iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν δεν είναι το σωστό σημείο του forum για το θέμα. Προέκυψε ένα πρόβλημα σήμερα και θα ήθελα να μάθω αν είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία. Λόγω τραγικών προβλημάτων στην γραμμή μου επί τρεις μήνες, έσπασα το συμβόλαιό μου με την Vodafone πριν καμιά τριετία περίπου, πριν λήξει η σύμβαση. Αποπλήρωσα όλους τους λογαριασμούς έως τότε κανονικά μέχρι το τελευταίο σεντ αλλά δεν δέχτηκα να πληρώσω τα 120€ της ποινής για το σπάσιμο του συμβολαίου γιατί το πρόβλημα το προκάλεσε η Vodafone και όχι εγώ (ήμουν μέχρι τότε 8 χρόνια συνδρομητής τους και HOL παλιότερα χωρίς πρόβλημα). Με πήρε πριν από λίγο τηλ ένας καημένος τύπος από δικηγορικό γραφείο (μάλλον εισπρακτική) και μου έλεγε για εξώδικο που θα αποσταλεί κτλ. Εγώ λόγω εργασίας εν τω μεταξύ δεν βρίσκομαι στο σπίτι μου και δεν θα βρίσκομαι για αρκετό καιρό ακόμα οπότε δεν ξέρω ποιον θα βρει... Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο, είχε γίνει τηλεφωνική ανανέωση τότε και έχω ζητήσει και την ηχογραφημένη ανανέωση του συμβολαίου που η Vodafone φυσικά δεν μου έχει αποστείλει ποτέ. Ο δικηγόρος μου είπε να μην ανησυχώ, κατά 99% είναι μούφα η όλη φάση και πιστεύω δεν θα γίνει τίποτα, περισσότερο εκφοβισμός είναι αλλά θα ήθελα τις εμπειρίες ή και την γνώμη σας. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από iazriel
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 16 λεπτά πριν, iazriel είπε Καλημέρα. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν δεν είναι το σωστό σημείο του forum για το θέμα. Προέκυψε ένα πρόβλημα σήμερα και θα ήθελα να μάθω αν είχε κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία. Λόγω τραγικών προβλημάτων στην γραμμή μου επί τρεις μήνες, έσπασα το συμβόλαιό μου με την Vodafone πριν καμιά τριετία περίπου, πριν λήξει η σύμβαση. Αποπλήρωσα όλους τους λογαριασμούς έως τότε κανονικά μέχρι το τελευταίο σεντ αλλά δεν δέχτηκα να πληρώσω τα 120€ της ποινής για το σπάσιμο του συμβολαίου γιατί το πρόβλημα το προκάλεσε η Vodafone και όχι εγώ (ήμουν μέχρι τότε 8 χρόνια συνδρομητής τους και HOL παλιότερα χωρίς πρόβλημα). Με πήρε πριν από λίγο τηλ ένας καημένος τύπος από δικηγορικό γραφείο (μάλλον εισπρακτική) και μου έλεγε για εξώδικο που θα αποσταλεί κτλ. Εγώ λόγω εργασίας εν τω μεταξύ δεν βρίσκομαι στο σπίτι μου και δεν θα βρίσκομαι για αρκετό καιρό ακόμα οπότε δεν ξέρω ποιον θα βρει... Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο, είχε γίνει τηλεφωνική ανανέωση τότε και έχω ζητήσει και την ηχογραφημένη ανανέωση του συμβολαίου που η Vodafone φυσικά δεν μου έχει αποστείλει ποτέ. Ο δικηγόρος μου είπε να μην ανησυχώ, κατά 99% είναι μούφα η όλη φάση και πιστεύω δεν θα γίνει τίποτα, περισσότερο εκφοβισμός είναι αλλά θα ήθελα τις εμπειρίες ή και την γνώμη σας. Ευχαριστώ! Από την στιγμή που έφυγες πριν λήξη το συμβόλαιο το σωστό είναι να πληρώσεις, για να μην πληρώσεις έπρεπε η βλάβη να χαρακτηριστεί μη επιλυσημη και να φύγεις χωρίς να πληρώσεις τίποτα να σε πάμε δικαστικά δεν νομίζω βέβαια πότε δεν ξέρεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορείς να γυρίσεις σε αυτούς αν το αποφασίσεις λόγο κάποιας καλής προσφοράς στο μέλλον αλλά με το νέο σύστημα τηλεγνους (αντίστοιχο του Τειρεσία των τραπεζών) ίσως στο μέλλον έχεις θέμα αν αλλάξεις γενικά πάροχο γιατί θα ζητάνε εγγύηση επειδή θα φαινετε χρέος
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Από την στιγμή που έφυγες πριν λήξη το συμβόλαιο το σωστό είναι να πληρώσεις, για να μην πληρώσεις έπρεπε η βλάβη να χαρακτηριστεί μη επιλυσημη και να φύγεις χωρίς να πληρώσεις τίποτα να σε πάμε δικαστικά δεν νομίζω βέβαια πότε δεν ξέρεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορείς να γυρίσεις σε αυτούς αν το αποφασίσεις λόγο κάποιας καλής προσφοράς στο μέλλον αλλά με το νέο σύστημα τηλεγνους (αντίστοιχο του Τειρεσία των τραπεζών) ίσως στο μέλλον έχεις θέμα αν αλλάξεις γενικά πάροχο γιατί θα ζητάνε εγγύηση επειδή θα φαινετε χρέος Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Να γυρίσω σ'αυτούς δεν παίζει ποτέ ξανά οπότε no problem there. Όσον αφορά για το τι είναι σωστό και τι όχι έχεις δίκιο, αλλά... ήμουν συνδρομητής επί 8 χρόνια σταθερό και κινητό χωρίς κανένα θέμα. Ξαφνικά η HoL πάει στην Vodafone και αρχίζουν από εκεί τα προβλήματα. Επί τρεις μήνες καλώ μέρα παρά μέρα το τεχνικό τμήμα χωρίς επίλυση. Στην τελευταία επικοινωνία, τους τονίζω πως θα φύγω σε άλλο πάροχο γιατί πλέον έχω χασούρα στη δουλειά μου από τα συνεχή προβλήματα στην γραμμή που δεν ήταν από κάποιο δικό μου πρόβλημα (μόλις πήγα Cosmote λύθηκαν όλα μαγικά...) και πήρα διαβεβαίωση ότι θα γίνει αίτημα να μην πληρώσω τα 120€ λόγω αυτών των προβλημάτων. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και τώρα τα ζητάνε. Ειλικρινά πιστεύω πως είμαι και οικονομικά αλλά και ηθικά καλυμένος. Ο δικηγόρος μου λέει και νομικά πως δεν έχω θέμα. Μολών λαβέ λοιπόν. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από iazriel
Moderators Inuyasha Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, iazriel είπε Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Να γυρίσω σ'αυτούς δεν παίζει ποτέ ξανά οπότε no problem there. Όσον αφορά για το τι είναι σωστό και τι όχι έχεις δίκιο, αλλά... ήμουν συνδρομητής επί 8 χρόνια σταθερό και κινητό χωρίς κανένα θέμα. Ξαφνικά η HoL πάει στην Vodafone και αρχίζουν από εκεί τα προβλήματα. Επί τρεις μήνες καλώ μέρα παρά μέρα το τεχνικό τμήμα χωρίς επίλυση. Στην τελευταία επικοινωνία, τους τονίζω πως θα φύγω σε άλλο πάροχο γιατί πλέον έχω χασούρα στη δουλειά μου από τα συνεχή προβλήματα στην γραμμή που δεν ήταν από κάποιο δικό μου πρόβλημα (μόλις πήγα Cosmote λύθηκαν όλα μαγικά...) και πήρα διαβεβαίωση ότι θα γίνει αίτημα να μην πληρώσω τα 120€ λόγω αυτών των προβλημάτων. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και τώρα τα ζητάνε. Ειλικρινά πιστεύω πως είμαι και οικονομικά αλλά και ηθικά καλυμένος. Ο δικηγόρος μου λέει και νομικά πως δεν έχω θέμα. Μολών λαβέ λοιπόν. Εφόσον δεν χαρακτηρηστηκε μη επιλυσημη η βλάβη δεν είσαι καλυμμένος άσχετα τι αίτημα είπαν θα προωθήσουν από την στιγμή που δεν το έχεις γραπτά ότι είσαι ελεύθερος να φύγεις "κερδίζουν" αυτοί
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεκτό. Για να το πάμε σωστά τότε και τυπικά νομικά, όταν μου παρουσιάσουν λοιπόν το συμβόλαιο που (δεν) υπέγραψα ή δώσουν την ηχογραφημένη (που έχει διαγραφεί από την βάση τους) συνομιλία που συναινώ στην ανανέωση συμβολαίου και το κόστος των 120€ για σπάσιμο του συμβολαίου πριν την λήξη, το ξαναβλέπουμε το θέμα. Το ότι δεν έκαναν δεκτό το αίτημά μου ενώ εγώ είχα χάσει χρόνο και χρήμα από τα τεχνικά προβλήματα δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Τρελίτσα αυτοί τρελίτσα και εγώ αν κινηθούν δικαστικά. Το θέμα είναι αν θα κινηθούν ή είναι μούφα η όλη κίνηση με την εισπρακτική. Δεύτερος δικηγόρος που μίλησα πριν λίγο γελούσε, μου λέει μην ασχολείσαι καν. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από iazriel
jkoukos Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 α. Ανανέωση του συμβολαίου τηλεφωνικά ισχύει και είναι νομιμότατο. Μόνο στο αρχικό συμβόλαιο χρειάζεται ενυπόγραφη σύμβαση. β. Εκ του νόμου οι ηχογραφήσεις κρατιούνται 12 μήνες (νομίζω). Αλλά και πάλι πρέπει να ζητήσεις την απομαγνητοφώνηση γνωρίζοντας την ακριβή ημερομηνία, καθώς είναι δύσκολο να γίνει εύρεσή της 3. Πρόκειται για ιδιωτική οικονομική διαφορά και μπορεί να ζητηθεί το οφειλόμενο ποσό μόνο μέσω δικαστικής συνδρομής. Το αν προχωρήσει η εταιρεία σε αυτό το βήμα, μάλλον θα έλεγα ότι δεν θα το κάνει, αλλά είναι μονιμότατο δικαίωμά της. 3. Τέλος το διαχειρίστηκες λάθος. Έπρεπε εγγράφως να θέσεις το πρόβλημά σου (μετά τους τυχόν τεχνικούς ελέγχους που ήταν άκαρποι), ενημερώνοντας ότι θα προβείς σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ ζητώντας διακοπή της σύμβασης εξαιτίας των και κατόπιν (μετά από 20ήμερο) να την έκανες.
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Νομίζω λίγο ξεφύγαμε. Το τι θα έπρεπε να κάνω εγώ ή η εταιρία στο παρελθόν είναι τελειωμένη ιστορία. Το ερώτημα είναι αν έχει τύχει τώρα σε κάποιον κάτι παρόμοιο με ντεμέκ εξώδικα και εισπρακτικές και ποιο ήταν το αποτέλεσμα.
*Kopanos* Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, iazriel είπε Ο δικηγόρος μου είπε να μην ανησυχώ, κατά 99% είναι μούφα η όλη φάση και πιστεύω δεν θα γίνει τίποτα, περισσότερο εκφοβισμός είναι αλλά θα ήθελα τις εμπειρίες ή και την γνώμη σας. Ευχαριστώ! Άλλαξε δικηγόρο άμεσα. Δες εδώ για να ξέρεις τι σε περιμένει. Edit: Ηχογράφηση η εταιρία κρατάει για αρκετά χρόνια, μου έχει τύχει να βρούν ανανέωση συμβολαίου 3 χρόνια πριν. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από *Kopanos*
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Η Vodafone μου επιβεβαίωσε το πρωί ότι δεν έχουν αρχεία μεγαλύτερα του ενός έτους, πόσο μάλλον του 2015-2016. Και αίτημα να κάνω στο κατάστημα για ανέρευση και απομαγνητοφώνηση, απλώς δεν το έχουν, οπότε καλή τύχη να αποδείξουν ότι θέλουν. Όσον αφορά το link, λίγο γέλασα είναι η αλήθεια, θα είχε χάσει η μισή Ελλάδα το σπίτι της και για χρέη και φέσια πολλαπλάσια του δικού μου από στρατηγικούς κακοπληρωτές, όχι σαν εμένα που είχα δίκιο αλλά το χειρίστηκα λάθος όπως ανέλυσε στο τέλος του post του ο @jkoukos. Με ενδιαφέρει πιο πρόσφατη σοβαρή εμπειρία επί του θέματος tbh. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από iazriel
*Kopanos* Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 18 λεπτά πριν, iazriel είπε Η Vodafone μου επιβεβαίωσε το πρωί ότι δεν έχουν αρχεία μεγαλύτερα του ενός έτους, πόσο μάλλον του 2015-2016. Και αίτημα να κάνω στο κατάστημα για ανέρευση και απομαγνητοφώνηση, απλώς δεν το έχουν, οπότε καλή τύχη να αποδείξουν ότι θέλουν. Αφού σου είπε η Vodafone ότι δεν κρατάει αρχεία πίστεψε τους... Αν ποτέ γίνει κανένα δικαστήριο και εμφανιστεί η ηχογράφηση μην τρελαθείς.
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Keyphrase "αν ποτέ γίνει δικαστήριο". Είδωμεν. Θα ζητήσω την ηχογράφηση εγγράφως από μαγαζί πάντως έτσι να υπάρχει το άιτημα.
*Kopanos* Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, iazriel είπε Θα ζητήσω την ηχογράφηση εγγράφως από μαγαζί πάντως έτσι να υπάρχει το άιτημα. Αν το κάνεις σε 30 μέρες θα τη στείλουν. Αλλά το πρόβλημα με τα 120€ δεν θα λυθεί, θα συνεχίσεις να τα χρωστάς.
iazriel Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Τα 120€ δεν θα τα δουν ποτέ. Θα το κάνω και αν την στείλουν σε 30 μέρες τα ξαναλέμε. Πληροφοριακά, ο κουμπάρος μου ζήτησε εγγράφως τον Σεπτέμβριο του 2018 από την Vodafone ηχογράφηση για καρτοσυμβόλαιο της γυναίκας του που έγινε τον Ιούλιο του 2018. Ακόμα το περιμένει...
M@dB0x Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Το στοιχειο που παιζει και δε ξερεις ειναι οτι θα πρεπει να παρακαλας να γινει δικαστηριο για να βγει μια αποφαση επειδη 100% θα μπεις black list και δε προκειται να σου ξαναδωσει κανεις ιντερνετ και τηλεφωνια. Γνωριζω συγκεκριμενο τυπο που εδω και 5 χρονια δε μπορει να βαλει ιντερνετ λογω του οτι χρωσταγε. 1
iazriel Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Valid επιχείρημα. Στην Cosmote είμαι μια τριετία τώρα, τυπικότατος, με συνδυαστικές προσφορές για σταθερό, κινητό και Protergia και με πάγια εντολή πληρωμής κινητής και σταθερής μέσω κάρτας Cosmote Mastercard της Eurobank. Παίζει να κόψει την σύνδεση ο ΟΤΕ δηλαδή; Γιατί δεν βλέπω να ξαναλλάζω ποτέ... Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από iazriel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα