Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Και ποιος θα ήθελε να νοικιάσει αυτοκίνητο του 2001;

Απόκρυψη περιεχομένων

18 ετών

Δυσκολάκι.Το όριο ηλικίας για τα ενοικιαζόμενα είναι 12 έτη, but i see what you did there...

Δημοσ.

Δεν νομίζω να σου νοικιάσει κάποιος. Ούτε εγώ είχα βρει κάποιο γραφείο να μου νοικιάσουν αυτοκίνητο. Για μηχανάκι μονο εάν μπορείς πανω απο 250-300cc γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες αν θες να πας σε καμία παραλία κτλπ.

Δημοσ.
Στις 6/4/2019 στις 6:04 ΠΜ, isay είπε

@ioannispapac

Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο πρεπει να εχεις διπλωμα κάποια χρόνια, οποτε ορθά σου αναφέρθηκε νωρίτερα οτι αν θες να πας by the book (και να εχεις γκάμα επιλογών και τιμών) πρεπει να υπάρχει και οδηγός με εμπειρία. Πρακτικά τα μικρά καταστήματα ενοικιαζομενων ψιλοκάνουν τα στραβά μάτια, ειδικά αν πας σε περιοδο χαμηλής ζητησης. Από τις μεγάλες γνωστές, απλά θα φας πορτα. 

Ως κάτοικος και οδηγός στην Κρήτη, έχω να σου πω κάποια πραγματα :

• Μη νοικιάσεις μηχανάκι, εκτος αν κινείσαι σε συγκεκριμένη περιορισμένη περιοχή. Αν θες να βγεις εκτός πολης, το αυτοκινητο ειναι μονοδρομος, γιατί οι δρόμοι είναι χάλια και το μείγμα οδηγών (τουρίστες, ντοπιοι και κτηνοτρόφοι με μαυρα Mitsubishi L200) ειναι πολύ επικίνδυνο μείγμα για άπειρους (σαν εσενα) οδηγους. 
  • Η κρητη δεν προσφέρεται για ΚΤΕΛ εκτος αν θες να κινηθείς αναμεσα στις κεντρικές πόλεις, οπου είναι η καλύτερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη (ανα άτομο - οχι ομαδικη) μέθοδος. Αν όμως θες να πας κάπου αλλου ή σε πιο βολικό για σενα (δηλαδη οχι του κτελ) χρονοδιάγραμμα, θα βαρεθείς να στέκεσαι στον ήλιο. Προσωπικά προτιμώ να πάρω το κτελ να παω από την μια πολη στην αλλη (αντι για το αμαξι μου), αλλά αν πρεπει να παω 15-20+ χιλιομετρα εκτός της πολης, χαλαρα θα παρω το αυτοκινητο ακομα κι αν γραψω 300 χλμ (περα-δώθε). Συνοπτικά αν μένεις εντος πόλης ή κινείσαι εντός πολεων, μια χαρα ειναι το κτελ, αλλα αν θες να κανεις συχνές εξορμήσεις (κοντινές ή μακρινές) το αυτοκίνητο ειναι μονοδρομος.
  • Αξιζει να νοικιάσεις μηχανή (οχι μηχανάκι) αλλά μονο αν εισαι πολύ έμπειρος, προσεκτικός και προσγειωμένος οδηγός, που (no offence) στην ηλικία σου, δεν εισαι.
  • Σίγουρα θες gps, ακομα κι αν ειναι offline εφαρμογή στο κινητό σου. Οι πινακίδες δρόμων είναι είναι γενικά δυσχρηστες.
  • Τέλος σκεψου και το ενδεχόμενο να κατεβάσεις αυτοκίνητο, ειδικά αν είναι να μείνεις μέρες και αν βέβαια υπάρχει διαθέσιμο. Τα "καραβιακά" θα σου πέσουν φθηνότερα, δεν θα ψάχνεσαι με τα γραφεία ενοικιαζομένων και θα ξέρεις τι αυτοκίνητο οδηγάς. 

Καταρχάς ευχαριστω για όλες τις συμβουλές που δώσατε! Αρχικά όπως είπατε το μηχανάκι δεν είναι η πρώτη μου επιλογή. Και μάλλον δε θα το επιλέξω γενικότερα. Θα χρειαστώ σίγουρα να κάνω μετακινήσεις εκτός δρομολογίου ΚΤΕΛ και σίγουρα δε θα με βολεψει, καθώς το έχω ψαξει ηδη αρκετά. Το να πάρω δικό μου όχημα είναι η πρώτη πρώτη επιλογή μου ωστόσο ίσως δεν καταφέρω να έχω το δικό μου καθώς χρειάζονται κ οι δικοί μου για τις μετακινήσεις τους. Θα το ψάξω ακόμα και θα δω τι θα κάνω. Έχουμε χρόνο μέχρι τότε έτσι κι αλλιώς😉

Στις 6/4/2019 στις 6:20 ΠΜ, panoskatos είπε

Δεν πας Κρήτη, δεν νοικιάζεις αυτοκίνητο γιατί δεν μπορείς. 

Γιατί στην Κρήτη και γενικός στα νησιά χρειάζεται πολύ παραπάνω εμπειρία . Η Αθήνα είναι ευκολη στην οδήγηση .

Μην κάνεις πράγματα παραπάνω από την ηλικία σου.Πηγαινε μια Πάρο να γουστάρεις και νοίκιασε εκεί κανένα Town Mate για την Πούντα και θα περάσεις σούπερ. 

Ωραία η Κρήτη αλλά για την ηλικία σου είναι ξενερα! 

*edit :Έχω πάει Κρήτη 7 φορές και με αυτοκίνητο και με μηχανή(6με μηχανή και δυστυχώς μια με αυτοκίνητο) . Εννοείται ότι με μοτοσυκλέτα μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού είναι πολύ πιο απολαυστική. Έχει πάρα πολλά μέρη και κάνεις πολλά χιλιόμετρα όμως πρέπει να ξέρεις που τα κάνεις και γιατί τα κάνεις. Εδώ οι ντόπιοι δεν έχουν γυρίσει όλη την Κρήτη και εννοείται ούτε εγώ. 

Κοιτάξτε, επειδή έχω κοιτάξει αρκετά και άλλους προορισμούς η Κρήτη θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Έχω πάει σε αρκετά ακόμη νησιά και δε θα ήθελα να ξαναπάω στα ίδια γι αυτό και προτιμώ την Κρήτη μιας και δεν έχω πάει ποτέ. Ακόμη τα γλέντια, που είναι άλλωστε μπόλικα, μου αρέσουν και είναι ένας απ τους βασικους λόγους που θέλω να πάω στο νησί. Το μόνο θέμα είναι η μετακίνηση!!😁

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ioannispapac είπε

Το να πάρω δικό μου όχημα είναι η πρώτη πρώτη επιλογή μου ωστόσο ίσως δεν καταφέρω να έχω το δικό μου καθώς χρειάζονται κ οι δικοί μου για τις μετακινήσεις τους. Θα το ψάξω ακόμα και θα δω τι θα κάνω.

Θα σου κοστίσει λιγοτερο και θα ειναι πιο ευκολο να νοικιάσουν οι δικοί σου αμαξι και να πάρεις εσύ το δικό τους για το ταξίδι. Αν τώρα εχουν μαούνα ή ακριβό ... χλωμό το κόβω να σου δώσουν κλειδιά για τέτοιο εγχείρημα. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, isay είπε

Θα σου κοστίσει λιγοτερο και θα ειναι πιο ευκολο να νοικιάσουν οι δικοί σου αμαξι και να πάρεις εσύ το δικό τους για το ταξίδι. Αν τώρα εχουν μαούνα ή ακριβό ... χλωμό το κόβω να σου δώσουν κλειδιά για τέτοιο εγχείρημα. 

Για ένα μικρο αυτοκίνητο πόλης εννοώ! Βολεύει αρκετά και σε παρκάρισμα σε σχέση με μεγάλο έτσι κι αλλιώς!😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...