Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Noctua NH-U12S

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

... σε full tower και συγκεκριμένα το (best seller/VFM/το ’χει πάρει ο μισός ντουνιάς) Phanteks Enthoo Pro.

Για κάποιους αποτελεί hobby, ευχάριστη ενασχόληση κ.λπ. (ΑΝΩΜΑΛΑΡΕΣ!) - Εγώ απλώς θέλω να βάλω την κουραδίσιου 💩 χρώματος after market ψήκτρα των Αυστριακών και να μην ξαναασχοληθώ ποτέ. ΠΟΤΕ!

[Insert Κυρίτσης photo here - άσε, την έβαλα εγώ]

472457220_640p.jpg.2c1e057014e7808f5464f71326c8ad14.jpg

Έλα όμως που η τελευταία (και μοναδική έως τώρα) φορά που αντικατέστησα cooler σε PC ήταν το μακρινό 2010. Ναι, έχω παρακολουθήσει instructional videos και διάβασα με προσοχή τα εγχειρίδια. Άλλο όμως να σκαλίζεις computers σε καθημερινή βάση, κι άλλο μια φορά ανά δεκαετία. Θα με βοηθούσε αφάνταστα ένας οδηγός με (αριθμημένα) βήματα και επεξηγήσεις ακόμα και για θέματα που θεωρούνται δεδομένα.

π.χ. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης cooler -> καθαρισμού thermal paste -> προσωρινής φύλαξης CPU; Έστω ότι ξεβίδωσα το motherboard και το τοποθέτησα πάνω στο χαρτονένιο κουτί του (ή σε ξύλινη επιφάνεια - δεν ξέρω τι είναι ασφαλέστερο), να αφήσω τον CPU στη θέση του; Ή είναι προτιμότερο να τον βγάλω απ’ το socket για μεγαλύτερη άνεση στο καθάρισμα και ακολούθως να τον επανατοποθετήσω;

Αναφορικά με την όσο το δυνατόν καλύτερη αφαίρεση υπολειμμάτων της παλιάς πάστας: Αγόρασα ένα μπουκαλάκι Ισοπροπυλικής Αλκοόλης 100ml (TermoPasty Kontakt IPA plus) η χρήση της οποίας συνιστάται αντί του κλασικού οινοπνεύματος ή άλλων διαλυτικών. Να χρησιμοποιήσω ένα κομμάτι μπαμπάκι ποτίζοντάς το ή λέτε να αφήσει ίνες; Μήπως να βρω κανά παλιό βαμβακερό T-Shirt/φανέλα; Έστω ότι καθαρίστηκε κι έγινε λαμπίκο. Αστράφτει από καθαριότητα. Τι pattern εφαρμόζουμε λεβέντες; «Χ»; Σταυρό; Μια βούλα στη μέση και άλλες 4 μικρότερες προς τις γωνίες; Και επιτέλους, πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος ενός μπιζελιού; One size fits all? You can’t get it wrong? Is it idiot-proof? Δεν θέλω να ΠΑΘΩ για να ΜΑΘΩ!

Τα components έχουν ως εξής:

1. Phanteks Enthoo Pro (έκδοση χωρίς παράθυρο)

2. ASRock Z170 Extreme6

3. Intel Core i5-6500

4. HyperX Fury 16GB DDR4-2400MHz

5. EVGA SuperNOVA 650 G2

SSD, HDD έχουν βγει. Όπως προανέφερα έχω στη διάθεσή μου επαρκή ποσότητα Ισοπροπυλικής Αλκοόλης, αλλά ΔΕΝ έχω ούτε αντιστατικό βραχιολάκι/γάντια (από γάντια μόνο εκείνα τα κίτρινα για τα πιάτα και κάτι μίας χρήσης βινυλίου με πούδρα :P). Με την τύχη που έχω, το κάψιμο κυκλωμάτων λόγω στατικού ηλεκτρισμού δεν θα με εκπλήξει...

Ελεήστε Βοηθήστε τον αόμματο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, 9-11 είπε

... σε full tower και συγκεκριμένα το (best seller/VFM/το ’χει πάρει ο μισός ντουνιάς) Phanteks Enthoo Pro.

Για κάποιους αποτελεί hobby, ευχάριστη ενασχόληση κ.λπ. (ΑΝΩΜΑΛΑΡΕΣ!) - Εγώ απλώς θέλω να βάλω την κουραδίσιου 💩 χρώματος after market ψήκτρα των Αυστριακών και να μην ξαναασχοληθώ ποτέ. ΠΟΤΕ!

[Insert Κυρίτσης photo here - άσε, την έβαλα εγώ]

472457220_640p.jpg.2c1e057014e7808f5464f71326c8ad14.jpg

Έλα όμως που η τελευταία (και μοναδική έως τώρα) φορά που αντικατέστησα cooler σε PC ήταν το μακρινό 2010. Ναι, έχω παρακολουθήσει instructional videos και διάβασα με προσοχή τα εγχειρίδια. Άλλο όμως να σκαλίζεις computers σε καθημερινή βάση, κι άλλο μια φορά ανά δεκαετία. Θα με βοηθούσε αφάνταστα ένας οδηγός με (αριθμημένα) βήματα και επεξηγήσεις ακόμα και για θέματα που θεωρούνται δεδομένα.

π.χ. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αφαίρεσης cooler -> καθαρισμού thermal paste -> προσωρινής φύλαξης CPU; Έστω ότι ξεβίδωσα το motherboard και το τοποθέτησα πάνω στο χαρτονένιο κουτί του (ή σε ξύλινη επιφάνεια - δεν ξέρω τι είναι ασφαλέστερο), να αφήσω τον CPU στη θέση του; Ή είναι προτιμότερο να τον βγάλω απ’ το socket για μεγαλύτερη άνεση στο καθάρισμα και ακολούθως να τον επανατοποθετήσω;

Αναφορικά με την όσο το δυνατόν καλύτερη αφαίρεση υπολειμμάτων της παλιάς πάστας: Αγόρασα ένα μπουκαλάκι Ισοπροπυλικής Αλκοόλης 100ml (TermoPasty Kontakt IPA plus) η χρήση της οποίας συνιστάται αντί του κλασικού οινοπνεύματος ή άλλων διαλυτικών. Να χρησιμοποιήσω ένα κομμάτι μπαμπάκι ποτίζοντάς το ή λέτε να αφήσει ίνες; Μήπως να βρω κανά παλιό βαμβακερό T-Shirt/φανέλα; Έστω ότι καθαρίστηκε κι έγινε λαμπίκο. Αστράφτει από καθαριότητα. Τι pattern εφαρμόζουμε λεβέντες; «Χ»; Σταυρό; Μια βούλα στη μέση και άλλες 4 μικρότερες προς τις γωνίες; Και επιτέλους, πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος ενός μπιζελιού; One size fits all? You can’t get it wrong? Is it idiot-proof? Δεν θέλω να ΠΑΘΩ για να ΜΑΘΩ!

Τα components έχουν ως εξής:

1. Phanteks Enthoo Pro (έκδοση χωρίς παράθυρο)

2. ASRock Z170 Extreme6

3. Intel Core i5-6500

4. HyperX Fury 16GB DDR4-2400MHz

5. EVGA SuperNOVA 650 G2

SSD, HDD έχουν βγει. Όπως προανέφερα έχω στη διάθεσή μου επαρκή ποσότητα Ισοπροπυλικής Αλκοόλης, αλλά ΔΕΝ έχω ούτε αντιστατικό βραχιολάκι/γάντια (από γάντια μόνο εκείνα τα κίτρινα για τα πιάτα και κάτι μίας χρήσης βινυλίου με πούδρα :P). Με την τύχη που έχω, το κάψιμο κυκλωμάτων λόγω στατικού ηλεκτρισμού δεν θα με εκπλήξει...

Ελεήστε Βοηθήστε τον αόμματο!

Καλησπέρα, βάζεις μέγεθος φακής στο κέντρο, και πριν βιδώσεις την ψύκτρα, ζούλα την να απλωθεί καλά. Μην βάλεις γάντια, αλλά μην φοράς μάλλινα ή τρίβεις τα πόδια σου στο χαλί. Ακούμπα κάτι μεγάλο και μεταλλικό, πχ καλοριφέρ πριν ασχοληθείς με το πισί.

Αυτά, εύκολο είναι.

Μούτσας γκράθιας.

Μάλλινα και χαλί δεν υφίστανται - σκέτο παρκέ (με εμφανή σημάδια φθοράς, ενοχλητικά τριξίματα, γούβες και δεν συμμαζεύεται). Όταν λές «ζούλα» εννοείς τη Noctua πάνω στον CPU; Γιατί υπάρχουν και χρήστες που απλώνουν την θερμοαγώγιμη πάστα με το δάκτυλο. Όχι γυμνό φυσικά, μεσολαβεί ένα λεπτό film από nylon.

Για το καθάρισμα δεν έκανες σχόλιο: «100% Καθαρό Υδρόφιλο Βαμβάκι Ανώτερης Ποιότητας» (τι να κάνω, αυτό γράφει στο σακουλάκι) ή βαμβακερό ύφασμα;

Κάποιο ύφασμα ή αυτό που καθαρίζουμε τα γυαλιά θα βάλεις ή έστω κάτι που δεν αφήνει υπολείματα (δηλ όχι βαμβάκι).

2 ώρες πριν, 9-11 είπε

Όχι βαμβάκι. Το σημειώνω.

Τον CPU να τον καθαρίσω αφήνοντας τον στο socket ή να τον βγάλω απ’ το board;

Τον αφήνεις σοκετ, μην τον βγάζεις-βάζεις, ρισκάρεις τα πινάκια.

Εγω καθαρίζω και με χαρτί κουζίνας, δεν αφήνει ίχνη. Πρόσεχε μην πνίξεις τον επεξεργαστή στην αλκοόλη, πρώτα πέρνει στεγνά τα χοντρά, και μετα βρεχεις λίγο το χαρτάκι και γυαλιζεις.

Μπορεις να το απλώσεις βάζοντας σελοφάν σαν "καποτα" στο δάχτυλο, αλλά και να αφήσεις την ψυκτρα να το απλωσει, δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι μικρός επεξεργαστης.

Μάλιστα. Χαρτί κουζίνας (ρολό) για τα «χοντρά», μεταξωτό (που λέει ο λόγος) πανάκι οπτικών για ό,τι περισσέψει.

Τώρα που το σκέφτομαι, καλό θα ήταν να ρίξω κι ένα καθάρισμα στο δωμάτιο για να περιορίσω σκόνες, αιωρούμενα σωματίδια κ.λπ. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;

Η πλάκα είναι ότι κοντεύουμε να δημοσιεύουμε paper για την αλλαγή του tim και η εγκατάσταση στις Noctua είναι τόσο (σιχαμένα) εύκολη, που ο ts θα βάλει τα γέλια στο τέλος. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...