Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SeaLion είπε

Μέχρι προχτές το υποστήριζε όμως, εδώ και πολλά χρόνια. To να υποστηρίζεις AirPlay στο iOS app σου είναι πρακτικά τζάμπα.

Για αυτό είπα ότι εν μέρη συμφωνώ (δλδ αν το netflix προβάλει ώς επιχείρημα τεχνικά ή ζητήματα που μπορεί να δημιουργούνται λόγω αδείων, αν και δεν μου πείθουν και τα 2). 

8 ώρες πριν, SeaLion είπε

Υπάρχει κάποιο άλλο εκτός από αυτά που λες;
Πρακτικά δύσκολο γενικώς, καθώς αυτά έχουν αναπτυχθεί για να διασφαλίζουν και όλους τους περιορισμούς που μπορεί να θέτει ο ιδιοκτήτης του περιεχομένου.

Πρακτικά το Airplay κάνει ότι το chromecast (casting) και το miracast (mirroring) οπότε συνολικά φαίνετε πιό ολοκληρομένό. Τώρα στην πράξη το mirroring γενικότερα δεν το βρίσκω και ως καλή λύση ειδικά για περιπτώσεις τύπου netflix (να στέλνεις δλδ μέσω miracast/wifi direct πχ) να εμφανίζεται η οθόνη του κινητού/τάμπλετ σε κάποια smartTV. Το casting (μέσω chromecast ή airplay) είναι σαφώς πολύ καλύτερη λύση (έχει και θεματάκια όμως πχ με content format που μπορεί να μην υποστηρίζει και έτσι να μην μπορείς να το κάνεις cast, άρα κάποιο transcoding πχ μέσω DLNA θα ήταν ευσπρόδεκτο). ΤΟ DLNA σίγουρα μπλέκει το θέμα μιας και είναι πιο περίπλοκο πιστεύω το ζήτημα των αδειών/πνευματικών δικαιωμάτων για περιπτώσεις τύπου netflix. Σε κάθε περίπτωση το casting μέσω chromecast έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλές σε σχέση με το Airplay πέρα απο την υποστήριξη του σε διάφορα s/w applications αλλά και της h/w  υλοποίησης του ώς ξεχωριστό dongle που μπορεί να αγοράσει κάποιος και να βάλει στην ΤV (smart ή όχι), ενώ υπάρχει ήδη στην αγορά  μιας και  αρκετοί TV vendors το έχουν ενσωματώσει στο suported media protocol των smart TV.  

Δημοσ.
4 ώρες πριν, koftis650 είπε

Πρακτικά το Airplay κάνει ότι το chromecast (casting) και το miracast (mirroring) οπότε συνολικά φαίνετε πιό ολοκληρομένό. Τώρα στην πράξη το mirroring γενικότερα δεν το βρίσκω και ως καλή λύση ειδικά για περιπτώσεις τύπου netflix (να στέλνεις δλδ μέσω miracast/wifi direct πχ) να εμφανίζεται η οθόνη του κινητού/τάμπλετ σε κάποια smartTV. Το casting (μέσω chromecast ή airplay) είναι σαφώς πολύ καλύτερη λύση (έχει και θεματάκια όμως πχ με content format που μπορεί να μην υποστηρίζει και έτσι να μην μπορείς να το κάνεις cast, άρα κάποιο transcoding πχ μέσω DLNA θα ήταν ευσπρόδεκτο). ΤΟ DLNA σίγουρα μπλέκει το θέμα μιας και είναι πιο περίπλοκο πιστεύω το ζήτημα των αδειών/πνευματικών δικαιωμάτων για περιπτώσεις τύπου netflix. Σε κάθε περίπτωση το casting μέσω chromecast έχει γίνει πολύ πιο δημοφιλές σε σχέση με το Airplay πέρα απο την υποστήριξη του σε διάφορα s/w applications αλλά και της h/w  υλοποίησης του ώς ξεχωριστό dongle που μπορεί να αγοράσει κάποιος και να βάλει στην ΤV (smart ή όχι), ενώ υπάρχει ήδη στην αγορά  μιας και  αρκετοί TV vendors το έχουν ενσωματώσει στο suported media protocol των smart TV.

Άρα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Και είναι λογικό γιατί υπάρχει το hardware που δεν είναι ανοιχτό στον (μέσο) χρήστη να βάλει ό,τι software θέλει ώστε να ασχοληθεί π.χ. το open source community.

DLNA, Miracast για μένα είναι ψιλο-dead.
Με Chromecast κάνεις και desktop mirroring με τη βοήθεια του Chrome (σε Android δεν ξέρω τι παίζει.)
Chromecast ενσωματωμένο παίζει στις τηλεοράσεις/box που τρέχουν Android TV, αν δεν κάνω λάθος, οι υπόλοιπες έχουν cast support μόνο για YouTube.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Με Chromecast κάνεις και desktop mirroring με τη βοήθεια του Chrome (σε Android δεν ξέρω τι παίζει.)

Έχεις δίκιο, δοκιμάζοντας παλαιότερα απο mac δεν μου δούλευε σε CC gen 1/2/3  ενώ απο Linux/Windows δούλευε (όχι και απροβλημάτιστα βέβαια, πίστευα λόγω του wifi direct που υποστηρίζεται σε Linux/Windows ενώ σε mac δεν υπάρχει support). Κάνοντας τώρα μια δοκιμή απο Linux/MacOS/Windows πρός CC gen 1/3 δουλεύει (και) το desktop mirroring μέσω chrome browser. 

Σε mobile OS όπως Android ή iOS δεν νομίζω πως υπάρχει πάντως αυτή η δυνατότητα (δεν έχω δεί σχετική επιλογή και υποθέτω ότι απλά το ένα κάνει wifi direct και το άλλο airplay για κάτι τέτοιο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...