Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX2000/GTX16XX Series (Turing)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

57 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Είχα φάει πάνω από μια βδομάδα να ψάχνω καθημερινά σε ένα σωρό sites με τους λεγόμενους "ειδικούς" να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του για το ποια υποτίθεται ότι είναι η "σωστή" ρύθμιση. 10-bit, 8-bit, RGB Full, RGB limited, YCBCR κλπ. Διαβάζοντας αντικρουόμενες απόψεις (και μάλιστα από AV sites) με είχε πιάσει πονοκέφαλος και άρχισα να μετανιώνω τη στιγμή που αγόρασα την TV και μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψω στο monitor μου. Δοκίμασα ό,τι ρύθμιση υπήρχε κυριολεκτικά στο desktop χωρίς να δω πρακτικά καμία αντιληπτή διαφορά μεταξύ τους. Ειδικά στο gaming.

Στο τέλος, αποφάσισα να τους αγνοήσω όλους και απλώς να σετάρω τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το τι ευχαριστεί το δικό μου μάτι και να μη σκοτίζομαι καθόλου για το αν είναι "σωστό" ή "λάθος". Χρησιμοποιώ τα ίδια settings με το monitor μου. RGB Full στα 8-bit (μέχρι τόσο σηκώνει το HDMI 2.0). Και από τότε απολαμβάνω κάθε game που βλέπω στην TV μου. Όποιο HDR game έχω παίξει μέχρι στιγμής, με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Είτε είναι 8-bit, είτε 10-bit. Καμία πρακτική διαφορά.

Oι σαμσουμγκ θέλουν μέσω ρύθμισης να ενεργοποιηθεί .uhd colour.κάπως έτσι.οπως είπε ο φιλος πανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε παιδιά μια ερώτηση, αγόρασα ένα καινούργιο καλώδιο Display Port 1.2 (Akasa) και συνέδεσα κανονικά την κάρτα γραφικών  με την οθόνη. Στο GPU-Z μου εμφανίζει όμως μειωμένο bandwidth σε σχέση με άλλα παιδιά εδώ μέσα. Ξέρει κανείς γιατί; Παίζει κάποιο ρόλο; 

displayport.gif

• Super Moderators
19 minutes ago, noFEARgr said:

Οι τηλεορασεις μια χαρά μπορούν τρέξουν 4κ 60 /10 bit / full rgb.

Το προβλημα ειναι στο bandwidth του hdmi που δεν επαρκεί 

Είναι "όλες" οι 4Κ TVs 10bit?

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Οχι πραγματικο πολλες ειναι 8 + FRC δηλαδη ψευτικο 10

1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Ρε παιδιά μια ερώτηση, αγόρασα ένα καινούργιο καλώδιο Display Port 1.2 (Akasa) και συνέδεσα κανονικά την κάρτα γραφικών  με την οθόνη. Στο GPU-Z μου εμφανίζει όμως μειωμένο bandwidth σε σχέση με άλλα παιδιά εδώ μέσα. Ξέρει κανείς γιατί; Παίζει κάποιο ρόλο; 

displayport.gif

Eγω εχω 5.4 και στα δυο αλλα Lanes Current 2 oxi 4

Μηπως ειναι προβλημα της οθονης σου; Εχεις κανει εγκατασταση τους drivers της οθονης;

• Like 1

• Super Moderators
1 minute ago, LLLEFTERIS said:

Οχι πραγματικο πολλες ειναι 8 + FRC δηλαδη ψευτικο 10

Σίγουρα, αλλά ουσιαστικά ρωτάω αν υπάρχουν με σκέτο 8bit. 😛

15 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Eγω εχω 5.4 και στα δυο αλλα Lanes Current 2 oxi 4

Μηπως ειναι προβλημα της οθονης σου; Εχεις κανει εγκατασταση τους drivers της οθονης;

Τους έκανα, τίποτα. Κάποιο άλλο πρόβλημα δεν έχω με την οθόνη πάντως. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το ρυθμό ανανέωσης.

11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Σίγουρα, αλλά ουσιαστικά ρωτάω αν υπάρχουν με σκέτο 8bit. 😛

Οχι απο οσο θυμαμαι καμια τηλεοραση δεν ξερω για οθονη.

• Thanks 1

7 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Είχα φάει πάνω από μια βδομάδα να ψάχνω καθημερινά σε ένα σωρό sites με τους λεγόμενους "ειδικούς" να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του για το ποια υποτίθεται ότι είναι η "σωστή" ρύθμιση. 10-bit, 8-bit, RGB Full, RGB limited, YCBCR κλπ. Διαβάζοντας αντικρουόμενες απόψεις (και μάλιστα από AV sites) με είχε πιάσει πονοκέφαλος και άρχισα να μετανιώνω τη στιγμή που αγόρασα την TV και μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψω στο monitor μου. Δοκίμασα ό,τι ρύθμιση υπήρχε κυριολεκτικά στο desktop χωρίς να δω πρακτικά καμία αντιληπτή διαφορά μεταξύ τους. Ειδικά στο gaming.

Στο τέλος, αποφάσισα να τους αγνοήσω όλους και απλώς να σετάρω τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το τι ευχαριστεί το δικό μου μάτι και να μη σκοτίζομαι καθόλου για το αν είναι "σωστό" ή "λάθος". Χρησιμοποιώ τα ίδια settings με το monitor μου. RGB Full στα 8-bit (μέχρι τόσο σηκώνει το HDMI 2.0). Και από τότε απολαμβάνω κάθε game που βλέπω στην TV μου. Όποιο HDR game έχω παίξει μέχρι στιγμής, με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Είτε είναι 8-bit, είτε 10-bit. Καμία πρακτική διαφορά.

sdr games -> 8bit, RGB,  Full range

hdr games -> 10bit, YCbCr 4:2:2, Limited range (μέχρι να βγουν κάρτες με hdmi 2.1)

αλλάζεις αναλόγως

• Thanks 1

7 ώρες πριν, ThReSh είπε

Προφανως και οχι αν και σχεδον ολες πλεον ειναι native 10bit η 8bit+ FRC 

1 ώρα πριν, NoiSy MaN είπε

sdr games -> 8bit, RGB,  Full range

hdr games -> 10bit, YCbCr 4:2:2, Limited range (μέχρι να βγουν κάρτες με hdmi 2.1)

αλλάζεις αναλόγως

Αν το γυρισεις σε 30hz γινεται να εχεις full rgb. 

Δηλαδη αν προκειται για ταινια δεν υπαρχει θεμα. Βεβαια τα windows ακομα εχουν θεματα με το hdr. 

58 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αν το γυρισεις σε 30hz γινεται να εχεις full rgb. 

Δηλαδη αν προκειται για ταινια δεν υπαρχει θεμα. Βεβαια τα windows ακομα εχουν θεματα με το hdr. 

Σωστά, εγώ αναφερόμουν στο gaming που δεν τίθεται θέμα 30hz.

14 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κατι δεν μου παει καλα με τις EVGA πηρα μια 2070 Super και στο κουτι το Super ειναι με αυτοκολλητο λες και τους ειχαν περισσεψει κουτια απο την απλη και για να μην φτιαχνουν αλλα εβαλαν απλα ενα αυτοκολλητο.

Το ιδιο και στο backplate το Super ειναι ενα χοντρο αυτοκολλητο.

Υπαρχει περιπτωση για μαϊμου καρτα; Αν και στο EVGA Precision X1 μου την βλεπει σαν Super και στο GPU-Z

Χωρίς τίτλο.png

Όχι έτσι είναι νομίζω. Θα δω την δίκη μου αύριο για σίγουρα αλλά νομίζω αυτοκόλλητο είναι το Σούπερ 😂

• Like 1

Είτε 8bit είτε 10bit το μάτι δεν μπορεί να εντοπίσει την διαφορά σε καθημερινή χρήση. 

Η διαφορά θα φανει μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Πχ αν ζουμάρεις μια φωτογραφία από έναν ουρανό εκεί ίσως δεις να μην μπορούν να φανούν σωστά οι αλλαγές των χρωμάτων/shades. 

Ενολιγης Κλάιν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...