Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγόρασα πρόσφατα ένα τροφοδοτικό Antec 80+ 600άρι και παρατηρώ το εξής:

1) όταν κάνω shutdown τα windows κλείνει η οθόνη αλλά λεπτά ο Η/Υ συνεχίζει να είναι αναμένος για τα επόμενα 2-3 λεπτά.
και
2) σε κάποια φάση βαρέθηκα να περιμένω 3 λεπτά + για να κλείσει και πατάω τον διακόπτη πίσω απ'το τροφοδοτικό. έκανε 4-5 δευτερα για να κλείσει..
έχω δει διάφορα τροφοδοτικά κατα καιρούς και με προστασίες και χωρίς, αλλά κανένα δεν το έκανε αυτό..
Είναι όντως προβληματικό η ειναι πολύ μπροστά και υπερβολικά προστατευτικό για να μην κάνει surge και τέτοια? (βαριέμαι να ξεμοντάρω το pc γι αυτό ρωτάω μήπως το γλιτώσω αλλιώς θα το είχα στείλει ήδη πίσω :P )

Δημοσ.

Τι λειτουργικό εχει ? Τα 10ρια και σε μενα έτσι κάνουν κλείνει πρώτα η οθόνη και μετά το σύστημα Ενδεχετε να ολοκληρώνει κάποια εργασία Και κάτι ακόμα ποτέ δεν κλείνεις το pc από τον διακόπτη του τροφοδοτικού Σκοτώνεις ολο το σύστημα (εκτός και είναι άμεση ανάγκη ) Πατας παρατεταμένα το μπουτον εκκίνησης μέχρι να κλείσει μόνος του 

Δημοσ.

10άρια αλλά με άλλα τροφοδοτικά δεν το κάνει ποτέ αυτό (βέβαια σε αυτό το σύστημα δεν έχω δοκιμάσει άλλο τροφοδοτικό) μιλάμε για 3-5 λεπτά όχι μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης κάπου στον θείο γοογλη διάβασα οτι μπορεί να φταίει ο intel SSD αλλά δεν κατάλαβα γιατί.. του πέρασα το τελευταίο firmware αλλά δε φαίνεται να κάνει διαφορά..

Δημοσ.

Μήπως κάποιο πρόβλημα με τις ραμ;  το έχω δει σε καμένες ραμ να αργεί να σβήσει, επίσης πρόσφατα σε μένα αργούσε να σβήσει ο υπολογιστής περίπου μισό λεπτό και τελικά ήτανε το αντιγραφικό δες λίγο μήπως κατι δεν δουλεύει σωστά απο τα εξαρτήματα σου, και μην το αφήνεις δεν είναι φυσιολογικό να αργεί τόσο να σβήσει πιθανόν κάτι τον εμποδίζει τον υπολογιστή επισης δες λιγο και τις τασεις απο το τροφοδοτικο στο bios αν ειναι ενταξει σε φυσιολογικα επιπεδα  

Δημοσ.

οπότε συνδέω άλλο τροφοδοτικό και βλέπω αν διορθώνεται η κατάσταση, αλλιώς αρχίζω και ψάχνω ραμ κλπ... οκ.

Δημοσ.

όχι όχι.. το πιο πιθανό ειναι το τροφοδοτικό γιατί ενώ έχει καλή φήμη φαίνεται λίγο φτηνιάρικο απο κοντά (φεύγαν τα καπάκια απ'τα καλώδια sata) δεν ειχα χρόνο να το δοκιμάσω με άλλο τροφοδοτικό.. υπάρχει περίπτωση να ειναι μητρική?

Δημοσ.
Στις 6/4/2019 στις 5:35 ΜΜ, balt123 είπε

αγόρασα πρόσφατα ένα τροφοδοτικό Antec 80+ 600άρι και παρατηρώ το εξής:

1) όταν κάνω shutdown τα windows κλείνει η οθόνη αλλά λεπτά ο Η/Υ συνεχίζει να είναι αναμένος για τα επόμενα 2-3 λεπτά.
και
2) σε κάποια φάση βαρέθηκα να περιμένω 3 λεπτά + για να κλείσει και πατάω τον διακόπτη πίσω απ'το τροφοδοτικό. έκανε 4-5 δευτερα για να κλείσει..
έχω δει διάφορα τροφοδοτικά κατα καιρούς και με προστασίες και χωρίς, αλλά κανένα δεν το έκανε αυτό..
Είναι όντως προβληματικό η ειναι πολύ μπροστά και υπερβολικά προστατευτικό για να μην κάνει surge και τέτοια? (βαριέμαι να ξεμοντάρω το pc γι αυτό ρωτάω μήπως το γλιτώσω αλλιώς θα το είχα στείλει ήδη πίσω :P )

Τι εννοείς οτι "ο Η/Υ συνεχίζει να είναι αναμένος";

Ακούς τον ήχο του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού ή έχεις και κάποιο άλλο στοιχείο;

Δημοσ.

ο ανεμηστήρας του τροφοδοτικού συνεχίζει να γυρνάει και η ψύχτρα του επεξεργαστή να δουλεύει.

Δημοσ.

Γεια σε όλους. το γεγονός ότι κλείνεις τον διακόπτη του τροφοδοτικού και κλείνει μετά από λίγο είναι φυσιολογικό και μάλιστα όσο πιο πολύ τόσο καλήτερα. Πάντος σε περίπτωση black out σβήνει αμέσως και δεν το κάνει αυτό είναι επίσης φυσιολογικό. Νομίζω πως έχει να κάνει με την αποφόρτιση των πικνοτών και ομαλή διοχέτευση της θερμότητας. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κι εγω παντως η μοναδικη περιπτωση καθυστερησης τερματισμου που θυμαμαι οφειλοταν σε usb συσκευη.

ισως και σε καποιο σκληρο στα τελευταια.

αλλιως software.

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...