Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την κυκλοφορία της Lumix G90 (G95 στις ΗΠΑ), η Panasonic εξακολουθεί να προσφέρει κάμερες που είναι ελκυστικές τόσο σε εκείνους που αγαπούν την φωτογραφία όσο και σε εκείνους που ασχολούνται με την λήψη βίντεο.

Η νέα Lumix G90 ενσωματώνει αισθητήρα 20,3 Megapixels Micro Four Thirds που συνεπικουρείται από έναν νέο επεξεργαστή εικόνας Venus και σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων στο σώμα. Η κάμερα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες με ταχύτητα 9 καρέ το δευτερόλεπτο ή με 6 καρέ το δευτερόλεπτο έχοντας ενεργοποιημένο το «continuous autofocus». Επίσης μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 4K στα 30fps ή βίντεο 1080p έως και στα 120fps.

2.thumb.jpg.2de2c1632664e718a1fb28a2c4aaeb4b.jpg

Η κάμερα έχει βάρος μόλις 536 γραμμαρίων και διαθέτει weather-sealed σώμα, που όμως είναι ελαφρώς βαρύτερο από το σώμα της προκατόχου της, Lumix DMC-G80. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο παραμένει όμοιο με αυτό της G80 έχοντας ανάλυση 2,36-million dots ενώ η οθόνη της, τύπου «flip-around» είναι τεχνολογίας TFT LCD και έχει διαγώνιο 3 ιντσών. Χάρη στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και στις υποδοχές για ακουστικά και μικρόφωνο απευθύνεται μεταξύ άλλων και σε vloggers (φυσικά υποστηρίζονται Bluetooth και WiFi). Το εξαγόμενο βίντεο περιορίζεται στα 8-bit, ωστόσο η κάμερα έρχεται με λειτουργία V-Log L για την αύξηση του δυναμικού εύρους κατά το "postproduction". Η κάμερα επίσης χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο συντελεστή «crop» (1,26x) για βίντεο ανάλυσης 4K από το προηγούμενο μοντέλο (1,18x) ή τον ανταγωνισμό (1x, Fujifilm X-T30).  

3.jpg.4faf53d5f762e8c2d9a1ad0af8d4a385.jpg

Η νέα Panasonic Lumix DMC-G90 διαθέτει το σύστημα αυτόματης εστίασης AF «contrast depth-from-defocus» και όχι εικονοστοιχεία phase-detection, και χάρη στο νέο επεξεργαστή εικόνας μπορεί να εστιάσει μέσα σε 0,07 δευτερόλεπτα, έχοντας επιπλέον και λειτουργίες face και eye detection. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα αυτόματης εστίασης που η Panasonic χρησιμοποιεί και στις full-frame κάμερες S1 και S1R. Η νέα Panasonic Lumix DMC-G90 θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τιμή $1199 σε kit με φακό 12-60mm f/3.5-5.6.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Θα φοραει ΜΤΚ ή Snap, Αndroid 9 _? ... ωπα λαθος, αυτο ειναι πραγματι μια φωτογραφικη μηχανη που οντως θα βγαζει φωτογραφιες!!

Δημοσ.

Οι Lumix θα είναι πάντα ψιλά στην εκτίμησή μου και ξέρουμε όλοι, τι μας έχει προσφέρει ως τώρα. Όμως για την εν λόγω κάμερα, δεν μπορώ να διακρίνω κάτι ξεχωριστό...

• Thanks 2
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nhzt είπε

Οι Lumix θα είναι πάντα ψιλά στην εκτίμησή μου και ξέρουμε όλοι, τι μας έχει προσφέρει ως τώρα. Όμως για την εν λόγω κάμερα, δεν μπορώ να διακρίνω κάτι ξεχωριστό...

Κάποιες είναι καλές αλλά σαν κάτοχος της lumix gf1 δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, cpgr είπε

Γιατι βαζουν 4/3 και οχι apsc?

Γιατι ειναι σοβαρη εταιρια και δεν παρασυρεται απο μοδες... χιλιαδες ερασιτεχνες δεν αποχωριζονται το 4/3 το οποιο ακομα και με ενα παλιο σωμα pen 1 πχ και εναν καλο φακο βγαζει φωτογραφιες διαμαντια.... με απιστευτα μικρο βαρος , αντοχη μπαταριας και φορητοτητα απο αλλο πλανητη... ναι ειναι ακριβοι οι καλοι φακοι αλλα ειναι αδυνατον να ξεπεραστουν τα πλεονεκτηματα του.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

ποιος ο λογος ενω ολοι κινουνται στο φουλ φρειμ να κρατας το μισο μεγεθος αισθητηρα δεν μπορω ειλικρινα να καταλαβω. ουτε οι υπαρχοντες πελατες θα δελεαστουν κι ας εχουν προικα φακων ουτε κανενας αλλος λογικος ανθρωπος οταν μ αυτα τα λεφτα μπαινεις σε μεταχειρισμενο πολυ καλο φουλ φρειμ. γι αυτο και η εταιρια αυτη φωτογραφικα βρισκεται εκει που βρισκεται και η κανον αντιστοιχα εκει που βρισκεται. κριμα και καποιες καμερες της ειδικα κομπακτ ειχαν καποτε τρομερο ενδιαφερον και περασαν απο τα χερια μου. η σονυ η πανασονικ και η ολυμπους(αγαπω τις φιλματες της ολυμπους) πρεπει να καταλαβουν οτι η μηχανες απευθυνονται σε φωτογραφους και οχι σε γκικς που κοιτανε μονο τα τεχνικα χαρακτηριστικα. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Γιατι ειναι σοβαρη εταιρια και δεν παρασυρεται απο μοδες... χιλιαδες ερασιτεχνες δεν αποχωριζονται το 4/3 το οποιο ακομα και με ενα παλιο σωμα pen 1 πχ και εναν καλο φακο βγαζει φωτογραφιες διαμαντια.... με απιστευτα μικρο βαρος , αντοχη μπαταριας και φορητοτητα απο αλλο πλανητη... ναι ειναι ακριβοι οι καλοι φακοι αλλα ειναι αδυνατον να ξεπεραστουν τα πλεονεκτηματα του.

Προσωπικα εχω μια Α6300 και επίσης με εναν καλο φακο βγαζω φωτογραφιες διαμαντια, καλυτερα απο οσο μπορεις να ονειρευτεις με μια micro 4/3.... με "απιστευτα μικρο βαρος , αντοχη μπαταριας και φορητοτητα απο αλλο πλανητη"....

Ποια ειναι ακριβως τα πλεονεκτηματα του μικροτερου αισθητηρα δε μπορω να καταλαβω...

Εφοσον υπαρχουν μεγαλυτεροι αισθητηρες στο ιδιο μεγεθος body και κατηγορια κοστους, ποιο το νοημα να χασεις σε ποιοτητα...?
Δεν ειναι καμερα 1" ή κινητο που μπορεις να τα εχεις μεσα στο τσεπακι σου 24/7 για να πεις οτι κερδιζεις κατι ουσιαστικο.. ειναι απλα ακομη μια mirorrless με μικροτερο αισθητηρα, ποιοτητα και δυνατοτητες απο μια αντιστοιχη aps c...

Επεξ/σία από cpgr
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cpgr είπε

Προσωπικα εχω μια Α6300 και επίσης με εναν καλο φακο βγαζω φωτογραφιες διαμαντια, καλυτερα απο οσο μπορεις να ονειρευτεις με μια micro 4/3.... με "απιστευτα μικρο βαρος , αντοχη μπαταριας και φορητοτητα απο αλλο πλανητη"....

Ποια ειναι ακριβως τα πλεονεκτηματα του μικροτερου αισθητηρα δε μπορω να καταλαβω...

Καλέ μου ανθρωπε ! Πολλοι απο εμάς μπηκαμε στον πειρασμό να παμε στην Α σειρά και η εξελιξη ηταν να την πουλησουμε και να κρατησουμε το σετακι m4/3. Υπαρχουν πολλες φωνες να ακουσεις...http://www.stevehuffphoto.com/2015/02/23/mirrorless-battle-micro-43-vs-aps-c-vs-full-frame/ 

Ναι το μ4/3 θα πεθανει (ισως και οχι) οταν οι ff φθασουν σε μικροτερο κοστος /βαρος και καταναλωση με τα συστηματα m4/3 . Προσωπικα δεν μπορω ναβρω συστημα να αλλαξω την pen μου με ενα 14mm  2.5 φθηνο/φωτεινο και απιστευτα μικρο...γελοια μικρο ! ή τον  zuiko 17mm 1.8 ... Οπως θα δεις και θα ξερεις υπαρχουν πολλες φωνες που αντιδρούν. Το m4/3 ηταν ενα πολυ ποιοτικο και απροβληματιστο συστημα , ειλικρινα ξερω κοσμο που δεν θα το αλλαξει ποτε...ναι μπορει να αγορασει ff αλλα δεν θα το αποχωρηστει. Και ανθρωπους που φωτογραφιζουν 30 χρονια και εχουν γυρισει το κοσμο ολο εχει ενα βαρος η αποψη τους για μενα. Εχω διαθεσιμο για χρηση τον 85mm 1.8 της sony σε σωμα 6500 ...γνωριζω μια χαρα οτι τραβα κορυφαιες φωτογραφιες...δεν λεω το αντιθετο !!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Καλέ μου ανθρωπε ! Πολλοι απο εμάς μπηκαμε στον πειρασμό να παμε στην Α σειρά και η εξελιξη ηταν να την πουλησουμε και να κρατησουμε το σετακι m4/3. Υπαρχουν πολλες φωνες να ακουσεις...http://www.stevehuffphoto.com/2015/02/23/mirrorless-battle-micro-43-vs-aps-c-vs-full-frame/ 

Ναι το μ4/3 θα πεθανει (ισως και οχι) οταν οι ff φθασουν σε μικροτερο κοστος /βαρος και καταναλωση με τα συστηματα m4/3 . Προσωπικα δεν μπορω ναβρω συστημα να αλλαξω την pen μου με ενα 14mm  2.5 φθηνο/φωτεινο και απιστευτα μικρο...γελοια μικρο ! ή τον  zuiko 17mm 1.8 ... Οπως θα δεις και θα ξερεις υπαρχουν πολλες φωνες που αντιδρούν. Το m4/3 ηταν ενα πολυ ποιοτικο και απροβληματιστο συστημα , ειλικρινα ξερω κοσμο που δεν θα το αλλαξει ποτε...ναι μπορει να αγορασει ff αλλα δεν θα το αποχωρηστει. Και ανθρωπους που φωτογραφιζουν 30 χρονια και εχουν γυρισει το κοσμο ολο εχει ενα βαρος η αποψη τους για μενα. Εχω διαθεσιμο για χρηση τον 85mm 1.8 της sony σε σωμα 6500 ...γνωριζω μια χαρα οτι τραβα κορυφαιες φωτογραφιες...δεν λεω το αντιθετο !!!

Nαι καταλαβαινω το σκεπτικο, απλά δε βρισκω ουσιαστικα επιχειρήματα, για να δικαιολογησω το πως μπορει η μεταβαση σε 4/3 να αποτελει αναβάθμιση απο μια aps-c... περαν της προσωπικής προτιμήσης/αγάπης τοθυ καθενος..

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Να αγιάσει το στόμα σου. Άσε που και οι φακοί είναι κατά πολύ φθηνότεροι. Δε νομίζω πάντως να εγκαταληφθεί, μπαίνουν και άλλες εταιρείες στο mft. Η blackmagic δλδ που βγάζει mft βίντεο κάμερες χαζή είναι;

Όλα καλά είναι, όσο πιο πολύ ποικιλία εργαλείων τόσο το καλύτερο. Και η Panasonic ειδικά σέβεται Πάρα πολύ τους πελάτες της ,για να μη μιλήσω για το υπέροχο σύστημα μενού της - κάτι που δεν μπορώ να πω πως η Sony κάνει καλύτερα. Μεγάλο πράγμα η εμπιστοσύνη κ καλή σχέση εταιρείας-πελάτη.

7 λεπτά πριν, cpgr είπε

Nαι καταλαβαινω το σκεπτικο, απλά δε βρισκω ουσιαστικα επιχειρήματα, για να δικαιολογησω το πως μπορει η μεταβαση σε 4/3 να αποτελει αναβάθμιση απο μια aps-c... περαν της προσωπικής προτιμήσης/αγάπης τοθυ καθενος..

Πολλά παίζουν. Χρηστικότητα.- λίγα πράγματα συγκρίνονται με την χρηστικότητα,την απλότητα,και την χαρά του να δουλεύεις με μια κάμερα Panasonic -βλεπε μενού και λειτουργίες , φορητότητα, κόστος.

Βέβαια οφείλω να πω πως το βλέπω πιο πολύ από την σκοπιά ενός βιντεογραφου το θέμα, που εκεί οι φθηνές Panasonic απλά δεν παίζονται -ibis και dual IS, cinelike d-,σε Sony πρέπει να πας πολύ ακριβά -a7iii, φανταστική

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, cpgr είπε

1. Πιο μικροί φακοί

2. Πιο ελαφριοί φακοί

3. Πιο φτηνοί φακοί

4. Video

5. Δυνατότητα για πιο μικρά σώματα στο μέλλον (αν και pen-f νομίζω είναι στα όρια)

6. 1+2: πιο φορητοί.

Δεν πρέπει να βλέπεις μόνο το σώμα για το θέμα μεγέθους.

BTW δεν έχω m43, full frame μικρό σώμα έχω, αλλά καταλαβαίνω γιατί υπάρχει ανάγκη/κοινό για το m43 σύστημα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι δε ξερω μου φαινονται μικρες οι διαφορες.. και στο apsc αν θες εχεις μικρους και φθηνους φακους (κυριως manual βεβαια).. Τωρα ναι αν η πανασονικ εχει καλυτερο μενου οκ ..

Παντως σιγουρα η φορητοτητα εξαρταται αμεσσα απο το μεγεθος/πληθος του/των φακων που θες να εχεις μαζι σου και οχι απο το σωμα...

Στη τελικη αν ειναι να εχεις 2-3 φακους  μαζι σου για να καλυψεις ποιοτικα ενα ευρος wide-tele ειτε εχεις FF (πχ Α7) ειτε apsc ειτε 4/3 σωμα δεν αλλαζει κατι,... το κουβαλημα τσαντας δε το γλιτωνεις..σιγουρα το ενα ειναι ποιο ευχρηστο απο το αλλο, οπως επισης και το κερδος/χασιμο ποιοτητας...Αυτα τα 2 νομιζω πανε αναλογικα...οχι?

Εκει που αλλαζει ειναι αν πας σε κατι ετοιμο οπως μια rx100 που μια τσεπη παντελονιου αρκει..

Επεξ/σία από cpgr
Δημοσ.

Εγώ $1199 για MFT δε τα 'δινα. Καλή, χρησή, αλλά too much όσα ζητάει για τέτοιο αισθητήρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Εγώ $1199 για MFT δε τα 'δινα. Καλή, χρησή, αλλά too much όσα ζητάει για τέτοιο αισθητήρα.

Μωρέ ας τα χα και τσιμπαγα την gh5s ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...