Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 minutes ago, Bourdoulas said:

Παρακολουθείς μέσω airplay για τον ίδιο λόγο που κάνεις cast ένα βίντεο από το mobile youtube στην τηλεόραση:

Το έχεις στα χέρια σου και είναι πιο γρήγορη η διαδικασία.

Ελπιζω να μην ακολουθήσουν την ίδια πολιτική και στο Android. 

Είναι εντελώς redundant, απλά χρησιμοποιείς την εφαρμογή.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Είναι εντελώς redundant, απλά χρησιμοποιείς την εφαρμογή.

Θα, διαφωνήσω. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Bourdoulas said:

Θα, διαφωνήσω. Είναι πάρα πολύ χρήσιμο. 

Θες να μας πεις και το λόγο, γιατί είναι χρήσιμο το συγκριμένο;

Και το control του apple tv στα χέρια σου το έχεις αλλά αν θες σώνει και ντε να το κάνεις από το iphone/ipad μπορείς να εγκαταστήσεις την εφαρμογή remote για το apple tv.

Οπότε τι παραπάνω σου προσφέρει που είναι "πάρα πολύ" χρήσιμο;

Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω πάντα για Airplay το Netflix από το iphone/ipad στο apple tv, όχι για το airplay γενικά το οποίο το χρησιμοποιώ συνέχεια και βρίσκω χρήσιμο.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε

Θες να μας πεις και το λόγο, γιατί είναι χρήσιμο το συγκριμένο;

Και το control του apple tv στα χέρια σου το έχεις αλλά αν θες σώνει και ντε να το κάνεις από το iphone/ipad μπορείς να εγκαταστήσεις την εφαρμογή remote για το apple tv.

Οπότε τι παραπάνω σου προσφέρει που είναι "πάρα πολύ" χρήσιμο;

Το είπε ήδη. Εχεις το βιντεο ηδη στο κινητο να παιζει να το πετάς στο Apple TV. Τώρα πρεπει να ανοιξεις το βιντεο ξανα στο app του Apple ΤV. Δεν ειναι το ιδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Choulio said:

Το είπε ήδη. Εχεις το βιντεο ηδη στο κινητο να παιζει να το πετάς στο Apple TV. Τώρα πρεπει να ανοιξεις το βιντεο ξανα στο app του Apple ΤV. Δεν ειναι το ιδιο

Με τη διαφορά ότι δε χρειάζεται να το ξανανοίξεις! Με το που πας στο Netflix στο Apple TV σου δίνει τη δυνατότητα να το συνεχίσεις εκεί!

Επομένως που είναι η χρησιμότητα;

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr.Fuzzy είπε

Με τη διαφορά ότι δε χρειάζεται να το ξανανοίξεις! Με το που πας στο Netflix στο Apple TV σου δίνει τη δυνατότητα να το συνεχίσεις εκεί!

Όντως ειναι μικρότερο το κακο απο ενα βιντεο στο YouTube.

Από την άλλη γιατί να ανοιξεις το Netflix στο κινητο αν θες να δεις ταινια/σειρα. Θα το ανοιξεις κατευθειαν στο Apple ΤV...Γενικά μικρο το κακό αλλα για κάποιους ειναι ξεβόλεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γράφετε και γράφετε σχόλια και έχετε χάσει το νόημα. Σταμάτησε να υποστηρίζει το airplay. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα το υποστηρίζει και στις νέες γενιές τηλεοράσεων (και όχι μόνο στο apple tv). Είναι μία ακόμη προσπάθεια απεμπλοκής από το ios. Αν όμως οι επερχόμενες streaming υπηρεσίες υποστηρίζουν airplay,  αποκτούν συγκρητικό πλεονέκτημα στο 1 δις ios συσκευές. 

Επεξ/σία από gianniskks
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά μας φταίει η Apple που κλειδώνεται στο οικοσύστημά της. Οι δικαιολογίες της Netflix είναι παντελώς γελοίες. Προσωπικά έχω iphone και Apple TV που έχει app store κι έχω το netflix app και στα 2 εγκατεστημένο.  Στο iphone τρέχει πιο γρήγορα απ' ότι στην appleTV και μια - δυο φορές προτίμησα να stream άρω  κατευθείαν από το iphone στην Apple TV για να συνεχίσω πιο γρήγορα μια σειρά. Εφόσον χρησιμοποιούσα την εφαρμογή στο iphone άμεσα έβλεπε το netflix ότι χρησιμοποιώ μια συσκευή, το κινητό μου δηλαδή. Τι διαφορά μπορεί να κάνει στην χρέωση όταν και στις 2 περιπτώσεις μια συσκευή θα χρεώνει;  Στην μια περίπτωση θα είναι το κινητό και στην άλλη η Apple tv . Νομίζουν πως το Apple tv μπορεί να παίζει μια ταινία από την εφαρμογή του netflix και να παίζει κι άλλη μια ταινία ταυτόχρονα μέσω airplay σύνδεσης με iphone; 🤪    Δηλαδή η εφαρμογή του netflix σε IOS θα παίζει μόνο στην οθόνη της συσκευής;  Κι αυτό επειδή πρόκειται να βγούνε κάποτε στο μέλλον τηλεοράσεις με airplay οι οποίες και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως θα επηρεάσουν την χρέωση.  Αν κάποιος κατάλαβε πως θα χάνει χρεώσεις και συνδρομές η Netflix όταν βγούνε τηλεοράσεις με airplay ας μου εξηγήσει. 

Επεξ/σία από kriosgr
Δημοσ.

Για να σας το πούμε πιο απλά:  αν δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τι κάνετε μεσα στο σπίτι σας, σας διακόπτουμε την υπηρεσία.

Κάτι ανάλογι και εξωφρενικότερο:

Προχτές άλλαζα κάτι HDMI καλώδια στην τηλεόρασή μου, και ο αποκωδικοποιητής της COSMOTE μου βγάζει μήνυμα στην οθόνη:  "Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων: παρακαλώ δοκιμάστε διαφορετική σύνδεση HDMI ή επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών cosmote" .

Δεν ασχολήθηκα άλλο.  Τσεκαρα πότε λήγει το 24-μηνο και βλέπω τότε ..

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, geostratis said:

Για να σας το πούμε πιο απλά:  αν δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τι κάνετε μεσα στο σπίτι σας, σας διακόπτουμε την υπηρεσία.

Κάτι ανάλογι και εξωφρενικότερο:

Προχτές άλλαζα κάτι HDMI καλώδια στην τηλεόρασή μου, και ο αποκωδικοποιητής της COSMOTE μου βγάζει μήνυμα στην οθόνη:  "Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων: παρακαλώ δοκιμάστε διαφορετική σύνδεση HDMI ή επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών cosmote" .

Δεν ασχολήθηκα άλλο.  Τσεκαρα πότε λήγει το 24-μηνο και βλέπω τότε ..

Είναι κακό να ελέγχουν αν με μια συνδρομή βλέπει ...όλη η πολυκατοικία? 😛 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν πιαστώ από την δικαιολογία του Netflix, μπορώ μόνο να συμπεράνω πως οι άδειες που έχει εξασφαλίσει για το περιεχόμενο είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες και του επιτρέπουν να στέλνει video μέσω AirPlay μόνο σε Apple TV κι όχι σε άλλες συσκευές. Σε apps όπως το AirServer δεν μπορούσα ποτέ να στείλω Netflix, όπως (αντίστοιχης φιλοσοφίας περιορισμός) δεν μπορώ να κάνω screen recording ή ούτε καν screenshot όταν βλέπω Netflix σε Mac μέσω Safari π.χ.

Αν είναι λοιπόν όντως τεχνικό το θέμα και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις Smart TV's από τα Apple TV, μπορεί και να επιλυθεί στο μέλλον.

Βασικά δεν καταλαβαίνω πως η κίνηση αυτή μπορεί να έχει γίνει για να βλάψει την Apple. Τους συνδρομητές τους ξεβολεύουν, όχι την Apple. Το Airplay θα συνεχίσει να λειτουργεί γενικώς.

Επίσης τα περί tracking που λένε κάποιοι... πού το στηρίζουν κάτι τέτοιο; Αφού το control, η επιλογή του video, τα πάντα γίνονταν στην iOS συσκευή μέσα στο Netflix app... δε νομίζω να χάνει κάτι το Netflix εκεί από data.

Airplay στο Netflix δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, με Chromecast πάντως έχω να πω πως η εμπειρία μου φαίνεται κατώτερη σε σχέση με τα apps των smart tv's (ή οποιουδήποτε tvbox.) 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Είναι κακό να ελέγχουν αν με μια συνδρομή βλέπει ...όλη η  πολυκατοικία? 😛 

Εδώ είναι κακό να καταγράφονται κλοπές, φόνοι, δωροδοκίες, λίστες φοροφυγαδων . . . Αν βλέπει ο κυρ-Μητσος το ματς στο ημι-υπογειο μας ενοιαξε?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Airplay στο Netflix δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, με Chromecast πάντως έχω να πω πως η εμπειρία μου φαίνεται κατώτερη σε σχέση με τα apps των smart tv's (ή οποιουδήποτε tvbox.) 

Αν εννοείς 4K προβλήματα (εφόσον είσαι εντάξει με τα requirements για να μπορείς να κάνεις 4k casting)

https://help.netflix.com/el/node/23924

που το μπαλάκι πάει και έρχεται μεταξύ netflix και google (αν και εφόσον κάποιοι λένε πως youtube πχ 4Κ content παίζει αλλά το netflix 4k δεν παίζει πχ ...) πάσο (αν και σε threads σε reddit υπάρχουν αναφορές πως το πρόβλημα για 4K casting λύθηκε με upgrade). 

https://support.google.com/chromecast/thread/522520?hl=en

https://www.reddit.com/r/Chromecast/comments/ajxynr/anybody_else_having_issues_casting_4k_netflix_to/

3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Βασικά δεν καταλαβαίνω πως η κίνηση αυτή μπορεί να έχει γίνει για να βλάψει την Apple. Τους συνδρομητές τους ξεβολεύουν, όχι την Apple. Το Airplay θα συνεχίσει να λειτουργεί γενικώς.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως η apple έχει κάνει συμφωνίες για ενσωμάτωση airplay (όπως γίνετε και με το chromecast protocol stack) σε Smart TVs, άρα το να μήν το υποστηρίζει κάποιος content delivery provider (όπως το Netflix) το Airplay (Apple proprietary) εν μέρη συμφωνώ (εφόσον το application του netflix πχ υποστηρίζει chromecast protocol stack) δεν θα το έλεγα και ξεβόλεμα ακριβώς. Πιθανόν να είναι συνδιασμός (τεχνικό + άδειες) η κίνηση απο netflix πλευρά. Πάντως σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να φύγουμε απο vendor proprieatary λύσεις (chromecast protocol stack, Airplay) όπως και άλλες λύσεις (DLNA, miracast)  και ας ακολουθηθεί ένα κοινό στάνταρ κατά την γνώμη μου.

Προσωπικά με chromecasting είτε απο Android είτε απο iOS απο netflix δεν έχω κάποιο θέμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koftis650 είπε

Αν εννοείς 4K προβλήματα

Δεν έχω 4Κ Chromecast. To 1st και το 3rd gen. έχω δοκιμάσει. Δεν έχω και κάποιο πρόβλημα γενικώς, απλά το βρίσκω κατώτερο ως user experience σε σχέση με τα apps του Netflix. Την δουλειά του την κάνει εννοείται.

το να μήν το υποστηρίζει κάποιος content delivery provider (όπως το Netflix) το Airplay (Apple proprietary) εν μέρη συμφωνώ

Μέχρι προχτές το υποστήριζε όμως, εδώ και πολλά χρόνια. To να υποστηρίζεις AirPlay στο iOS app σου είναι πρακτικά τζάμπα.

καλό θα ήταν να φύγουμε απο vendor proprieatary λύσεις (chromecast protocol stack, Airplay) όπως και άλλες λύσεις (DLNA, miracast)  και ας ακολουθηθεί ένα κοινό στάνταρ κατά την γνώμη μου

Υπάρχει κάποιο άλλο εκτός από αυτά που λες;
Πρακτικά δύσκολο γενικώς, καθώς αυτά έχουν αναπτυχθεί για να διασφαλίζουν και όλους τους περιορισμούς που μπορεί να θέτει ο ιδιοκτήτης του περιεχομένου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...