toyo73 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όπου βλέπεις ολόκληρο αυτοκίνητο, το πιο πιθανό είναι να προέρχεται από διαλυτήριο. Τώρα δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση "αυτος τα παιρνει με ποια ιδιοτητα;". Όταν αγοράζει επίσημα προφανώς τα αγοράζει ως έμπορος ανταλλακτικών. Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο? Επίσης φυσικά και ΔΕΝ είναι στην ιδιοκτησία του ως οχήματα σε ακινησία, δεν νομίζω να έγραψα κάτι τέτοιο. Ηθελα να πω, οτι πηγαινω σε μαντραδες, οπου εχουν ολοκληρα αυτοκινητα, τρακαρισμενα μεν, αλλα με ροδες και τα παντα.Καποια απο αυτα μαλιστα δεν ηταν τρακαρισμενα., η ηταν σε πολυ μικρο βαθμο.Μου κινησε την περιεργεια.Εννοειτε οτι τα αγορασε για να βγαλει πολυ περισσοτερα κοβοντας για ανταλλακτικα.Απλως την διαδικασια δεν ξερω.
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, toyo73 είπε Ηθελα να πω, οτι πηγαινω σε μαντραδες, οπου εχουν ολοκληρα αυτοκινητα, τρακαρισμενα μεν, αλλα με ροδες και τα παντα.Καποια απο αυτα μαλιστα δεν ηταν τρακαρισμενα., η ηταν σε πολυ μικρο βαθμο.Μου κινησε την περιεργεια.Εννοειτε οτι τα αγορασε για να βγαλει πολυ περισσοτερα κοβοντας για ανταλλακτικα.Απλως την διαδικασια δεν ξερω. Ποια διαδικασία? Της πληρωμής? Της κοπής τιμολογίου? Της μεταφοράς στο χώρο του? Σαφή απάντηση θα πάρεις μόνο αν κάνεις σαφή ερώτηση.
toyo73 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ποια διαδικασία? Της πληρωμής? Της κοπής τιμολογίου? Της μεταφοράς στο χώρο του? Σαφή απάντηση θα πάρεις μόνο αν κάνεις σαφή ερώτηση. Κανω συμφωνια για 700 ευρω ας πουμε με μαντρα, να δωσω ενα αυτοκινητο για ανταλλακτικα.Τι πρεπει να κανω για να "φυγει" τελειως απο πανω μου το αυτοκινητο.
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, toyo73 είπε Κανω συμφωνια για 700 ευρω ας πουμε με μαντρα, να δωσω ενα αυτοκινητο για ανταλλακτικα.Τι πρεπει να κανω για να "φυγει" τελειως απο πανω μου το αυτοκινητο. Για να "φύγει" τελείως από το όνομα σου ένα αυτοκίνητο υπάρχουν 2 τρόποι: 1. Μεταβίβαση. 2. Οριστική διαγραφή. Αν η συμφωνία που έκανες με μαντρα δεν προβλέπει κάτι από τα δύο, τότε δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον νόμιμα.
meletis_m Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Λύθηκαν και πουλήθηκαν απο εμένα όσα ανταλλακτικά είχαν αξία . Το αμάξι δώθηκε σε ανακύκλωση . Έγινε οριστική διαγραφή και σε 20 ημέρες αφαιρέθηκε και απο τήν κατάσταση οχημάτων στήν εφορία . 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 5 λεπτά πριν, meletis_m είπε Λύθηκαν και πουλήθηκαν απο εμένα όσα ανταλλακτικά είχαν αξία . Το αμάξι δώθηκε σε ανακύκλωση . Έγινε οριστική διαγραφή και σε 20 ημέρες αφαιρέθηκε και απο τήν κατάσταση οχημάτων στήν εφορία . Από τα ανταλλακτικά πόσα πήρες? Για αυτό που έμεινε να υποθέσω πως το διαλυτήριο δεν σου έδωσε τίποτα?
meletis_m Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Από τα ανταλλακτικά πόσα πήρες? Για αυτό που έμεινε να υποθέσω πως το διαλυτήριο δεν σου έδωσε τίποτα? Είχα χρόνο και τα έλυσα μόνος μου . 500€ έβγαλα . Μου έδωσε 70€ και ήρθε ο ίδιος και το πηρε με γερανό . Λογικά θα έβγαλε και αυτός αλλά .(σαλόνι) και πόρτες πίσω και ταμπλο Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2020 από meletis_m 2
Joshua21 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, meletis_m είπε Είχα χρόνο και τα έλυσα μόνος μου . 500€ έβγαλα . Μου έδωσε 70€ και ήρθε ο ίδιος και το πηρε με γερανό . Λογικά θα έβγαλε και αυτός αλλά .(σαλόνι) και πόρτες πίσω και ταμπλο Μια χαρά τότε, σου έμειναν 370€ παραπάνω στην τσέπη.
bill_zaf Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Για να πουλησεις κατι πρεπει να υπαρχει κ ζητηση. Για το συγκεκριμενο αμαξι δυσκολα θα πουλησεις πιστευω. Οριστικη διαγραφη δεν κανουν μονο τα ανακυκλωτηρια, μπορεις κ μονος σου Παρε τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας ,πηγαινε σε ενα υπουργειο μεταφορων κ κανε οριστικη διαγραφη.θα σου δωσουν ενα χαρτι με τα στοιχεια του αυτοκινητου κ το ονομα σου σαν τελευταιος ιδιοκτητης κ εισαι ετοιμος. Σε λιγες μερε θα φανει κ στο taxis. Στην εφορια κανεις ακινησια μονο, στο υπουργειο κανεις τις μεταβολες μεταβιβαση, διαγραφη,αλλαγη χρωμματος,αλλαγη πινακιδων κτλ
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Οριστική διαγραφή χωρίς βεβαίωση καταστροφής από διαλυτήριο ΔΕΝ γίνεται.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2020 58 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Για να πουλησεις κατι πρεπει να υπαρχει κ ζητηση. Για το συγκεκριμενο αμαξι δυσκολα θα πουλησεις πιστευω. Οριστικη διαγραφη δεν κανουν μονο τα ανακυκλωτηρια, μπορεις κ μονος σου Παρε τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας ,πηγαινε σε ενα υπουργειο μεταφορων κ κανε οριστικη διαγραφη.θα σου δωσουν ενα χαρτι με τα στοιχεια του αυτοκινητου κ το ονομα σου σαν τελευταιος ιδιοκτητης κ εισαι ετοιμος. Σε λιγες μερε θα φανει κ στο taxis. Στην εφορια κανεις ακινησια μονο, στο υπουργειο κανεις τις μεταβολες μεταβιβαση, διαγραφη,αλλαγη χρωμματος,αλλαγη πινακιδων κτλ Εγώ ξέρω ότι υποχρεωτικά για οριστική διαγραφή πρέπει να περάσει απο ανακύκλωση. Πως θα κάνεις άλλη δήλωση στην εφορία (ακινησια) και στο συγκοινωνιών θα κάνεις διαγραφή;
bill_zaf Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Οριστική διαγραφή χωρίς βεβαίωση καταστροφής από διαλυτήριο ΔΕΝ γίνεται. Μην λετε οτι να ναι παιδια. Ειμαι της δουλειας.αν δεν ξερετε κατι σιγουρα ,μην παραπληροφορειτε. 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Εγώ ξέρω ότι υποχρεωτικά για οριστική διαγραφή πρέπει να περάσει απο ανακύκλωση. Πως θα κάνεις άλλη δήλωση στην εφορία (ακινησια) και στο συγκοινωνιών θα κάνεις διαγραφή; Οτι κανεις στο υπουργειο μεταφορων, μετα απο 1 μερα ενημερωνετε η εφορια, για να μην πω την ιδια μερα πολλες φορες. Ειναι σε δικτυο.μετα απο κανα 2 με 3 μερες το βλεπει κ η αστυνομια. Οριστε κ το σχετικο εγγραφο-δηλωση του υπουργειου M12.pdf Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από bill_zaf
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 2 λεπτά πριν, bill_zaf είπε Μην λετε οτι να ναι παιδια. Ειμαι της δουλειας.αν δεν ξερετε κατι σιγουρα ,μην παραπληροφορειτε. Αποστομωτικό επιχείρημα... Αν πράγματι ήσουν της "δουλειάς" θα γνώριζες το προεδρικό διάταγμα 116/04, το οποίο προβλέπει ότι οριστική διαγραφή γίνεται μόνο αν υπάρχει πιστοποιητικό καταστροφής από πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης.
bill999r Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 19 λεπτά πριν, bill_zaf είπε παραπληροφορειτε Πάντως σε όλες τις σελίδες εταιριών ανακύκλωσης αλλά και σε σελίδες σχετικές με την διαδικασία της διαγραφής αναφέρεται αυτό "Για τα επιβατικά και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους απαιτείται σύμφωνα με το ΠΔ 116/04 να παραδίδονται στις πιστοποιημένες εταιρείες ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος)." Πρόσφατα το έψαξα και εγώ λόγω τροχαίου με υπαιτιότητα αλλού μάλιστα. Με τράκαραν ενώ το είχα παρκαρισμένο και η ασφαλιστική του η οποία δεν ήταν στον φιλικό διακανονισμό με καλύπτε έως ένα ποσό. Οι εταιρίες ανακύκλωσης μου το έπαιρναν για 150-200 ευρώ ενώ ο εξοπλισμός του μπορούσε να πουληθεί για πάνω από 3000 ευρω. κ εγώ στέφθηκα να το διαγράψω και να το κρατήσω σε δικό μου χώρο ώστε να το δώσω για ανταλλακτικά όμως σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν γίνεται. Τελικά ψάχνοντας βρήκα έναν φανοποιιο ο οποίος μου το έφτιαξε βάζοντας εγώ από την τσέπη 300 ευρώ επιπλέον και ευτυχώς απέφυγα τις παραπάνω περιπέτειες
bill_zaf Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αποστομωτικό επιχείρημα... Αν πράγματι ήσουν της "δουλειάς" θα γνώριζες το προεδρικό διάταγμα 116/04, το οποίο προβλέπει ότι οριστική διαγραφή γίνεται μόνο αν υπάρχει πιστοποιητικό καταστροφής από πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης. ενταξει αδερφε. οτι πεις. δεν εχουμε τπτ να χωρισουμε. πηγαινε σε ενα υπουργειο μεταφορων αυριο με το χαρτι που επισυναψα με αδεια και πινακιδες και θα δεις αν στο διαγραφουν η οχι. αυτα περι υποχρεωτικης ανακυκλωσης ειναι ''συμφωνιες'' ατυπες για να βγαζουν λεφτα. ενα οχημα ειναι περιουσιακο μου στοιχειο και ειναι δικαιωμα μου να το χω στο σαλονι να το βλεπω η στον ιδιωτικο μου χωρο και μου δινετε η δυνατοτητα να το διαγραψω απο το συστημα αν δεν επιθυμω την κυκλοφορια του πλεον και φυσικα εχω το δικαιωμα υπαναχωρησης και μπορω να κανω ανακληση της οριστικης διαγραφης μεσα σε διαστημα ενος χρονου απο την ημερομηνια διαγραφης πηγαινοντας το οχημα σε δημοσιο κτεο για ελεγχο. παρε τηλ σε ενα γραφειο διεκπεραιωσεων και ρωτα αν δεν ισχυουν αυτα που λεω.οτι γραφω δεν ειναι απλα γνωμη μου γιατι ετσι πιστευω, τα εχω κανει ποσα χρονια και συνεχιζω να τα κανω κ γνωριζω τι μπορεις να κανεις και τι οχι, εκτος αυτου ο διεκπεραιωτης μου ειναι διεκπεραιωτης του ομιλου Σαρακακη,του Σφακιανακη κ αλλων αντιπροσωπειων, λες να μου λεει οτι του κατεβει η να μου κανει (και να τους κανει) τις δουλειες παρανομα? το προεδρικο διαταγμα που εβαλες ειναι για να μην παραταει ο καθενας το αμαξι στο δρομο μετα απο διαγραφη (γιατι δεν μπορουν να το ελεγξουν αν εγω το εχω σε ιδιωτικο χωρο) και να ''στεκει'' νομικα η απομακρυνση του απο τον εκάστοτε δημο να απομακρυνει το οχημα κατα βουληση.επισης την ιδια δηλωση σου ζητανε και στην εφορια οταν καταθετεις πινακιδες για ακινησια, οτι το οχημα φυλάσσεται σε προσωπικο χωρο, ασχετα αν όλοι γραφουν ψεμματα πως ναι, γι αυτο και ο δημος εχει την αδεια να τα ''σηκωνει'' https://www.diekpereoseis.gr/yphresies/oximata-ix/oristiki-diagrafi-ix-kai-moto Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από bill_zaf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα