Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να ταξιδέψω Κρήτη το καλοκαίρι και σκεφτόμουν να νοικιάσω κάποιο όχημα για τις μετακινήσεις μου. Θα προτιμούσα ένα μικρό αυτοκίνητο αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, λόγω ηλικίας, δε θα με χαλαγε κ ενα 125αρι😁 

Γνωρίζει κανείς εάν υπάρχουν εταιρείες στην Κρήτη για ενοικίαση σε αυτή την ηλικία; Ίσως κάποιος που έχει κάνει το ίδιο; Έχω βρει 1-2 ιστοσελίδες που λένε για 18 και κάποιες που δεν αναφέρουν οριο ηλικίας αλλά απαιτούν μόνο κατοχή διπλώματος!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Σε μικρές επιχειρήσεις και όχι τις μεγάλες-γνωστές έχεις περισσότερες πιθανότητες πάντως.

Γνωρίζετε κάποια συγκεκριμένη που θα μπορούσατε να μου προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μονη πιθανότητα να πάρει 18 ετών οδηγός όχημα αυτοκίνητο,είναι να δηλωθεί ώς 2ος (με κύριο οδηγό άνω των 21)

Ον δατ μπόμσελ,θα πω το εξής και ας με χαρακτηρίσετε γραφικό: Ως επαγγελματίας (ενοικιάσεις) άλλα και ώς χρήστης του οδοστρώματος (οδηγός),η εταιρεία που θα δώσει αυτοκίνητο σε 18χρονο,αξίζει λουκέτο.

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Η μονη πιθανότητα να πάρει 18 ετών οδηγός όχημα αυτοκίνητο,είναι να δηλωθεί ώς 2ος (με κύριο οδηγό άνω των 21)

Ον δατ μπόμσελ,θα πω το εξής και ας με χαρακτηρίσετε γραφικό: Ως επαγγελματίας (ενοικιάσεις) άλλα και ώς χρήστης του οδοστρώματος (οδηγός),η εταιρεία που θα δώσει αυτοκίνητο σε 18χρονο,αξίζει λουκέτο.

Για ποιό λόγο να αξίζει λουκέτο; Γιατί ένας ο οποίος ναι μεν είναι 18 όπως εγώ αλλά προσέχει στο δρόμο πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους μεγαλύτερους να μην μπορεί να νοικιάσει ένα όχημα; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ioannispapac είπε

Για ποιό λόγο να αξίζει λουκέτο; Γιατί ένας ο οποίος ναι μεν είναι 18 όπως εγώ αλλά προσέχει στο δρόμο πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους μεγαλύτερους να μην μπορεί να νοικιάσει ένα όχημα; 

Μην το παίρνεις προσωπικά αυτό που σου είπε. Οι ενοικιαστές δεν γνωρίζουν αν εσύ είσαι ώριμος οδηγός και πρέπει θεωρητικά να βασιστούν στην εμπειρία του οδηγού. Στην πράξη όμως επειδή θέλουν τα λεφτά και επειδή είμαστε στην Ελλάδα δεν θα έχεις πρόβλημα να νοικιάσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioannispapac είπε

Σωστα,μιας και αυτο που χαρακτηριζει ενα 18χρονο ( ειδικα ενα 18χρονο εν ετει 2019 ) ειναι η προσοχη στο δρομο.

Εγω απορω που το οριο οδηγησης ( και ψηφου αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια ) ειναι στα 18.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κρήτη και μηχανάκι;

Ξανά σκέψου το. 

Καλύτερα με ΚΤΕΛ. 

Πάντως θα βρεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο. 

• Like 1
Δημοσ.

@ioannispapac

Για να νοικιάσεις αυτοκίνητο πρεπει να εχεις διπλωμα κάποια χρόνια, οποτε ορθά σου αναφέρθηκε νωρίτερα οτι αν θες να πας by the book (και να εχεις γκάμα επιλογών και τιμών) πρεπει να υπάρχει και οδηγός με εμπειρία. Πρακτικά τα μικρά καταστήματα ενοικιαζομενων ψιλοκάνουν τα στραβά μάτια, ειδικά αν πας σε περιοδο χαμηλής ζητησης. Από τις μεγάλες γνωστές, απλά θα φας πορτα. 

Ως κάτοικος και οδηγός στην Κρήτη, έχω να σου πω κάποια πραγματα :

• Μη νοικιάσεις μηχανάκι, εκτος αν κινείσαι σε συγκεκριμένη περιορισμένη περιοχή. Αν θες να βγεις εκτός πολης, το αυτοκινητο ειναι μονοδρομος, γιατί οι δρόμοι είναι χάλια και το μείγμα οδηγών (τουρίστες, ντοπιοι και κτηνοτρόφοι με μαυρα Mitsubishi L200) ειναι πολύ επικίνδυνο μείγμα για άπειρους (σαν εσενα) οδηγους. 
  • Η κρητη δεν προσφέρεται για ΚΤΕΛ εκτος αν θες να κινηθείς αναμεσα στις κεντρικές πόλεις, οπου είναι η καλύτερη, ασφαλέστερη και οικονομικότερη (ανα άτομο - οχι ομαδικη) μέθοδος. Αν όμως θες να πας κάπου αλλου ή σε πιο βολικό για σενα (δηλαδη οχι του κτελ) χρονοδιάγραμμα, θα βαρεθείς να στέκεσαι στον ήλιο. Προσωπικά προτιμώ να πάρω το κτελ να παω από την μια πολη στην αλλη (αντι για το αμαξι μου), αλλά αν πρεπει να παω 15-20+ χιλιομετρα εκτός της πολης, χαλαρα θα παρω το αυτοκινητο ακομα κι αν γραψω 300 χλμ (περα-δώθε). Συνοπτικά αν μένεις εντος πόλης ή κινείσαι εντός πολεων, μια χαρα ειναι το κτελ, αλλα αν θες να κανεις συχνές εξορμήσεις (κοντινές ή μακρινές) το αυτοκίνητο ειναι μονοδρομος.
  • Αξιζει να νοικιάσεις μηχανή (οχι μηχανάκι) αλλά μονο αν εισαι πολύ έμπειρος, προσεκτικός και προσγειωμένος οδηγός, που (no offence) στην ηλικία σου, δεν εισαι.
  • Σίγουρα θες gps, ακομα κι αν ειναι offline εφαρμογή στο κινητό σου. Οι πινακίδες δρόμων είναι είναι γενικά δυσχρηστες.
  • Τέλος σκεψου και το ενδεχόμενο να κατεβάσεις αυτοκίνητο, ειδικά αν είναι να μείνεις μέρες και αν βέβαια υπάρχει διαθέσιμο. Τα "καραβιακά" θα σου πέσουν φθηνότερα, δεν θα ψάχνεσαι με τα γραφεία ενοικιαζομένων και θα ξέρεις τι αυτοκίνητο οδηγάς. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πας Κρήτη, δεν νοικιάζεις αυτοκίνητο γιατί δεν μπορείς. 

Γιατί στην Κρήτη και γενικός στα νησιά χρειάζεται πολύ παραπάνω εμπειρία . Η Αθήνα είναι ευκολη στην οδήγηση .

Μην κάνεις πράγματα παραπάνω από την ηλικία σου.Πηγαινε μια Πάρο να γουστάρεις και νοίκιασε εκεί κανένα Town Mate για την Πούντα και θα περάσεις σούπερ. 

Ωραία η Κρήτη αλλά για την ηλικία σου είναι ξενερα! 

*edit :Έχω πάει Κρήτη 7 φορές και με αυτοκίνητο και με μηχανή(6με μηχανή και δυστυχώς μια με αυτοκίνητο) . Εννοείται ότι με μοτοσυκλέτα μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού είναι πολύ πιο απολαυστική. Έχει πάρα πολλά μέρη και κάνεις πολλά χιλιόμετρα όμως πρέπει να ξέρεις που τα κάνεις και γιατί τα κάνεις. Εδώ οι ντόπιοι δεν έχουν γυρίσει όλη την Κρήτη και εννοείται ούτε εγώ. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
Στις 6/4/2019 στις 12:46 ΠΜ, Tenshi είπε

Δηλαδη, το κρατος τον καθιστα ικανο για οδηγηση, μεσω χορηγησης διπλωματος και δεν μπορει να οδηγησει ενοικιαζομενο.Το ακουσαμε και αυτο.Μπορει να εχει για πρωτο αυτοκινητο πιο γρηγορο και ασφαλες απο το JIMNI.Το μυαλο δεν εχει σχεση με την ηλικια και μ@λακιες και μεθυσια με γκομενες κτλ μπορει να κανει και 25χρονος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, toyo73 είπε

Δηλαδη, το κρατος τον καθιστα ικανο για οδηγηση, μεσω χορηγησης διπλωματος και δεν μπορει να οδηγησει ενοικιαζομενο.Το ακουσαμε και αυτο.Μπορει να εχει για πρωτο αυτοκινητο πιο γρηγορο και ασφαλες απο το JIMNI.Το μυαλο δεν εχει σχεση με την ηλικια και μ@λακιες και μεθυσια με γκομενες κτλ μπορει να κανει και 25χρονος.

Συγνώμη αν ακουστεί κάπως,άλλα τα επιχειρήματά σου στερούνται σοβαρότητας.

Η ηλικία εχει ΑΜΕΣΗ και ΆΡΡΗΚΤΗ σχέση με την εμπειρία.Το τί θα ήθελες εσύ και ο κάθε 18χρονος να ισχύει,ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

Επίσης,το κράτος δέν ελέγχει αν ο 18χρονος Αθηναίος μπορεί να κάνει την διαδρομή Χανιά - Σητεία ή ο επίσης 18χρονος Χανιώτης την διαδρομή Πειραιάς - Ανω Πατήσια. Αναγνωρίζει μόνο την νόμιμη ικανότητα να χειριστεί το όχημα,με τις επίσης νόμιμες συνέπειες αν εμπλακεί σε ατύχημα.

Σχετικό-άσχετο,θα απευθυνόσουν σε χειρούργο ιατρό που μόλις πήρε την ειδικότητα και αν όχι,γιατί;

Επεξ/σία από Tenshi
  • Like 4
Δημοσ.
19 ώρες πριν, toyo73 είπε

Δηλαδη, το κρατος τον καθιστα ικανο για οδηγηση

Καμια λογικη σε αυτο,φιλικα παντα.

Ο γερος μου δε με αφηνε να οδηγησω μονος μου τουλαχιστον για κανα χρονο αφου πηρα το διπλωμα.

Τοτε δεν τον καταλαβαινα,αλλα ποιος ξερει τι μπορει να ειχε γινει αν δεν το ειχε κανει αυτο.

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, toyo73 είπε

Μην ξεχνας οτι ως νεος οδηγος εχει και το παραπανω ασφαλιστρο, πραγμα που δεν ξερω αν καλυπτουν οι εταιρειες ενοικιαζομενων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ποιος θα ήθελε να νοικιάσει αυτοκίνητο του 2001;

Spoiler

18 ετών

Επεξ/σία από dtzgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...