Προς το περιεχόμενο

Nvidia RTX2000/GTX16XX Series (Turing)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποια RTX on-off screenshots που θα προσθέτω σιγά σιγά. Σε ultra settings, RT ultra. Τι είναι τι φαίνεται από το frame rate:

spacer.png

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Building2-RTon.png

Spoiler

spacer.png

spacer.png

Spoiler

spacer.png

Rocks1-RTon.png

Spoiler

spacer.png

Dark-RTon.png

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πρωτη συγκριση βλεπαμε καλυτερο ambient occlusion 10 χρονια πριν σε παιχνιδια  απο οτι με rtx off .... 

Tι settings ειναι ;

edit: τωρα ειδα οτι εγραψες οτι ειναι ultra . Ξεφτιλιζονται , αν το rtx ειναι καλυτερο ( που ειναι οταν γινει σωστη ενσωματωση ) απλα δειξτο χωρις να αφαιρεις τεχνολογιες που εχουμε χρονια τωρα για να φανει μεγαλυτερη η διαφορα. Oυτε ssao δεν εχουν μερικες σκηνες. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 4

5 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Στην πρωτη συγκριση βλεπαμε καλυτερο ambient occlusion 10 χρονια πριν σε παιχνιδια  απο οτι με rtx off .... 

Tι settings ειναι ;

edit: τωρα ειδα οτι εγραψες οτι ειναι ultra . Ξεφτιλιζονται , αν το rtx ειναι καλυτερο ( που ειναι οταν γινει σωστη ενσωματωση ) απλα δειξτο χωρις να αφαιρεις τεχνολογιες που εχουμε χρονια τωρα για να φανει μεγαλυτερη η διαφορα. Oυτε ssao δεν εχουν μερικες σκηνες. 

Στην πρώτη σύγκριση ίσως μπερδευτήκατε αρκετοί. Η πιο φωτεινή σκηνή είναι με RTGI, γιατί παίρνει φως από σημεία εκτός της οθόνης. Φαίνεται λίγο υπερβολικό το φως μέχρι να πας πίσω και να το δεις μέσα από τον φωτισμό της ευρύτερης περιοχής. Το ambient occlusion είναι τοπική σκίαση. Ας πούμε η σκιά που ρίχνει η μύτη στο πρόσωπό σου. Δεν καλύπτει ποτέ μεγάλο μέρος της οθόνης. 

Οι σκιές του παραδοσιακού φωτισμού είναι hard shadows(μαυρίλα) ή soft με διάφορα τρυκ ή τίποτα. Με RTGI βλέπεις και πιο αραιωμένες σκιές ή χρωματιστές σκιές αν υπάρχει color bleeding.

Γενικά σε ό,τι ανέβασα το RTGI είναι πιο φωτεινό. Μόνο στα πολύ κλειστά σημεία και με αμυδρό εξωτερικό φως δείχνει πιο σκοτεινό. Δηλαδή όσα μας έδειχναν τις πρώτες μέρες οι youtubers.

2 ώρες πριν, Afterburner είπε

To metro maxαρει σε Extreme preset.

Σε extreme preset πάντως θες minimum 2070S για 1080p/60fps. Πιο ξεφτίλα από RT. Δεν ξέρω αν εντόπισες καμιά διαφορά με ultra. Αν έχεις κάτι υπόψη σου δείξε κανένα screenshot από νετ ή δικό σου. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Σε extreme preset πάντως θες minimum 2070S για 1080p/60fps. Πιο ξεφτίλα από RT. Δεν ξέρω αν εντόπισες καμιά διαφορά με ultra. Αν έχεις κάτι υπόψη σου δείξε κανένα screenshot από νετ ή δικό σου. 

Στο extreme αλλαζει ο υπολογισμος των lighintg sources και των σκιων η οποια γινεται σαφως πιο soft και φωτεινη. Γι αυτο ρουφαει και τοσο power. Επισης περισσοτερο distance σε σκιες, σε αντικειμενα και λοιπα. Κοστιζει ενα 30%.

( https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=193f1976-2f71-11e9-9dba-0edaf8f81e27 )

extreme + no rtx

Extreme.jpg

ultra + no rtx

Ultra.jpg

Σώνεις και τις παίζεις εναλλάξ.

Eδω μια φοβερη διαφορα στα fps μεταξύ του RTX + EXTREME VS NO RTX + EXTREME

Metro-Exodus-2019-07-28-11-12-21-228.jpg

Metro-Exodus-2019-07-28-11-12-50-285.jpg

Επεξ/σία από Afterburner
  • Like 1

43 λεπτά πριν, outlaw star είπε

Με το κωλοπαίχνιδο το metro, με έχετε μπερδέψει, θέλω να το βάλω και δεν ξέρω αν πρέπει τελικώς να ενεργοποίησω RT, ή όχι :P 

Τι σε σταματάει από το να δοκιμάσεις μόνος σου? :) 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eδω δειτε διαφορες υπερ του RTX.... Μιλαμε για χαοτικες καταστασεις!

1080p PRESET EXTREME + NO RTX

https://postimg.cc/8JyTHYzK

1080p PRESET EXTREME + RTX ULTRA

https://postimg.cc/cg5NY8FP

Επεξ/σία από Afterburner

20 λεπτά πριν, Stamer είπε

Τι σε σταματάει από το να δοκιμάσεις μόνος σου? :) 

το ότι νομίζω ότι δε θα καταλάβω διαφορά καμία (πέραν των fps) και θα αισθάνομαι ηλίθιος :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΧΑΟΣ! Δειτε....

1080p PRESET EXTREME + NO RTX

https://postimg.cc/2VxFkF3k

1080p PRESET EXTREME + RTX ULTRA

https://postimg.cc/fSDtppcx

Παιδια η διαφορα ειναιη σκια κατω απο το κρεβατακι για να μην κουραστείτε στο ψαξιμο.

Επεξ/σία από Afterburner

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, outlaw star είπε

το ότι νομίζω ότι δε θα καταλάβω διαφορά καμία (πέραν των fps) και θα αισθάνομαι ηλίθιος :P 

Ούτε εγώ καταλαβαίνω ιδιαίτερες διαφορές (ελάχιστες μάλλον). Το θέμα είναι κατά τη γνώμη μου οτι είναι και η φύση/σχεδιασμός/περιβάλλον του παιχνιδιού τέτοιο που δεν είναι για πολλά πολλά (χιόνια, κλειστοί χώροι-σπηλιές κ.λ.π. τουλάχιστον μέχρι εκεί που το έπαιξα). Τέλος πάντων, αν πιστεύεις οτι σου αρέσει σαν παιχνίδι, παίξε το. Αν θα το έκανες μόνο για το rtx καθαρά, μην κάνεις τον κόπο.

Επεξ/σία από Stamer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...