Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX2000/GTX16XX Series (Turing)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Η εκτος εαν σε αυτον που την πουλησεις τον ενημερωσεις για αυτο και του πεις οτι εαν παθει κατι η καρτα οσο ειναι σε εγγυηση να σε ενημερωσει εσενα για αυτο για τα περι rma.

Οτι δηλαδη ισχυει για τις περισσοτερες αγγελιες μεταξυ ιδιωτων γιατι η εγγυηση δεν μεταβιβαζεται μεταξυ καταναλωτων εκτος αν το προσδιοριζει η καθε εταιρεια.

θα σου ζητησουν ταυτοτητα? αν οχι τοτε με το παραστατικο της αγορας καλυμμενος εισαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, ilos είπε

Πάντως το επιχείρημα να πάρεις μια κάρτα γιατί μετά από 5 χρόνια + θα τρέχει λίγο καλύτερα low settings sub 60 fps από μια άλλη είναι ολίγον τι άκυρο imo. Εδώ περιμένουμε να αλλάξουμε την τιμημένη 1080 που έβγαλε και αυτή με την σειρά της 3 χρόνια + με κάποιο Ampere ή Navi2, λες να με νοιάζει αν η γριά hd7950 μου βγάζει 5-10 fps παραπάνω από την gtx680 στο doom eternal? Τι έχουμε πάλι διαγωνισμό αρχαιολογίας? 😁 Τι έχει σειρά να βγάλουμε και τις RIVA TNT και τις rage 128 Και να δούμε ποια πιάνει πάνω από 1 fps?

αυτη η αποψη ειναι τουλαχιστον..καπως. πρωτα απ ολα δε συζηταμε για διαφορες των 5 fps αλλα καρτες να βγαζουν την μιση αποδοση απ οτι θα επρεπε. δεν ειναι το θεμα οτι μια εταιρεια εκανε καλη δουλεια, αλλα οτι η αλλη δεν ασχοληθηκε καθολου. επισης, αυτες οι διαφορες φαινονται πολυ νωριτερα απ τα 5 χρονια. οπως ειπα και πριν οι 9 και 10 σειρες τη γλυτωσαν διοτι εμειναν περισσοτερο καιρο προτου βγουν οι αντικαταστατες, ρωτα ομως και εμενα που ειχα σειρες που αντικατασταθηκαν γρηγορα τι ωραια που ηταν

460 σε ενα χρονο ειχε ηδη ξεκινησει πεφτει, στο 2ο ηταν κλαφτα. οκ λεω, mid range κακως πιστευα αντεχει παραπανω. αγοραζω 780 (3η καλυτερη μετα απο ΤΙ και ΤΙΤΑΝ) και μετα το δευτερο χρονο κλαφτα. αντιθετως οι αντιστοιχες κοκκινες και 9ης σειρας καρτες που ειχαν την ιδια ωμη δυναμη συνεχιζαν δυναμικα. τις προηγουμενες καρτες δεν τις θυμαμαι, δεν ασχολιομουν τοσο σε βαθος τοτε, οποτε δε μπορω να σχολιασω, παντως αλλαζα καθε 2 χρονια καρτα (παντα πρασσινη)

αν εσενα σου φαινονται αρχαιολογια καρτες high end 2 ετων ωστε να δικαιολογειται να μην τις υποστηριζουν πια.. δε μπορω να το σχολιασω, δε θα χε νοημα.

10 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εγω αναφερω το σεναριο προφανως εαν σου ζητησουν ταυτοτητα. 

δε με καταλαβες :P

εννοω υπαρχει περιπτωση να ζητησουν? ειδικα τωρα με gdrp κλπ χλωμο το βλεπω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δε με καταλαβες :P

εννοω υπαρχει περιπτωση να ζητησουν? ειδικα τωρα με gdrp κλπ χλωμο το βλεπω

Δεν γνωριζω απο που αγοραζει ο καθενας την καρτα γραφικων του για να σου απαντησω 100% σε αυτο.

Spoiler

Δεν το θεωρω απιθανο αν εχεις αγορασει πχ μια 2080ti απο μικροτερο καταστημα να σου ζητησουν περαν απο την αποδειξη και ταυτοτητα αν πας απο το καταστημα(ειδικα εαν η αποδειξη ειναι ονομαστικη γιατι καποια σκρουτζομαγαζα εχει αναφερθει οτι βγαζουν αποδειξεις που δεν ειναι ονομαστικες,αρα δεν υπαρχει τετοιο θεμα σε αυτα).

Σχεδον σιγουρα θα σου ζητησουν ταυτοτητα εαν ειναι να σου γινει επιστροφη χρηματων/πιστωτικο ή αντικατασταση με αλλη καρτα που θα σου κοπει νεο παραστατικο πχ.

Τωρα βεβαια θα μου πεις ποιος καθεται και ασχολειται με τις εγγυησεις(γιατι οι περισσοτεροι περιμενουν πρωτα να τους κατσει η στραβη και μετα να αναθεωρουν για το after sales),αλλα λεμε τωρα.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ilos είπε

Πάντως το επιχείρημα να πάρεις μια κάρτα γιατί μετά από 5 χρόνια + θα τρέχει λίγο καλύτερα low settings sub 60 fps από μια άλλη είναι ολίγον τι άκυρο imo. Εδώ περιμένουμε να αλλάξουμε την τιμημένη 1080 που έβγαλε και αυτή με την σειρά της 3 χρόνια + με κάποιο Ampere ή Navi2, λες να με νοιάζει αν η γριά hd7950 μου βγάζει 5-10 fps παραπάνω από την gtx680 στο doom eternal? Τι έχουμε πάλι διαγωνισμό αρχαιολογίας? 😁 Τι έχει σειρά να βγάλουμε και τις RIVA TNT και τις rage 128 Και να δούμε ποια πιάνει πάνω από 1 fps?

1. H HD7950 είναι μια κατηγορία μικρότερη από την GTX680, και το παιχνίδι είναι unplayable με την GTX680. Εδώ έχουμε την HD7950 να έχει 80% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με την 680 2GB. Η διαφορά δεν είναι 5-10 fps🤣
  2. To ίδιο και χειρότερα με την R9 290/390 vs GTX780 και GTX780Ti. Όταν βγήκε η 780Τι ήταν η Flagship κάρτα με κόστος 700 USD, αν δεις στο review μετά βίας μπορεί να βγάλει 30fps minimum, ενώ η 290/390  των 400 USD βγάζει 75min και 97avg.  😮
  3. Και σε κάρτες 2-3 χρονών που είναι και σήμερα προς πώληση βλέπουμε την RX580 να είναι 30% ποιο γρήγορη από την GTX1060 6GB. Αυτό είναι σαν αυτός που πήρε την RX580 να αγόρασε κάρτα μια κατηγορία ποιο πάνω από την GTX1060 αλλά σε χαμηλότερη τιμή. 😁

Για αυτό λέει ο Yiannis1991 ότι αλλάζει κάρτες κάθε δυο χρόνια, πολύ απλά γιατί παίρνει NVIDIA όπως τα παραπάνω παραδείγματα.   🤑

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε
  1. H HD7950 είναι μια κατηγορία μικρότερη από την GTX680, και το παιχνίδι είναι unplayable με την GTX680. Εδώ έχουμε την HD7950 να έχει 80% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με την 680 2GB. Η διαφορά δεν είναι 5-10 fps🤣
  2. To ίδιο και χειρότερα με την R9 290/390 vs GTX780 και GTX780Ti. Όταν βγήκε η 780Τι ήταν η Flagship κάρτα με κόστος 700 USD, αν δεις στο review μετά βίας μπορεί να βγάλει 30fps minimum, ενώ η 290/390  των 400 USD βγάζει 75min και 97avg.  😮
  3. Και σε κάρτες 2-3 χρονών που είναι και σήμερα προς πώληση βλέπουμε την RX580 να είναι 30% ποιο γρήγορη από την GTX1060 6GB. Αυτό είναι σαν αυτός που πήρε την RX580 να αγόρασε κάρτα μια κατηγορία ποιο πάνω από την GTX1060 αλλά σε χαμηλότερη τιμή. 😁

Για αυτό λέει ο Yiannis1991 ότι αλλάζει κάρτες κάθε δυο χρόνια, πολύ απλά γιατί παίρνει NVIDIA όπως τα παραπάνω παραδείγματα.   🤑

Εγώ την έχω δύο χρόνια αλλά παίζω κάθε μέρα και για τα 2 χρόνια. Αν πάρεις AMD και την κρατήσεις 4 χρόνια, τα μισά παίζει να είναι troubleshooting και bug hunting :P Υπάρχει το κατάλληλο θέμα για vs. Δεν χρειάζεται να σχολιάζονται εδώ τέτοια θέματα και ειδικά άτομα που δεν έχουν NVIDIA κάρτα.

Ας κάνουμε ένα owner's θέμα ρε παιδιά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι δεν πειραζει,ειναι πολυ χρησιμο στο θεμα των Turing να διαβαζουμε πως αποδιδει η 7950 και η gtx 680 του 2012-2013 αν δεν κανω λαθος που πλεον κοστιζουν φθηνοτερα απο το ιδιο το παιχνιδι.

Ειπαμε,υπομονη να βγει η νεα σειρα καρτων να ανοιχτουν ξεχωριστα θεματα να γλυτωνουμε απο το off topic απο ορισμενους καθε 3 και λιγο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς σε 1080p low η 7950 από το γράφημα βγάζει 40 fps min 52 average. Για πολύ κόσμο αυτό μπορεί να θεωρείται playable, αλλά για μένα μόνο ευχάριστο δε θα είναι. Επίσης υπενθυμίζω h gcn 1.0 δεν υποστηρίζει freesync στα games παρά μόνο στα 24 hz για ταινίες, πριν αρχίσετε.

Εγώ ξέρω στην πράξη που την είχα τόσο καιρό, ότι άλλαξα την 7950 πριν 3 χρόνια + γιατί απλά δεν έπιανε το 60ρι σε 1080p high settings. Και ίσως είχα από τις καλύτερες υλοποιήσεις και manually overclocked αρκετά. Τώρα για μεμονωμένα games χαίρω πολύ, υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα που η μία ή άλλη αρχιτεκτονική συμπεριφέρεται καλύτερα . Μπορώ να σου αναφέρω και εγώ πχ στο killing floor 2 όπου για κάποιο λόγο με το ίδιο cpu/μνήμες η 770 (=680) έβγαζε 20 fps παραπάνω.

Στο doom eternal στις nvidia μπορεί να φταίει η λιγότερη vram, μπορεί το game να είναι πιο compute heavy σε shaders, ή το πιο πιθανό να φταίει και το ίδιο το api. Εδώ οι Πασχάληδες και τρώνε τρελή ήττα σε vulkan και το είχα αναφέρει από τους πρώτους όταν πρωτοέπαιξα το Surge 2. Αν κάποιος θέλει να κρατήσει κάρτα 10 χρόνια ας πάρει amd. Καμία αντίρρηση. Εγώ δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία όμως. Με νοιάζει η κάρτα να είναι πρωτίστως stable και δευτερευόντως να έχει ομαλά και όχι τιραμόλα frametimes στο target resolution μου. Όταν η φάση με την 1080 δε θα σηκώνει 1440p/high 75ρι που αχνοφαίνεται ήδη, πάλι θα αλλαχτεί με κάτι που θα καλύπτει αυτές τις συνθήκες. Δε θα κάτσω να κλαίγομαι γιατί η κακή nvidia παράτησε 5 ετών αρχιτεκτονική. Ή γιατί δεν πήρα την vega64 (αν και δεν υπήρχαν σαν επιλογή όταν πήρα την 1080) που βγάζει 20 fps παραπάνω σε κάποιο vulkan game και ακουμπά οριακά το 60ρι.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1

Να γράψω και 'γω για το πως συμπεριφερόταν η FX5900 που είχα κάποτε ; Αρκετά με τις παλιατζούρες, το θέμα αφορά cutting edge products.

• Like 3

25 λεπτά πριν, ilos είπε

Καταρχάς σε 1080p low η 7950 από το γράφημα βγάζει 40 fps min 52 average. Για πολύ κόσμο αυτό μπορεί να θεωρείται playable, αλλά για μένα μόνο ευχάριστο δε θα είναι.

Εχε υποψη σου οτι το γραφημα του HW unboxed δεν ειναι worst case senario,οπως και τα περισσοτερα παιχνιδια που δειχνει,γιατι σιγα μην κατσει να τερματισει το καθε παιχνιδι με την καθε καρτα γραφικων. Θα του επαιρνε 2μηνες για να ανεβασει το video μετα. 

Επειδη το τελειωσα προσφατα το παιχνιδι,στις τελευταιες πιστες ειδα τα fps να αγγιζουν μεχρι και 60 λογω πολλων εχθρων/εφε στην οθονη και σχεδον συνεχεια κατω απο 100,ενω στις αρχικες πιστες ημουν με 140πχ.

• Like 2

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, Luxx είπε

Μολις κουμπωσα μια 2070 super. Ειναι καλο το score; Στο cpu ζοριστηκε αρκετα.

image.png.1e2f21cb6b2cf02c0e677b2ad46f8776.png

τον ιδιο επεξεργαστη εχουμε και εγω βγαζω 11fps.. μια χαρα εισαι :P

Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε

τον ιδιο επεξεργαστη εχουμε και εγω βγαζω 11fps.. μια χαρα εισαι :P

Πως γινεται αυτο; Παιζουν ρολο και τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...