Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :      Οχι πανω απο 350.

Χρήση υπολογιστή :       Πλοηγηση στο διαδικτυο.  Πολυωρη Παρακολουθηση συνεδριασης Χ.Α.Α. -- Οχι παιγνιδια.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -----

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.      Θα βολευτω με αυτη (22'') που εχω προς το παρον. Ομως σκεφτομαι την αγορα μιας 24'' με ξεκουραστη οθονη για πολυωρη χρηση . Οποτε Θα επιχειρησω την συνδεση και των 2.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?      Εχω. 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κορινθια - Αττικη .

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?     Δεν με ενδιαφερει απο που. Θα μεταβω ο ιδιος για την παραλαβη.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?       Ναι. Ευκαιρεια να μαθω. Θα ειναι η πρωτη φορα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .WΙN-10

Σκεφτομαι την παρακατω συνθεση 

Cougar MX330-X    

Thermaltake Smart RGB 500W     

MSI B450M Pro-M2      η     Αsrock B450M –HDV     

RYZEN 3 2200G Box    

Patriot Viper 4 Series 8GB DDR4-3000MHz     (PV48G300C6K      (2Χ4)        

Kingston A400  240GB       

Θεωρειτε την συνθεση αυτη λογικη και λειτουργικη? Συνεργαζονται μεταξυ τους? Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω πριν πατησω το κομβιον αγορας? 

Υπ΄οψιν οτι εχω μελετησει τα περισσοτερα θεματα απο το παρον κεφαλαιο, αποψεις, γνωμες, κλπ αλλα ειναι ευκολο να μου διαφυγει κατι (και λογω ... ηλικιας).

Επεξ/σία από Evaggelos1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε

Ποσό που διαθέτουμε :      Οχι πανω απο 350.

Χρήση υπολογιστή :       Πλοηγηση στο διαδικτυο.  Πολυωρη Παρακολουθηση συνεδριασης Χ.Α.Α. -- Οχι παιγνιδια.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -----

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.      Θα βολευτω με αυτη (22'') που εχω προς το παρον. Ομως σκεφτομαι την αγορα μιας 24'' με ξεκουραστη οθονη για πολυωρη χρηση . Οποτε Θα επιχειρησω την συνδεση και των 2.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?      Εχω. 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Κορινθια - Αττικη .

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?     Δεν με ενδιαφερει απο που. Θα μεταβω ο ιδιος για την παραλαβη.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?       Ναι. Ευκαιρεια να μαθω. Θα ειναι η πρωτη φορα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .WΙN-10

Σκεφτομαι την παρακατω συνθεση 

Cougar MX330-X    

Thermaltake Smart RGB 500W     

MSI B450M Pro-M2      η     Αsrock B450M –HDV     

RYZEN 3 2200G Box    

Patriot Viper 4 Series 8GB DDR4-3000MHz     (PV48G300C6K      (2Χ4)        

Kingston A400  240GB       

Θεωρειτε την συνθεση αυτη λογικη και λειτουργικη? Συνεργαζονται μεταξυ τους? Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω πριν πατησω το κομβιον αγορας? 

Υπ΄οψιν οτι εχω μελετησει τα περισσοτερα θεματα απο το παρον κεφαλαιο, αποψεις, γνωμες, κλπ αλλα ειναι ευκολο να μου διαφυγει κατι (και λογω ... ηλικιας).

Καλησπέρα. Ναι όλα είναι συμβατά μεταξύ τους. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν ο ssd με κάποιον πιο αξιόπιστο πχ mx550 και θα έδινα κάτι παραπάνω για την asrock b450m pro4.

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, radiohead είπε

Καλησπέρα. Ναι όλα είναι συμβατά μεταξύ τους. Αν άλλαζα κάτι θα ήταν ο ssd με κάποιον πιο αξιόπιστο πχ mx550 και θα έδινα κάτι παραπάνω για την asrock b450m pro4.

Σε ευχαριστώ καταρχήν για τη βοήθεια. 

Στην επιλογή της Μ/Β, βασίστηκα στα καλά σχόλια, στις όχι μεγάλες απαιτήσεις μου, στην δυνατότητα αναβάθμισης στο (πολύ μακρύ) μέλλον και στο φόβο μη πάρω κάτι και δεν μου δουλέψει. Τις προτεινόμενες τις απορρίπτεις? 

Όσο για τον SSD, οι διαφορές στις τιμές στους 240 παίζουν + - 1 με 2 ευρώ οπότε κάτι θα βρω. Ακόμα και Μ2 εξετάζω για να γλυτώσω καλώδια. Όταν λες ΜΧ550? 

Δημοσ.

Mx500 ήθελα να γράψω. https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html

Μητρική δεν απορρίπτω απλά αν θες να ανέβεις από 8gb σε 16gb δεν θα έχεις slots χωριά την ποιότητα κατασκευής.

Οι m2 δεν διαφέρουν από τους sata ssd κερδίζεις μόνο λιγότερα καλώδια δλδ του ουσιαστικό.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

Mx500 ήθελα να γράψω. https://www.skroutz.gr/s/13787241/Crucial-MX500-250GB.html

Μητρική δεν απορρίπτω απλά αν θες να ανέβεις από 8gb σε 16gb δεν θα έχεις slots χωριά την ποιότητα κατασκευής.

Οι m2 δεν διαφέρουν από τους sata ssd κερδίζεις μόνο λιγότερα καλώδια δλδ του ουσιαστικό.

Πραγματι πολυ καλη η προταση σου για SSD. Ψηνομαι μιας και βλεπω οτι ειναι γρηγορος και αξιοπιστος σε συνδοιασμο με τα 5 χρονια εγγυησης.

Λογικο οτι λες για τα δυο slots των Μ/Β , πλην ομως θεωρω οτι 2χ4 για μενα ειναι αρκετα μιας και παιγνιδια, δεν! Οποτε για Μ/Β εχω περιορισει πλεον τις υποψηφιες σε 3.

Εχεις μηπως υπ οψη αν η τοποθετηση δυο μονιτορσ , χωρις να χανω σε ποιοτητα εικονας, θα ειναι εφικτη?  

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Evaggelos1 είπε

Πραγματι πολυ καλη η προταση σου για SSD. Ψηνομαι μιας και βλεπω οτι ειναι γρηγορος και αξιοπιστος σε συνδοιασμο με τα 5 χρονια εγγυησης.

Λογικο οτι λες για τα δυο slots των Μ/Β , πλην ομως θεωρω οτι 2χ4 για μενα ειναι αρκετα μιας και παιγνιδια, δεν! Οποτε για Μ/Β εχω περιορισει πλεον τις υποψηφιες σε 3.

Εχεις μηπως υπ οψη αν η τοποθετηση δυο μονιτορσ , χωρις να χανω σε ποιοτητα εικονας, θα ειναι εφικτη?  

Δε θα χάνεις σε ποιότητα. Απλά άν θες μεγαλύτερο real estate κοίτα σε ultrawide 29άρι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα η μορφη της συνθεσης μου θα ειναι η παρακατω

Cougar MX330-X             https://www.skroutz.gr/s/12232137/Cougar-MX330-X.html#                           MSI B450-Α Pro             https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html                                                                      AMD Ryzen 3 2200G Box             https://www.skroutz.gr/s/14023216/AMD-Ryzen-3-2200G-Box.html?from=favorites_popup                                                                                                                                                                                         Patriot Viper 4 Series 8GB DDR4-3000MHz (2Χ4)        https://www.e-shop.gr/ram-patriot-pv48g300c6k-viper-4-series-8gb-2x4gb-ddr4-3000mhz-black-red-dual-kit-p-PER.559300                                                                             CRUCIAL MX500                           www.skroutz.gr/s/14727126/Crucial-MX500-250GB-M-2.html?from=favorites_popup                                                                                                                                                                                      Τhermaltake Smart RGB 500W           https://www.skroutz.gr/s/12685510/Thermaltake-Smart-RGB-500W.html?from=account_favorites

Ηδη παραγγελθηκαν τα πρωτα κομματια (μνηνες, κουτι).

Προτιμησα την λυση το Μ2 για απλουστερη συνδεση. Απ΄οτι καταλαβα το βιδωνεις στην αντιστοιχη θεση επανω στη μητρικη? 

Πως μπορω να ελεγξω αν η μνημες ειναι συμβατες με τη μητρικη?

Η μητρικη λογικα σαν 450 , δεν χρειαζεται BIOS UPDATE, ετσι? 

Η μητρικη χωραει στο κουτι απ΄οτι ειδα. 

Επεξ/σία από Evaggelos1
Δημοσ.

Καλορίζικο. Ναι επάνω στη μητρική με μια βίδα που θα βρεις σε σακουλάκι εντός της μητρικής. Δεν χρειάζεται να δεις είναι συμβατές.Δεν χρειάζεται update. Χωράει.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γραφω απο το πισι με την παραπανω συνθεση το οποιο ΜΟΛΙΣ και τελειωσα . Μου βγηκε πολυ οικονομικα.

Αλλαξα μονο τον SSD οπου αντι για Μ2 προτιμησα τον απλο SSD MX CRUCIAL550.

Αν και ηταν η πρωτη μου φορα ολα πηγαν καλα και ανοιξε με την πρωτη.

Οι μνημες τελικα ειναι συμβατες με την μητρικη,για την οποια το μονο παραπονο ειναι οτι δεν συνοδευεται με καποιο αξιολογο μανουαλ και αναγκαστηκα να μπω στο σαιτ της οπου και βρηκα το καταλληλο. Μου αρεσε το ΒΙΟς της.

Οι μνημες δεν αναγνωριζονται σαν 3000 αλλα 2133. Ενεργοποιησα την αναλογη ρυμιση στο ΒΙΟΣ  (XMP)  αλλα και παλι.... Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι πατωντας το αναλογο <κουμπι> για την  ενεργοποιηση του, <φωτιζεται μονο ο μισος κυκλος που σημαινει οτι κατι δεν γινεται σωστα. 

Επεξ/σία από Evaggelos1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, radiohead είπε

Έχεις ρεύμα 1.35 και χειροκίνητα συχνοτητα 2933;

Να κλεισω για να το κοιταξω. Δεν το προσεξα αυτο. 

Τελικα ημουν απροσεκτος. Το κουμπι ΧΜΠ εχει δυο ημικυκλια διοτι εχει δυο προφιλ. 1και 2. Εσυ ενεργοποιεις αυτο που θες. Το 1 δινει ταχυτητα 2800 και το 2 2933, την οποια και αφησα.

Ναι το ρευμα ειναι 1,36.

Επεξ/σία από Evaggelos1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...