Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Που πάνε τα λεφτά και μετά κλαίγονται για τις τιμές των GPUs.

''Εξαντλήθηκαν τα νέα iPhone 11 σε μια μέρα στην Ελλάδα -Ιλιγγιώδες το ποσό που κατέθεσαν οι Ελληνες στην Apple''

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Που πάνε τα λεφτά και μετά κλαίγονται για τις τιμές των GPUs.

''Εξαντλήθηκαν τα νέα iPhone 11 σε μια μέρα στην Ελλάδα -Ιλιγγιώδες το ποσό που κατέθεσαν οι Ελληνες στην Apple''

Έτσι με Κούλη πάντα τέτοια.😎 Άκουσαν τα εγγόνια ότι θα πάρει του χρόνου μεγαλύτερη σύνταξη ο παππούς και γίνανε Λούιδες.

Δημοσ.

Παιδιά πρόσφατα αγόρασα αυτή τη κάρτα. Από default, σε idle οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν. Από μια θερμοκρασία και πάνω παίρνουν μπρος. Αν τους έχω να τρέχουν μόνιμα στο 70% υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η διάρκεια ζωής τους;;

Δημοσ.

@_Theo_ Βάλε fan curve με το MSI Afterburner. Γιατί να τους έχεις να τρέχουν σταθερά στο 70%;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@_Theo_ Βάλε fan curve με το MSI Afterburner. Γιατί να τους έχεις να τρέχουν σταθερά στο 70%;

Τι ακριβώς κάνει το fun curve;; Έχω κατεβάσει και το πρόγραμμα Aorus Engine της Gigabyte...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Τι ακριβώς κάνει το fun curve;; Έχω κατεβάσει και το πρόγραμμα Aorus Engine της Gigabyte...

Με το fan curve μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα των ανεμιστηρων αναλογως την θερμοκρασια. Πχ μεχρι τους 50 βαθμους να ειναι στο 0. Μετα μεχρι τους 60 βαθμους να δουλευουν στο 40% και οσο ανεβαινει η θερμοκρασια αυξανεις αναλογικα τα rpm των ανεμιστηρων ωστε να κρατηθει εκει που πρεπει. Στο 70% ειναι αρκετα και λογικα η 1660ti παιζει κατω απο 70 βαθμους λογω μικρου tdp και καλης ψυκτρας που εχει η windforce.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

@_Theo_ Αναλόγως την θερμοκρασία βάζεις και αντίστοιχο ποσοστό στα fans. Δηλαδή το βάζεις χαμηλά (30% π.χ.) στις χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι 40 βαθμούς, μετά στους 50 το βάζεις 40% ή 50% στους 60 παραπάνω κτλ. Φτιάχνεις μία καμπύλη θερμοκρασίας-fan speed. Λογικά γίνεται και με το Aorus Engine αλλά το MSI Afterburner είναι το καλύτερο πρόγραμμα για GPU, και δεν χρειάζεται να έχεις MSI, λειτουργεί με όλες..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά πρόσφατα αγόρασα αυτή τη κάρτα. Από default, σε idle οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν. Από μια θερμοκρασία και πάνω παίρνουν μπρος. Αν τους έχω να τρέχουν μόνιμα στο 70% υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η διάρκεια ζωής τους;;

Για ποιο λόγο θες να στροφάρουν οι ανεμιστήρες στο idle και όχι μόνο αυτό αλλά να βαράνε και 70% κιόλας.😂

Από τα μεγαλύτερα προσόντα στις νέες κάρτες είναι το 0 rpm όσο είναι idle, αρκεί να έχουν και ένα failsafe στους ~50C μη γίνει καμία στραβή.

Αν είναι τέρμα καύσωνας και δεν έχεις καθόλου airflow στο κουτί φτιάξε ένα custom fan curve στο afterburner με  ~40% μέχρι 50C και είσαι άρχοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ το έχω 0% μέχρι 50C, στους 50C->50%, 60C->60%, 70C->70% και 80C->100%. Όταν είμαι απλά στο desktop ή internet ή κάνα πολύ ελαφρύ παιχνιδάκι είναι κλειστά. Σε πιο βαριά παιχνίδια ανοίγουν και με 27 εσωτερική έχω μέχρι 65 βαθμούς σε παιχνίδια και κρατάει 2025MHz κατά μέσο όρο..

Δημοσ.
12 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Ναι, μειώνεται ,και δραστικά κιόλας, μιας και πρώτον, το 70% είναι τίγκα aggressive, και δεύτερον, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το περνάει σε idle. Όχι μόνο αυτό, αλλά μειώνεις και τη διάρκεια ζωής της ίδιας της καρτας, γιατί με 70% idle ρίχνεις τον πυρήνα στους 30-35 βαθμους (ίσως και πιο κάτω το χειμώνα), και μετά που θα πας να παίξεις θα πάει στους 60-70, μετά πάλι πίσω στους 30. Αυτές οι αυξομοιώσεις στις θερμοκρασίες είναι θάνατος να ξέρεις.

Εμένα σε idle είναι 55 και σε games 70, όσο πιο κόντα γίνεται δηλαδή τα 2 νούμερα

• Like 2
Δημοσ.

@Ryzenlake Πολλοί δεν είναι οι 55 σε idle; Εμένα ακόμα και με σβηστά τα fans, τώρα που έχει πέσει η ambient, είναι λίγο κάτω από 40. Το Χειμώνα που θα έχω 21-22 εσωτερική θα είναι κοντά 30 σε idle..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@Ryzenlake Πολλοί δεν είναι οι 55 σε idle; Εμένα ακόμα και με σβηστά τα fans, τώρα που έχει πέσει η ambient, είναι λίγο κάτω από 40. Το Χειμώνα που θα έχω 21-22 εσωτερική θα είναι κοντά 30 σε idle..

Όχι 50 idle είναι μια χαρά. Κλείσε τα fans και άστα να ανοίγουν μετά τους 55 βαθμούς. Και σίγουρα όχι 70% είναι αρκετά εκτός αν έχεις ακουστικά ή δεν τα ακούς πολύ σε gaming. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Nαί είχα ανοίξει την ψύκτρα και έκανα πατέντα / πατάτα. Οταν την ξανακούμπωσα μετά από αλλαγή πάστας ανέβηκα 10 βαθμούς σε idle και έπεσα 15 σε load :P Δεν ξέρω πως και γιατί, πάντως πρίν βάραγα thermal throttle ενώ τώρα αέρα πάει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...