Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία νέα "γραφική" πρακτική που ακολουθούσε το Facebook, κατά την εγγραφή και επαλήθευση των λογαριασμών ορισμένων νέων χρηστών του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε ένα screenshot το οποίο δείχνει το συγκεκριμένο πεδίο του Facebook, στο οποίο ζητείται ο κωδικός e-mail του χρήστη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επαλήθευση (!). Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε κύμα αντιδράσεων από απλούς χρήστες, μέχρι και επαγγελματίες στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, το συγκεκριμένο πεδίο εμφανίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα, και μόνο σε έναν "πολύ μικρό" αριθμό χρηστών, συγκεκριμένα για νέους χρήστες που έκαναν εγγραφή στο δίκτυο μέσω desktop, από e-mails τα οποία δεν υποστήριζαν OAuth, ένα πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιείται από Google, Amazon, Twitter και Facebook, και επιτρέπει σε 3rd party clients να αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες του χρήστη, χωρίς την απαίτηση κωδικού πρόσβασης. Με το Facebook να γίνεται πλέον.. "περίγελος" σχετικά με τις μεθόδους που ακολουθεί ως πρός την προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων και της ασφάλειας των χρηστών του, μία τέτοια είδηση δεν αποτελεί πλέον έκπληξη.

Παρά τις διορθώσεις σε όποιο κενό και πρόβλημα ασφαλείας παρουσιαστεί, νέα ζητήματα παρουσιάζονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Η εταιρία φαίνεται ότι προτίθεται να αλλάξει τρόπο λειτουργίας, ύστερα από το "μανιφέστο" των 3000 λέξεων του Μark Zuckenberg, στο οποίο δεσμεύεται για ένα πιο ασφαλές και "ανοικτό" Facebook, όπως φαίνεται όμως κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά δύσκολο μέχρις ότου πραγματοποιηθεί.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Αφού ανεβάζουν τα πάντα στο ρημάδι αυτό ας δώσουν και τους κωδικούς από τα mail και τις πιστωτικές να ηρεμήσουμε 

• Like 5
Δημοσ.

Πραγματικά τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για το facebook πλεόν... Αυτή η πλατφόρμα έχει γίνει περίγελος των πάντων!

• Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alexandros_D είπε

Πραγματικά τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για το facebook πλεόν... Αυτή η πλατφόρμα έχει γίνει περίγελος των πάντων!

περιγελος ξε περίγελος όλη μέρα μέσα ήμαστε ... μας γλεντάει !

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimtsef είπε

περιγελος ξε περίγελος όλη μέρα μέσα ήμαστε ... μας γλεντάει !

Ανάλογα τι σόι χρήστης είναι ο καθένας.. αρκετοί ότι και να τους ζητήσει το FB το δίνουν άλλοι δίνουν ψεύτικα στοιχεία κτλ...

Το θέμα είναι ότι βλέπεις χιλιάδες χρήστες να την πατάνε σε κάτι μαλ#@$ του στυλ "γράψε 1 να δεις τι θα γίνει"..............

• Like 1
Δημοσ.

Εχω ενα τετραμηνο που το εκανα suspend (και δεν ειχα γραφτει ποτε με αληθινο ονομα).

Δε μου εχει λειψει καθολου ως πλατφορμα, μου εχει λειψει ως εργαλειο να βρισκω τις επαφες μου σε αλλες πλατφορμες οπως πχ το Playstation Network ή οτιδήποτε άλλου που για να εντοπίσεις άλλους χρήστες κατά 99% το facebook θα χρησιμοποιήσουν

Μαλλον θα φτιάξω ένα άδειο προφίλ θα προσθέσω όσους ανθρώπους με ενδιαφέρουν και θα το χρησιμοποιω μονο για authentication σε υπηρεσίες.

Δημοσ.

Εξαιτιας του Facebook και αλλων κοινωνικων δικτυων θα ερθουμε σε ομορφες εποχες στα επομενα χρονια. Καλοι μου φιλοι κλειστε τα ρημαδια!

• Like 2
Δημοσ.

αντικλείδι του σπιτιού να στείλω;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελεος!

(Κάποια μέρα θα σας εξηγήσω αναλυτικά για ποιο λόγο έσβησα το φασεμπουκ και πως έχει αλλάξει η ζωή μου μετά από αυτό.)

Επεξ/σία από Federer
  • Like 3
  • Thanks 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oρισμενοι εκει μεσα οτι και να τους κανει το facebook θα συνεχισουν να μπαινουν. Ειναι κατι σαν τους πελατες της Αpple, οσο κι αν τους αρμεγει/κακομεταχειριζεται η εταιρεια, τοσο αυτοι συνεχιζουν να αγοραζουν ολα τα προϊοντα τους. Το γιατι, μονο αυτοι το γνωριζουν.

Επεξ/σία από umbrella co.
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ψευτικο mail με ψευτικα στοιχεια το οποιο ειναι μονο για το facebook και πουθενα αλλου! Εχω και μια sim που της βαζω 5 ευρω καθε 2-3 μηνες και εχω το τηλ. Aς ζητησει οτι θελει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, umbrella co. είπε

Oρισμενοι εκει μεσα οτι και να τους κανει το facebook θα συνεχισουν να μπαινουν. Ειναι κατι σαν τους πελατες της Αpple, οσο κι αν τους αρμεγει/κακομεταχειριζεται η εταιρεια, τοσο αυτοι συνεχιζουν να αγοραζουν ολα τα προϊοντα τους. Το γιατι, μονο αυτοι το γνωριζουν.

Για ότι κακό και ανάποδο σε αυτόν  τον κόσμο η apple φταίει  αυτό να το κοιτάξτε μερικοί ιατρικά το λένε εμμονή και οδηγεί συνήθως σε ψύχωση  . . .

Επεξ/σία από garfield39gr
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Και εγώ διέγραψα Facebook, αν και θα φτιάξω για το μαγαζί που ετοιμάζω μόνο και μόνο επειδή βοηθάει στην διαφήμιση.

Γενικα για το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι έχασα την ευκολία που έστελνα εικόνες στην οικογένεια μου, επειδή δεν το έχουν και πολύ με την τεχνολογια.

• Thanks 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Snolly είπε

Μαλλον θα φτιάξω ένα άδειο προφίλ θα προσθέσω όσους ανθρώπους με ενδιαφέρουν και θα το χρησιμοποιω μονο για authentication σε υπηρεσίες.

Φτιάξε ένα fake και βάλε photo από εδώ:

https://thispersondoesnotexist.com/

Έχω καμιά σαρανταριά ψεύτικα προφίλ στο facebook.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...