panostom Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Καλησπερα, εχω ενα δραπανο μπαταριας, που πλεον η μπαταρια τα εχει φτυσει. Αυτο που θελω ειναι να το μετατρεψω σε ηλεκτρικο. Εχει κανει καποιος αυτην την πατεντα; Εχω βρει αρκετες πληροφοριες αλλα χωρις να εχω γνωση,δεν ειμαι σιγουρος πώς να το φτιαξω. Τα χαρακτηριστικα της μπαταριας ειναι τα εξης: 12V, 1.2 Ah
paylidis Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) To έχω κάνει μετατροπή με κροκοδειλακια για μπαταρία αυτοκινήτου. Πανεύκολο. Επειδή απλά το μοτέρ ζητάει αρκετό ρεύμα βάλε σχετικά χοντρό καλωδιο (πχ 2*1) Μετά εάν θες να το κανείς με μετασχηματιστή πάλι γίνεται αλλά θέλει αρκετά δυνατό μετασχηματιστή για να έχει δύναμη. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2019 από paylidis
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Θέλεις έναν μετασχηματιστή με τα ίδια βολτ και με τα ίδια ή περισσότερα αμπέρ. Σαν κατασκευή είναι εύκολο, απλώς συνδέεις τα δύο καλώδια με την σωστή πολικότητα και τέλος. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αυτά τα εργαλεία τραβάνε μπόλικο ρεύμα, δηλαδή θέλουν πολλά αμπέρ, ένας τέτοιος μετασχηματιστής δεν θα είναι και πολύ φτηνός
NikosKallithea Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Θέλεις έναν μετασχηματιστή Τα δράπανα μπαταρίας θέλουν συνεχές ρεύμα, οπότε ΔΕΝ θέλει μετασχηματιστή. ΘΕΛΕΙ τροφοδοτικό 12V 1,5 με 2 amp.
hp8 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) υπάρχουν μπαταρίες 12v 1,2-1,3 ah με μήκος 8,5 πλάτος 7 ύψος 6,5 αν είσαι τυχερος μπορει να την χωραει και μεσα στην ιδια βαση 7-8 euro Ειχα στο ανσανσερ μια τέτοια Ειναι βεβαια λιγο πιο βαρια απο αυτην που εχει πανω αυτη https://www.tridimas.gr/pdf/gbat-12v.pdf Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από hp8
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τα δράπανα μπαταρίας θέλουν συνεχές ρεύμα, οπότε ΔΕΝ θέλει μετασχηματιστή. ΘΕΛΕΙ τροφοδοτικό 12V 1,5 με 2 amp. Μετασχηματιστή συνηθίζουμε να λέμε τους φορτιστές που μπαίνουν στην πρίζα και τροφοδοτούν τις συσκευές (κινητά, λαπτοπ κλπ) οπότε εννοούσαμε το ίδιο
Joshua21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τα δράπανα μπαταρίας θέλουν συνεχές ρεύμα, οπότε ΔΕΝ θέλει μετασχηματιστή. ΘΕΛΕΙ τροφοδοτικό 12V 1,5 με 2 amp. Ούτε για αστείο δεν φτάνουν τα 1,5 με 2A... Κάποιο συγκεκριμένο 12βολτο δράπανο που έχω στο μυαλό μου έχει αποδιδόμενη ισχύ 240w, συνεπώς - το συγκεκριμένο τουλάχιστον - θέλει τροφοδοτικό με πολλά περισσότερα από 20 αμπέρ για να δουλέψει.
mp123 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Παρε μια μπαταρία άνθρωπε.ποσο κάνει; Δλδ έλεος πια.
nemesiskp Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Θες πολλα amp για κατι τετοιο.Οταν ζοριζονται τραβανε πολυ ρευμα.Εχω κανει την ιδια πατεντα με τροφοδοτικο υπολογιστη.Στις αρχες δοκιμαζα με κατι noname σαπακια,550w (και καλα) και οταν το ζοριζα εσβηνε.Επεσε στα χερια μου ενα coolermaster 1000w gold με κομμενα μερικα καλωδια και πηρα γραμμη απο την 12vολτη και παιζει μπομπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα