Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) Το hardware είναι μια χαρά και απόδειξη είναι το Doom Eternal, για παράδειγμα, που τρέχει μπάλα και με πολύ ωραία visuals ή το Youngblood που ακόμη και με RT στην 2060 τρέχει τέλεια. Τώρα αν οι πιο πολλοί devs έχουν σάπιες μηχανές όπως στο RDR2 (χάλια port βασικά) ή στο AC Odyssey, τι φταίει το hardware μετά; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darks1de Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Ποια ακριβως καρτα εχεις και την εχεις νορμαλ η OC γιατι ενω εχω και εγω 2070 Super ειμαι χειροτερα στα γραφικα μονο στον επεκξεργαστη ειμαι ποιο πανω λογω 3700X Έχω ROG STRIX OC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 21 λεπτά πριν, darks1de είπε Έχω ROG STRIX OC Ναι εχεις παραπανω ρολογια 1905 ενω εγω 1800 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 26 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Η αλλη βλακεια ειναι οτι δεν υποστηριζει σωστα το HDR to SDR και ετσι αν επιλεξεις η οθονη σου να εχει HDR βλεπεις καλα μονο υλικο με HDR αν βλεπεις πχ το Desktop ειναι σαν ξεθωριασμενο. Κανονικα θα επρεπε το HDR να ειναι αυτοματο να γυρναει η οθονη μονο οταν το υλικο το ζηταει οπως κανει το DVDFab Player ακομα και κλειστο να το εχεις στις ρυθμισεις το HDR αμα βαλεις ταινια που εχει HDR το ενεργοποιει το προγραμμα. Μια άλλη βλακεία είναι ότι το HDMI 2.0b έχει χαμηλό bandwidth και τα 4K60Hz με HDR, απεικονίζονται με μειωμένο εύρος χρωμάτων που προκαλεί banding σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό το μειωμένο εύρος ίσως και να ευθύνεται και για τα ξεθωριασμένα χρώματα του desktop... Τώρα για τα Windows και το πως διαχειρίζονται το HDR... εντάξει η κατάσταση είναι βλακώδης. Όπως λες, θα έπρεπε να αλλάζει αυτόματα μόνο όταν το υλικό το ζητάει. Υπάρχουν μερικά παιχνίδια στα οποία μπορείς να ενεργοποιήσεις το HDR χωρίς να χρειάζεται να το έχεις ON στα Windows. Μόνο αυτά που είναι exclusive fullscreen συγκεκριμένα. Υπάρχουν άλλα που ενώ υπάρχει επιλογή fullscreen, στην ουσία τρέχουν μόνιμα σε borderless window (Shadow of the Tomb Raider) και έτσι απαιτούν τη σχετική ρύθμιση στα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 55 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Η διαφορα που βλεπεις στις τηλεορασεις δεν ειναι τοσο το 4k αλλα το HDR που κανει την εικονα ποιο ζωντανη. Οπως εχω δει HDR εχουν πλεον και αρκετα παιχνιδια εγω εβαλα το Need for Speed Heat στην 2518D που εχω αλλα δεν ειδα καμια διαφορα με HDR on/off Το κακο ειναι πως HDR υποστηριζουν μονο μεσω HDMI αλλα αν συνδεω την οθονη με HDMI οταν σβηνω τον υπολογιστη δεν δινει εντολη να σβησει η οθονη και μενει 15 λεπτα μεχρι να σβησει απο σημα. Σε αντιθεση με το DP σβηνει αμεσως αλλα δεν εχεις με αυτο HDR Η αλλη βλακεια ειναι οτι δεν υποστηριζει σωστα το HDR to SDR και ετσι αν επιλεξεις η οθονη σου να εχει HDR βλεπεις καλα μονο υλικο με HDR αν βλεπεις πχ το Desktop ειναι σαν ξεθωριασμενο. Κανονικα θα επρεπε το HDR να ειναι αυτοματο να γυρναει η οθονη μονο οταν το υλικο το ζηταει οπως κανει το DVDFab Player ακομα και κλειστο να το εχεις στις ρυθμισεις το HDR αμα βαλεις ταινια που εχει HDR το ενεργοποιει το προγραμμα. Σε αντιθεση το Powerdvd που ειναι στην ουσια ποιο καλο και ποιο ακριβο δεν το κανει πρεπει να το κανεις εσυ. Ποιός είπε οτι το HDR λειτουργεί μόνο με HDMI; Με DisplayPort έχω HDR και δουλευέι κανονικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε Ποιός είπε οτι το HDR λειτουργεί μόνο με HDMI; Με DisplayPort έχω HDR και δουλευέι κανονικά Ανάλογα το Display Port... Τα 1.1 και 1.2 νομίζω δεν υποστηρίζουν σε 4Κ... Μόνο το 1.3 κάνει σε όλες τις περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 50 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Το hardware είναι μια χαρά και απόδειξη είναι το Doom Eternal, για παράδειγμα, που τρέχει μπάλα και με πολύ ωραία visuals ή το Youngblood που ακόμη και με RT στην 2060 τρέχει τέλεια. Τώρα αν οι πιο πολλοί devs έχουν σάπιες μηχανές όπως στο RDR2 (χάλια port βασικά) ή στο AC Odyssey, τι φταίει το hardware μετά; Το rdr2 με βάση τα visuals έχει μια χαρα optimization . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 3 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Μια άλλη βλακεία είναι ότι το HDMI 2.0b έχει χαμηλό bandwidth και τα 4K60Hz με HDR, απεικονίζονται με μειωμένο εύρος χρωμάτων που προκαλεί banding σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό το μειωμένο εύρος ίσως και να ευθύνεται και για τα ξεθωριασμένα χρώματα του desktop... Όχι δεν οφείλεται σε αυτό ότι ειναι ξεθωριασμένα τα χρώματα στο Desktop όταν έχεις το HDR ενεργό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε Όχι δεν οφείλεται σε αυτό ότι ειναι ξεθωριασμένα τα χρώματα στο Desktop όταν έχεις το HDR ενεργό. Ξέρουμε σε τι οφείλεται τελικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε Ξέρουμε σε τι οφείλεται τελικά? Στην Microsoft. Ποιός ο λόγος στα παιχνίδια η και σε video στο youtube τα χρώματα να είναι σωστά ενώ στα windows οχι; Εξάλου αν ήταν απο bandwitch τότε σε 1080p θα ήταν οκ τα χρώματα στα Windows. Και για να μπούμε στο topic ξανά....Θα πέσει τρελό γέλιο οι νέες GPU να μην υποστηρίζουν HDMI 2.1 Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 4 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Ποιός είπε οτι το HDR λειτουργεί μόνο με HDMI; Με DisplayPort έχω HDR και δουλευέι κανονικά Ισως η οθονη μου δεν υποστηριζει HDR με DP γιατι δεν μου εμφανιζει καθολου στις ρυθμισεις να το ενεργοποιησω και εχω αλλαξει απο 1070 2070 και τωρα 2070S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε Ποιός ο λόγος στα παιχνίδια η και σε video στο youtube τα χρώματα να είναι σωστά ενώ στα windows οχι; Εξάλου αν ήταν απο bandwitch τότε σε 1080p θα ήταν οκ τα χρώματα στα Windows Σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Acmilangr2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Ισως η οθονη μου δεν υποστηριζει HDR με DP γιατι δεν μου εμφανιζει καθολου στις ρυθμισεις να το ενεργοποιησω και εχω αλλαξει απο 1070 2070 και τωρα 2070S Είναι λίγο παράξενο όντως. Μήπως το καλώδιο είναι παλιάς έκδοσης όπως είπε ο @D.Luffy; Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από Acmilangr2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Ισως η οθονη μου δεν υποστηριζει HDR με DP γιατι δεν μου εμφανιζει καθολου στις ρυθμισεις να το ενεργοποιησω και εχω αλλαξει απο 1070 2070 και τωρα 2070S Νομίζω εξαρτάται από την έκδοση του DP της οθόνης σου όπως είπα πιο πάνω. Version 1.1 - 8.64Gb/s Version 1.2 - 17.28Gb/s Version 1.3 - 25.92Gb/s Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2020 από D.Luffy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 2 minutes ago, D.Luffy said: Νομίζω εξαρτάται από την έκδοση του DP της οθόνης σου όπως είπα πιο πάνω. Version 1.1 - 8.64Gb/s Version 1.2 - 17.28Gb/s Version 1.3 - 25.92Gb/s Μην ξεχνάς και το 1.4 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα