meletis_m Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Πρόσφατα υπήρξε ένα ατύχημα . Ευτυχώς ο οδηγός του δέν έπαθε σοβαρό τραυματισμό. Το αμάξι καταστράφηκε (άνοιξαν αερόσακοι) και γενικά δέν αξίζει η επισκευή είναι 15 ετών. Γνωρίζει κάποιος τι γραφειοκρατεία επικρατεί για να δώσω σε ανακύκλωση. Τα χρήματα που δίνου είναι ~200€ για όλο το0 αμάξι. Ουσιαστικά έχει κατασταφεί το περισσότερο μπροστινό μέρος. ή αξίζει να πουληθούν κομμάτια οτι ανταλλακτικό αξίζει ( πίσω πόρτες , φανάρια ) κ.λ.π.
Joshua21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Τη γραφειοκρατία την αναλαμβάνει η ανακύκλωση.
zx1234r Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Εσύ απλά θα πάρεις το χαρτί που θα σου δώσουν και θα δηλώσεις στην εφορία την ανακύκλωση.
meletis_m Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Σε περίπτωση που δεν δωθεί σε εταιρεία ανακύκλωσης απλώς παραδίδω τις πινακίδες ; Θα τα ρωτήσω απο την εβδομάδα που έρχεται.
panoskatos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Η ανακύκλωση όπως πολύ σωστά σου γράφουν δεν έχει γραφειοκρατία,ουτε τρέξιμο.. Εννοείται πως αν έχεις υπομονή, χώρο και όρεξη να ασχοληθείς θα βγάλεις πιο πολλά χρήματα αν πουλάς ένα ένα τα κομμάτια. Το εργαλείο που πάει για ανακύκλωση στο παίρνουν για Ένα Κομμάτι Ψωμί όπως λεν και οι Κατσιμιχα! 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, meletis_m είπε Σε περίπτωση που δεν δωθεί σε εταιρεία ανακύκλωσης απλώς παραδίδω τις πινακίδες ; Θα τα ρωτήσω απο την εβδομάδα που έρχεται. Αν απλώς παραδώσεις πινακίδες, τότε απλά θα έχεις ένα αυτοκίνητο σε προσωρινή ακινησία. Μόνο αν γίνει οριστική διαγραφή θα φύγει εντελώς από το όνομα σου. Και για να γίνει οριστική διαγραφή ενός οχήματος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραδοθεί σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων.
paylidis Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Γενικά για εμένα καλύτερα αφαιρέσε και πούλησε ότι μπορεί να πουληθεί και έπειτα δωστό για ανακύκλωση. Οι αγιογδύτες θα στο πάρουν για 200€ όπως λες και θα βγάλουν από αυτό πάνω από 1000 σε ανταλλακτικά συν την αξία του μετάλλου. Τι αμάξι είναι;; 1
meletis_m Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 10:47 ΠΜ, paylidis είπε Γενικά για εμένα καλύτερα αφαιρέσε και πούλησε ότι μπορεί να πουληθεί και έπειτα δωστό για ανακύκλωση. Οι αγιογδύτες θα στο πάρουν για 200€ όπως λες και θα βγάλουν από αυτό πάνω από 1000 σε ανταλλακτικά συν την αξία του μετάλλου. Τι αμάξι είναι;; Δέν μου δημιουργεί πρόβλημα σε χώρο , το έχω σε οικόπεδο. Εάν λυθεί οτι έχει σωθεί θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι Honda Accord του 2003
paylidis Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 33 λεπτά πριν, meletis_m είπε Δέν μου δημιουργεί πρόβλημα σε χώρο , το έχω σε οικόπεδο. Εάν λυθεί οτι έχει σωθεί θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι Honda Accord του 2003 E αξιζει τοτε αν σκεφτεις τι παιζει με την αντιπροσωπεια+κοστος των ανταλλακτικών... Βαλτο 2-3 αγγελιες στο καρ οτι διατιθενται κομματια και καποιος που ψαχνει πχ μια πορτα ισως σε παρει... μετα μπορεις να το βαλεις σε πιο αναλυτικα κομματια οταν θα εχεις χρόνο
toyo73 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 9:19 ΠΜ, Joshua21 είπε Αν απλώς παραδώσεις πινακίδες, τότε απλά θα έχεις ένα αυτοκίνητο σε προσωρινή ακινησία. Μόνο αν γίνει οριστική διαγραφή θα φύγει εντελώς από το όνομα σου. Και για να γίνει οριστική διαγραφή ενός οχήματος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παραδοθεί σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων. Εαν το δωσεις σε μαντρα, που τα παιρνουν οι ιδιoi για ανταλλακτικα, τι γινεται τοτε; Αυτο φαινεται σαν πωληση κανονικη; Eννοειτε παλι τσαμπα θα το παρουν, αλλα ισως το δωσει πιο πολλα απο 200ε.
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, toyo73 είπε Εαν το δωσεις σε μαντρα, που τα παιρνουν οι ιδιoi για ανταλλακτικα, τι γινεται τοτε; Αυτο φαινεται σαν πωληση κανονικη; Eννοειτε παλι τσαμπα θα το παρουν, αλλα ισως το δωσει πιο πολλα απο 200ε. Σε μια τέτοια περίπτωση που γνωρίζω, ο μαντράς αγόρασε από έναν γνωστό ένα τρακαρισμένο RAV4 όχι μόνο χωρίς μεταβίβαση, αλλά και χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό. Ακόμα και σήμερα που έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε προσωρινή ακινησία. Μόνο αν έχει γίνει μεταβίβαση στο υπουργείο φαίνεται σαν κανονική πώληση.
toyo73 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Σε μια τέτοια περίπτωση που γνωρίζω, ο μαντράς αγόρασε από έναν γνωστό ένα τρακαρισμένο RAV4 όχι μόνο χωρίς μεταβίβαση, αλλά και χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό. Ακόμα και σήμερα που έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε προσωρινή ακινησία. Μόνο αν έχει γίνει μεταβίβαση στο υπουργείο φαίνεται σαν κανονική πώληση. Αρα κανονικη πωληση με μεταβιβαση, ακομη και τρακαρισμενο.Ειναι καποια ειδικη διαδικασια η πωληση τρακαρισμενου για ανταλλακτικα, η το ιδιο;
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, toyo73 είπε Αρα κανονικη πωληση με μεταβιβαση, ακομη και τρακαρισμενο.Ειναι καποια ειδικη διαδικασια η πωληση τρακαρισμενου για ανταλλακτικα, η το ιδιο; Δεν υφίσταται πώληση τρακαρισμένου για ανταλλακτικά, ούτε με κανονικές ούτε με ειδικές διαδικασίες. Η μόνη διαδικασία για τέτοιο όχημα είναι η παράδοση σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων.
toyo73 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν υφίσταται πώληση τρακαρισμένου για ανταλλακτικά, ούτε με κανονικές ούτε με ειδικές διαδικασίες. Η μόνη διαδικασία για τέτοιο όχημα είναι η παράδοση σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων. Οι μαντραδες πως τα παιρνουν; Στην πολη μου, ενας εχει τουλαχιστον καμια 30αρια ολοκληρα, με βγαλμενα καποια ανταλλακτικα( φωτα -καπο- πορτες κ.α).Αυτος τα παιρνει με ποια ιδιοτητα;Δεν νομιζω να ειναι αυτοκινητα στην ιδιοκτησια του απλως σε ακινησια. Δεν ξερω γι αυτο ρωταω.
Joshua21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 6 λεπτά πριν, toyo73 είπε Οι μαντραδες πως τα παιρνουν; Στην πολη μου, ενας εχει τουλαχιστον καμια 30αρια ολοκληρα, με βγαλμενα καποια ανταλλακτικα( φωτα -καπο- πορτες κ.α).Αυτος τα παιρνει με ποια ιδιοτητα;Δεν νομιζω να ειναι αυτοκινητα στην ιδιοκτησια του απλως σε ακινησια. Δεν ξερω γι αυτο ρωταω. Όπου βλέπεις ολόκληρο αυτοκίνητο, το πιο πιθανό είναι να προέρχεται από διαλυτήριο. Τώρα δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση "αυτος τα παιρνει με ποια ιδιοτητα;". Όταν αγοράζει επίσημα προφανώς τα αγοράζει ως έμπορος ανταλλακτικών. Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο? Επίσης φυσικά και ΔΕΝ είναι στην ιδιοκτησία του ως οχήματα σε ακινησία, δεν νομίζω να έγραψα κάτι τέτοιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα