akoinonitos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, Tenshi είπε Δέν είναι θέμα RAM. Ο συγκεκριμένος τίτλος δέν αγαπάει συνδυασμό AMD+Nvidia σε 1080p (Intel+AMD,Intel+Nvidia,AMD+AMD is fine though..) Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στο συγκεκριμένο νήμα θα δείς αρκετά παραδείγματα. Είμαι περίεργος τι θα "γράψει" με τους επερχόμενους Zen2. Και με Nvidia και με amd τα ίδια έχω, μόνο στο cpu render ήταν ελάχιστα κάτω με την 970. Το sottr θέλει μνήμες. Εδώ είμαι με τη cpu stock ούτε καν pbo. https://www.insomnia.gr/forums/topic/699022-geforce-vs-radeon-the-battle-of-the-eternity/?do=findComment&comment=57205127 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Και με Nvidia και με amd τα ίδια έχω, μόνο στο cpu render ήταν ελάχιστα κάτω με την 970. Το sottr θέλει μνήμες. Εδώ είμαι με τη cpu stock ούτε καν pbo. https://www.insomnia.gr/forums/topic/699022-geforce-vs-radeon-the-battle-of-the-eternity/?do=findComment&comment=57205127 Ρε μαν, με την gtx970 υπήρχε περίπτωση να δεις gpu bound κάτω από 99%; Το cl16 hynix που έχω τώρα παίζει σε 14-17-17-17-30-38@1,39.Stock 16-18-18-18-38-56@1,36. Κράτα ως δεδομένο ότι βλέπω διάφορες 1~2 fps από run σε run (stock 116~118). Τις ίδιες διάφορες και με τα βελτιωμένα timmings (117~119).Αναλογικά, μεγαλύτερο κέρδος αποκόμισα μέσα σε βάθος 4 μηνών από drivers (112 έβγαζε το ίδιο setup Ιανουάριο). Υπήρξα άτυχος με το doa 3200cl14 b-die kit που πήρα Νοέμβρη, αλλά στην παρούσα φάση,δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 150 ευρώ για πείραμα.Μια και έξω 3800X τον Σεπτέμβρη για μένα,για να δω στην πράξη το IPC gain που υποστηρίζουν. Αν πάντως μπορείς να κάνεις μια δοκιμή σε 1080p highest preset, ρυθμίζοντας την μνήμη σου σε επίπεδα 3200cl16 και κρατώντας το uv της vega, θα το εκτιμούσα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Tenshi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tenshi είπε Αν πάντως μπορείς να κάνεις μια δοκιμή σε 1080p highest preset, ρυθμίζοντας την μνήμη σου σε επίπεδα 3200cl16 και κρατώντας το uv της vega, θα το εκτιμούσα. Επειδή ο @akoinonitos έχει αποσυναρμολογήσει το σύστημα του (προς πώληση) και δε θα μπορεί να το κάνει, βρήκα ένα δικό του post (με GTX970) για το SOTTR και την επίδραση της μνήμης σε αυτό. Κοιτάμε πάντα CPU Game και CPU Render. Τεράστια διαφορά. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από mpokwsths 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο ανεβαινουν gaming benchmarks(συγκεκριμενα) τετοιων συστηματων σε 1080p,περαν του ποιος..τα εχει περισσοτερα τα fps. Που φυσικα δεν προσφερει απολυτως τιποτα σαν πληροφορια σε καποιον τριτο. Οι 4000 μνημες,ο 9900κ και η 2080/ti ειναι αυτα συστηματα που προοριζονται για 1080p single player gaming? Δεν υπαρχουν αλλα benchmarks για να γινονται οι συγκρισεις αυτων που ασχολουνται κυριως με το overclock τυπου cinnebench και Firestrike? Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Fulgore 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Εδώ έχουν ήδη 2080Ti και την αλλάζουν με άλλη μπας και τους κάτσει καλύτερο OC και βγάλουν 3 FPS παραπάνω στο firestrike. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Delete Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Η πιο ωραία 2080Ti για μένα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Εδώ έχουν ήδη 2080Ti και την αλλάζουν με άλλη μπας και τους κάτσει καλύτερο OC και βγάλουν 3 FPS παραπάνω στο firestrike. Προσωπικα δεν εχω θεμα ακομα και 3 2080ti να παρει καποιος για να τρεχει benchmarks τυπου firestrike,δικαιωμα του στην τελικη. Στα 1080p gaming benchmarks συγκεκριμενα ειναι που διαφωνω τελειως ,γιατι δεν ειναι αυτος ο σκοπος υπαρξης τους. Ο σκοπος των gaming benchmarks (και γιατι πολλοι ζητανε να εχουν τα παιχνιδια και ξεχωριστα δικα τους) ειναι για να εχουν μια ιδεα του πως θα σηκωνει το εν λογω παιχνιδι που τους ενδιαφερει το συστημα που εχουν ή που θελουν να φτιαξουν(πχ αν εχουν καμια παλια καρτα να δουν τι αναβαθμιση να κανουν). Και φυσικα οσο νεωτερο το παιχνιδι,τοσο παραπανω απαιτησεις προφανως και θα εχει. Γιαυτο το benchmark του Final Fantasy XV ειχε μεχρι και αξιολογηση του τελικου αποτελεσματος. Ειναι για τους ιδιους λογους που εκραζα και συνεχιζω και κραζω τον Jay2cents. Παει το παλικαρι στα benchmarks και μου βαζει και το παλιοτερο Rise of the tomb raider και το Shadow of the tomb raider σε review 2080ti,και φυσικα και το Metro Last Light. Οτι δηλαδη υπαρχει εστω και ενας εκει εξω που τον ενδιαφερει πως αποδιδει μια καρτα των 1500ευρω οπως η εν λογω 2080ti στο metro Last light του 2012 σε 1080p... Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ROG-X Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ο αλλος απο την χασουρα του αγορασε πουλησε 4ων 2080Ti θα ειχε κανει εξαρχης με τα λεφτα αυτα SLI 2080Ti 😁 Δυο τινα παιζουν, ή γερασα, ή ειμαι πολυ τσιγκουνης-γερολαδας με τα λεφτα μου. 😁 Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από ROG-X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Σε 1080p gaming θα αξιοποιηθεί και ο 9900k και οι 4000 μνήμες. Σε 1440p και 4k και έναν 2600 των 150 να έχεις με μνήμες 90 3200cl16 είναι το ίδιο και το αυτό μιας και όλο το ζόρι το τρώει η gpu. 3 λεπτά πριν, ROG-X είπε Ο αλλος απο την χασουρα του αγορασε πουλησε 4ων 2080Ti θα ειχε κανει εξαρχης με τα λεφτα αυτα SLI 2080Ti 😁 Δυο τινα παιζουν, ή γερασα, ή ειμαι πολυ τσιγκουνης-γερολαδας με τα λεφτα μου. 😁 Αν ο άλλος βγάζει 3000 το μήνα φίλε δεν τον νοιάζει και πολύ. Και καλά κάνει όλοι αν βγάζαμε 40 50 χιλιάρικα το χρόνο αυτό θα κάναμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Tenshi είπε Ρε μαν, με την gtx970 υπήρχε περίπτωση να δεις gpu bound κάτω από 99%; Το cl16 hynix που έχω τώρα παίζει σε 14-17-17-17-30-38@1,39.Stock 16-18-18-18-38-56@1,36. Κράτα ως δεδομένο ότι βλέπω διάφορες 1~2 fps από run σε run (stock 116~118). Τις ίδιες διάφορες και με τα βελτιωμένα timmings (117~119).Αναλογικά, μεγαλύτερο κέρδος αποκόμισα μέσα σε βάθος 4 μηνών από drivers (112 έβγαζε το ίδιο setup Ιανουάριο). Υπήρξα άτυχος με το doa 3200cl14 b-die kit που πήρα Νοέμβρη, αλλά στην παρούσα φάση,δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 150 ευρώ για πείραμα.Μια και έξω 3800X τον Σεπτέμβρη για μένα,για να δω στην πράξη το IPC gain που υποστηρίζουν. Αν πάντως μπορείς να κάνεις μια δοκιμή σε 1080p highest preset, ρυθμίζοντας την μνήμη σου σε επίπεδα 3200cl16 και κρατώντας το uv της vega, θα το εκτιμούσα. Spoiler Ρε συ μιλάμε για τα cpu score στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν στο cpu game /render έχεις λιγότερα fps από το gpu game τρως μπουκάλα. Δεν έχω cpu mobo τώρα να το τρέξω, αλλά αν κοιτάξεις στο vs νήμα των καρτών έχω ανεβάσει νούμερα με την vega σε medium present η high δεν θυμάμαι καλά με τις μνήμες 3200c16 βγάζω 10fps λιγότερα από ότι με 3600c14. Σε highest δεν έχω καμία σοβαρή διαφορά γτ η κάρτα παίζει 99% Το βρήκα https://www.insomnia.gr/forums/topic/699022-geforce-vs-radeon-the-battle-of-the-eternity/?do=findComment&comment=57139867 Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Ρε συ μιλάμε για τα cpu score στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν στο cpu game /render έχεις λιγότερα fps από το gpu game τρως μπουκάλα. Δεν έχω cpu mobo τώρα να το τρέξω, αλλά αν κοιτάξεις στο vs νήμα των καρτών έχω ανεβάσει νούμερα με την vega σε medium present η high δεν θυμάμαι καλά με τις μνήμες 3200c16 βγάζω 10fps λιγότερα από ότι με 3600c14. Σε highest δεν έχω καμία σοβαρή διαφορά γτ η κάρτα παίζει 99% Το βρήκα https://www.insomnia.gr/forums/topic/699022-geforce-vs-radeon-the-battle-of-the-eternity/?do=findComment&comment=57139867 Ακοινώνητε (μή με παρεξηγείς), την έχω δεί την ανάρτησή σου και της έδωσα την ίδια βαρύτητα με τα σενάρια δοκιμών Intel+ram χρονισμένες 2133CL~3466CL14 μόνο και μόνο για να δείξουν πώς κάνουν scale οι μνήμες σε 720p!!! Τα fps δέν μου λείπουν για να δικαιολογήσω οποιαδήποτε θυσία σε ανάλυση ή ποιότητα εικόνας .Αν είχα παλιότερο h/w θα συμφωνούσα και αν έπαιζα σε 4Κ monitor,μάλλον δέν θα έγραφα αυτές τις γραμμές.Επειδή είμαι ακόμα στα 1080p και βλέπω κάτι να "κρατάει" πίσω ένα σύγχρονο σύστημα,ελέγχω το τί και το πόσο. Δέν αντιλέγω οτι σκαλίζοντας χρονισμούς υπάρχει διαφορά,αξιόλογη υπο συγκεκριμένες συνθήκες, η ουσία είναι οτι τα +10 καρέ@1080p medium settings δέν συνεπάγονται με +10 καρέ@1080p max settings.Τώρα,άν άπαντες κάνουν χρήση του pc μόνο για benchmarking και αριθμούς, τα +1~2fps μπορεί να είναι και θεαματική βελτίωση i guess. Γι αυτό (ξαν)αναφέρω τον 3800Χ,γιατί πιστεύω οτι είναι πιο ουσιαστική αναβάθμιση απο το να κυνηγάω timings/sub-timings/voltage.Ίσως βγώ λάθος,γιατί μιλάω χωρίς να έχουμε δεί τι παίζει με τα τέρατα kits των 5000mhz και το IF στους Zen3 γενικότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχας δεν συμπεριφερονται ολα τα παιχνιδια το ιδιο. Σε αλλα παιχνιδια οι διαφορες μπορει να ειναι μεγαλυτερες,σε αλλα μικροτερες. Τωρα το γιατι βρεθηκε ενα παιχνιδι και ολως τυχαιως στην γνωστη αναλυση και γινεται τετοιος σαματας,δεν το καταλαβαινω Overall για τα παραπανω χρηματα οι διαφορες ειναι ψιλο αναξιες λογου αν παντα το υπολοιπο hardware ειναι αξιοπρεπες. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Fulgore Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tenshi είπε Ακοινώνητε (μή με παρεξηγείς), την έχω δεί την ανάρτησή σου και της έδωσα την ίδια βαρύτητα με τα σενάρια δοκιμών Intel+ram χρονισμένες 2133CL~3466CL14 μόνο και μόνο για να δείξουν πώς κάνουν scale οι μνήμες σε 720p!!! Τα fps δέν μου λείπουν για να δικαιολογήσω οποιαδήποτε θυσία σε ανάλυση ή ποιότητα εικόνας .Αν είχα παλιότερο h/w θα συμφωνούσα και αν έπαιζα σε 4Κ monitor,μάλλον δέν θα έγραφα αυτές τις γραμμές.Επειδή είμαι ακόμα στα 1080p και βλέπω κάτι να "κρατάει" πίσω ένα σύγχρονο σύστημα,ελέγχω το τί και το πόσο. Δέν αντιλέγω οτι σκαλίζοντας χρονισμούς υπάρχει διαφορά,αξιόλογη υπο συγκεκριμένες συνθήκες, η ουσία είναι οτι τα +10 καρέ@1080p medium settings δέν συνεπάγονται με +10 καρέ@1080p max settings.Τώρα,άν άπαντες κάνουν χρήση του pc μόνο για benchmarking και αριθμούς, τα +1~2fps μπορεί να είναι και θεαματική βελτίωση i guess. Γι αυτό (ξαν)αναφέρω τον 3800Χ,γιατί πιστεύω οτι είναι πιο ουσιαστική αναβάθμιση απο το να κυνηγάω timings/sub-timings/voltage.Ίσως βγώ λάθος,γιατί μιλάω χωρίς να έχουμε δεί τι παίζει με τα τέρατα kits των 5000mhz και το IF στους Zen3 γενικότερα. Spoiler Δεν σε περεξηγω ρε συ , κουβεντα κανουμε ,εμενα με βαλατε στην κουβεντα για το sottr απλα ενα τελευταιο θα πω σχετικα με το sottr . Δες τα gpu fps του μπαμπη που εβαλες την φωτο πιο πισω και δες τα cpu fps του δικου σου ,θα δεις οτι η cpu σου εχει λιγότερα fps απο την καρτα του μπαμπη αυτο ειναι στην ουσια που κραταει πισω την καρτα ,μετα κοιτα τα cpu fps τα δικα μου και θα δεις οτι ειναι λιγο πανω η στα ιδια με της καρτας του μπαμπη/την δικη σου Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Call of Duty Modern Warfare will feature a new engine, will support DirectX Ray Tracing Going dark.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα