Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ET4000 είπε

Δεν είναι έτσι.

Καταρχήν οι κονσόλες πήγαν στην AMD επειδή είχε και license για X86 κάτι που έλλειπε από την Nvidia με την γνωστή δικαστική και μη διαμάχη με την Intel.

Ύστερα πολλά games υστερούσαν στις AMD λόγω DX11 που ήταν το προγραμματιστικό μοντέλο μέχρι και σήμερα. Ακόμα και το xbox one του 2013 (σχεδιάστηκε πολύ πριν) είχε DX12 command processor baked in σε hardware μορφή και είδαμε τι έγινε.

Δες την SU να κάνει κωλοτούμπες σήμερα παρόλο που προσπάθησε κάποτε να το υπερκεράσει με το Mantle:

Μπορεί να σου φανεί παράξενο, όπως μου φαίνεται και μένα αλλά η M$ τηρεί στάση "ρυθμιστή" και για τις δύο εταιρείες (και τις κονσόλες φυσικά) για να μην έχει κανείς πλεονέκτημα λόγω API.

Το ίδιο κάνει και με το software (stores) στην διαμάχη epic-valve.

Fun times indeed.

Από εκεί και πέρα και σχετικά με τις κερδοφορίες που αναφέρατε παραπάνω, είναι λυπηρό ότι ο PC Gamer έχει δεχθεί το price-gouging ως defacto κατάσταση, είτε είναι Navi είτε Touring, με αποτέλεσμα παραδοσιακοί πισάδες να στρέφονται προς το console gaming με τιμές 600 για μια CPU και 1000+ για μια GPU.

Έτσι δεν θα πάει μπροστά η πλατφόρμα.

Στον τρόπο σκέψης σου συμφωνώ , άλλωστε πολλοί λένε ότι η MS ήταν πίσω από την αναδιάρθρωση των χρεών της AMD το 2016 και παρενέβη δίνοντας της έξτρα χαμηλότοκο/μακροχρόνιο δάνειο την ώρα που άλλοι πιστωτές απειλούσαν με "ξαφνικό θάνατο". 

Προσωπικά θα προτιμούσα οι τιμές να είναι πολύ χαμηλότερες (ποιος δεν θέλει εκτός από τους μετόχους των κατασκευαστών?) , κατα την άποψη μου οι τιμές θα είναι "ταβάνι" για να προωθηθούν με οι κονσόλες σε 1 χρόνο περίπου και να ξαναπαραμερήσουν προσωρινά το pc-gaming. Η βιομηχανία δεν βγάζει λεφτά όταν η αγορά κινήται με γραμμικό τρόπο , θέλει "σκαπανεβάσματα" και ο καταναλωτής να αγοράζει και κονσόλα (με τα αξεσουαρ & παιχνίδια & συνδρομες) και μετά από 2 χρόνια να "αναγκάζεται" να τα ξανα-αγοράζει ως pc-gamer (γιατί οι κονσόλες έμειναν πίσω). Στόχος είναι η τσέπη και πως θα εφευρίσκουν κάθε 1-2 χρόνια κάποιο "τρεντ" να σε μαδάνε. Θα με θυμηθείτε όταν "βγουν" οι νέες κονσόλες τι θα γίνεται στα mass/social media και πόσοι θα ασχολούνται με pc-gaming.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άντε βρες κάρτα να βγάζει 120fps στα 4K :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Άντε βρες κάρτα να βγάζει 120fps στα 4K :P

2080ti στο Fifa, pes, gears5  (90-110fps) , Farcry 4 (90+),Forza motorsport 7,wolfensfein και άλλα 

Το να έχεις 120hz διαθέσιμα δεν είναι απαραίτητο να πρέπει να τα τερματίσεις και με 120fps. Και τα 90 βοηθάνε 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
58 minutes ago, Acmilangr2 said:

Το να έχεις 120hz διαθέσιμα δεν είναι απαραίτητο να πρέπει να τα τερματίσεις και με 120fps. Και τα 90 βοηθάνε 

Μέχρι και στο desktop βοηθάνε, τι να λέμε τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Τα 90-110 στο Gears 5 που τα βρήκες ; Με πετσοκομμένα settings ίσως.

Με ultra 

Μην κοιτάς στο benchmark του εσύ 

39 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μέχρι και στο desktop βοηθάνε, τι να λέμε τώρα...

Ειρωνεία ήταν αυτό; 

Επεξ/σία από Acmilangr2
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Nope.

Είμαι υπέρ της άποψης ότι τα παραπάνω hz αξίζουν ακόμα κι αν δεν πιάνει η κάρτα τα αντίστοιχα fps. Ακόμα και στα windows κινούνται τα πάντα πιο ομαλά.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

μπλα-μπλα-μπλα αμπελοφιλοσοφίες (δες ποια είναι τα ποιο δημοφιλή παιχνίδια σε EPIC , STEAM) και μην ασχολείσαι με τα παιχνίδια που παίζουν το 1% των gamers.

ψάξε και εσύ ποια παιχνίδια παίζει ο κόσμος και τα ξαναλέμε.

Πως ακριβως θα δεις πασα μου τα δημοφιλεστερα παιχνιδια σε Epic store,απο την στιγμη που δεν υπαρχει αντιστοιχη ενδειξη κοσμου που παιζουν σε αυτο οπως στο Steam?

Ασε που μονο και μονο που δεν θεωρεις πχ δημοφιλες το Borderlands 3,δειχνει και ποσο επαφη εχεις γενικα με αυτα που γραφεις :)

Δηλαδη εαν ο κοσμος παιζει μονο moba παιχνιδια,Battle royale και ποδοσφαιρακια,αυτα θα κοιταζουμε εμεις,γιατι...ετσι?

Τις ακριβες καρτες για League of legends και Fortnite τις αγοραζουν ολοι?

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Πως ακριβως θα δεις πασα μου τα δημοφιλεστερα παιχνιδια σε Epic store,απο την στιγμη που δεν υπαρχει αντιστοιχη ενδειξη κοσμου που παιζουν σε αυτο οπως στο Steam?

Ασε που μονο και μονο που δεν θεωρεις πχ δημοφιλες το Borderlands 3,δειχνει και ποσο επαφη εχεις γενικα με αυτα που γραφεις :)

Δηλαδη εαν ο κοσμος παιζει μονο moba παιχνιδια,Battle royale και ποδοσφαιρακια,αυτα θα κοιταζουμε εμεις,γιατι...ετσι?

Τις ακριβες καρτες για League of legends και Fortnite τις αγοραζουν ολοι?

Αυτό που λέτε εσείς είναι αγνοούμε το 99% των gamers και χρησιμοποιούμε το 1% που μας βολεύει για να στέκεται η προβληματική αφήγηση μας.

Εγώ λέω βάλε 30 παιχνίδια μέσα που να είναι ΟΛΑ τα δημοφιλή και πιάσε το 99,9% των gamers για να είμαστε σαφώς αντικειμενικότεροι.

Πως αλλιώς να στο εξηγήσω , ζωγραφιστά?

ΥΓ

Προσωπικά έχω μια λίστα των τοπ20 δημοφιλών games που μου την στέλνουν κάθε μήνα και είναι αρκετά ακριβής και όλα περιέχονται μέσα στο συγκριτικό του

https://www.techspot.com/review/1924-radeon-5700-vs-geforce-2060/

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Μα αφου τα παιχνιδια που παιζω εγω προσωπικα δεν ειναι στο 99% των παιχνιδιων που παιζουν οι περισσοτεροι στο pc,για ποιο λογο να με ενδιαφερει προσωπικα καθε φορα τα παιχνιδια που παιζουν οι αλλοι?

Μου ειναι αδιαφορα και τα moba και τα BR και τα περισσοτερα αθλητικα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι ,για ποιο λογο να καθομαι και να ασχολουμαι με το πως αποδιδουν αυτα σε διαφορες καρτες και να μην κοιταζω πως αποδιδουν τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν στην αναλυση που παιζω?

Ειναι ο ιδιος ακριβως λογος που δεν κοιταζω πλεον reviews για gpu/καρτες σε 720p και 1080.Γιατι πολυ απλα δεν παιζω σε τετοιες αναλυσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μα αφου τα παιχνιδια που παιζω εγω προσωπικα δεν ειναι στο 99% των παιχνιδιων που παιζουν οι περισσοτεροι στο pc,για ποιο λογο να με ενδιαφερει προσωπικα καθε φορα τα παιχνιδια που παιζουν οι αλλοι?

Μου ειναι αδιαφορα και τα moba και τα BR και τα περισσοτερα αθλητικα παιχνιδια που παιζουν οι περισσοτεροι ,για ποιο λογο να καθομαι και να ασχολουμαι με το πως αποδιδουν αυτα σε διαφορες καρτες και να μην κοιταζω πως αποδιδουν τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν στην αναλυση που παιζω?

Ειναι ο ιδιος ακριβως λογος που δεν κοιταζω πλεον reviews για gpu/καρτες σε 720p και 1080.Γιατι πολυ απλα δεν παιζω σε τετοιες αναλυσεις.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις ιδιαίτερες προτιμήσεις σου. Εδώ συζητάμε για τις gpu και ειδικότερα τις RTX. Ανοιξε ένα θέμα ειδικό με τα ενδιαφέροντα σου και καλή επιτυχία.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.

Guys ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες σύμφωνα με τα games που παίζει. Φυσικά και θα τσεκάρεις τα games που παίζεις πως αποδίδουν στις υποψήφιες για αγορά κάρτες που έχεις στο μυαλό σου..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Πρόσφατα έστησα ένα σύστημα, είχα χρόνια να κάνω νέο PC, και θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για να βεβαιωθώ πως είναι όλα καλά. Το σύστημα έχει πάνω έναν Ryzen 5 3600X με μια Noctua U12S -AM4SE, μια RTX 2070 η οποία είναι της Gigabyte η Gaming OC, SSD 970 EVO - 500GB και μνήμες ram της Corsair LPX 3200MHz (2x8 GB) σε XMP. Η οθόνη που τρέχει αυτό το σύστημα είναι η  Samsung CJG50 ( 2560x1440 - 144Hz - 27'' ).

Ένα από τα παιχνίδια που παίζω είναι το Witcher 3 και αυτό θα χρησιμοποιήσω και ως σημείο αναφοράς. Δεν έχω πρόβλημα πουθενά με θερμοκρασίες, η CPU έχει max 63 βαθμούς ενώ την περισσότερη ώρα παίζει στους 55-58, η GPU έχει max τους 75 αλλά περισσότερο παίζει στους 68-72 και vrm έχουν max 45 βαθμούς. Δεν έχω κάνει OC πουθενά, είναι ανοιχτό το PBO απο ryzen master και τα Windows είναι σε AMD Ryzen High Performance Plan.

Σε όλα ultra με hairworks (είναι τα settings που ορίζει το geforce experience με latest drivers) είναι λογικό που το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους έχει 68 με 74 fps και σε εσωτερικούς 95-102 ;

Να διευκρινίσω πως δεν έχω το παραμικρό κόλλημα σε όλο το παιχνίδι και πως σχεδόν δεν βλέπω loading screens και είναι υπερβολικά smooth χωρίς να βλέπω fps drops. Δεν βλέπω σε καμία περίπτωση επίσης η CPU να ζορίζεται μιας που η συνολική χρήση της σπάνια ξεπερνά το 50%, ίσως να ήταν καλύτερο ένα άλλο mode π.χ auto oc;. Ήθελα κυρίως να ρωτήσω αυτό με τα fps για να ξέρω αν έχει γίνει κάτι λάθος ή δεν έχει γίνει καθόλου.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από DrXavier
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DrXavier είπε

Καλησπέρα

Πρόσφατα έστησα ένα σύστημα, είχα χρόνια να κάνω νέο PC, και θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα για να βεβαιωθώ πως είναι όλα καλά. Το σύστημα έχει πάνω έναν Ryzen 5 3600X με μια Noctua U12S -AM4SE, μια RTX 2070 η οποία είναι της Gigabyte η Gaming OC, SSD 970 EVO - 500GB και μνήμες ram της Corsair LPX 3200MHz (2x8 GB) σε XMP. Η οθόνη που τρέχει αυτό το σύστημα είναι η  Samsung CJG50 ( 2560x1440 - 144Hz - 27'' ).

Ένα από τα παιχνίδια που παίζω είναι το Witcher 3 και αυτό θα χρησιμοποιήσω και ως σημείο αναφοράς. Δεν έχω πρόβλημα πουθενά με θερμοκρασίες, η CPU έχει max 63 βαθμούς ενώ την περισσότερη ώρα παίζει στους 55-58, η GPU έχει max τους 75 αλλά περισσότερο παίζει στους 68-72 και vrm έχουν max 45 βαθμούς. Δεν έχω κάνει OC πουθενά, είναι ανοιχτό το PBO απο ryzen master και τα Windows είναι σε AMD Ryzen High Performance Plan.

Σε όλα ultra με hairworks (είναι τα settings που ορίζει το geforce experience με latest drivers) είναι λογικό που το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους έχει 68 με 74 fps και σε εσωτερικούς 95-102 ;

Να διευκρινίσω πως δεν έχω το παραμικρό κόλλημα σε όλο το παιχνίδι και πως σχεδόν δεν βλέπω loading screens και είναι υπερβολικά smooth χωρίς να βλέπω fps drops. Δεν βλέπω σε καμία περίπτωση επίσης η CPU να ζορίζεται μιας που η συνολική χρήση της σπάνια ξεπερνά το 50%, ίσως να ήταν καλύτερο ένα άλλο mode π.χ auto oc;. Ήθελα κυρίως να ρωτήσω αυτό με τα fps για να ξέρω αν έχει γίνει κάτι λάθος ή δεν έχει γίνει καθόλου.

Ευχαριστώ.

δες πως πάει με 8700Κ και κάνε σύγκριση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...