βλέπεις με το μάτι ότι πετάει κάτι από την κοιλιά που κατά πάσα πιθανότητα είναι το έντερο σου εκεί κάνεις χειρουργείο και βάζεις πλέγμα.

Στο θέμα πόνου μετά το χειρουργείο έχω ακούσει πολλά, άλλοι λένε αφόρητο πόνο άλλοι λένε δεν κατάλαβα τίποτα. Πιστεύω είναι στο θέμα του γιατρού και αν το έκανες λαπαροσκοπικά ή με απλή τομή.

κανονικα την εκανα.

εαν αδυνατησω ποναω.

παρα πολυ

Δημοσ.

βασικα και τωρα παχυς καμια φορα ποναει- 

μηπως πρεπει να  παω να την δουνε ξανα?

μη μου πεις οτι πρεπει να την ξανακανω - 8α αυτοκτονήσω 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...