Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας μετά  από 8 χρονια με μηχανη nespresso θέλω να αγοράσω  αυτόματη μηχανη .Ο βασικός λογος που θέλω να το κάνω είναι ότι καθημερινά υπάρχει κατανάλωση τουλάχιστον 5-6 κάψουλες nespresso .Νομιζω ότι με αυτόματη μηχανη το κόστος θα είναι χαμηλά .Eπίεσης  δεν θέλω να παίρνει μόνο κόκκους αλλά και αλεσμένο για παραγωγή espresso η φίλτρου .Αυτα που ζητάω τα έχει η delonghi Magnifica s ecam για την οποία έχω διαβάζει άριστες κριτικές και τη βρίσκω σε μια τιμή 300-350e.Επισης θέλω να μάθω για ένα διπλό espresso ποσά gr κόκκου η αλεσμενου  χρειάζομαι και η κάθε κάψουλα nespresso ποσά gr έχουν μέσα .

Δημοσ.

Ο διπλός στις μηχανες με πορταφιλτρο 58mm είναι χονδρικά 18γρ. Εσύ θα χρησιμοποιείς κάπου 15 και πιο μικρό πορταφιλτρο και πιο φθηνή μηχανή. 

Οι κάψουλες παίζουν στη μισή ποσότητα ~ περίπου 7γρ. 

Επίσης πάρε ότι μηχανή θες αλλά πάρε και ξεχωριστά μύλο. Μύλο αξίζει να ψάξεις και μεταχειρισμένο γιατί παίζουν σχεδόν στη μισή τιμή χωρίς καμία επίπτωση στην ποιότητα τους. 

Χρυσή τομή μυλου είναι ascaso i mini i2 conic. 

Δημοσ.

Είναι λίγο τσιμπημένες ,ειδικά αυτές που προτείνουν στο φόρουμ...Αυτή κάνει δουλειά ;

Delonghi Dedica Pump Espresso

Δημοσ.

Τη Dedica την ήθελα κι εγώ αλλά οι απόψεις διίστανται. Αν την έχει κάποιος ας μας απαντήσει. 

12 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Είναι λίγο τσιμπημένες ,ειδικά αυτές που προτείνουν στο φόρουμ...Αυτή κάνει δουλειά ;

Βασικά θα σου συνιστούσα να πάρεις μια Gaggia classic.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, CallMeRp είπε

Σε συνδυασμό με μύλο πάντα, καλούτσικη είναι για αρχή. Φυσικά όσο ανεβαίνεις είναι κ καλύτερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

14 ώρες πριν, CallMeRp είπε

αυτή έχει 100 ευρώ παραπάνω από της άλλες (ναι είναι ίδια με arielli/lidl κλπ των 50-60 ευρώ) γιατί απλά σταματάει μόνη της.ίσος να έχει και λίγο καλύτερο έλεγχο θερμοκρασίας. αν σου είναι τόσο δύσκολο να έχεις μια ζυγαριά κάτω απο το φλιτζάνι και να την σταματάς εσύ στα 35 γραμμάρια πχ πάω πάσο. 

Στις 6/4/2019 στις 6:30 ΜΜ, Ilzals είπε

Νομιζω ότι με αυτόματη μηχανη το κόστος θα είναι χαμηλά .

και ο αλεσμένος μην νομίζεις ότι βγαίνει φθηνά. ένας καλός espresso (speciallty όχι commercial όπως illy κλπ) έχει από 10 ευρώ και πάνω τα 250gr. 

Με 17 γραμμάρια στον καφέ έχεις περίπου 14 καφέδες... ~0,70 λεπτά με τον φθηνότερο καφέ (εγώ δίνω 0,90 λεπτά)

τώρα θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις κάψουλα αφού είναι φθηνότερη. και μπλέκεις με tamper, ζυγαριές,θερμόμετρα, καθάρισμα σε  μηχανή/μύλο/πάγκο...

ποιότητα - ποικιλία - παραμετροποίηση αν καλό μάθεις σε καφέ από brazil,costa rica,kenya κλπ κλπ στης καφετέριες θα πίνεις Ελληνικό

Επεξ/σία από madnifestah
Δημοσ.

Κοιτάξτε σίγουρα μια καλή μηχανή μαζί με τα παρελκόμενα έχει πάνω από 600.

Εγώ αναζητώ κάτι σε πολύ λιγότερα χρήματα κοντά στα 150-200.

Πόσα δηλαδή πρέπει να σκάσεις για κάτι αξιοπρεπές σε normal τιμή για να δεις μια διαφορά σε σχέση με μηχανές τυπου lidl όπως ανέφερε ο φίλος;

Δημοσ.

μέχρι 200 μπορείς να δεις/βρείς μεταχειρισμένη gaggia classic 2003-2014 και έναν graef 702 για αρχή... 

μην σε αγχώνει που είναι παλιές βρίσκεις μέχρι και βίδες να αγοράσεις από Ελλάδα. 

κοίτα στις αγγελίες του greekespresso.gr αλλά και του Insomnia και σίγουρα θα βρεις κάτι 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, madnifestah είπε

αυτή έχει 100 ευρώ παραπάνω από της άλλες (ναι είναι ίδια με arielli/lidl κλπ των 50-60 ευρώ) γιατί απλά σταματάει μόνη της.ίσος να έχει και λίγο καλύτερο έλεγχο θερμοκρασίας. αν σου είναι τόσο δύσκολο να έχεις μια ζυγαριά κάτω απο το φλιτζάνι και να την σταματάς εσύ στα 35 γραμμάρια πχ πάω πάσο. 

και ο αλεσμένος μην νομίζεις ότι βγαίνει φθηνά. ένας καλός espresso (speciallty όχι commercial όπως illy κλπ) έχει από 10 ευρώ και πάνω τα 250gr. 

Με 17 γραμμάρια στον καφέ έχεις περίπου 14 καφέδες... ~0,70 λεπτά με τον φθηνότερο καφέ (εγώ δίνω 0,90 λεπτά)

τώρα θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις κάψουλα αφού είναι φθηνότερη. και μπλέκεις με tamper, ζυγαριές,θερμόμετρα, καθάρισμα σε  μηχανή/μύλο/πάγκο...

ποιότητα - ποικιλία - παραμετροποίηση αν καλό μάθεις σε καφέ από brazil,costa rica,kenya κλπ κλπ στης καφετέριες θα πίνεις Ελληνικό

Ο αλεσμένος καφές πάντα είναι φτηνότερος .Αλεσμενο σκέφτομαι μόνο για κανα decaf η φίλτρου για τη γυναίκα .Κοκκους θέλω να παιρνω που είναι φτηνότερα από τους αλεσμένος .Νομοζω ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει η κάψουλα .Η κάψουλες έχουν μέσα 7gr καφέ καμία σχέση δλδ με τα gr που σου δίνει η αυτόματη .Επισης από θέμα μηχανη σκέφτομαι το ακριβό μοντέλο της delonghi που φτιάχνει κακάο και χτυπάει και παγάκια για Fredo espresso

11 ώρες πριν, vagos789 είπε

Ειχα Delonghi Magnifica

Ανθεκτικη για αρκετα χρονια,ευκολη στη χρηση,αλλα ο καφες ψιλοχαλια.

Δηλαδή το αποτέλεσμα από κάψουλες ήταν χειρότερο ;εγώ δεν κοιτάζω magnifica αλλά primadona .Παντως από ότι διαβάζω οι delonghi δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα από Krupa -Siemens κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, χειροτερο απο καψουλα nespresso (που ειναι οι καλυτερες καψουλες)

Οι Gaggia πιο ευαισθητες αλλα πιο καλες σαν μηχανες

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αν είναι χειρότερα ,καλητερα να κάτσω σε nespresso 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οι καλύτερες κάψουλες είναι οι iperespresso! Αλλά οκ γούστα είναι αυτά :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...