Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση:αν ο Α είναι αυτός με την ψιλή κυριότητα και ο Β έχει την επικαρπια, μπορεί να μεταβίβασε ο Β σε έναν τρίτο τον Γ την επικαρπια του? Και αν ναι τι ισχύ θα έχει? Μέχρι τον θανάτου του Β ή μέχρι το θανάτου του Γ? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k-sigma είπε

Ερώτηση:αν ο Α είναι αυτός με την ψιλή κυριότητα και ο Β έχει την επικαρπια, μπορεί να μεταβίβασε ο Β σε έναν τρίτο τον Γ την επικαρπια του? Και αν ναι τι ισχύ θα έχει? Μέχρι τον θανάτου του Β ή μέχρι το θανάτου του Γ? 

Δεν ξέρω αν μπορεί να την μεταβιβάσει, αλλά να την δωρίσει σίγουρα μπορεί.

Η ισχύς που θα έχει θα είναι αυτή που θα αναφέρεται στη συμβολαιογραφική πράξη.

Δημοσ.

Δηλαδή αν η συμβολαιογραφικη πράξη αναφέρει πως θα έχει ο Γ την επικαρπια όσο ζει, τότε και ο Γ μπορεί να δωρίσει την επικαρπια κάπου αλλού; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, k-sigma είπε

Δηλαδή αν η συμβολαιογραφικη πράξη αναφέρει πως θα έχει ο Γ την επικαρπια όσο ζει, τότε και ο Γ μπορεί να δωρίσει την επικαρπια κάπου αλλού; 

Η συμβολαιογραφική πράξη δεν είναι δυνατόν να γράφει ότι να ναι.

Εφόσον ο Β έχει την επικαρπία όσο ζει, τότε δεν μπορεί να τη δωρίσει στον Γ για όσο ζει ο Γ, μπορεί ο Β να πεθάνει πρώτος...

Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να δεις τι ακριβώς προβλέπει το αρχικό συμβόλαιο, από αυτό και μόνο εξαρτάται το τι ακριβώς επιτρέπεται ή απαγορεύεται.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Εγω έχω την ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπια όσο ζει. Θέλει ο πατέρας μου να μεταβιβάσει την επικαρπια στη νέα του γυναίκα. Τι θα γίνει όταν πεθάνει? Θα έχω την πλήρη κυριότητα ή στο θα έχει την επικαρπια η νέα του γυναίκα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, k-sigma είπε

Εγω έχω την ψιλή κυριότητα και ο πατέρας μου την επικαρπια όσο ζει. Θέλει ο πατέρας μου να μεταβιβάσει την επικαρπια στη νέα του γυναίκα. Τι θα γίνει όταν πεθάνει? Θα έχω την πλήρη κυριότητα ή στο θα έχει την επικαρπια η νέα του γυναίκα? 

Σου έχω απαντήσει ήδη.

Πρώτα από όλα πρέπει να δεις το συμβόλαιο με το οποίο έχει αποκτηθεί από σένα η ψιλή κυριότητα ώστε να βεβαιωθείς αν επιτρέπεται ή όχι στον πατέρα σου να μεταβιβάσει την επικαρπία.

Επίσης και να επιτρέπεται, σίγουρα δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει κάτι που ΔΕΝ έχει(δλδ την επικαρπία αφού πεθάνει).

Τι δεν καταλαβαίνεις?

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η συμβολαιογραφική πράξη δεν είναι δυνατόν να γράφει ότι να ναι.

Εφόσον ο Β έχει την επικαρπία όσο ζει, τότε δεν μπορεί να τη δωρίσει στον Γ για όσο ζει ο Γ, μπορεί ο Β να πεθάνει πρώτος...

Συγνώμη για την άγνοια μου. Θα μεταβιβάσει εν ζωή, δεν γνωρίζω αν η Νέα πράξη θα ισχύει μέχρι να πεθάνει ο πατέρας ή η μήτρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, k-sigma είπε

Συγνώμη για την άγνοια μου. Θα μεταβιβάσει εν ζωή, δεν γνωρίζω αν η Νέα πράξη θα ισχύει μέχρι να πεθάνει ο πατέρας ή η μήτρα. 

Στην δική μου περίπτωση ισχύουν : Μταβιβασε η συζυγος ενα διαμέρισμα στο γιο ψιλή κυριότητα Έχει επικαρπία όσο ζει και είναι Αν την κάνει πριν από μένα υπάρχει παράγραφος να έρθει η επικαρπία σε μένα λόγο βαθμου συγγένειας ως οικογένεια Αν την κάνω και γω πάει αυτόματα στον γιο το διαμέρισμα 

Εκτιμώ οτι την επικαρπία την κάναμε οτι θελαμε μεχρι ενός σημείου  ο καθ ένας Για πιο λόγο να πάρει ο άλλος τη ψιλή κυριότητα αφού έτσι δεν θα έχει ποτε όφελος Για να πληρώνει ενφια ? Βέβαια καλό θα είναι να ρωτηθεί συμβολαιογραφος που γνωρίζει τα ψιλά γράμματα γιατι απ οτι κατάλαβα ο γάμος ειναι μεταγενεστερος 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, k-sigma είπε

Δεν είναι θέμα άγνοιας, είναι θέμα αντίληψης.

Θα στο πω ακόμα πιο απλά, κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει αυτό που ρωτάς αν δεν διαβάσει πρώτα το συμβόλαιο με το οποίο πήρες την ψιλή κυριότητα.

Αυτό το καταλαβαίνεις?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι θέμα άγνοιας, είναι θέμα αντίληψης.

Θα στο πω ακόμα πιο απλά, κανένας δεν μπορεί να σου απαντήσει αυτό που ρωτάς αν δεν διαβάσει πρώτα το συμβόλαιο με το οποίο πήρες την ψιλή κυριότητα.

Αυτό το καταλαβαίνεις?

Το συμβόλαιο μου λέει πως αποδέχομαι τους όρους και έχω την ψιλή κυριότητα με επικαρπωτή τον πατέρα μέχρι τον θάνατο του. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k-sigma είπε

Το συμβόλαιο μου λέει πως αποδέχομαι τους όρους και έχω την ψιλή κυριότητα με επικαρπωτή τον πατέρα μέχρι τον θάνατο του. 

Αποκλείεται να λέει μόνο 5-6 λέξεις, συνήθως είναι πολλές σελίδες.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει, τότε δείξε το σε κάποιον ειδικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...