Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκεπτόμενος καθαρά το gaming και τίποτε άλλο, κοιτούσα στατιστικά για 3-4 AAA παιχνίδια μεταξύ των 3 επεξεργαστών (σε 1440p-4k) και έβλεπα διαφορές μόνο της τάξεως των 1-2 καρέ! Κοιτούσα στο gpucheck.com κ.λ.π. Ισχύει αυτό (αναλογιζόμενοι την "χαοτική" διαφορά στις τιμές των τριών cpu)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν ανεβάζεις ανάλυση το bottleneck πάει στην κάρτα γραφικών για μένα άντε σε Ι7 δεν εχει νόημα για Ι9

Επεξ/σία από farasi
  • Like 1
Δημοσ.

Με άλλα λόγια, θέλω να παίζω... γιατί να δώσω +250 ευρώ για 9900? Ειλικρινέστατη ερώτηση και ψάχνω να δω αν τσάμπα κοιτούσα specs τόσο καιρό για να πάρω πράγματα γύρω απο τον 9900.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Με άλλα λόγια, θέλω να παίζω... γιατί να δώσω +250 ευρώ για 9900? Ειλικρινέστατη ερώτηση και ψάχνω να δω αν τσάμπα κοιτούσα specs τόσο καιρό για να πάρω πράγματα γύρω απο τον 9900.

Ο επεξεργαστής συνήθως είναι εξάρτημα στην οποία κανείς επένδυση ,όσο καλύτερο πάρεις τόσο περισσότερα χρόνια θα αντέξει στον χρόνο

ο 9600κ απλά είναι σκέτος εξαπυρηνος χωρίς hyper threading  θα τα βρει σκούρα πιστευω σε μερικά χρόνια ,πάνε στον 9700 η στην καλύτερη 9900κ η περίμενε τους νέους Ryzen για να μην δώσεις 5 εκατοσταρικα στην ιντελ 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Ο επεξεργαστής συνήθως είναι εξάρτημα στην οποία κανείς επένδυση ,όσο καλύτερο πάρεις τόσο περισσότερα χρόνια θα αντέξει στον χρόνο

ο 9600κ απλά είναι σκέτος εξαπυρηνος χωρίς hyper threading  θα τα βρει σκούρα πιστευω σε μερικά χρόνια ,πάνε στον 9700 η στην καλύτερη 9900κ η περίμενε τους νέους Ryzen για να μην δώσεις 5 εκατοσταρικα στην ιντελ 

Αυτό (την "επένδυση") μακάρι να το ξέραμε! Συνήθως έτσι προσπαθούμε να ψωνίσουμε όλοι hardware, με αυτό το σκεπτικό. Από την άλλη όμως... με τον i5 της υπογραφής μου, ακόμα παίζω ultra! SOTTR, Assassins, BF κ.λ.π. (σε 1080p) και τον κοντεύω 5 χρόνια!!! Και μάλιστα έτσι απο βαρεμάρα (το κλασσικό αμοκ που μας πιάνει τους hardwarακηδες στα 4-5 χρόνια) θέλω να αναβαθμίσω γενικά αλλα βέβαια και για να πάω σε 1440 ή 4k με καλύτερα parts.

Συνεχίζω το διάβασμα και όντως όλα τα σοβαρά site το ίδιο λένε, οτι για gaming είναι το ίδιο. Το μόνο ερώτημα που μου απομένει είναι αν τα 6 threads του i5 θα φτάνουν σε 2 χρόνια από τώρα. Νομίζω αυτή είναι η πραγματική ερώτηση. Ήμουν γενικά έτοιμος να πάω σε 9700 ή 9900 αλλά μου τη δίνουν ρε παιδάκι μου οι απαιτήσεις σε ψύξη που τους συνοδεύουν! Και σκεφτόμουν ίσως να περιμένω επόμενη γενιά με λιγότερα nm μπας και φτιάξουν λίγο και τις καταναλώσεις για να διορθωθεί αυτό το θέμα.

Νομίζω από την άποψη των threads το λες και εσύ... ίσως πρέπει να ψάξω λίγο "τι τάση" υπάρχει για δημιουργία παιχνιδιών με χρήση περισσότερων threads

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stamer είπε

Καλησπέρα, σκεπτόμενος καθαρά το gaming και τίποτε άλλο, κοιτούσα στατιστικά για 3-4 AAA παιχνίδια μεταξύ των 3 επεξεργαστών (σε 1440p-4k) και έβλεπα διαφορές μόνο της τάξεως των 1-2 καρέ! Κοιτούσα στο gpucheck.com κ.λ.π. Ισχύει αυτό (αναλογιζόμενοι την "χαοτική" διαφορά στις τιμές των τριών cpu)?

Καλησπέρα!

Υπάρχει μια απόσταση από 1440p σε 4K και επίσης υπάρχει και το 21:9 1440p όπου είναι 25% πιο απαιτητικό σε cpu έναντι του 16:9 aspect ratio.

Επίσης σε πόσα hz θες να παίζεις? 60 ή παραπάνω ή αρκετά παραπάνω?

Τέλος για τι παιχνίδια μιλάμε? Λίγο απ'όλα, single player κυρίως, multiplayer, μόνο mmo?

Αφού απαντήσεις τα παραπάνω θα επιλέξεις και ανάλογα. Μην ψάχνεις τι είναι το καλύτερο και το δεύτερο καλύτερο και το τρίτο καλύτερο.

Καθόρισε πρώτα τα δικά σου θέλω, ανάλυση, hz, είδος gaming και μετά προχωράς.

---

Σχετικά με τη σύγκριση επιδόσεων επεξεργαστών, τα διαγράμματα που δείχνουν avg fps πολλές φορές δεν είναι ενδεικτικά.

Θα αναζητήσεις review που θα περιλαμβάνουν 0,1% Low και 1% Low, θα έχουν διάγραμμα με frametimes και τέλος θα έχουν γίνει σε παιχνίδια που γουστάρεις.

Σου αφήνω ένα link που είναι μια καλή αρχή στο ψάξιμό σου.

Η γνώμη μου είναι ότι ο 9900Κ είναι ένα premium προϊόν, η αγορά του έναντι ενός 8700Κ ή 9700Κ έχει νόημα μόνο αν έχεις καλύψει όλα τα υπόλοιπα,

όπως πολύ καλή gpu, μαμάτο monitor, γρήγορες μνήμες κλπ. και πάλι για να αποδώσει 1 κλικ καλύτερα θα πρέπει να έχεις μεριμνήσει για ψύξη και m/b

γιατί αλλιώς μπορεί να αποδειχθεί κι ένα κλικ χειρότερος.

Το πραγματικό ερώτημα για gaming μόνο, είναι αν αξίζει η αγορά ένος 9700Κ/8700Κ έναντι ενός i5 ή ryzen 5/7.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 4
Δημοσ.

Το είχα δει αυτό το video. Γενικά τα έχω ξεκάθαρα όλα στο τι θέλω (μόνο single player, ποτέ online κ.λ.π., 16:9, 144hz) εκτός από 1440p-4k. Γι'αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να δοκιμάσω monitors για να δω (αλλά δεν θα έφευγα πάνω από τις 27" που είμαι τώρα.. ίσως max 29").

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως είπα η πιο "safe" επιλογή είναι ο 9700κ

αλλα επειδή θα παίζεις σε 4κ μπορείς να δεις και 2700χ

Επεξ/σία από farasi
Δημοσ.

Δηλαδή αν εξετάσουμε το παραπάνω βίντεο (στα 1440p ας πούμε) είχε τα παρακάτω stats:

far cry
9900k 145 fps
9600k 135 fps

assassins
9900k 121 fps
9600k 112 fps

Κάπως νάλογα έχει τα 1% low και αρκετή διαφορά στο 0.1% low (αλλά ανάθεμα αν ήξερα τι είναι αυτά τα % 😜 )

1 λεπτό πριν, farasi είπε

όπως είπα η πιο "safe" επιλογή είναι ο 9700κ

αλλα επειδή θα παίζεις σε 4κ μπορείς να δεις και 2700χ

Ναι αλλά γιατί? Όχι ότι θέλω να σε αμφισβητήσω απλά και εγώ τόση ώρα παραθέτω επιχειρημάτα (προς αναζήτηση της αλήθειας :) )

Όσο αφορά amd... ας πούμε οτι δεν τους προτιμώ. Με ενδιαφέρει μόνο για αυτούς τους 3 (σαν να υπάρχουν μόνο αυτοί)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stamer είπε

Το είχα δει αυτό το video. Γενικά τα έχω ξεκάθαρα όλα στο τι θέλω (μόνο single player, ποτέ online κ.λ.π., 16:9, 144hz) εκτός από 1440p-4k. Γι'αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, πρέπει να δοκιμάσω monitors για να δω (αλλά δεν θα έφευγα πάνω από τις 27" που είμαι τώρα.. ίσως max 29").

Για 4Κ 144hz monitor ξεκινάς από 1,5 χιλιάρικο χωρίς hdr μέχρι 2,5 χιλιάρικα με hdr.

Βάλε και μια 2080ti, μιλάμε για 2,5 με 4 χιλιάρικα επομένως σε αυτό το price range πάρε ότι cpu θες....

Αν δεν είναι στα σχέδια σου να αγοράσεις τα παραπάνω τότε μάλλον συγκρίνουμε 4K 60Hz έναντι 1440p 60-144Hz.

---

Για 60Hz 16:9 single player είτε σε 1440p είτε σε 4K δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από 2600(Χ) με 3200 c16 ram.

Για 1440p 144Hz ακατέβατα θες 8700Κ/9700Κ.

Για 1440p 100-144Hz αρκεί ο 2600Χ με λίγο καλύτερες ram, ίσως ένας 2700(Χ) πάντως δεν είναι ντε και καλά απαραίτητος ο i7.

2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Δηλαδή αν εξετάσουμε το παραπάνω βίντεο (στα 1440p ας πούμε) είχε τα παρακάτω stats:

far cry
9900k 145 fps
9600k 135 fps

Αναθεμάμε γαμάτη εξέταση έκανες....

Στο far cry ο καημένος ο i5 έχει low κάτω από 30 fps. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι ΔΕΝ βλέπεται.

Ο 2600Χ έχει λίγο κάτω από 80. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Ούτε καν θα καταλάβεις τη βουτιά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Για 4Κ 144hz monitor ξεκινάς από 1,5 χιλιάρικο χωρίς hdr μέχρι 2,5 χιλιάρικα με hdr.

Το είχα ξεχάσει αυτό! Όχι για monitor δεν θα έδινα τόσα λεφτά αλλά ας το κουβεντιάσουμε σε άλλο θέμα. Για την ώρα όμως και όσο αφορά αυτό το thread, ας μείνουμε 1440p 144Hz.

3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Για 1440p 100-144Hz αρκεί ο 2600Χ με λίγο καλύτερες ram, ίσως ένας 2700(Χ) πάντως δεν είναι ντε και καλά απαραίτητος ο i7.

Όμορφα... o 9600k όμως δεν είναι καλύτερος από 2600x?? Έτσι βλέπω.. εκτός αν βλέπω οτι να'ναι

13 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Βάλε και μια 2080ti, μιλάμε για 2,5 με 4 χιλιάρικα επομένως σε αυτό το price range πάρε ότι cpu θες....

Αν δεν είναι στα σχέδια σου να αγοράσεις τα παραπάνω τότε μάλλον συγκρίνουμε 4K 60Hz έναντι 1440p 60-144Hz.

---

Για 60Hz 16:9 single player είτε σε 1440p είτε σε 4K δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από 2600(Χ) με 3200 c16 ram.

Για 1440p 144Hz ακατέβατα θες 8700Κ/9700Κ.

Αναθεμάμε γαμάτη εξέταση έκανες....

Στο far cry ο καημένος ο i5 έχει low κάτω από 30 fps. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι ΔΕΝ βλέπεται.

Ο 2600Χ έχει λίγο κάτω από 80. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό? Ούτε καν θα καταλάβεις τη βουτιά.

LOL τα average έβαλα

Πάντως τα 1% - 0.1% δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι σημαίνουν!

Καταλαβαίνω οτι οι χαμηλές μπορεί να είναι για πολύ λίγο ή με άλλα λόγια... να τρως lag! Ναι... αυτό είναι ένα θέμα

Δημοσ.

edit: Τελικά το Far Cry ήταν περίπτωση απ'ότι κατάλαβα (και δεν το παίζω και καν!). Στα υπόλοιπα τα low είναι πολύ νορμαλ (ελαφρώς λιγότερα)...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Όμορφα... o 9600k όμως δεν είναι καλύτερος από 2600x?? Έτσι βλέπω.. εκτός αν βλέπω οτι να'ναι

Γενικά είναι, με την έννοια ότι έχει καλύτερα avg, παρατηρώ όμως ότι σε cpu intensive σενάρια τα low του είναι ας πούμε μέτρια😋.

Αξίζει όμως να σκεφτείς ότι ο 9600Κ θα σου έρθει 80+ψύκτρα ακριβότερα, όταν το βήμα από 2060 σε 2070 είναι 140 ευρώ

και από 2070 σε 2080, 170 ευρώ. Σκέψου αν θες να τα κάνεις οικονομία για κάρτα γραφικών πχ.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
Δημοσ.

Σε κάρτες γραφικών (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) έμαθα να πηγαίνω μόνο σε ti! Έτσι με εμαθαν οι καταραμένοι!

Σκέφτομαι σοβαρά λοιπόν να αλλάξω ρότα ρε παιδιά... Δηλαδή αντί για ένα asus maximus xero Χ (ή ΧΙ) που σκεφτόμουν με έναν 9900k, να πάω στον 9600k με ένα asus rog gaming whatever (να έχει καλά vrm-ακια) και να κάνει "νορμαλ" oc (ποτέ δεν στρεσάρω το hw μου, φαίνεται και από τη cpu της υπογραφής που την έχω μόνο σε 4.2! με ψύκτρα των 10 ευρώ) και να γλιτώσω ένα σωρό χρήματα! Γιατί δεν είναι απλώς το θέμα "γλιτώνω", αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα χρήματα που θα δώσω (όσα είναι) έχουν νόημα!

Και να υπενθυμίσω (το είπα σε παραπάνω ποστ) πως με τον 4670k που έχω τώρα (δεν ήταν και ο καλύτερος i5 της εποχής του) και τον έχω σχεδόν 4 χρόνια, τα παίζω όλα ultra καλά! Και όταν λέω "καλά", εννοώ να μην έχω stuttering - πως λέγεται αυτό - (έχω σε κάποια λίγα παιχνίδια ελάχιστα - ψηλοσπάνια οπότε ok για 5 χρόνων!). Και δεν έχω βάλει (ούτε πρόκειται) ποτέ κάποιο benchmark.. ούτε καν να δω OSD στο παιχνίδι current frames κ.λ.π. Δεν με απασχολούν αυτά και δεν τρώω χρόνο σε τέτοια, αν παίζω καλά χωρίς stutters και λοιπά, είμαι ok.

Έβγαλα σε ultra το BF5 χωρίς ουτε ενα κολληματάκι (ούτε για κλάσμα του δευτερολέπτου), μου κάνει μεγάλη εντύπωση!

ΒΤW υπάρχει κανένα rumor σχετικά με 10η γενιά intel ή να μην ασχολούμαι καν λέτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια κάρτα σκέφτεσαι να πάρεις? 

Πάντως νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις 2 μηνακια να  βγουν τα νέα Ρύζια, ακόμα και αν ζεν ενδιαφέρεσαι για αυτά αν έχουν καλή απόδοση και τιμή Ίσως πεσει και λίγο η τιμή των Intel και πας σε κάποιο καλύτερο από τον 9600k.

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...