Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX2000/GTX16XX Series (Turing)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Γιατί όχι RGB Full Range?

εχω μπερδευτει αληθεια.....στο rgb full range με αφηνει μεχρι 8bit παιζει ρολο? οταν παιζω hdr game μηπως το κανει convert se 10bit αυτοματα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Agent_Orange είπε

Σε ποια modes σε αφήνει 10 bit? ποιά TV είναι;

στα ycbcr 4.4.4 και ycbcr 4.2.2 με αφηνει μεχρι 12bit αλλα Limited range ενω στο rbg 8bit full range qled samsung εχω 2018

Επεξ/σία από gpapad20

26 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Τρέξε ένα benchmark και σύγκρινε αποτελέσματα από techpowerup ή guru3d. Από που την αγόρασες;

Απο αγγελια, ειναι απο Amazon εκανα και δηλωση στην EVGA μου την πηρε κανονικα με την αποδειξη και το serial number

Μαλλον προχειροτητα της EVGA ειναι, ειχε backplate και κουτι και επειδη σταματησαν οι απλες εβαλε ενα αυτοκολλητο και παρε κοσμε.

50 λεπτά πριν, gpapad20 είπε

παιδια πειτε μου λιγο η σωστη επιλογη για hdr gaming στο nvidia control  panel για συνδεση με την 4κ Tv για  hdr ειναι rgb full range ή YCBCR 4.2.2  8,10,12 bit limited range ή  YCbCr 444 αυτο νομιζω μεχρι 8 bit παει limited range

Κατέβασε τα Hz σε 50p και θα δεις σωστά χρώματα σε 4,2,2 με 10bit βάθος, χρειάζεται και από το menu της τηλεόρασης κάποια ρύθμιση, σε samsung είναι ενεργοποίηση UHD color ή κάπως έτσι, ανάλογα την εταιρία, προυπόθεση το hdmi καλώδιο να είναι τουλάχιστον 1.4 high speed

14 λεπτά πριν, gpapad20 είπε

στα ycbcr 4.4.4 και ycbcr 4.2.2 με αφηνει μεχρι 12bit αλλα Limited range ενω στο rbg 8bit full range qled samsung εχω 2018

Διάβασε λίγο εδώ 

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q9fn-q9-q9f-qled-2018/settings

https://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling

Απο οτι κατάλαβα στα γρήγορα μάλλον λέει καλύτερα να το βάλεις 4:4:4 limited (το limited αν δεν κάνω λάθος αναφέρεται στο "black level" low=limited high=full)

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gpapad20 είπε

παιδια πειτε μου λιγο η σωστη επιλογη για hdr gaming στο nvidia control  panel για συνδεση με την 4κ Tv για  hdr ειναι rgb full range ή YCBCR 4.2.2  8,10,12 bit limited range ή  YCbCr 444 αυτο νομιζω μεχρι 8 bit παει limited range

Είχα φάει πάνω από μια βδομάδα να ψάχνω καθημερινά σε ένα σωρό sites με τους λεγόμενους "ειδικούς" να λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του για το ποια υποτίθεται ότι είναι η "σωστή" ρύθμιση. 10-bit, 8-bit, RGB Full, RGB limited, YCBCR κλπ. Διαβάζοντας αντικρουόμενες απόψεις (και μάλιστα από AV sites) με είχε πιάσει πονοκέφαλος και άρχισα να μετανιώνω τη στιγμή που αγόρασα την TV και μήπως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψω στο monitor μου. Δοκίμασα ό,τι ρύθμιση υπήρχε κυριολεκτικά στο desktop χωρίς να δω πρακτικά καμία αντιληπτή διαφορά μεταξύ τους. Ειδικά στο gaming.

Στο τέλος, αποφάσισα να τους αγνοήσω όλους και απλώς να σετάρω τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το τι ευχαριστεί το δικό μου μάτι και να μη σκοτίζομαι καθόλου για το αν είναι "σωστό" ή "λάθος". Χρησιμοποιώ τα ίδια settings με το monitor μου. RGB Full στα 8-bit (μέχρι τόσο σηκώνει το HDMI 2.0). Και από τότε απολαμβάνω κάθε game που βλέπω στην TV μου. Όποιο HDR game έχω παίξει μέχρι στιγμής, με άφησε με ανοιχτό το στόμα. Είτε είναι 8-bit, είτε 10-bit. Καμία πρακτική διαφορά.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1

17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Το heaven είναι από την Αρχαία Ελλάδα :P Τρέξε superposition καλύτερα..

Εχει ωραιο χωριο για αυτο το τρεχω. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...